Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

машината е стара ама лачена (по пазара влачена), абе паднаха ми тука едни парички и се чудя има ли смисъл да сменям дъно процесор и рам? та конфигурацията ми е gigabyte ex38 ds4, e8200, 2x2 ddr2-800, ati 5850, 1tb seagate, fortron 1010W и една саунд карта за пци слот, стара кутия асус с 2х120 и 1х80мм Компютъра се ползва и за игри монитора е 1920х1080, процесора го държа на 3.2 (2.66 е фабрично), ама нещо някои игри си понасичат, едва ли е от видеото щото то дори и над 60-70 градуса не съм го засичал. Та въпроса има ли смисъл да се налеят 6-700 лева в ддр3 и ново дъно и да речем санди бридж или да изчакам булдозер понеже нали са една фирма амд? Още нещо което така и не разбрах може ли да направя кросфайр с ати 6870 и моята 5850?

машината е стара ама лачена (по пазара влачена), абе паднаха ми тука едни парички и се чудя има ли смисъл да сменям дъно процесор и рам?

та конфигурацията ми е gigabyte ex38 ds4, e8200, 2x2 ddr2-800, ati 5850, 1tb seagate, fortron 1010W и една саунд карта за пци слот, стара кутия асус с 2х120 и 1х80мм

Компютъра се ползва и за игри монитора е 1920х1080, процесора го държа на 3.2 (2.66 е фабрично), ама нещо някои игри си понасичат, едва ли е от видеото щото то дори и над 60-70 градуса не съм го засичал.

Та въпроса има ли смисъл да се налеят 6-700 лева в ддр3 и ново дъно и да речем санди бридж или да изчакам булдозер понеже нали са една фирма амд?

Още нещо което така и не разбрах може ли да направя кросфайр с ати 6870 и моята 5850?

Не мисля че може да се направи "Кръстосан огън", картите трябва да са от едно поколение. За Булдозер или Пясъчен мост, ами то не остана много време и ще сме наясно. Аз като до някъде фен на АМД, бих препоръчал именно такъв ъпгрейд, но това що се отнася до съобразяването на марката да е една за главните компоненти, не че няма значение, но разлика ако и доколкото има, едва ли е съществена и да се усеща положително във всички приложения. Засега има само едно(може да са и две и да не съм догледал) истинско превю на възможностите на ФХ-8150 и резулатите са обнадеждаващи, но нека изчакаме следващата седмица, когато нета ще бъка от превюта, или след две седмици, когато пък ще има много ревюта...Поне се надявам да е така.

Изчакай още няколко месеца да излязат Ivy Bridge (около Март месец трябва да ги пуснат), които ще имат поддръжка на PCI-e 3.0, ThunderBolt и ще са по 22nm технология. :crying10:

Изчакай още няколко месеца да излязат Ivy Bridge (около Март месец трябва да ги пуснат), които ще имат поддръжка на PCI-e 3.0, ThunderBolt и ще са по 22nm технология. :crying10:

То винаги ще има нещо ново, но едно е да се изчака две-три седмици, друго е половин година и кусур.

които ще имат поддръжка на PCI-e 3.0

Не е нужно, още повече вече има доста дънни платки предлагащи този стандарт на интерфейса за графична комуникация. Що се отнася до "Гръмотевица" то тя не превъзхожда чак толкова ЮСБ 3.0, че да е задължителен и дори препоръчителен избор, предвид цените, на които ще бъдат предложени интелските платки и процесори(напълно извън бюджета, който ще стигне само за дънна платка и 1/4 от процесора - в най-добрия случай), поне през първата година от прилагането на този интерфейс извън продукти на, и свързаните с, Apple...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Процесора ти спъва видеото клокни го малко или напрово го смени с нещо по ново.SB платформа или 9хх дъно с 4-ядрен феном и чакаш булдозера,това са вариянтите в момента.Ето едно ревю на процесорите,който има в момента на пазара,как се представят в игрите http://www.computerb...braucht-cpu/13/

То винаги ще има нещо ново, но едно е да се изчака две-три седмици, друго е половин година и кусур. Не е нужно, още повече вече има доста дънни платки предлагащи този стандарт на интерфейса за графична комуникация. Що се отнася до "Гръмотевица" то тя не превъзхожда чак толкова ЮСБ 3.0, че да е задължителен и дори препоръчителен избор, предвид цените, на които ще бъдат предложени интелските платки и процесори(напълно извън бюджета, който ще стигне само за дънна платка и 1/4 от процесора - в най-добрия случай), поне през първата година от прилагането на този интерфейс извън продукти на, и свързаните с, Apple...

Ами има дънни платки с PCI-e 3.0 но до колкото разбрах разликата между PCI-e 2.0 и PCI-e 3.0 ще се усети с новите Ivy Bridge, а разликата между USB 3.0 и ThunderBolt е ... 5 Gbps vs 10 Gbps до колкото знам :crying10: а и когато стандарта стане по достъпен и не се ползва само на устройсва Apple предполагам че ще е по ефтин :( те все пак Apple и в момента примерно продават 4 GB RAM за 400 лв (или нещо подобно), а в същото време можеш да си купиш такава памет (която е съвместима пак с MacBook-a) за 40-50 лв :)

иначе си много прав когато казваш че винаги ще има нещо ново и по хубаво, но все пак ако автора на темата предпочита Intel платформа и иска да е в крак с модата може да реши да изчака :) все пак като влязат догодина тези процесори ще са актуални още няколко години след това и ще има място за upgrade :) а ако не му се чака (тъй като аз пък съм фен на Intel :D ) Sandy Bridge да взима ... :)

• Автор

честно казано дреме ми за модата, важното е да работи добре, аз не си взимам компютър да се хваля с него. Иначе диска е сата 2, колегата е прав от гледна точка на това че намаляването на транзисторите не става толкова често. Обаче тоя е8200 си дяни вече 3 години някъде (купих го 1вия ден в който излезна 8000 серията) и ако ще ъпгрейтвам ще е за процесор поне 2 пъти по-производителен и с 2х4гб на 1600мхз, ако го наместим и в парите идеално. А какво е това март дето щяло да излиза? Относно ПЦИ-Е разлика между 1 и 2 аз не усетих, смнях и дъно и видео просто вече набивам пари в други работи и пц-то остава на заден план. Skidrow, знам че процесора малко спъва аз съм го клокнал от 2.6 на 3.2 и все пак е лято и в панелката на последния етаж си е жечко. зимата може и повече

ползата от pci-e 3.0 и usb 3.0 е само рекламен трик, освен това вградената звукова карта на дъното ти е вероятно много по добра от тая pci (освен ако не е креатив някакъв и то от висок клас) в момента usb 2.0 теоретично прави 480мбита което е 60 мегабайта/сек - не съм виждал повече от 30 на практика да вдига примерно с харддиск който има трансфер до 90-100мб/с. а колкото за pci-e - същата работа - ей ти тест да видиш разлика между 4х, 8x и 16х пък после си прави сметката каква ще е ползата (просто само 1х е много слабо)...

няма и 2-3% колкото за макбоклук - ми то и сега моделите дето са с ддр2 са си със стандартна памет дето става за нормални лаптопи, естествено има и скопени модели на макбоклук дето паметта е запоена

Редактирано от the professor (преглед на промените)

ползата от pci-e 3.0 и usb 3.0 е само рекламен трик, освен това вградената звукова карта на дъното ти е вероятно много по добра от тая pci (освен ако не е креатив някакъв и то от висок клас)

в момента usb 2.0 теоретично прави 480мбита което е 60 мегабайта/сек - не съм виждал повече от 30 на практика да вдига примерно с харддиск който има трансфер до 90-100мб/с. а колкото за pci-e - същата работа - ей ти тест да видиш разлика между 4х, 8x и 16х пък после си прави сметката каква ще е ползата (просто само 1х е много слабо)...

] няма и 2-3%

колкото за макбоклук - ми то и сега моделите дето са с ддр2 са си със стандартна памет дето става за нормални лаптопи, естествено има и скопени модели на макбоклук дето паметта е запоена

Професоре ,на един дъх толкова алабализми изказани. Шашнат съм.

Редакция: Махнах видеото от цитата!

• Автор

саунд карта е auzentech x-plousion 7.1 cinema, по-добра е от вградената по слух, по характеристики със сигурност. Иначе верно как събра толкова глупости в 2 реда??? Дайте му награда на титана на мисълта, разликата между ддр2/800 и ддр3/1600 съм я виждал с очите си няма нужда от допълнения

С какво охлаждаш процесор и коя ревизия е? Е0 спокойно правят 3.6Ghz дори на default напрежение, а с малко повечко дори 3.8-4GHz. Друг е въпроса, че точно тоя процесор е с нисък множител и за висока честота му трябва доста високо FSB и за 3600MHz трябва 450FSB, но за X38 това не би трябвало да е особен проблем с леко увеличаване на напрежението на северния и южния мост. Все пак може да пробваш с последната или предпоследната версия на BIOS-a , ако все още не си го обновил.

саунд карта е auzentech x-plousion 7.1 cinema, по-добра е от вградената по слух, по характеристики със сигурност. Иначе верно как събра толкова глупости в 2 реда??? Дайте му награда на титана на мисълта, разликата между ддр2/800 и ддр3/1600 съм я виждал с очите си няма нужда от допълнения

да така е... щото беше писал някаква pci карта и си по мислих че е "някаква"

Хм, то финална е само предпоследната версия на биос f5 иначе има на сайта f6c beta, а в интернет намерих и f6d beta , прикачен е. Но в интернет има съобщения за проблеми с двете последни незавършени бета версии, както f6c, така и f6d. Последният има проблеми със S.M.A.R.T , явно има грешки в командите. Който иска да рискува. :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

не ми се рискува, най-първата ревизия е процесора, абе 3.6 не е стабилно дигал съм волтажа малко ама честно казано разлика между 2.6 и 3.6 не е голяма. Благодаря на всички явно ще изчакам великденските промоции тоя булдозер след коледа може да падне малко. дано само elders scroll 5, който излиза на 11.11.2011 г. ми върви добре, че тоя Rage нещо ми маже графиката отвреме на време като се обръщам рязко иначе не цикли, може и от крака да е. Айде лека на висчки

С какво охлаждаш процесор и коя ревизия е? Е0 спокойно правят 3.6Ghz дори на default напрежение, а с малко повечко дори 3.8-4GHz. Друг е въпроса, че точно тоя процесор е с нисък множител и за висока честота му трябва доста високо FSB и за 3600MHz трябва 450FSB, но за X38 това не би трябвало да е особен проблем с леко увеличаване на напрежението на северния и южния мост. Все пак може да пробваш с последната или предпоследната версия на BIOS-a , ако все още не си го обновил.

охлаждам с 12см залман с медни и алуминиеви "fins" как се превежда ребра. тежи си яко и термопаста съм сменял преди 4-5 месеца. мх-2 д*ба пастата 20 лева. Ревизията е първата. не съм в нас да проверя
  • 3 месеца по-късно...

Ако може да питам тук, струва ли си чак толкова ектрата usb 3.0 да присъства в лаптоп и по-конкретно, понеже някак си Lenovo z570 ми допада повече, пред Samsung RF511http://www.samsunglaptop.co.uk/proddetail.php?prod=NP-RF511-S03UK-3Years Ще се изразя и по друг начин, обосновано ли е да се купи нов лаптоп със стар usb 2.0 стандарт, който тепърва ще има тенденция да се заличава малко, по малко? или функцията usb 3.0 е задължителна? Вие кой лаптоп бихте избрали?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Не ми се търсят лаптопите да ги гледам, но лично аз изобщо не бих гледал при покупка дали е с usb 2 или 3 лаптоп/дъно за настолен. За usb 3 предполагам се искат и подходящи флашки, които да го управдаят. За момента според мен е безсмислено, освен ако не пренасяте всеки ден файлове, които са десетки гигабайти. Аз лично съм с 8gb флашка и usb 2.0 и горе долу за 5-6 минути си качвам нормален dvd rip филм ~ 4GB и не ми е важно дали ще се прехвърли за 5 минути или за 1мин. Моя съвет е да си вземете лаптопа, който си харесате без значение USB стандарта. Пак казвам ако не прехвърляте адски големи файлове всеки божи ден.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.