Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евтино дъно с AM3 и PCIe 2.0 ?

Featured Replies

Здравейте

Имам проблем да намеря свястно дъно с AM3, DDR3 1600, SATA, PCIe 2.0+ (заради видео картата ми ATI HD5670).

Всичко останало освен PCIe е лесно, но на много малко дъна пише версията, а тези на които намерих да го пише са ми малко над бюджета :P (който е към 120лв)

Бях си харесал това http://reset.bg/cata...1/1112/1112132/

но PCI e 1.0.

хелп?

Редактирано от sudokillall (преглед на промените)

Твойто дъно е с PCI Express 1.0 да разбирам.Те са съвместими с 2.0 и не мисля,че ще я ограничава/картата/.Не е от бързите тази карта.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Здравейте

Имам проблем да намеря свястно дъно с AM3, DDR3 1600, SATA, PCIe 2.0+ (заради видео картата ми ATI HD6570).

Всичко останало освен PCIe е лесно, но на много малко дъна пише версията, а тези на които намерих да го пише са ми малко над бюджета :P (който е към 120лв)

Бях си харесал това http://reset.bg/cata...1/1112/1112132/

но PCI e 1.0.

хелп?

ASROCK M3A770DE 111 лв

ASUS M4A77T 114 лв

• Автор

Текущото ми дъно е с 1.0, да. Моделът на картата съм го сбъркал - HD5670 e (edit 1st post...) Не би трябвало да има видима разлика между 2.0 и 1.0, така ли?

Има в пропусквателната способност.Ще те помоля да кажеш цялата конфигурация.

Значи все пак дъното ти е здраво. За какво тогава искате да го сменяте?

• Автор

Има в пропусквателната способност.Ще те помоля да кажеш цялата конфигурация.

Athlon II X3 455

2GB DDR3 1600

500GB WD SATA

ATI HD5670 (PCIe 2.1)

Значи все пак дъното ти е здраво. За какво тогава искате да го сменяте?

Не съм казал, че е здраво... :(

http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=18859

Gigabyte 970A-D3

Съветът ми е щом ще се купува дъно да е най-новото.С чипсет 970 а не старо 770.Поддържа сегашният ти прозцесор.Паметта си е ДДР3.

http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=18722

ASUS M5A97

Просто с 970 имаш перспектива.С 770 никаква.Захранването на ниво ли е?Да не прецакаме новото дъно.

Така е, въпроса е картата колко може да "изпрати". В смисал и в Германия няма ограничение на магастралите и може да се движиш с 200, но с едно трабантче няма как да ги достигнеш...

• Автор

И още един въпрос: Ако на дъното пише, че поддържа 1600(O.C.)/1333/1066 Hz какво означава O.C.? Че се поддържа 1600Hz RAM само ако се овърклокне мемори контролера? Примерно ако не искам да клоквам нищо няма смисъл да си купувам 1600 рам при такова дъно, така ли?

Официално AM3 поддържа 1333 памет и всичко над тази честота се води овърклок(неофициално), заради разни стандарти, на които трябва да отговаря дъното. При AM3+ явно според стандарта максималната официално поддържана честота е 1866 и всичко нагоре е неофициално и за това пише OC. Това обаче в никакъв случай не означава, че дъното няма да работи с по-бърза памет, но тя няма да тръгне автоматично на неофициалната честота, а трябва ръчно да се зададат настройките в BIOS.

Официално AM3 поддържа 1333 памет и всичко над тази честота се води овърклок(неофициално), заради разни стандарти, на които трябва да отговаря дъното. При AM3+ явно според стандарта максималната официално поддържана честота е 1866 и всичко нагоре е неофициално и за това пише OC. Това обаче в никакъв случай не означава, че дъното няма да работи с по-бърза памет, но тя няма да тръгне автоматично на неофициалната честота, а трябва ръчно да се зададат настройките в BIOS.

За съжаление нативната поддръжка на 1866МХц е отложена за Enhanced Bulldozer, който ще бъде на пазара през 2012г. за настоящата серия с ядро Замбези е запазен максимум от 1600МХц поддържани вътрешно от контролера на паметта, всичко нагоре е "клокнато".

П.П. Смятам че е така, не поради технически проблеми, а защото маркетолозите на АМД са сметнали за ненужно...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.