Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

процесор за дънна платка P5L-MX/LGA775/945G

Featured Replies

Здравейте !

Пиша ви с молба за помощ. Компютърът ми е доста старичък но проблема е следния:

Искам да си закупя процесор за дънна платка P5L-MX/LGA775/945G. Та един човек продава Е220 доста евтино и исках да си го закупя докато не погледнах в http://uk.asus.com/M...775/P5LMX/#CPUS . Кажете дали този процесор ще стане и кои още ( ако има такива ) които не са в списъка може да се закупят. Благодаря предварително

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Процесора е Pentium Dual Core E2220 има го на последния ред от поддържаните процесори за дъното.

• Автор

Процесора е Pentium Dual Core E2220 има го на последния ред от поддържаните процесори за дъното.

ох >_< а попринцип може ли да кажете кой процесор ще е най-добре да си взема?

Този който си избрал е напълно достатъчен за бавния чипсет, а иначе "най-добрия" за това дъно е Core 2 Extreme X6800(2.93GHz,1066FSB,L2:4MB,revB2). Твоя процесор в момента какъв е?

• Автор

Този който си избрал е напълно достатъчен за бавния чипсет, а иначе "най-добрия" за това дъно е Core 2 Extreme X6800(2.93GHz,1066FSB,L2:4MB,revB2).

Твоя процесор в момента какъв е?

intel pentium 4 531, 3ghz

INTEL Core 2 Extreme X6800 - евтиния, пък и с безплатна доставка.

Сега сериозно - няма смисъл да сменяш процесора, освен ако не намериш нещо втора ръка за малко пари, даже и тогава няма голям смисъл. Зависи и какво търсиш в ъпгрейда, но като цяло парите, вложени в тази платформа са на вятъра.

• Автор

INTEL Core 2 Extreme X6800 - евтиния, пък и с безплатна доставка.

Сега сериозно - няма смисъл да сменяш процесора, освен ако не намериш нещо втора ръка за малко пари, даже и тогава няма голям смисъл. Зависи и какво търсиш в ъпгрейда, но като цяло парите, вложени в тази платформа са на вятъра.

всъщност на компа сиг това ще му е последна година тъй че ще взема като за последно каквото може. А Intel pentium Dual Core E2200 пича го дава за 30 лв :rolleyes:. А за другото вече съм си взел да се приддържа. :D

Редактирано от Ivan Chervenkov_301818 (преглед на промените)

• Автор

а кое е по-доброто - Intel® Pentium® D Processor 940 (4M Cache, 3.20 GHz, 800 MHz FSB) или pentium dual core e2200 защото разликата в цената е само 10 лв...

След като му иска 30 лв., ако е работещ не му мисли много вземай го, ще има значима разлика. e2200 е по-добър избор от другия.

• Автор

ох нещо момчето се изгуби и нз дали да го чакам. Предложиха ми и intel dual core 2 duo e4400. Да чакам ли за е2200 или да взема този?

Всеки от поддържаните процесори, който започва с E**** в зависимост от точния модел ще е между 2 и 3 пъти по-бърз от сегашния ти, така че ти си прецени колко си готов да дадеш. e4400 и е2200 са приблизително с еднаква производителност. е2200 се предлага много често, така че лесно ще го намериш (най-често за 40-50 лв.). Не е нужно да чакаш, може да пуснеш обява, че търсиш Х/Х/Х и си готов да дадеш Y/Y/Y лв. Внимавай, ако ти попадне някой от серията Е6***, защото има и други процесори със същите имена, които обаче не се поддържат от дъното ти, гледай честотата им да отговаря на тази дадена на страницата с поддържаните процесори (пример: ако е е6700 да е на 2.66GHz, а не на 3.2GHz)

Редактирано от HristoX (преглед на промените)

• Автор

Всеки от поддържаните процесори, който започва с E**** в зависимост от точния модел ще е между 2 и 3 пъти по-бърз от сегашния ти, така че ти си прецени колко си готов да дадеш. e4400 и е2200 са приблизително с еднаква производителност. е2200 се предлага много често, така че лесно ще го намериш (най-често за 40-50 лв.). Не е нужно да чакаш, може да пуснеш обява, че търсиш Х/Х/Х и си готов да дадеш Y/Y/Y лв. Внимавай, ако ти попадне някой от серията Е6***, защото има и други процесори със същите имена, които обаче не се поддържат от дъното ти, гледай честотата им да отговаря на тази дадена на страницата с поддържаните процесори (пример: ако е е6700 да е на 2.66GHz, а не на 3.2GHz)

като това http://pcbuildbg.com/bg/intel/784-intel-core-duo-e6600-box.html бях го добавил ако не си намеря да купя този, добре че ми каза...

Да, този не става. Потърсих за Core 2 Duo варианта (този, който ще стане), но не намерих, те са по-стари и явно вече не се предлагат. Но понеже са по-стари се предлагат втора ръка. Най-добрият вариант е да пуснеш обяви в големите форуми с активни раздели купувам/продавам. Има поне 3-4 такива форума

• Автор

да намерих си благодаря много :) А ето и моя но чисто нов http://234.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=591&category_id=61&option=com_virtuemart

• 1 месец по-късно...
  • Автор

здравейте пак :) След като съм с новия cpu удрям на камък за видео. Знам че новите проца ще ги спъва но мисля догодина нова конфигурация с видеото което съм замислил да купя което е 6770 1 гб. Ако има предложения казвайте ще са ми нужни :P

А захранването и въобще цялата конфигурация каква е?

здравейте пак :) След като съм с новия cpu удрям на камък за видео. Знам че новите проца ще ги спъва но мисля догодина нова конфигурация с видеото което съм замислил да купя което е 6770 1 гб. Ако има предложения казвайте ще са ми нужни :)

няма смисъл от това видео, а до година за тия пари - по бързо... е5200 не става за това дъно (то е ограничено до 65nm процесори)... вземи е2220@2,4ghz (ако намериш) ако не намериш вземай e2200... въпросното видео ти трябва и добро захранване (поне 350-400 истински вата, тоест около 70-90лв захранване)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.