Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock HD5670

Featured Replies

Привет.

Имам един доста дразнещ проблем и се ме безпокои от известно време.Като клокна Видео картата пове4е от 850hz и играта крашва независимо коя е. Фрризне се екарна за 10тина секудни като се слуша ауидиото от играта и след тва минимизира играта и ми подаде .....stop working.Използвам MSI Afterburn за оверклок.В прика4ения файл са спецификациите на пц-то ми...Искам да спомена 4е не е от загряване защото без оверклок и автоконтрол на вентилатора загрева до 60-70 градуса а с оверклок с ръ4на настойка на скороста на вентилатора като го сложа на 90% и 840-845 клок ми е ка4вало макс до 57 градуса.Гледах из нета ми казаха 4е може да е от драйварите и пишеше да истегля 10.5 версиа а не 11.10 която е последната за сега.Захранването ми е 500W.

П.С: Понякога ми изписва следното съобщение след като крашне играта -

Display driver stopped responding and has successfully recovered.

post-115949-0-03993600-1318178930_thumb.

Редактирано от sunbathe (преглед на промените)

А замисляш ли се, че може би просто толкова са възможностите на картата? Нещата по отношение на стабилността не се свеждат само до температурата... Пробвай например с леко понижена честота на паметта и ядро да кажем на 800MHz да тестваш не с игра, а с FurMark. От там вдигай полека честотата на ядрото, за да видиш докъде е стабилно.

Привет и от мен, би било хубаво да се погледнат правилата на форума:

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

По въпроса.Явно честотата от 850мхз на ядрото и идва в повече на видеокартата.Пробвай да е овърклокнеш от catalyst control center на драйвърите и.
  • Автор

http://www.ozone3d.n...d768784c8bda48d

Значи пичове ето линка без оверклок .С оверклок от 850/1000 получавам горе долу 1 фпс отгоре, а градусите при оверклакната коре и 90 % спиид на вента е 58 макс. Daredevil първо пробвах с контрол центара на амд но пак същото..Та въпроса ми е защо като картата позволява да се клокне до 900хз в котрол центара на амд а пък крашва.Също видях че хора в нета са достигнали над 900 хз на тая видео карта но самоче XFX & Gigabyte а не на Sapphire.

Ако намерите някой пич клокнал моята карта повече от 850-60 хз моля даите линк.

http://www.ozone3d.n...f30a31ea6fbaad5 ето още един щото първия нещо бъгнат.

Редактирано от sunbathe (преглед на промените)

Аз имах същата версия видео карта. Не знам дали е до бройка или до драйвъри, но съм я клоквал на 932/1100 проблеми нямах никакви. Може би от време на време на 5 дни един път да се случи, но ме изкарваше от приложението и изписваше driver stopped working и тогава намалих на 920/1080 и не се появиха тези проблеми. Виж пробвай с ати трей туул, но както е казал колегата по горе тествай с furmark на 1 час (да си сигурен поне) и тогава продължаваш да вдигаш честотата. Аз лично подобрение от клока видях само в кризата 2 и в кал оф дюти модерните войни 2 с около 5-12 кадъра на моменти, всички други (дирт 2, нфс шифт, метро 2033) нямаше почти никаква разлика 1 - 2 кадъра максимум.

• Автор

Аз имах същата версия видео карта. Не знам дали е до бройка или до драйвъри, но съм я клоквал на 932/1100 проблеми нямах никакви. Може би от време на време на 5 дни един път да се случи, но ме изкарваше от приложението и изписваше driver stopped working и тогава намалих на 920/1080 и не се появиха тези проблеми. Виж пробвай с ати трей туул, но както е казал колегата по горе тествай с furmark на 1 час (да си сигурен поне) и тогава продължаваш да вдигаш честотата. Аз лично подобрение от клока видях само в кризата 2 и в кал оф дюти модерните войни 2 с около 5-12 кадъра на моменти, всички други (дирт 2, нфс шифт, метро 2033) нямаше почти никаква разлика 1 - 2 кадъра максимум.

Играх днеска цяла вечер бф 3 с 830 клок с авто настроика на вентилатора и макс качва до 63-4 градъса а колкото до фпс никаква разлика може би 1-2 фрейма, цял ден гледах из нета и неможах да открия сапфире клокната повече от 850/1050

Захранването какво ти е, това че е 500вата не значи нищо и аз имах 500вата на трендсоник ама в действителност нямаше и 350вата, и не можех да клокна нито видео картата нито процесора.

Значи в ати трай туулса има опция за вдигане на волтажа на видеото, но е опасно да знаеш. Ако разликата е толкова малка няма смисъл да клокваш. Пробвай с МСИ афтербърнер. Има много начини, но са доста опасни и не винаги са толкова стабилни. Смяна на биоса с друга версия (мисля че МСИ циклоп) може да отключи повишаване на волтажа, но както казах горе е опасно.

То ако става на въпрос за клок на ядрото, ама само за идеята колко може да се стигне, а не за ежедневно приложение някъде из нета бях мярнал един да се хвали за 1010 или 1050 ядро, било максимума който е постижим с afterburner, само че нямаше доказателство...Иначе ти подсказаха нещо за напрежението, ама ако замирише на препечена паста или даже на бакелит, да не седнеш да ревеш тук...

Така е Сли, прав си, защото аз след като отключих напречението успях да стигна повече, но имах проблеми по - често (артефакти, забива компютъра), но след 5 часа заиграване намерих правилното напрежението и клок на видеото и проблеми нямаше, но странно е че при мен на 920/1080 беше 58 градуса максимум, но може би е от кутията или стайната температура. Но ако не разбира и не иска да дава пари за ново видео, по - добре да не отключва волтажа, че може и с това да си остане.

• Автор

Доколкото видях в нета Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 може да бъде клокната до 850/1050 без ръчен контрол на волтажа.А другите ХД 5670 напримерно от асус и XFX могат до повече.

Това е, защото волтажа им е по - висок предполагам, толкова са решили, че е максимума от сафир.

такаа.... Имам същата карта, на 820/1150 просто са такива възможностите, за да премахнеш ограниченията има програми като ати тръ тоолс- където може до 1162/1500 да качваш ядрото. тези в нета съм ги гледал с 1100+ ядро ама са написали нов биос(да може да се променя напрежението) и с течен азот.... При мен повече от 820 на ядрото и крашва картата... Четох че и при MSI версията на 5670 може да се променя напрежението, ако намериш този биос и го лепнеш на твоята може и да стане, но аз не бих рискувал

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.