Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вашето мнение за трилогията "Тримата мускетари" ?

Featured Replies

Въпросът ми включва и мнението ви за героите на трилогията, като можете да вкючите и познанията си по отношение на романа на Дюма "Човекът с желязната маска", където четиримата мускетари(все пак те са четирима) също фигурират. Ако случайно някой с интересува повече за трилогията аз до голяма степен съм запозната, така че да пита:yanim:

Ами за трилогията мога да кажа, че единствено първата книга ме държа в напрежение, другите някак си по на сила ги изчетох :speak:

аз в момента 4ета ''мускетарите'' и ще кажа само ,4е книгата прави впе4атление

за мен книгите са изключително интересни макар да споделям мнението на фифа,че първата част е най-интересна

да, споделям мнението на fifa, особенно за последните три части на третата част, разбирайте трите части на 'луиза дьо валиер', които се явяват завършека на 'след още десет години'. чуства се, че вече 'след още десет години' е писана по инерция, колкото да се продължи (нещо като 'роки') и накрая като му е писнало на дщма ги е погреб*л набързичко. все пак е доста по добре от виктор юго.

Редактирано от kumbaq (преглед на промените)

Всичко писано от Александър Дюма е класика и Тримата мускетари не правят изключение :)

• Автор

мерси на всички за отговорите :) аз лично сам заклета фенка на трилогията, но до някаква степен сте прави последната част е малко по-слаба и си мисля че е така, защото е по-разтеглена другите имат страхотна динамика освен първата част много ме кефи и втората:hush:)) така че не пропускайте и да кажете нещо за героите, хей!!!

Всичко писано от Александър Дюма е класика и Тримата мускетари не правят изключение :)

<{POST_SNAPBACK}>

Така си е. Факт.

Показателно е, че Тримата мускетари съм ги чела ... безброй пъти :) , а останалите части само два пъти и не си спомням почти нищо.

Хайде ако може да включим в обсъждането всички произведения на Александър Дюма, защото аз лично даже на първо място поставям Граф Монте Кристо и на второ място идват мускетарите.

Първо прочетох Тримата мускетари и мислех, че никоя друга книга няма да ми хареса толкова - Парижката света богородица, Клетниците, Брулени хълмове просто се изгубиха.... докато не хванах Монте Кристо, просто втората част е невероятна, даде ми толкова много сили и борба за живот, имах чувството, че след като бях прочела тази книга (говорим за детството - някъде на 10-12 години бях) никога нямаше да се чувствам сломена отново :) За мен в детско-юношеската литература (въпреки, че много критици казват, че Дюма е далеч извън рамките на този тип литература) няма друг такъв писател като Дюма-баща!!

Както съм написала и в една друга тема, Атос е любимецът ми, може би защото той по някакъв начин съчетава качествата на всички останали и има някаква сдържаност и спокойствие, будещи моето възхищение. Аз съм по-скоро тип Д'Артанян, Портос ми е много груб и глуповат, Арамис - прекалено изтънчен за моя вкус, но Атос е специален :P Даже Едмон Дантес не можа да го измести от сърцето ми, значи никой няма да може Публикувано изображение - защото влиянието на книгите, прочетени в детска възраст не може да се сравнява с тези по-късно!

А за героините в първата част - ох, имах една книжка, адаптиран вариант на Тримата мускетари (нея пък я четох сигурно на 8-9 г.) - там имаше такива илюстрации, че просто дъхът ми спираше - Миледи беше зашеметяващо красива, с едно леко перверзно излъчване Публикувано изображение . По-късно вече, когато обърнах повече внимание на характерите - най-много харесах Ана Австрийска, изключително женствена и величествена! Интерсното е, че не мразех много контесата, имаше много качества, на които дори се възхищавах, това че беше равна на мъжете в онези времена, когато това не е било лесно, това, че беше много борбена и съблазнителна, много страста и буйна, опасна.

Sawi кажи за твоите пристрастия към героите ;)

П.П. Sawi втора тема пускаш, която много пъти съм се чудила дали сама да не пусна, но си мислех, че няма да има достатъчно фенове :)

• Автор

Показателно е, че Тримата мускетари съм ги чела ... безброй пъти  :down: , а останалите части само два пъти и не си спомням почти нищо.

Хайде ако може да включим в обсъждането всички произведения на Александър Дюма, защото аз лично даже на първо място поставям Граф Монте Кристо и на второ място идват мускетарите.

Първо прочетох Тримата мускетари и мислех, че никоя друга книга няма да ми хареса толкова - Парижката света богородица, Клетниците, Брулени хълмове просто се изгубиха.... докато не хванах Монте Кристо, просто втората част е невероятна, даде ми толкова много сили и борба за живот, имах чувството, че след като бях прочела тази книга (говорим за детството - някъде на 10-12 години бях) никога нямаше да се чувствам сломена отново  :) За мен в детско-юношеската литература (въпреки, че много критици казват, че Дюма е далеч извън рамките на този тип литература) няма друг такъв писател като Дюма-баща!!

Както съм написала и в една друга тема, Атос е любимецът ми, може би защото той по някакъв начин съчетава качествата на всички останали и има някаква сдържаност и спокойствие, будещи моето възхищение. Аз съм по-скоро тип Д'Артанян, Портос ми е много груб и глуповат, Арамис - прекалено изтънчен за моя вкус, но Атос е специален  :P Даже Едмон Дантес не можа да го измести от сърцето ми, значи никой няма да може  Публикувано изображение - защото влиянието на книгите, прочетени в детска възраст не може да се сравнява с тези по-късно!

А за героините в първата част - ох, имах една книжка, адаптиран вариант на Тримата мускетари (нея пък я четох сигурно на 8-9 г.) - там имаше такива илюстрации, че просто дъхът ми спираше - Миледи беше зашеметяващо красива, с едно леко перверзно излъчване  Публикувано изображение . По-късно вече, когато обърнах повече внимание на характерите - най-много харесах Ана Австрийска, изключително женствена и величествена! Интерсното е, че не мразех много контесата, имаше много качества, на които дори се възхищавах, това че беше равна на мъжете в онези времена, когато това не е било лесно, това, че беше много борбена и съблазнителна, много страста и буйна, опасна.

Sawi кажи за твоите пристрастия към героите  :P

П.П. Sawi втора тема пускаш, която много пъти съм се чудила дали сама да не пусна, но си мислех, че няма да има достатъчно фенове  :speak:

<{POST_SNAPBACK}>

много ти благодаря за откровения отговор, много ме зарадва

аз също харесвам Граф Монте Кристо и то много, но не повече от трилогията Тримата мускетари (въпрос на вкус разбира се;))

Чела съм цялата трилогия и се превърнах в нещо като спецеалист на тази тема

защото не мога да ти опиша колко точно пъти съм препрочитала всичките части:)

Имам една много интересна информация за миледи, ако те интересува: във втората част на трилогията открих, че моминското й и ме е Ан дьо Бюей

А аз се кефя безкрайно много на д'Артанян, защото е умен, смел, честен...(няма да ми стигне времето да изреждам...), Арамис ми е малко женствен, Портос ми е симпатично глуповат, но с много добро, макар и смохвално , сърце, А по отношение на Атос единствената ми забележка е че мрази женитеПубликувано изображение

Но нека не се ограничаваме дотук, ако някой е чел Човекът с желязната маска, Кралица Марго, Мадам дьо Монсоро и т.н. също може да се вкючи

Между другото моя аватар е изображение на д'Артанян - един паметник мисля в Париж

благодаря на всички!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Редактирано от Sawi (преглед на промените)

Малко ме е срам да си призная, но съм ги позабравила всичките тези книги ... Четох ги за пръв път преди близо 30 години и естествено, веднага ме грабнаха. След това съм ги препрочитала многократно, особено трилогията "Тримата мускетари" и "Граф Монте Кристо", които и до ден днешен си остават любимите ми книги. /Прибавих само още една "Картел" на Сюлицър/ Но да се върна на темата - Четейки ги изграждах вижданията си за света и формирах характера си. Научих много нища - що е то приятелство, преданост, чест, любов, лицемерие, хитрост ... И все не мога да реша кой от героите ми допада повече - Атос или Дантес. Но вглеждайки се в себе си откривам черти от характера и на двамата. И съм благодарна на Дюма за тях. :yanim:

Искам да попитам всички фенове на Дюма,дали са срещали някъде в българските нет-книжарници да се предлага споменатата трилогия?Искам да си я купя,но досега не успявам... :yanim: За пръв път я четох някъде около 1970г.След това някой от "приятелите" ми си я "хареса" и съответно книгите изчезнаха...Затова сега искам да си я възстановя. Благодаря ви! :yanim:

Искам да попитам всички фенове на Дюма,дали са срещали някъде в българските нет-книжарници да се предлага споменатата трилогия?Искам да си я купя,но досега не успявам... :yanim:

За пръв път я четох някъде около 1970г.След това някой от "приятелите" ми си я "хареса" и съответно книгите изчезнаха...Затова сега искам да си я възстановя.

Благодаря ви! :yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

За нет-книжарниците - не знам, но на книжно тяло ... не искам да те отчайвам, но няма да я намериш. Просто не е издавана като трилогия. Миналата година издателство Труд пусна първата книга, в близките години има намерението да издаде втората и първата част от третата, но за "Луиз дьо ла Валиер" нищо не споменават.

С малко повечко усилие можеш да ги откриеш по сергиите с преоценени книги, но ще е изключително трудно.

Все пак - желая ти успех!

А ако ги откриеш като поредица - пиши, иска ми се и аз да си ги подновя.

Три мушкетера - интересно. 20 лет спустя и 10 лет спустя - нудновато. А вообще больше нравится Граф Монте Кристо.

• 1 година по-късно...

От книгите на дюма ми е любима Граф Монте Кристо(ненадминат),после е трилогията за Валоа и чак тогава са мускетарите...не знам защо.аз и в такъв ред ги прочетох най добрата от трилогията за мене е Графиня дьо Монсоро,макар че повечето предпочитат Кралица Марго.Трилогията за мене е много тъжна защото проследява 20-30 години от живота на героите и показва как те се променят под влиянието на властта,на страха,на самотата.Париж по онова време е бил град,в който умира всяко добро.Най-тъжно ми беше за кралете.Всеки иска да е крал,а това е най-лошото нещо което може да ти се случи... Доста е мрачна тази трилогия. А Тримата мускетари е младежка,забавна.Според мене е малко трудно да се сравняват така книгите,пък и са от различни епохи.

• 2 месеца по-късно...

Аз имам на компютъра втората - 20 години по-късно. Ако някой му трябва да пише на пощата [email protected] . А ако някой ми намери "Луиз дьо ла Валиер" ще съм му благодарен! ;)

• 5 седмици по-късно...

Всички части съм изчела на един дъх - няма такъв автор! Ал. Дюма пише много увлекателно и подддържа напрежението и любопитството на читателя.Друг писател, когото харесвам по подобен начин е Виктор Юго.

Редактирано от shenevski (преглед на промените)

:beat:" Тримата мускетари" прочетох като тинейджърка, след това и "20 години по късно"...

Някой по горе го е написал- няма друг такъв автор като Дюма :)

Започнах "Виконт Дьо Бражелон", но по незнайни причини я зарязах, а в студентските си години имаше по интересни неща...Когато се изнесох от в къщи, вече нямах достъп до книгите...И случайно приди 1 месец, слизам на Ректората и познайте какво си намирам "Виконт Дьо Бражелон" за 3 лв. Публикувано изображение Не само, че си я купих, но помолих продавача, да ми търси и другите части...Не съм съгласна, че интересът намалява след първата книга, аз сега умирам от удоволствие като чета и само чакам да се кача в градския транспорт / за съжаление това е единственото ми време за четене Публикувано изображение / Дюма е ВЕЛИК писател, а Д'Артанян велек герой. Всеки един от четиримата герои е невероятен по свое му, всеки има своя строго индивидуална частица и това огромно приятелство в добри и лоши времена, това са редове, които наистина си заслужават да се препрочитат пак и пак...

Всичко писано от Александър Дюма е класика и Тримата мускетари не правят изключение :P

Така е. Велик писател, невероятни книги - всичките.

Прекрасна книга. Чела съм я като дете, подари ми я най-добрата приятелка и я прочетох за кратко време. И до ден днешен е една от книгите които много си обичам.

• 3 седмици по-късно...

Александър Дюма - един от любимите ми писатели. Четенето на неговите книги винаги ми е доставяло голямо удоволствие. А трилогията "Тримата мускетари" е просто велика. :speak:

• 1 година по-късно...

мерси на всички за отговорите :rolleyes:

аз лично сам заклета фенка на трилогията, но до някаква степен сте прави

последната част е малко по-слаба и си мисля че е така, защото е по-разтеглена

другите имат страхотна динамика

освен първата част много ме кефи и втората;)))

така че не пропускайте и да кажете нещо за героите, хей!!!

Аз също съм много голяма фенка на тази трилогия. Какво мога да кажа за героите - останах възхитена от това приятелство, което изтърпя всякакви перипетии и въпреки това не се разделиха, а останаха верни на "Един за всички, всички - за един!"

А относно Човекът с желязната маска, ако можеш да ми кажеш от къде мога да я намеря книгата, защото това, което аз съм открила досега е само частични моменти в Граф дьо Бражелон

На мен от трилогията ми харесва само първата част, а съм съгласна с едно от публикуваните мнения, че и "Граф Монте Кристо" е велика :-) Все пак, Д'Артанян е несравним образ. А за Атос да не говорим... Любимият ми момент е като се беше заключил в избата....

• 1 месец по-късно...

На мен от трилогията ми харесва само първата част, а съм съгласна с едно от публикуваните мнения, че и "Граф Монте Кристо" е велика :-) Все пак, Д'Артанян е несравним образ. А за Атос да не говорим... Любимият ми момент е като се беше заключил в избата....

Съгласна съм. На мен и ми е някак странно без Ришельо (кардинала)
  • 2 години по-късно...

Знам,че се отклонявам от темата,но ми трябва малко помощ.Не мога да разбера в колко тома е книгата "Луиз дьо Ла Валиер" (на различни места я намирам по различен начин) и също така дали "Желязната маска"(май така го превеждат от английски) е нейно продължение.Моля,който е запознат да ми даде малко повече информация относно тези романи.Също така,ако някой знае къде мога да намеря "Желязната маска", моля да ми пише.Благодаря предварително.

Редактирано от Iakina (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.