Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

лаптоп за неголям ученик

Featured Replies

Здравейте! Искам съвет за закупуването на лаптоп за синът ми (в неделя става на 9г.). Не иска настолен, защото има идея да го носи по съседските деца и да играят заедно ... разни игрички. В къщи имаме лаптоп ASUS, 2-ядрен и трета година не ни е предавал. Четох за ACER, но не ми препоръчаха тази марка. Да уточня и един бюджет от 600-650 лева. Не ми се смейте за цената, синът едва миналата седмица научи посоките на света (1-ви урок по Човек и общество 3 клас) и не ми се "инвестира" в скъп "геймърски" лаптоп. Ще правя застраховка против счупване (дано да има такава). Четох подобна тема за лаптоп за 600 лева, търсен от едно момиче, но повечето линкове отварят вече неналични модели. Ще съм благодарна ако някой отдели малко време да ми препоръча някой за тази цена.

по безумно нещо не бях срещал скоро ! Няма такава застраховка ! Може да играят със съседските деца в мрежа ! п.с. най-много да се прибере някоя вечер разреван и да обяснява през сълзи като едни батковци са му взели лаптопа !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Чудесно решение. Относно застраховката нещо от 1-ва ръка. Прочетете общите условия! Задължително и вижте какво покрива. В най-общият случай е заливане, токов удар, изпускане. Ако недай си боже стане нещо се отива в гаранционният сервиз от където се взима 1 протокол становище и с него при застрахователя. В общият случай има 25% самоучастие, това ще рече, че за всяка щета се удържат 25% от стойността ѝ и се изплащат останалите 75%. Повечето застрахователи не се дърпат и не правят проблем по тези застраховки. Имайте предвид, че застраховката покрива неща, които не са включени в гаранцията, демек допълват я, но трябва да се прочетат общите условия да сте наясно какво точно се включва!

laptop.bg предлагат услугата със самата поръчка и спестява разкарване до застраховател. До колкото знам МултиДрама също.

Относно машинката. Б

джета е крайно недостатъчен, не само за игрите, а за всичко. В laptop.bg има само 2 модела в този бюджет и избора е силно ограничен, не може ли малко повече или е твърдо?

по безумно нещо не бях срещал скоро ! Няма такава застраховка ! Може да играят със съседските деца в мрежа !

п.с. най-много да се прибере някоя вечер разреван и да обяснява през сълзи като едни батковци са му взели лаптопа !

Колега, има. И работих в отдел обработка на щети именно на застрахователя, работещ с няколко от големите сайтове и верига магазини и от личен опит знам как е положението.

Всяко нещо с времето си ! Не мисля , че на един 9-годишен трябва да му се купува лаптоп ! Парите са си ваши и решението е ваше !

А за възръстта- да. Един настолен ще е по-добре, а и ще му даде шанс да му разучи карантията ако му хареса да се занимава с това. Пък и на 9 годишно дете е мн лесно да му се открадне, както отбеля iliev72 по-горе.

по безумно нещо не бях срещал скоро ! Няма такава застраховка ! да, той илиев е мн наясно с нещата за това отговаря веднага хахаха ,а за лаптопа по-добрата идея е настолен за 700 лева АМД конфигурация, която ще кара всички заглавия, но най-новите на ниска резолюция разбира се

Отговора се съдържа в питането, стария на детето и каквото сабя покаже а за вас нов. И без това новите лаптопи имат безпроблемна работа 2 - 3 години .

абе тия днешните деца искат прекалено много биха могли да му дадат стария, но после ще писка, че прегрява не пуска най-яките игри и тем подобни действително за дечурлига лаптопът е най-лошия избор това е мое мнение и имам 1 познат играе си GTA4 на 1 компютър идеята е, че толкова прегрява тоя лаптоп, че не знам как не се е развалил още моето мнение да му вземат някакво АМД настолно и това е после да си купи по-як процесор и видео и да си му се кефи

Добре, айде стига със спама.

Ето вдна тема да се прочете преди покупката. Много е вероятно при игра на този лаптоп за 600 просто да си замине много бързо. Ест застраховката може и да покрие това, но трябва да се изчетат общите условия, а сега нямам време да го направя детайлно. Ако някой му се занимава ето условията на laptop.bg както и общите условия на застрахователя. Давам към там, защото ми е най-лесно, имайте предвид, че условията се различават при различните застрахователи и магазини! И на края, макар и малкият бюджет да дам и предложение, което не го намирам за добро, но пак казвам, бройките до 600 лв са само 2... Избора е ограничен: Toshiba Satellite C660D-13H. Това ми е личното мнение и предлагам да се помисли за настолен компютър!

Прилична машина, втора ръка, но с нова батерия. Впрочем за малки деца именно в тази посока трябва да се гледа, намират се и добри машини на още по-ниски цени, така че бюджета може да намалее доста, а със спестените пари да се закупи нещо полезно.

fani4ka, синът ми е на 10 години и е много запален по игрите(както всяко съвременно дете), и имам представа какви игри харесват днешните децата, а на лаптоп за 600-700лв. е просто невъзможно да играят тези игри. Друго, вкъщи имаме един настолен, един лаптоп и един нетбук, но никога не бих му позволил да отиде с някоя от машините където и да било. Както отбеляза колегата iliev72 - ще се прибере някой път без лаптоп, а дори и да не е така - просто си представете как няколко деца са седнали на дивана едно върху друго и всяко се опитва да се докопа до лаптопа, който в един момент след силно дръпване просто полита към пода и става на парчета. Купете на детето един настолен(то, не че за 650лв. може да се вземе нещо геймърско), пък ако искат да играят заедно нека е през Интернет(вече навсякъде има бърз нет и всеки може да ползва Скайп), или защо да не идват съседските деца с техните лаптопи у вас? :) Не ме разбирайте погрешно - не се опитвам да Ви уча как да си възпитавате детето или какво трябва да получава, и какво не. Просто се опивам да Ви предпазя от грешката да вземете нещо което няма да върши работа и да си хвърлите парите на вятъра.

За тези пари Lenovo IdeaPad G570GL може да се каже, че е "приличен", но колегите отгоре са прави - децата са си деца и днес искат едно утре друго, а какъвто и лаптоп да вземеш - едно е, че нищо не е сигурно и друго, че не става за игри тези лаптопи. Един настолен с някой лев отгоре ще го зарадва повече - първо ще че разцъква смело - второ, че ще седи мирен и що годе в правилна позиция (гръбначни изкривявания и всичко що се сетите) - и трето настолния ще се ъпгрейдва и ще се използва, а лаптопът за малко дете се купува ако имате излишни пари. А и екраните на лаптопите изморяват очите по-бързо и за малко дете това е тревожно.

Само една вметка. Много често тук се сравнява лаптоп с PC по отношение на това какво получаваш за едни и същи пари. Но в някои случай просто не е коректно съпоставянето. Тук почти винаги когато се говори за конфигурация не се изисква монитор и много периферия, и може би по навик като се каже 600-650 лева не се включват тези неща и наистина се получава некоректно спрямо лаптопа който си е завършена машинка. Така че ако нямаш стар монитор или излишен и трябва да отделиш от 600 лева 200 за него, разликата между PC за 400 и лаптоп за 600 не е толкова голяма. Просто като забележка, иначе и аз подкрепям идеята че на детето не му трябва играчка за толкова пари, която да разнася насам натам - като иска игри да си играе вкъщи.

Прилична машина, втора ръка, но с нова батерия. Впрочем за малки деца именно в тази посока трябва да се гледа, намират се и добри машини на още по-ниски цени, така че бюджета може да намалее доста, а със спестените пари да се закупи нещо полезно.

Kaто ще е втора ръка, по-добре IBM ThinkPad T60, поне е по-стабилна марка.
  • Автор

Благодаря Ви момчета (и момичета).

Че ще е лаптоп, ще е лаптоп. Много по-лесо ми е да го заключа в спалнята, отколкото да слагам пароли за достъп на неговия настолен такъв, които някои по-отворени момчета ще разбият :-)

Това в кръга а шегата, но имам и в предвид за в бъдеще неговия лаптоп да мъкнем вече с нас по почивките, а не "семейния".

Вяро е, че в днешно време много им угаждаме на тези деца... явно като компенсация на все по-малкото време, което можем да им отделим. Защото ако са и две - трябва и на двете да се обърне внимание :-)

Синът ходи 3 дни в седмицата да тренира футбол, 1 ден на плуване и общо взето му остава само един полуследобед за игра. Повече от 6-7 часа седмично не му се събират за игра на компютъра, не смятаме и да му даваме много повече от този лимит. Така, че определено няма да се превърне в "геймър", поне не и тази година с тези трудни предмети в училище. А колкото до изнасянето на лаптоп-а в приятели - не би занесъл компютъра на място, за което не е получил разрешение от нас, родителите му. Все пак ще го застраховам срещи заливане и подобни неща.

Благодаря на quickJO и mar7o7o за предложенията!

п.п. Малко дългичко май стана писнето ми, май заради журналистическата ми диплома по която нямам и един ден стаж :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.