Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDDs

Featured Replies

Здравейте, купих си 2 нови HDD, но имам проблем с откриването им от Win 7 Ultimate 64bit. Ето за какво става дума: Старият ми HDD е Seagate 1TB 32MB Cache SATA II - на него имам 2 partitions, инсталиран Win 7 и изобщо всичко, което съм ползвал / имал. 2та нови HDDs са Western Digital Caviar Black WD5002AALX 500GB SATA III 7200 rpm 32MB Cache Western Digital Caviar Black WD2002FAEX 2TB SATA III 7200 rpm 64MB Cache. И проблемът: След като ги закачих и пуснах компа BIOS ги разпозна и двата, нямаше проблем. Но Win 7 не ги разпозна изобщо. Разчетох се в чичо Google и видях, че това е често срещано явление и трябва първо да се форматират с XP, което ги вижда, после вече може да се разпознаят от 7цата и там да се форматират или ползват или квото и да е. И така се стигна в крайна сметка до инсталиране на XP на 500GB WD, XP си ги намери всичките дискове.. След което във вече готовото XP направих и 2TB WD на форматиран Partition. И сега става забавно - Win 7 не иска да се bootne, първо просто си пуска XPто, независимо от Boot Priority в BIOS, после откачих 2та WD нови харда и остана само старият с работещата 7ца, която обаче вече не функционираше.. даде ми грешка с хард диска и каза, че не може да се пусне.. В XP си виждам и 3те HDDs със съответните им Partitions и всички файлове са налице - никакъв проблем, но вече нямам достъп до 7цата. Сега съм на работа, утре мисля като се прибера да спася важните неща и да пада всичко под ножа.. но не съм сигурен, че ако изтрия или форматирам всичко няма да се окажа в положение с празни дискове и Win 7 Инсталационен диск, който да ми открие отново само старото HDD. Ако някой знае какво мога да направя и дали при чиста инсталация на нова 7ца ще открие всички HDDs или не ще съм много благодарен! Днес загубих 6-7 часа в закачане и откачане на дискове и инсталиране на XP и форматиране..

Редактирано от LordKodama (преглед на промените)

Ама ти сериозно ли? А не се ли сети просто да форматираш новите хардове :) За следващия път да знаеш. Старт - Контрол панел - Административни инструменти - управление на компютъра - управление на дисковете, форматираш и си готов.

• Автор

Ама ти сериозно ли :) Повярвай ми, това беше първото нещо, което исках да направя и първото място, където отидох. Дисковете ги нямаште там - Win 7 не ги беше разпознал. Не просто нямаше partitions, нямаше disks изобщо - точно в disk manager.. Имаше стария диск с 2та partitions, DVD-Rom устройството и 1 виртуално DVD устройство от Alcohol 120%, а новите дискове ги нямаше. Няма как да ги форматирам, щом не ги показва като unallocated space :) Също така щом не ги видях в disk manager дръпнах EASEUS Partition Master v7.1.1 Pro + Boot CD, инсталирах го и то също не ги намери, пробвах и като записах Boot CD, пуснах го така от CD и пак не ми ги откри. Интересното е, че дори и след като сложих XP и ги форматирах Boot CD на EASEUS пак ми показа само стария... а новите - не! Съжалявам, че пропуснах това инфо горе... Някакви идеи?

Вероятно използваш някоя самоделка, намери си чисто копие на предпочитаната ОС забърши всичко и инсталирай смело. Щом в биос се виждат дисковете и седмицата би трябвало да ги вижда. Редовно правя промени по компютърът си и никога не съм имал подобни на твоите проблеми.

• Автор

Ами добре, щом би трябвало да са там - ще действам. Иначе 7цата ми е чиста, MSDN-TechNet "оригинални Windows 7 SP1 дистрибуции на Английски от MSDN - TechNet... Дистрибуциите от февруари 2011 г. са свалени от Microsoft. Според официалната информация, новото в тези образи е интегрирания ъпдейт KB2534111. Нищо друго не е добавяно или премахвано от Microsoft." Чисто и хубаво копие, препоръчано.. Дано да се появят най-накрая, понеже ми е много странно, че с Boot CD на EASEUS не се виждат, при положение, че е напълно независимо от който и да е win или hdd... Ще видим утре.

днеска ми се случи същото - сглобих новия комп и пуснах - диска - WD 500гб (само че от сините боклуци) се открива в биос, но се чуваше странно мяукане от диска... пускам програма за тестване victoriа - не го откри, смених сата канала, и чак на третия се откри и то след второ сканиране на сата контролера после тест и на друг комп - същата работа... пускам теста и диска умря на 5-тия 6 блок... и си викам тоя явно е излязал от завода след земетреснието...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Същото и при мен: ето цялата тема. Изкара около 15 минути този син WD. Замениха ми го с нов и от тогава проблеми нямам... Съвета ми е- с гаранцията и в сервиза.

• Автор

Ами при мен се оправи проблема, изядоха всички дискове DELETE PARTITION през Boot CD на XP И после с Boot CD на Win 7 се откриха и трите и стана като хората. Сега работят и 3те.

Повечето дискове напоследък, независимо дали WD или Seagate, идват с линукс партишън и за това не се виждат. Трябва да се форматират с Hiren`s например и тогава стават...

• Автор

Повечето дискове напоследък, независимо дали WD или Seagate, идват с линукс партишън и за това не се виждат. Трябва да се форматират с Hiren`s например и тогава стават...

Ясно, трябва да го запомня това и особено Hiren's, че кой знае кога пак ще се наложи я за мой диск, я да помогна на някого... Мерси!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.