Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам да си купя лаптоп?

Featured Replies

Здравейте, искам да си купя лаптоп, но не мога да си избера нещо конкретно. Имам буджет до 1000 лв. Харесах си http://laptop.pc.zora.bg/catalog/product_details/noutbuk_dell_inspiron_n5110_00943/ Ще се ползва и за игри и за броузване... От магазина зора ми казаха че охлаждането е много добро, че картинките са едни от най-добрите.. Озвучението също .. като марка Делл ми харесват доста .. Та да питам как е машината , дали ще ми тръгнат игрите,видео картата добра ли е?

Не за да си купиш лаптоп за игри ти трябват поне 2000+ .Иначе като лаптоп ти препоръчвам това HP http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4535s-hp_probook_4535s_LG852EA . Стабилен лаптоп,качествена изработка и матов дисплей.

тези inspiron-и греят много,не знам как са ти казали,че охлаждането е добро

тези inspiron-и греят много,не знам как са ти казали,че охлаждането е добро

И на мен това ми се видя направо смешка - inspiron с добро охлаждане Това е се едно да кажат Трабант с 1000 конски сили .Тези в този магазин нещо не са били наред.Извинете за спама ама просто не можах да се въздържа да изкажа това мнение.
  • Автор

Като кажа игри ,няма да играя по цял ден само това,и най тежките, може би фифа, контра,и тук таме друга игра,иначе главно ще ползвам за интернет...

Еми тогава прегледай предложението ми по отгоре .То е идеално за тези твои искания. :) :)

Devilx виж офертата на Предаторбоу много е изгодна със доста хубав процесор и доста хубава видео карта.

• Автор

Да хубав лаптоп, значи да разбирам ли че трябва да търся Intel core i3 или i5

Според мен, SAMSUNG NP300V5Z-S02BG е най-подходящ за целта. С повече рам и малко по-добра видеокарта от Леновото. Освен това е с матов дисплей.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Здравейте,

искам да си купя лаптоп, но не мога да си избера нещо конкретно. Имам буджет до 1000 лв.

Харесах си http://laptop.pc.zor...on_n5110_00943/

Ще се ползва и за игри и за броузване... От магазина зора ми казаха че охлаждането е много добро, че картинките са едни от най-добрите.. Озвучението също .. като марка Делл ми харесват доста .. Та да питам как е машината , дали ще ми тръгнат игрите,видео картата добра ли е?

Това е твоя модел

http://ardes.bg/laptop/ACER+AS5750G-2314G50MNRR+15.6-36691

За какви игри ще се използва и на какви настройки искаш да ги разцъкваш, защото има няколко избора с много добра видео карта като тази в ACER AS5750G. А има и по-добри изработки и матови екрани като HP ProBook 4530s и Samsung NP300V5Z, но с по-скромни видео карти.

Гледам темата се е "развихрила" почти от само себе си. Предлагам на автора на темата да изчака предложения и от хора, които са повече в час с техниката, от някои дали своите предложения до момента...млади колеги...

Като чета 1 мнение имам чуство , че хич не си в час ! Зададе ли си въпроса - наистина ли имам нужда от лаптоп ?! Лаптопа има нужда от сериозна подръжка и много грижи ! В противен случай след 1г - макс. 2г ще пишеш как лаптопи изключва и прегравя и ще искаш съвети как да си оправиш лаптопа , но вече ще е късно !

Това е много добро предложение като цена/качество и за целта на използване(малко игри и браузване, филми...). Aspire на Acer, както и Inspiron на Dell са нисък клас лаптопи, като сравнително хубавия хардуер е за сметка на не особено качествена изработка и не особено добро охлаждане, за това и не ти препоръчвам такъв лаптоп. Същото важи и за Сателитите на Тошиба, както и Pavilion серията на HP, докато Probook са доста качествени. Алтернатива на Самсунга е HP ProBook 4530s. Пробук-а е с малко по-бърза(а ако не се лъжа и по-хладна) видеокарта, но с двойно по-малък хард и една година гаранция срещу две за NP300. 4530s e с алуминиев, много здрав корпус, а Самсунга е пластмасов, но пък доста качествен, а и батерията е по-издръжлива от тази на HP-то. И двата имат предимства, и недостатъци за това най-добре се разходи до магазина, разгледай ги на живо и прецени кой от двата да вземеш. Ако избирах лично за мен, то бих взел HP-то.

За 1000лв и нова машинка...си е компромис от всякъде. Или ще вземеш нещо качествено, но вече малко остаряло като поколение хардуер, което обаче ще работи качествено или ще вземеш "най-добрият" хардуер в кофти опакова и лоша изработка, който няма да изкара повече от 2-3години. Изборът е твой. Та пиши ти какво искаш. И лаптопите като цяло НЕ са предназначени за сериозни игри, а за РАБОТА.

• Автор

Здравейте, купих си лаптоп вече. Ходих в магазините на Зора Dell Inspiron N5110 Switch Cover Core i3-2310M (2.10GHz, 3MB) , 15.6 HD (1366x768) Wled * GB 1333MHz DDR3, 640GB HDD , 1 GB nVidia Geforce GT 525M Излезна ми 1169 лв. Дано да не ми създаде много проблеми.. няма да го товаря много. Сега въпроса ми е какъв Уиндовс да му сложа? Предложете ми 7-ца или ХП е по добре.. Коя Версия и дали ще си намери драйверите сами? Междудругото в кутийката с лаптопа се появи и един диск ,отгоре пише ФРЕЕДОС ,но незнам дали ще стане... P.S. Има 3 годишна гаранция ,което е от голямо значение според мене..

Здравейте, купих си лаптоп вече.

Ходих в магазините на Зора

Dell Inspiron N5110 Switch Cover

Core i3-2310M (2.10GHz, 3MB) , 15.6 HD (1366x768) Wled

* GB 1333MHz DDR3,

640GB HDD ,

1 GB nVidia Geforce GT 525M

Излезна ми 1169 лв. Дано да не ми създаде много проблеми.. няма да го товаря много.

Сега въпроса ми е какъв Уиндовс да му сложа? Предложете ми 7-ца или ХП е по добре.. Коя Версия и дали ще си намери драйверите сами?

Междудругото в кутийката с лаптопа се появи и един диск ,отгоре пише ФРЕЕДОС ,но незнам дали ще стане...

P.S. Има 3 годишна гаранция ,което е от голямо значение според мене..

Предполагам, че звездата е 8GB оперативна памет...Видеото е посредствено, но игри нормални изисквания можеш да играеш, все пак се ограничавай за времето през което играеш без прекъсване да не надхвърля 30-40 минути. Уиндоус 7 Ултимейт 64бита, е естественият избор за ОС. Докато не излезе 8-мата версия...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.