Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъно и процесор

Featured Replies

Значи имам проблем с дъно GIGABYTE GA-8I915P-MF и процесор Intel pentium 4 на 3.2 GHz. В един сервиз ми казаха че, дъното и процесора работят, но не тръгват казаха, че може да е сменян процесора и биоса да не го разпознава. Можело да се оправи от update на биоса и ако мислите, че ще се оправи да ми кажете как се update-ва. Благодаря предварително.

Чакай чакай, как така процесорът и дъното работят но не тръгват???Работят по отделно не работят заедно ли?И как така ще бъде сменян процесорът без да знаеш?За да се направи флаш на биоса ти трябва процесор, който да подкара дъното без да има нужда от флаш.Тоест взимаш процесор флашваш биоса и тогава слагаш този!Малко повече информация за процесора?В както по-точно се изразява проблемът?И не на последно място извинявам се за многото въпроси :cool:

Странна тема и още по-странен техник в странен сервиз. Поне пари взе ли за мъдрият съвет, след като не се е справил с ремонта?

• Автор

Ами дъното го пробвахме с друг процесор и тръгна за процесора не са 100% сигурни, че работи но казаха, че тея процесори умират много трудно. Относно смяната на процесора аз тоя компютър не съм го виждал да работи купих го не на части ама бяха го оскубали имаше само едно яко охлаждане и процесор с дъно. И казаха,че може да са сменяли процесора.

Ами дъното го пробвахме с друг процесор и тръгна за процесора не са 100% сигурни, че работи но казаха, че тея процесори умират много трудно. Относно смяната на процесора аз тоя компютър не съм го виждал да работи купих го не на части ама бяха го оскубали имаше само едно яко охлаждане и процесор с дъно. И казаха,че може да са сменяли процесора.

Това и сам се сетих. Защо не са направили префлашването на място, като са имали възможност, на работещият с другия процесор Ваш компютър?

• Автор

Поне пари не взе човека той е приятел на баща ми а и той ще ше да замитава някъде и по тая причина май не го е направил. Но въпросът ми е ще тръгне ли процесора след като се флашне биоса.

Поне пари не взе човека той е приятел на баща ми а и той ще ше да замитава някъде и по тая причина май не го е направил.

Но въпросът ми е ще тръгне ли процесора след като се флашне биоса.

Ако е поддържан от дънната платка, за което проверете на сайта на производителя. Поради различни причини дори при физическа съвместимост със слота, някои процесори не се поддържат от определени дънни платки. Примерно ако платката е орязан бюджетен модел и може да захрани процесор Интел Селерон, поради малкият му разход на енергия, а също и по-ниско позиционирани(като честота и TDP) Пентиуми, но електрическата схема на дъното да не е достатъчна за моделите Пентиум с висок разход от същата серия, примерно тези с най-висока фабрична честота...Затова и производителят на точно този модел платка просто не е писал нужния код в биос за невъзможните за захранване процесори, макар и да са за същия слот.

В support list има два Pentium 4 на 3.2 гхз. Единия се поддържа, другия не. Сега е важно да разбереш кой по-точно е процесора! Ето ти и линк, за да се увериш сам :*

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.