Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стъкла тип "Четири сезона" - коментари за и против

Featured Replies

Не трябва да се търси перфектна изолация защото стъклата правят конденз, ъглите около дограмата подгизват и хващат мухъл. Затова след като се изолирахме ни се наложи да сложим клапани на дограмата които да правят ветрилник.

Малко бъркаш с изводите, конденз се получава, защото стъклопакетът спира течението, тъй като херметически затваря помещението, но не е идеален топлоизолатор и остава отвътре по- студен от въздуха в помещението а влагата в помещението се увеличава. Затова се получава и конденза от разликата в температурите( учи се по физика в училище)и увеличената влага във въздуха. Мухълът пък е следствие на това, че има постоянна влага от конденза , благоприятна за развитието на мухъла. 

Ха-ха ! Не мисля, че дори съм се опитала да вкарам UV под някакъв предтекс, които незнайно защо ти се опитваш да тълкуваш и вместваш по свой начин. Ако проследиш слабата си мисъл, ще видиш, че стана въпрос, за IR, което може би от мен ти тепърва научаваш, че е инфра червена радиация, с което сам се изложи, че не е упоменато, при положение, че го беше копирал; като цитат. Това ме навежда на мисълта, че или си безделник, който си няма работа по цял ден и избива комплексите си, или си платен от някоя фирма да правиш антиреклами, но ако работодателя ти види начина по който водиш дискусията, най-вероятно би те уволнил или намалил заплатата, защото се справяш адски непоследователно и нелогично. И второ ако съм профан, ще съм профанка, защото съм ж.р. :) Също така си мисля, че висшето образовение което имам по физика, ми е помогнало донякъде в избора на продукта и това да му се доверя. UV виолета в B и C диапазона по принцип се отразява и от нормалните стъкла, а до колкото са ме учили A диапазона е този вреден, който образува редица гадости по кожата и които ни казаха, че съответното покритие го спира близо 50%. За това има изследвания в БАН, на които аз се доверих. А що се отнася до IR, тук виждам за пръв път логично обяснение от твоя страна. Да така е, че зимата не влиза топлината и не се загрява също толкова, но все пак влиза 50%, но зимно време климатика работи предимно вечер, и като пекне слънце стъклото става горещо и образува щит и се намаляват топлинните загуби. Т.е. влзиа ти 50%, а не излиза почти нищо докато има слънце. А иначе като е облачно ефекта е по-малък. Все пак това е еко продукт, който си взаимодейства със слънчевата светлина, като я абсорбира и поглъща в себе си, за да спусне термощита. Мир тебе човече безделний!

Успех с продажбите, може пък и да имат някакъв ефект.... през лятото :) 

• Автор

Ето копирано от сайта им, някъде да има споменато нещо за инфрачервени лъчи? А, само на едно място, и то доста срамежливо :) , между другото...

Съдържанието на текста в карето ми прилича на максимално блиндирана и снабдена с всякакви защитни механизми порта насред полето... 

Пичове от Варна съм и понеже тематиката пряко ме засяга, случайно упях да намеря този форум и намерих кординатите на тази фирма по писанията ви  и по телефона получих много добро отношение и профеисонална консултаиця. Утре ще ходя в техния офис да видя какво представлява това покритие и за демонстрация на ефекта. Иначе казаха че продукта им притежава изолационните им качества главно при като има слънце. Ако не ме мързи утре ще споделя впечатленията си.

• Автор

... Ако не ме мързи утре ще споделя впечатленията си.

Ако случайно те домързи, седни, почини си и ще ти мине ;) А аз ще чакам с интерес да разбера що за магично е това покритие.

гхага компетенцията е пълна

Що да не е? Никой нищо не каза за площта около стъклата. За кой дявол ми е това покритие, ако през дупките встрани от тях минават врабчета?

Ако случайно те домързи, седни, почини си и ще ти мине ;) А аз ще чакам с интерес да разбера що за магично е това покритие.

Що да не е? Никой нищо не каза за площта около стъклата. За кой дявол ми е това покритие, ако през дупките встрани от тях минават врабчета?

Hi helvoust, ако през дупките встрани, както казваш, прелитат врабци, на теб ти трябва ловна пушка или или нова дограма. Предполагам, че както в моя случай, така и в повечето други това покритие се слага на стъкла, които се държат на дограма, а не на клони от върба. Мисля, че ако имаш такива дупки и 4сезонното мултифункционално стъкло няма да ти помогне. Айде сложи си К-стъкло с хубава дограма на южно изложение и виж как ще пропищиш за такава защита. И съседите ми си сложиха точно на такова стъкло и  цитирам: се "преродиха".

• Автор

...ако през дупките встрани, както казваш, прелитат врабци, на теб ти трябва ловна пушка или или нова дограма...

Всъщност не ми е нужно нищо, защото тоя проблем отдавна е решен - имам дограма на прозорците и дограма на терасата, та не само врабчета, ама и мухи няма, изолиран съм от студ и пек, особено от първото.

Но по-горе стана дума за фирма, предлагаща едва ли не революционна технология, свързана с някакво покритие на стъклата, но и дума не се обели за самата дограма. Та затова и искам да се уточни за какво точно става дума - само за покритие без смяна на дограма (което би било пълен абсурд) или за комплексна подмяна на дограма + стъкло, пък било последното в някаква по-особена разновидност. 

Ето това питам и не се заяждам, а бих помолил за недвусмислено уточнение, защото каквито и чудотворни свойства да притежава стъклото и/или покритието му, то е абсолютно безпредметно, ако не е придружено с подмяна на дограмата, все едно дали ще е ПВЦ, алуминий или дърво.

Но по-горе стана дума за фирма, предлагаща едва ли не революционна технология, свързана с някакво покритие на стъклата, но и дума не се обели за самата дограма. Та затова и искам да се уточни за какво точно става дума - само за покритие без смяна на дограма (което би било пълен абсурд) или за комплексна подмяна на дограма + стъкло, пък било последното в някаква по-особена разновидност. 

Ето това питам и не се заяждам, а бих помолил за недвусмислено уточнение, защото каквито и чудотворни свойства да притежава стъклото и/или покритието му, то е абсолютно безпредметно, ако не е придружено с подмяна на дограмата, все едно дали ще е ПВЦ, алуминий или дърво.

Извинявай, но на един прозорец с площ 2,5кв.м. дограмата е едва 0,3-0,5кв.м.

И ако си с ПВЦ, алуминиева или дървена дограма (със стъклопакет), с каква ще я смениш и поради каква причина?

Предлага се стока за подобряване изолационните свойства на стъклото. Не на дограмата.

По твоята логика, фолията за затъмняване на стъклата на колите трябва да ги предлагат заедно с нов автомобил?

• Автор

...Предлага се стока за подобряване изолационните свойства на стъклото. Не на дограмата...

И смяташ, че ще има ефект от това? Опитваш се да убедиш четящите, че е все едно каква е дограмата, стига да е намазано добре стъклото? Ами добре, на мен ми е все едно - мажи и се охлаждай/топли на воля, успех! Но за всеки случай попълни отстрани дупките, че да не мокри вътре при дъжд...

Що се отнася до примера със автомобилното стъкло - сравнението е безкрайно неуместно. Ако поне веднъж в живота си си се качвал в кола, едва ли ще ме питаш защо.

Пичове здравейте. Днеска бях при въпросната фирма за изолация на стъкло. Имат готин офис с 2ма много приветливи служители, чак го обърнахме на смях по едно време. Но това е друга история. При мене казуса е че преди 6 години правихме ремонт и нямам намерение да си сменям пак дограмата защото съм много доволен от нея, но стъклопакета ми не е от качествените и лятото е непоносимо. Та от вас научих за тая фирма и днеска при посещението ми обясниха и показаха с презентация как работи техния продукт. Тъй като при мене изложението е южно и лятото яката пече, та чак не се търпи смятам че това покритие ще спира топлината, както те казаха около половината от топлината остава погълната или абсорбирана от покритието на стъклото, а UV лъчите отразени. Ефекта е нещо като при фолиата, само че с по голяма пропускливост на видимата светлина, но и с по-добри анти топлинни изолационни качества. Имат 2 офиса в сградата направени съответно със стъкла с покритие и обикновени стъкла и ефекта беше наистина забележителен около 2 часа следобяд имаше 9 градуса разлика. Имат Infrared термометри и не бях чувал за UV метри, с които демонстрираха на стъклата ефекта и на специален уред за топлопреминаването през различни стъкла с фолио, К, стъкло, обикновено стъкло и там някви други неща. Ще помислим с жената и ще видим дали щее  го вземем, но излиза на добра цена.Също така обясниха че има анти статични свойства и че по покритието не полепва прах и се чисти мн лесно. Лично аз го пробвах с микрофибърна кърпа го нацапах и чистех и останах впечатлен. Не знам за вас но сериозно се замислям, че идат горещини , а лятото на морето е джунгла!

И смяташ, че ще има ефект от това? Опитваш се да убедиш четящите, че е все едно каква е дограмата, стига да е намазано добре стъклото? Ами добре, на мен ми е все едно - мажи и се охлаждай/топли на воля, успех! Но за всеки случай попълни отстрани дупките, че да не мокри вътре при дъжд...

Що се отнася до примера със автомобилното стъкло - сравнението е безкрайно неуместно. Ако поне веднъж в живота си си се качвал в кола, едва ли ще ме питаш защо.

Колега, аз съм с хубава алуминиева дограма с троен стъклопакет. За какви дупки ми говориш???

Пак казвам - в темата става въпрос само за стъклата.

Да, определено става въпрос за стъклата, и това, че се включи още един "уж търсач на перпетум мобиле",  току- що регистриран специално за тази тема, ме накара да пиша, макар че нямах намерение повече да се занимавам с очевадно заблуждаващи твърдения. Това, че вълшебния слой спира топлинните лъчи,( които за уважаемата дама много малко хора могат да знаят че съществуват и то такива ,дето са учили поне едно висше по физика) означава едно- през лятото ще е по- хладно, а през зимата може и да е по- студено, отколкото ако го няма слоя.Защо ли ?  Защото през деня, когато пече слънце и се предполага, че тези слънчеви лъчи трябва да стоплят вътрешната част на стаята, вълшебния слой спира топлината до стъклото и не позволява да проникне вътре. Следствието е-  по- студено вътре. А вечер, когато няма слънце, вълшебния слой не играе абсолютно никаква роля и стаята се охлажда още повече. В резултат трябва да се използва повече енергия за отопление, отколкото ако го няма вълшебния слой. Хайде със здраве.

ПП- и не съм конкурентна фирма, а обикновен потребител на калдата, имащ тройни стъклопакети, гарантиращи наистина термоизолация. Всичко друго е ала- бала.

• Автор

Колега, аз съм с хубава алуминиева дограма с троен стъклопакет. За какви дупки ми говориш???

Пак казвам - в темата става въпрос само за стъклата.

Говоря ти, защото ти се яви като адвокат на дамата, която се опитва да ме/ни убеждава в абсурди - прочети й коментарите, пък после се цупи.

Като цяло, последните ми постове са ориентирани към Маги Запрянова, ако си следил по диагонал развитието на темата.

Хайде, със здраве!

Да, определено става въпрос за стъклата, и това, че се включи още един "уж търсач на перпетум мобиле",  току- що регистриран специално за тази тема, ме накара да пиша, макар че нямах намерение повече да се занимавам с очевадно заблуждаващи твърдения. Това, че вълшебния слой спира топлинните лъчи,( които за уважаемата дама много малко хора могат да знаят че съществуват и то такива ,дето са учили поне едно висше по физика) означава едно- през лятото ще е по- хладно, а през зимата може и да е по- студено, отколкото ако го няма слоя.Защо ли ?  Защото през деня, когато пече слънце и се предполага, че тези слънчеви лъчи трябва да стоплят вътрешната част на стаята, вълшебния слой спира топлината до стъклото и не позволява да проникне вътре. Следствието е-  по- студено вътре. А вечер, когато няма слънце, вълшебния слой не играе абсолютно никаква роля и стаята се охлажда още повече. В резултат трябва да се използва повече енергия за отопление, отколкото ако го няма вълшебния слой. Хайде със здраве.

ПП- и не съм конкурентна фирма, а обикновен потребител на калдата, имащ тройни стъклопакети, гарантиращи наистина термоизолация. Всичко друго е ала- бала.

Здрасти вълчо Лупи. Тези неща за IR, които казваш, че ги знаят само висшисти по физика не са съвсем вярни. Учат се по физика в 6ти клас и 90% от хората го знаят от обща култура. Относно през зима си прав, че помещенията не се затоплят от естествената светлина. Но когато слъцнето грее,енергоефективността на стъклата се повишава и топлообмена от топло към студено се намалява. А това, че не познаваш  с технологията, не означава, че тя не е ефективна.

Редактирано от magi.zapryanova (преглед на промените)

Говоря ти, защото ти се яви като адвокат на дамата, която се опитва да ме/ни убеждава в абсурди - прочети й коментарите, пък после се цупи.

Като цяло, последните ми постове са ориентирани към Маги Запрянова, ако си следил по диагонал развитието на темата.

Хайде, със здраве!

Здравей приятел! Понеже ме набеждаваш в абсурди, само да разбера как се качват снимки във форума ще кача как с това покритие в други държави се изолират ресторанти на Mcdonalds, KFC, шоурууми на Nissan, Toyota, BMW, включително начина по който го нанасят, както и университети и болници, които ми показаха на видео клипчета и снимки. В някои държави продукта е сертифициран като енергийно ефективен, но понеже това са абсурди, които ти не познаваш и се ограничаваш в тесния си диапазон, наричаш мен абсурдна. Айде със здраве!

Пичове, решихме да си направиме остъклената тераса с покритието. В крайна сметка какво му плащаш ако има наистина толкова добър ефект. Впрочем lupis прави страхотна реклама на фирмата за изолация на стъйла с неговата си излагация. И пичове, които четете този форум, моля не ми пращайте лични съобщения за продукта. Още не съм го пробвал . В неделя ще ми го монтират и който иска да ми пише след това на лични. Аз спирам да пиша в този форум, че платени дограмаджии като lupis и helvoust се излагат. Поне да си напишат фирмите за които работят та да знае народа.

Взехте се излагате вече с това покритие, нямате ли си пердета или щори...Пък и горния го засипаха с лични направо :no-no:

• Автор

....В неделя ще ми го монтират и който иска да ми пише след това на лични. Аз спирам да пиша в този форум, че платени дограмаджии като lupis и helvoust се излагат. Поне да си напишат фирмите за които работят та да знае народа.

Защо на лични, напиши публично това, което се случи, защо трябва да го криеш? Или ще те е страх да го споделиш с всички?

Нямам и никога не съм имал фирма за дограми, нито пък мой близък или приятел. А и обвиненията ти са комични, защото нито съм обявявал марки, нито линкове към фирми ще намериш, нито цени - нищичко, за което да се хванеш при нелепите си брътвежи по мой адрес.

Интересуваме комплексната оценка на продукта, който откровено рекламирате, макар и по никакъв начин да не съм ви натяквал последното.

Живи и здрави пичове! Белкем червените ударят първа титла от създаването на Premirship Луузърпууул! А за личните , имам предвид, че на мен ми пишат  на лични съобщения хора от форума за мнение, които явно виждат старателен и платен опит за подриваща реклама от теб, но в случая май няма лоша реклама. Ще взема да си пусна обявя за работа в тая фирма, че май покрай мен събраха доста голям интерес :)

Редактирано от Ivan Karadzhov (преглед на промените)

• Автор

Става ми смешно вече, остава да кажеш, че и от мен имаш ЛС... Както и да е, слагай си там каквото ще си слагаш и не ме занимавай с нескопосаната си реклама.

Ясно стана на всички, че не разбираш нищо нито от покритието на хората, нито от това за което ти плащат да правиш - антиреклама и реклама на дограмаджийски занаятчийски дела

Ясно стана на всички, че не разбираш нищо нито от покритието на хората, нито от това за което ти плащат да правиш - антиреклама и реклама на дограмаджийски занаятчийски дела

Колко сте смешни двамката с дамата :D  Ако човек проследи постовете и от първия до последния, ще забележи невероятен интелектуален и технически прогрес на въпросната дама - как в първия пост изглежда като скромна невежа женица, която въодушевено, с прости думички разказва за невероятното покритие, разкрило нови хоризонти във варненския залив. С всеки следващ пост тя става все по- начетена и ерудирана, като в един момент се оказа, че е и физик- старши научен сътрудник в БАН!!!!!! 

Хайде бегайте другаде :no-no:

ПП. Остава и да пишете от един IP адрес, което е най- вероятно, но това могат да го кажат компетентните хора..

Редактирано от lupis (преглед на промените)

• Автор

...ПП. Остава и да пишете от един IP адрес, което е най- вероятно...

Да, при това - фирмен... Но да са живи и здрави!

Малко бъркаш с изводите, конденз се получава, защото стъклопакетът спира течението, тъй като херметически затваря помещението, но не е идеален топлоизолатор и остава отвътре по- студен от въздуха в помещението а влагата в помещението се увеличава. Затова се получава и конденза от разликата в температурите( учи се по физика в училище)и увеличената влага във въздуха. Мухълът пък е следствие на това, че има постоянна влага от конденза , благоприятна за развитието на мухъла. 

Успех с продажбите, може пък и да имат някакъв ефект.... през лятото :)

Да де нали точно това казвам - от конденза се получава от какво друго. Това при дървена дограма го няма

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.