Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 2000лв.

Featured Replies

Здравейте! Търся си почти същата конфигурация. Няма да се сглябя от мен лично така че работа ми върши и само списък. НО ми трябва за довечера.Моля за бърз отговор.

Ще се ползва за игри.

Държа на възможно,най-добър процесор и видео.Рам винаги мога да добавя,както и нее държа на много голям хард.

Да са включени охлаждане и външното аудио(не съм наясно с него моля за разяснение).Предложете и монитор. Бюджета е може би малко по малък, но си спестявам ддц и ползвам отстъпка.

Мерси предварително за бързия отговор!!

А, сега да хвърлим боба и да научим колко е отстъпката в % и защо мислите че няма да Ви трябва голям твърд диск(предвид това, че вече има игри изискващи по няколко десетки ГБ дисково пространство, а се задават, в не чак толкова далечно бъдеще, игри и мултимедия, които ще са гладни за стотици гигабайти всяка. Иначе няма проблем да Ви предложим и машина с 80ГБ традиционен твърд диск или само с 32ГБ твърдотелно устройство(SSD) в тази роля.

Въобще не ми ги хвали тия мошеници.

Аз лично неразбрах кои са мошеници?

Аз лично неразбрах кои са мошеници?

според мен визира креатив лабс

Хората предлагат перфектно качество.Който не се е докоснал до тяхна карта с хубави колони не знае какво изпуска. Мошениците до ерата на Санди бридж бяха АСрок и млъквам.

Ами за отстъпката не знам ще ми направят оферта според частите, които му кажа, предполагам 20% поне.А за хард да не 2ТБ.Мисля че от 750ГБ до 1ТБ ще ми стигнат.

Ами за отстъпката не знам ще ми направят оферта според частите, които му кажа, предполагам 20% поне.А за хард да не 2ТБ.Мисля че от 750ГБ до 1ТБ ще ми стигнат.

20% отстъпка се прави само на дилъри, които работят на едро и са добри клиенти на фирмата която представляват. Иначе с толкова е по-ниска сумата при покупка от фирма, защото може да не се плати ДДС при покупката(по-късно данъка все пак се прибира от държавата). На клиент физическо лице(купуващ на дребно), при покупка над определена сума се прави някаква отстъпка, но определено е доста по-малка от "20% поне". 750ГБ това са дискове от старо поколение(с малки изключения) правени с вече неадекватна на съвременните изисквания плътност на запис. Актуални са все още моделите с 500ГБ на плоча(съответно 1ТБ диск е съставен от два броя такива плочи) и вече започват да се налагат първите модели с плътност от 1ТБ на плоча, при които в устройство с обем от 1ТБ има само една магнитна плоча на която се записва. Естествено е модела с минимален брой движещи се части да е най-тих и най-"студен".

Така ще е и през фирма и през човек специалист, който ще си ползва отстъпка.За харда съм съгласен на каквото кажете просто имам предвид, че в бъдеще мога да сложа още 1хард. Нямам предвид да си сложа някакъв стар модел.Същото мисля и за рамта. Ще стигнем ли до някаква конфигурация или има още въпроси?

Редактирано от kamko96 (преглед на промените)

Публикувано изображение

Това за по-малко от 2000лв. без ДДС. По желание и ако нямате нужда от Bly-Ray оптично устройство, може да го замените с обикновено ДВД или въобще да не включвате подобен тип модул, със спестените пари, ако Сте меломан, може да закупите качествена дискретна аудиокарта.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново :whist: Искам да ви попитам относно 2-3 неща : първо кутията: много ми допада тази http://sky.bg/Details.aspx?ID=18775 поне на външен вид - имате ли някакви впечатления за нея.. другия въпрос е относно видеокартата - във форума на няколко пъти попадам че 6950 може да се "отключи" до 6970 - може ли малко разяснение относно това. Излиза ли че няма смисъл да се купува 6970? същото и за процесора спрях се на 2600к - не съм наясно с т.нар "оверклоак" - препоръчителен ли е и т.н :D извинявам се за подобни въпроси, но по-добре да питам преди да купя нещо и след това да съжелявам ;)

Явно не си купил нищо и каква беше ситуацията при тебе обясни.Бюджет?Cooler master незнам да имат лоша кутия.Аз съм с такава от 70лв. и сам много доволен та представям си тая за 138лв.

Кутията не е такава от 70 лв. значи е подходяща за конфигурацията. А какво не ти харесва на CM-690 II LITE? и7 едва ли си заслужава. Имам предвид че ще трябва да отрежеш от нещо друго. По скъп е с 177 лв. а това си е едно ssd примерно.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Въпросната кутия на която си се спрял е с уплатнения което я прави по безшумна от останалите. Избора е добър ако машината няма да се клоква или поне ще е в нормални граници както и ако ползваш компоненти с по малко топлоотделяне. Подходяща за машини които работят 24/7 и се спи в тази стая

• Автор

Кутията не е такава от 70 лв. значи е подходяща за конфигурацията.

А какво не ти харесва на CM-690 II LITE?

и7 едва ли си заслужава. Имам предвид че ще трябва да отрежеш от нещо друго.

По скъп е с 177 лв. а това си е едно ssd примерно.

Предполагам си напълно прав. Относно кутията чист визуално повече ми харесва гореспоменатия вариант - мисля си че и двете са от един клас (ориентирайки се по цената) и затова попитах дали имате някакви впечатления относно този модел.

За и7 сигурно си прав и може би ще размисля. Идеята ми е следната - след като ще дам 2000лв за нова машина - може би е по-правилно да дам още 100-200 та дори 300лв за малко по-добри компоненти. Не знам дали е правилно но така разсъждавам - това е покупка за няколко години напред.

Въпросната кутия на която си се спрял е с уплатнения което я прави по безшумна от останалите. Избора е добър ако машината няма да се клоква или поне ще е в нормални граници както и ако ползваш компоненти с по малко топлоотделяне. Подходяща за машини които работят 24/7 и се спи в тази стая

Точно за това клоакване попитах - може ли някаква кратко разяснение - кога се прави това .. защо е нужно и така нататък - благодаря предварително.

• Автор

и7 едва ли си заслужава. Имам предвид че ще трябва да отрежеш от нещо друго.

По скъп е с 177 лв. а това си е едно ssd примерно.

напълно се съгласих че и7 е безсмислено да се купува и също така се навих за ССД - може ли някакво предложение в тази насока.

аз поразгледах и се спрях на това: http://sky.bg/Details.aspx?ID=18034 добро ли е?

Точно за това клоакване попитах - може ли някаква кратко разяснение - кога се прави това .. защо е нужно и така нататък - благодаря предварително.

Принципно с гореспоменатия процесор няма да имаш нужда от клокване. Всичко ще ти върви на максимални детайли без да се прави това упражнение. Ентусиастите го правят за да видят какви са границите на техните конфигурации и колко е възможно да бъде изтискано от тях или просто защото им е мания. Клоква се в случей когато машината ти започне да изпитва затруднения с обработването на дадени приложения за да се повиши бързодействието и. Разбира се за това се добавят вече по висок клас охладители или водни охлаждания което оскъпява машината и всеки сам си преценя дали реално има нужда от това

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.