Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвместимост на RAM с дънна платка

Featured Replies

въпрос към модеаторите: оправих знаците  4, 6 и т.н само не разбрах кои са темите и съобщения, написани на латиница

Ако става дума за GB или MHr това са стандартни обозначения в цял свят.

и по вашата логика коментарите съдържажащи RAM,  DDR и т.н трябва да се трият, тъй като същите  имат и и български превод.

trial version каза:

Ужассс ................. първо мнение.................... почти няма дума без правописна грешка.

Няма как да подкараш DDR2 памет в слот за DDR3.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Така първо мислех че това е сайт за хардуер софтуер и ИТ предполагах че тука влизат хора кото знаят и умеят

и всеки дава савет относно решаването на проблем свързан с електроника .Обаче веднага ми стана ясно още от твоя комнетар,че това е сайт по български език.

и второ аз не твърдя че ДДР2 памет ще тръгне в ДДР 3 слот а само казах че съм чувал че има такива решения.

и колегата по горе е казал че има хибридни дъна които имат и от двата вида слотове.

И един въпрос защото виждам че разбираш пробвал лиси ДДР2 памет да Я подкараш в ДДР 3 слот?

Не е нужно да пробва, паметта няма да влезе в слота по никъв начин.

edit: И не подвеждай. Това, че дадено дъно поддържа максимум до 4 гб (да речем) и има 4 слота (да речем) не значи, че можеш да подкараш 2 плочки по 2 гб. Повечето дъна имат както теоретичен максимум, така и максимум на слот.

Редактирано от Silvering (преглед на промените)

Silvering :

Не е нужно да пробва, паметта няма да влезе в слота по никъв начин.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ми ето аз не съм пробвал и за това питам .Ама нали можеше да се обесни че  паметта не пасва на самия слот а не да ми се търсят грешки по бг език

cyborg вапроса за това дали си пробвал не беше към теб акъм колегата trial version  но нищо поне показа каква е разликака между Рамовете

Редактирано от corn86 (преглед на промените)

Като не разбираш, не давай обяснения в стара тема от преди 1г., а питай!

cyborg вапроса за това дали си пробвал не беше към теб акъм колегата trial version  но нищо поне показа каква е разликака между Рамовете

ОК . Така или иначе разбра, че не става.

Поздрави !

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Silvering :

edit: И не подвеждай. Това, че дадено дъно поддържа максимум до 4 гб (да речем) и има 4 слота (да речем) не значи, че можеш да подкараш 2 плочки по 2 гб. Повечето дъна имат както теоретичен максимум, така и максимум на слот.

Значи съгласенсъм горе кое то съм обеснил е теоретично по гледнато но в неговия случай както  е обеснил колегата:

sliderum

copyright®

• Публикувано изображение
  • Hardware Team
  • Публикувано изображение
  • 10429 мнения

Публикувано 16 октомври 2011 - 19:59

Gondvanaz, на 16 Окт 2011 - 20:53, каза:Публикувано изображение

Благодаря ти,че ме просветна.Имам още един въпрос - според ЕVEREST:RAM слотове 4 DDR2 DIMM

Размер на модула 1 GB (1 rank, 8 banks)

Тип на модула Unbuffered DIMM.

Според тия данни колко слота за памет имам.Предполагам,че 4 или пък 8(8 banks, вие бяхте казали,че слотовете за оперативна памет се наричат банки)?

И unbuffered DIMM - означава,че не поддържа DIMM ли?

А моето дъно дали ще е съвместимо с памет Kingston DIMM DDR2 2 GB 800MHz?

За моя компютър пише,че имам 2x1GB Kingston,800MHz т.е два от слотовете са заети?Ще съм ви много благодарен,ако отговорите и на тия мои малоумни въпроси.

Банките са четири и поддържат максимален обем на пръчка от 4ГБ или общо 16Гб съставени от четири пръчки по 4ГБ всяка. Най-добрият вариант, е заменянето или допълването(препоръчително е да не се прави оверклок при варианта с допълване) на настоящите памети с кит от две пръчки по 2ГБ всяка по стандарта ДДР2 800МХц. Иначе цената за повече памет е твърде висока.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

т.е както аз разбирам специално за момчето с проблема, дъното му има 4 слота като всеки един от тях усигурява максимум 4 гб. И той иска да сложи или една цяла ако има такава или както му е казал подобре 2x2GB

trial version каза:

Ужассс ................. първо мнение.................... почти няма дума без правописна грешка.

Няма как да подкараш DDR2 памет в слот за DDR3.

Така първо мислех че това е сайт за хардуер софтуер и ИТ предполагах че тука влизат хора кото знаят и умеят

и всеки дава савет относно решаването на проблем свързан с електроника .Обаче веднага ми стана ясно още от твоя комнетар,че това е сайт по български език.

и второ аз не твърдя че ДДР2 памет ще тръгне в ДДР 3 слот а само казах че съм чувал че има такива решения.

и колегата по горе е казал че има хибридни дъна които имат и от двата вида слотове.

И един въпрос защото виждам че разбираш пробвал лиси ДДР2 памет да Я подкараш в ДДР 3 слот?

Здравей, добре дошъл във форума. Макар че са ти отговорили питаш мен, ще ти отговоря и аз.

Да това е място където се обсъжда софтуер, хардуер, манджи, китки, автомобили мисли на глупендери и всякакви теми от живота.

Ние всички сме тук на гости, домакина е определил някакви правила с които всеки един се е съгласил когато се е регистрирал.

Друг е въпроса че през годините тези правила се променят без никои да ни пита, но пък както казах тук сме на гости и като не ни изнася винаги може да отидем на друго място.

Едно от тези правила е писането на Български, без да се използват съкращения и цифри вместо букви, цитати на друг език са позволени в рамките на разумното.

Аз също правя много правописни и граматически грешки но се старая постовете ми да са свързани и разбираеми, лесно четими.

За рам паметта

- още на предната страница е обяснено че физически не са съвместими и картинка е сложена.

Слотовете са с еднаква дължина но има едно "чопче" "преградка" което е на различно място при различните типове памет.

Каква ще е рам паметта понякога зависи и от процесора при съвременните процесори контролера е вграден в самия процесор.

Да има хибридни дъна които поддържат и двата типа рам, но ако процесора е с контролер за ДДР2 няма как да запали с ДДР3.

Двата типа памет не могат да работят в комбинация слага се или ддр2 или ддр3.

Това е, не е възможно да забиеш ДДР3 платка на слот ДДР2 и дъното да запали.

Малко повече четене и постоянство и един ден може и модератор да станеш.

Поздрави и дано ти хареса при нас, не сме лоши.

Неправилно интерпретираш мненията. Не е сайт по БГ граматика. Тука (накои от кръгът на утвърдените ,,майстори'') по някой път така посрещат новодошлите. Особено ако видят в негово лице някаква конкуренция. Почва се едно следене с лупата за правописни грешки, пунктуацията, броят на мненията, датата на регистрацията...списъка е дълъг и от време на време се обновява със нови подточки.
Виж по-досетливите (явно усетили посоката на вятъра) избират друга тактика. Пускат тема със запитване по някой проблем или избор на нова система и след 2-3 дена почват да дават(разбира се в това няма нищо лошо) съвети наравно със ,,старите кучета''. .
Та така. Просто не си ,,почукал'' както трябва.
Спокойно. След няколко мнения, постепенно критиките почват да намалят. Предполагам и във твоя случай ще е така, така че не се отчайвай.
Ако има нещо наистина за критика, то е че вадиш прашясала тема отпреди една година. Ама при условие, че темата не е локната от админа, а е оставена отворена за закъснели посетители, не виждам някакво нарушение.
Всеки допуска грешки. Никой не е перфектен. Дори и тези със 500+мнения.

Здравей, добре дошъл във форума.

Аз също правя много правописни и граматически грешки .

Поздрави и дано ти хареса при нас, не сме лоши.

А.. Ей това вече е мъжка приказка и заслужава адмирации. Както писах. В началото само е така.

За рам паметта

Малко повече четене и постоянство и един ден може и модератор да станеш.

Що ми се струва само, че тия неща са му известни отдавна.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

trial version:

За рам паметта

- още на предната страница е обяснено че физически не са съвместими и картинка е сложена.

Слотовете са с еднаква дължина но има едно "чопче" "преградка" което е на различно място при различните типове памет.

Каква ще е рам паметта понякога зависи и от процесора при съвременните процесори контролера е вграден в самия процесор.

Да има хибридни дъна които поддържат и двата типа рам, но ако процесора е с контролер за ДДР2 няма как да запали с ДДР3.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Говоря за хибридните дъна и тука съм съгласен че ако контролерът е за ДДР 2 дори и да има слотове за ДДР 3  то няма да тръгне.

мисалта ми е друга дали ако контролерите са за ддд3 ще тръгне ДДР2 при полойение че на дъното има и слотове за ддр 2.

trial version:

За рам паметта

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Говоря за хибридните дъна и тука съм съгласен че ако контролерът е за ДДР 2 дори и да има слотове за ДДР 3  то няма да тръгне.

мисалта ми е друга дали ако контролерите са за ддд3 ще тръгне ДДР2 при полойение че на дъното има и слотове за ддр 2.

При интел не съм много сигурен как седи въпроса с хибридните дъна.

При АМД  

процесорите сокет АМ2 са с контролер за ддр2 няма да запали с памет ддр3.

сокет АМ2+ е малко по сложен тук има модели които поддържат само ддр2 но има модели които поддържат и двата типа памети.

сокет АМ3 поддържа и двата типа памети без проблем работи  с ддр2 и ддр3.

при по новите сокети на АМД не съм сигурен как седи въпроса, но така или иначе дъната за тах са само с ДДР3 памет ,

вече няма в производство дъна с ддр2 памет.

Важно!

Не могат да се комбинират двата типа памет слага се или ДДР2 или ДДР3!

има дъна, които поддържат няколко вида памет - първоначално имаше такива с EDO и SDRAM, после с SDRAM и DDR, такива с DDR и DDR2, както и дъна с DDR2 и DDR3... но просто дъното има 2 вида слотове и понеже различните видове памет са на ралични напрежения не могат да се ползват заедно слотовете..

А чува лисе за бъдещи рения в който да работят едноременно памети от различно равнище тъйкато аз си мисля, че проблема с напреженията нее толкова голям защото сигурно могат да се измислят схеми които едновременно в поцеса на работа да да подават неободимото напрежение за различните памти.

Вадя си извот от това за процесорите когато нямаше тея с пове4е от едно ядро решението е било да се  навържат няколко процесора едновременно ей това което се нарича Клъстер , въпреки че май още се използва в големите изчислителни компании.

При интел не съм много сигурен как седи въпроса с хибридните дъна.

При АМД  

процесорите сокет АМ2 са с контролер за ддр2 няма да запали с памет ддр3.

сокет АМ2+ е малко по сложен тук има модели които поддържат само ддр2 но има модели които поддържат и двата типа памети.

сокет АМ3 поддържа и двата типа памети без проблем работи  с ддр2 и ддр3.

при по новите сокети на АМД не съм сигурен как седи въпроса, но така или иначе дъната за тах са само с ДДР3 памет ,

вече няма в производство дъна с ддр2 памет.

Важно!

Не могат да се комбинират двата типа памет слага се или ДДР2 или ДДР3!

Споед мен нече не може да се комбинират дори може и да има(в смисъл да има направенино все още никой неги пуска на пазара  всичко е втайна докато не му дойде времето)  но проблема пак го виждам че е финансов.

А чува лисе за бъдещи рения ............................

....................никой не ги пуска на пазара  всичко е в тайна докато не му дойде времето

Няма бъдеще в това, времето на ддр и ддр2 мина и то отдавна, в момента няма ДДР2 в производство, продава се до изчерпване затова и цените са почти двойни.

На хоризонта се задава нови предложения ДДР4 или може би направо 5.

Хибридните дъна обикновено са бюджетни, евтини решения за закърпване на положението.

А чува лисе за бъдещи рения ............................

....................никой не ги пуска на пазара  всичко е в тайна докато не му дойде времето

Няма бъдеще в това, времето на ддр и ддр2 мина и то отдавна, в момента няма ДДР2 в производство, продава се до изчерпване затова и цените са почти двойни.

На хоризонта се задава нови предложения ДДР4 или може би направо 5.

Хибридните дъна обикновено са бюджетни, евтини решения за закърпване на положението.

trial version  въпрос?

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=857&CategoryID=1&MenuID=20 ето това ми е дъното.
AMD Athlon LE-1600 2200MHz 1MB Orleans 90nm F3 45W 2000 F това е процесора.

и на мемори параметрите пи6е така :º 2 x 240-pin DDR2 DIMM socket support up to 16 GB*
º * (Due to the DRAM maximum size is 2GB at present, the memory maximum size we have tested is 4GB)
º Dual-channel DDR2 memory architecture
º Support DDR2 800/667/533/400 DDR2 SDRAM
º Dual-channel DDR2 memory architecture
Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS.
For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation

и аз си го привеждам така но не знам дали е правилно:2 x 240-pin DDR2 DIMM гнездо (Банка,слот) поддържа до 16ГБ
но производителя казва така (тъйкато максимума на DRAM в момента е 2гб ,максималната размер на паметта която ползвахме е 4гб но от тук не ми става ясно на слот ли са ползвали 4 гб или за цялата система.
мойто дъно гледам е от втория вид:º Dual-channel DDR2 memory architecture
аз привеждам така: Туй като Windows® 32-bit OS неможеда подържа повече от 4 гб системата мое да рабори и на по- малко.
тоест за моето дъно както е с два слота най- много на слот мога да сложа по 2 гб ако съм под Windows® 32-bit OS.

За Windows ® 64-битова операционна система с 64-битов процесор, няма такова ограничение
от тука си вадя извод че ако процесора е 64 битов и използвам да речем WIN 7, 8 и т.н мога да го изпъна до рам 32гб при положение че са 64 битови така ли е?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.