Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молба за напускане по време на отпуска

Featured Replies

Здравейте ! Интересува ме , ако си подам молбата за напускане докато съм в отпуска , кога започва да тече единият месец предизвестие , от датата на подаване на молбата ли ?

• Автор

Платена отпуска която ми се полага , не знам за какви неща говориш за вътрешния правилник ... задължително е 30 дневно предизвестие преди напускане за това ли ?

Всяка фирма си има и вътрешен правилник, който може да се различава по някой точки и анекси. Когато си подписвал договор си се съгласил с тези правила.Това имам в предвид

• Автор

Единственото което пише в договора е 30 дневен срок на предизвестие нищо друго

Тези 30 дни може и да не се отработват.Всичко зависи от ръководителя на фирмата.Ако пише "не" на молбата ти, ти си ги отработваш и тогава напускаш.Може да пише "да с отработване", а може и да те освободи веднага.Друг е въпроса дали ще ти плати предизвестието или не.

аз съм правил следното - молба за освобождаване по взаимно съгласие примерно поради здравословни причини (срокът за такова освобождение е предизвестие 1 седмица) и ако работодателя не е съгласен молбата да се счита за едномесечно предизвестие от датата на връчване... няма други варианти, освен напускане на момента със заплащане на обезщетение... не мисля че може да се пусне молба/предизвестие докато си в отпуска...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

...кога започва да тече единият месец предизвестие , от датата на подаване на молбата ли ?

Започва да тече от следващия ден, независимо дали си в отпуск или не:

...Чл. 326. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работодателя.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., доп. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Срокът на предизвестието при прекратяване на безсрочен трудов договор е 30 дни, доколкото страните не са уговорили по-дълъг срок, но не повече от 3 месеца. В колективен трудов договор срокът на предизвестието при уволнение по чл. 328, ал. 1, т. 1 - 4 и т. 11 може да бъде поставен в зависимост от продължителността на трудовия стаж на работника или служителя при същия работодател. Срокът на предизвестието при прекратяване на срочен трудов договор е 3 месеца, но не повече от остатъка от срока на договора.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) За работниците и служителите, които заемат материално-отчетнически длъжности, в случай че предаването на повереното имущество не може да се извърши в 30-дневния срок по ал. 2, времето за предаване може да се удължи, но не повече от 2 месеца общо с предизвестието.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Срокът на предизвестието започва да тече от следващия ден на получаването му. Предизвестието може да се оттегли, ако работникът или служителят съобщи за това преди или едновременно с получаването му. То може да се оттегли и до изтичането на срока му със съгласието на работодателя...

Почерних по-важните за теб изрази от Кодекса на труда (КТ). Можеш да си го прочетеш на спокойствие тук

Що се отнася до ползването или не на отпуск по време на отправено предизвестие от страна на работника към работодателя, то това ще си го договорите заедно. Повечето работодатели не се склонни към разрешаването на отпуск при такива условия, но ако пък не го разреши, ще трябва да го изплати при напускането (чл.224 ал.1 от КТ).

В обратния случай, ако инициаторът на предизвестието е работодателят, картинката се променя, но това не е обект на темата и ще обясня само при проявен интерес.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.