Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ при избор на лаптоп за програмиране

Featured Replies

Привет, бихте ли помогнали за избор на лаптоп основно ще се ползва за програмиране (web), интернет и да се закача към тв целта му ще е да ми даде възможност за преносимост на проектите ми през голяма част от живота му ще е закачен за отделен монитор или към тв за някое филмче виждам че има доста предложения на пазара но не съм в крак с тенденциите и не мога да избера това което най мн си заслужава парите ;)

Ако има бюджет ще е много хубаво, просто защото така всеки би се насочил към върховите модели.

• Автор

ами максимално минимална .. да кажем 800 .. като акцентът не е в/у мобилността може би ви подведох с това че ще се закача към друг монитор но предпочитам ефтин лаптоп пред скъп нетбук :mark:

За програмиране трябва добър процесор, бърз хард и РАМ колкото може ... Имам опит 6 години с Visual Studio (6.0, 2003, 2005, 2008, 2010), в началото проблем беше процесора и паметта (повече като обем, но и като бързина). В момента проблем е хард диска, като искам да уточня че говорим за големи проекти. При малките не се усеща кое забавя работата.

Не знам дали ще програмираш на .NET или java , а може би php (където горните мои разсъждения може би не важат). Но при този бюджет ще вземеш лаптоп който е в долната граница на цените за лаптоп.

Разгледай тази тема и предложения в нея Lenovo IdeaPad G570G , това е минимума за целите за които ще го ползваш. И да хард диска ще е най-бавното, но за толкова пари - толкова.

• Автор

ръчках ръчках из филтрите в пцстора и излезе тоя списък

сякаш тоя SAMSUNG NP-R538-DT01BG е най офертен /само да не беше кафяв :D /.. та някакви отзиви за него .. или пък някой от другите в списъка :(

Редактирано от issoax (преглед на промените)

ръчках ръчках из филтрите в пцстора и излезе тоя списък

сякаш тоя SAMSUNG NP-R538-DT01BG е най офертен /само да не беше кафяв :D /.. та някакви отзиви за него .. или пък някой от другите в списъка :mad:

За тези пари е перфектен ... Намален е 210 милиона на 799 лв и подаряват чанта да си го разнасяш от хола в спалнята ... Чистят старите модели и за това е такава цената. Взимай и успешно кодене ...
  • Автор

а оказва ли влияние видео картата в/у възможностите за пускане на видео от лаптопа към тв

понеже гледам тоя Samsung RV518 който е със същите параметри като Lenovo G570A но за +50 лв е и с външно видео

а оказва ли влияние видео картата в/у възможностите за пускане на видео от лаптопа към тв

понеже гледам тоя Samsung RV518 който е със същите параметри като Lenovo G570A но за +50 лв е и с външно видео

За човек, който смята че е на нужното ниво, за да се занимава с програмиране, твърде големи липси в познанието демонстрирате?! Също така задавате някои, направо по детски простовати, наивни въпроси. Пък и заглавието започващо с този в подобни случаи ненужен и отвратителен(когато не е на правилното си място) призив "помощ"...Явно не Сте прочели правилата на форума, с които уж Сте се съгласили при вашата толкова скорошна регистрация.

• Автор

Не искам да се заяждам, но в правилата може да се прочете и:

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

Кои по-точно липси в познанието забелязахте без да сте прочели и ред мой код :clown:

Тонът, който използвам при задаването на въпросите е такъв, не само защото не ми е понятна материята, а и защото съм нов във форума. Така обикновено се предразполагат по старите потребители да помогнат, и се избягва отговаряне на въпроси от рода "ама ти май не си прочел правилата". Е не винаги де, но в повечето случаи ;)

Не искам да се заяждам, но в правилата може да се прочете и:

Кои по-точно липси в познанието забелязахте без да сте прочели и ред мой код ;)

Тонът, който използвам при задаването на въпросите е такъв, не само защото не ми е понятна материята, а и защото съм нов във форума. Така обикновено се предразполагат по старите потребители да помогнат, и се избягва отговаряне на въпроси от рода "ама ти май не си прочел правилата". Е не винаги де, но в повечето случаи :D

Не е съвсем така. Аз също не желая да се заяждам, нито Ви критикувам, пишейки на колегите си зад Вашият "гръб", все едно Ви няма. Коментара ми е насочен лично към Вас. Не съм посочвал или цитирал конкретно правило, просто дадох необходимият линк, за да ги прочетете или да си ги припомните, в случай че вече Сте им обръщал внимание. Бутона за доклад се използува при по-критични обстоятелства, а не за каквото му дойде на някой "кефа". Ако бяхте мацка, бих Ви поздравил като нов член, ама не и корав младеж като Вас. Не мисля че имате нужда от това...И все пак:

Добре дошъл!

Минимума е това - http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5742G-acer_aspire_5742g_LX_R8Z0C_001 Рекомендед - http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5742G-acer_aspire_5742g_LX_RJ00C_005 И двата са с 6 клетъчна батерия и с около поне 1 час повече живот на батареи спрямо подобните дадени до момента. По-скъпия е и с доста по-качествен дисплей спрямо останалите. Успех в избора

Абе какво правите??? 3 поста с 3 предложения, не се прави така! Като имате желание да помагате, поне го направете като хората, за мен това е спам, чешане на клавиатурите и пълна простотия, което сътворявате. Човека може и сам да си види 10-15-20 модела в ценовият диапазон, всеки автор иска да чуе мнение и препоръка кой лаптоп да си вземе, а не да му се изрежда какво има в магазините. Букета от предложения идва от различните потребители, които предлагат, като всеки трябва да кажа 1 мдел, този, който той би купил за тези пари. Това тук по никакъв начин не епомощ и по никакъв начин не облекчава избора!

Моля ви, спрете се!

Извинявам се за некоректните се постове!!!! :)

Абе какво правите??? 3 поста с 3 предложения, не се прави така! Като имате желание да помагате, поне го направете като хората, за мен това е спам, чешане на клавиатурите и пълна простотия, което сътворявате. Човека може и сам да си види 10-15-20 модела в ценовият диапазон, всеки автор иска да чуе мнение и препоръка кой лаптоп да си вземе, а не да му се изрежда какво има в магазините. Букета от предложения идва от различните потребители, които предлагат, като всеки трябва да кажа 1 мдел, този, който той би купил за тези пари. Това тук по никакъв начин не епомощ и по никакъв начин не облекчава избора!

Моля ви, спрете се!

Извинявам се за некоректните се постове!!!! Нямах лоши намерения. :)

Редактирано от PreDaToRBoY (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.