Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет при избор на лаптоп зо около 1300лева.

Featured Replies

Здравейте, бихте ли ми препоръчали лаптоп за около 1300лева. Ще го използвам предимно за интернет музика и филми, но и за графични програми(corel draw..) и Autocad. Не разбирам много, но единствената ми претенция е ако може размерът на екрана да не е като стандартните 15.6inch, а примерно 17.3inch мисля, че бяха ако не се лъжа. Мерси!

http://www.stealtech...HP_bag_id26094/

HP ProBook 4730s LH348EA + HP bag - 1150лв.

Само,че с 4 гигабайта рам.Ако може да намерите тази серия с повече памет по-добре.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Toshiba Satellite L675-123

http://laptop.bg/lap...ellite_l675_123

Защо давате мнения, когато не сте наясно и може да заблудите човек да купи нещо, което е морално остаряло, и не особено качествено изработено!

Защо давате мнения, когато не сте наясно и може да заблудите човек да купи нещо, което е морално остаряло, и не особено качествено изработено!

И аз това се чудя. Силно препоръчвам да се игнорира въпросното предложение.

• Автор

А този: http://www.technopolis.bg/b2c/details//511690/P11010101/%D0%9B%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF-DELL-N7010-ASDB000016 според вас става ли ?

Редактирано от Alexander.. (преглед на промените)

i5-480M е стар процесор. 1 поколение стар. Новото поколение е i5-2410 (примерно). Ако има 3 цифри е стар, акоима 4 е нов. Това важи само за i3, i5, i7. Че някои от по-предните още са с 4 цифири. Интересно ми е защо сте пропуснали предложението на Lyudmil.

• Автор

i5-480M е стар процесор. 1 поколение стар. Новото поколение е i5-2410 (примерно). Ако има 3 цифри е стар, акоима 4 е нов. Това важи само за i3, i5, i7. Че някои от по-предните още са с 4 цифири. Интересно ми е защо сте пропуснали предложението на Lyudmil.

Ами.. Имам само още един въпрос. Извинявам се за "тъпият" въпрос, но както казах не съм много запознат с компютрите.

Процесор

Intel Core i5-2430M 2.40GHz/3.00GHz Какво означава - 2.40GHz/3.00GHz ? Да избереш между двете или.. ?

Не, значи, че работи на 2.4 GHz, но в турбо режим достига 3.0 GHz. Става дума за силни натоварвания и процесора автоматично се оучърклоква за да изпълни задачите.

Не, значи, че работи на 2.4 GHz, но в турбо режим достига 3.0 GHz. Става дума за силни натоварвания и процесора автоматично се оучърклоква за да изпълни задачите.

А колко ядра се клокват?

Какво означава - 2.40GHz/3.00GHz ?

Intel® Turbo Boost Technology 2.0 Изключва ядра и автоматично вдига честотата.

п.п.

Малиий, к'ви сте бързи. За минута ми лагна форума и вече три мнения написани. :)

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

А колко ядра се клокват?

Предвид, че този i5 е с 2 ядра- то едното се изключва, но пък се дига честотата на другото. Реално при ежедневна употреба колко чето би се наложило това? По-скоро е рекламен трик...

Ето го с малко по-бърз процесор - http://pcstore.bg/la...c-Gray-4GB-2752 а за 40лв. може да удължиш гаранцията с още една година.

Привет - и аз не съм специалист, но чета и се ослушвам и аз за нов лаптоп - към горния пост (модел) имам един въпрос - пише че е с вградена видеокарта със споделена памет, а младежът настоява че му трябва за графични програми - мислите ли че вградената видеокрта ще рендва достатъчно бъррзо и качествено.

И още нещо - предлагате HP - сега съм с такова и пече като печка - на познавам посочения модел, но в този форум мисля / или в друг - не се сещам, съм чела че HP по принцип имат този проблем - не знам как натоварвате вашите компютри но на моя като му пусна някоя адобска програма, един корел и интернет и се налага с 2 тави да го оглаждам (едната духа силно , но не на място, а другата точно под процесора) та се чудя дали следващия ми лаптоп ще е HP.

Какво точно се има предвид под "графични програми" ? И видеокартата на горепосочения модел е отделна, а не вградена. Проблем с греенето обикновено имат боклучавата серия Pavilion и за това точно тия модели не ги препоръчвам, но с Probook проблема не съществува.

Значи процесор ще се грижи за всичко, а не графичната карта. Корел-а така или иначе ползва само 2D и няма никакви изисквани към видеокартата, както и чертането в Autocad. A ако се ползва 3D-то на Autocad-a така или иначе процесора ще рендва.

Значи процесор ще се грижи за всичко, а не графичната карта. Корел-а така или иначе ползва само 2D и няма никакви изисквани към видеокартата, както и чертането в Autocad. A ако се ползва 3D-то на Autocad-a така или иначе процесора ще рендва.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Q0zXCvboRjQ

Гот' ли е това?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.