Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на матрак...

Featured Replies

... най - доброто цена/качество на което лягах и твърдо естествено беше един модел на Тед ...

Точно него ругая... :(

• Отговори 83
  • Прегледи 42,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Оставете ги тея дормео ,майка ми продава матраци от 25 години.Ако ще си купуваш среден клас и нямаш бюжет бг матраци, но да знаеш пълнят ги с разни глупости от турция.Ако има пари най-хубавата марка е магнифлех.По-евтините варианти са по-търди(пак не мн евтини), но ако става въпорос към качеаство са супер!Това са думи на майка ми.

Точно него ругая... :(

Благодаря, че ми каза, аз само съм лягал на него за няколко минути ти споделяш ценен опит от притежанието на такъв :(

Май нещата при мен отиват към Екон латексов... Ще видим както казах и при мен е труден избор от доста време насам

...Май нещата при мен отиват към Екон латексов...

Признавам си, че не знам при мен накъде отиват - чета коментарите за Магнифлекс, за които споменава колегата zzzzz по-горе и хич не ми се нравят мненията, на които попадам.

Ние от 2009 г ползваме матрак на тази фирма - http://www.gold-apolo.net/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=82 - не помня в момента кой точно модел беше. Двулицев, двусезонен, без вградена подматрачна рамка. На нас ни е много удобен и почти не е мръднал.

ps. Като гледам и цените не са мръднали оттогава.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

А бгмамите какво казват по въпроса?

Точно тяхното мнение е най-важното в случая, но и там отговорите са крайно противоречиви. 

Нормално е, вкусове всякакви - едни искат твърд, други - по-малко или повече; едни искат с пружини, други не щат и да чуят за тях... Изборът е голям, но не виждам как в дълбоката провинция ще мога да бутна с ръка матрак, да седна и легна за проба върху него. Трябва да ида в София, да ходя от магазин на магазин, да пробвам, да се чудя. Ще ми отнеме дни и бая пари, а после ще се чудя как ще го превозя до дома. 

Точно тяхното мнение е най-важното в случая, но и там отговорите са крайно противоречиви. 

Нормално е, вкусове всякакви - едни искат твърд, други - по-малко или повече; едни искат с пружини, други не щат и да чуят за тях... Изборът е голям, но не виждам как в дълбоката провинция ще мога да бутна с ръка матрак, да седна и легна за проба върху него. Трябва да ида в София, да ходя от магазин на магазин, да пробвам, да се чудя. Ще ми отнеме дни и бая пари, а после ще се чудя как ще го превозя до дома. 

Не знам какво имаш предвид, като казваш "дълбока провинция"  - когато купувахме нашия (беше комплект обзавеждане за спалня, матрак и подматрачна рамка) - беше с поръчка и ни ги докараха нещата до у дома. А преди поръчката - в шоурума можеше да се види, пипне и пробва (е без да спя в магазина де).

На твое място просто бих помолил повечето си познати/роднини, които са си купили наскоро (последните 2-3 години) матрак да го пробвам, да го видя, да видя каква марка е и т.н. Ще добиеш по - ясна представа, поне на тези марки и модели върху, които трябва да се съсредоточиш - но без идване до София до някой от големите магазини, където има по 5-10 марки на едно място не виждам как ще стане...

Просто е кофти наистина, че при теб няма къде да се пробват различните марки.

Колега за тези матраци GOLD нещо си, ще споделиш ли като не ти е мръднал поне какъв е пълнежа, основата и т.н. С болен-пружинна технология ли е (нещо от което бягам като дявол от тамян - поради "разскърцването" му след вечерните забави с приятелката :) ); с покет-пружина (нещо за което има крайно противоричиви мнения); латекс...; пяна и всякакви там измишльотини вече.

На твое място просто бих помолил повечето си познати/роднини, които са си купили наскоро (последните 2-3 години) матрак да го пробвам, да го видя, да видя каква марка е и т.н. Ще добиеш по - ясна представа, поне на тези марки и модели върху, които трябва да се съсредоточиш - но без идване до София до някой от големите магазини, където има по 5-10 марки на едно място не виждам как ще стане...

Просто е кофти наистина, че при теб няма къде да се пробват различните марки.

Колега за тези матраци GOLD нещо си, ще споделиш ли като не ти е мръднал поне какъв е пълнежа, основата и т.н. С болен-пружинна технология ли е (нещо от което бягам като дявол от тамян - поради "разскърцването" му след вечерните забави с приятелката :) ); с покет-пружина (нещо за което има крайно противоричиви мнения); латекс...; пяна и всякакви там измишльотини вече.

Виж им каталога - най-ми прилича на "Нона делукс". Не скърца изобщо - само аз съм 115 кг.

Не знам какво имаш предвид, като казваш "дълбока провинция"...

Ами и нашият беше с поръчка към спалнята с рамка. Нарочно я поръчахме и голяма, че да не спим един върху друг, поне не постоянно ;). А във въпросния местен "шоурум" (не знам кой и защо измисли тая стая за представления) има 2-3 модела, които задължително са от най-масовите евтини модели - никой провинциален търговец не ще да разкарва скъпи стоки, които трудно се продават. Та затова и поръчвам матрака по картинка и уверения колко качествена е материята, която обвива матрака. Да, вярно е, платът е много качествен, но какво от това. след като не може да компенсира увисването?

Ето това имам предвид. И ходенето из София също е съмнително мероприятие, защото нищо не ми гарантира, че няма да избера матрак, който в началото ще е перфектен за нас, а сетне ще увисне и/или изгърби. Та по тая причина ще се наложи да рискувам с покупката, а съвети търся, за да се опитам поне в някаква степен да намаля риска от грешки. Друг е въпросът доколко ще успея с това начинание.

• 3 месеца по-късно...

Теорията гласи точно това - отдолу твърд матрак, че да не потъваш целия, а отгоре мек топматрак, да обира формите на тялото...

Материал... Не знам, не мисля, че има толкова значение, стига изработката да е качествена.

В къщи спа на стар  много твърд матрак, прочетох вашите препоръки и си поръчах от  http://www.brava.bg/  топ матрак Дормео Риню Сребърни йони, 3,5 см. днес ще е първата нощ, когато ще спа на него. утре ще споделя впечатленията си.  :)

Редактирано от Ивана (преглед на промените)

В къщи спа на стар  много твърд матрак, прочетох вашите препоръки и си поръчах от  http://www.brava.bg/  топ матрак Дормео Риню Сребърни йони, 3,5 см. днес ще е първата нощ, когато ще спа на него. утре ще споделя впечатленията си.  :)

Мда, сподели :)

Ние в крайна сметка предприехме друга тактика - проблемът с матрак и топ-матрак е, че е практически трудно да ги изпробваш заедно преди покупка. Така че си взехме много дебел многослоен матрак с мек горен слой и доста твърди вътрешни - в нашия случай след солидно обикаляне и лягане по разни матраци се спряхме на Нани Сирена Фреш. И мога да кажа че сега се старая да се успивам всяка сутрин за работа - тва е най-удобното нещо за кокалести хора кат мене, на което съм спал изобщо. И още едно наблюдение - релефния матрак е супер удобна работа. Усещането е много много приятно.

Редактирано от flare (преглед на промените)

И аз чакам впечатления!

Сега се събудих, дори не ми се ставаше от леглото. :P бих се въргаляла цял ден. съвсем е различно усещане, все едно си цяла нощ в прегръдките на матрака.  доволна съм от  ;)

...

дори не ми се ставаше от леглото. :P бих се въргаляла цял ден. съвсем е различно усещане, все едно си цяла нощ в прегръдките на матрака.  доволна съм от  ;)

Е това е най-важно. От матрак не трябва да се пести, в крайна сметка от съня ти зависи здравето ти, настроението и енергията с които започваш деня, т.н.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Е това е най-важно. От матрак не трябва да се пести, в крайна сметка от съня ти зависи здравето ти, настроението и енергията с които започваш деня, т.н.

напълно съм съгласна с теб.  ;)

• 1 месец по-късно...

Здравейте, аз мога да споделя мнението си за матраците от мемори пяна. Нашият е купуван преди три години и засега няма никаква промяна в качеството на пяната - не се е слегнала или нещо подобно. Ние сме доволни, спи се много удобно, ще видим по-нататък.

Ние си взехме модел Корал на Екон, защото гледахме все пак да не ръсим торба с пари за матрак. Оказа се супер удобен, жалко че не обичам да се въргалям в леглото :)

Ние си взехме модел Корал на Екон, защото гледахме все пак да не ръсим торба с пари за матрак. Оказа се супер удобен, жалко че не обичам да се въргалям в леглото :)

Ооо, релефен - браво. Т'ва няма такъв кеф като релефен матрак :) Аз идея си нямах преди това...

Аз си взех след толкова чудене модел "Макси" на фирма "Геномакс" (по известни като търговска марка РосМари) - с техни подматрачни рамки и съм доста доволен (латексов е). Не струва една торба пари както казваш и удовлетворява всичките ни нужди, достатъчно твърд, но пък не и прекалено, приема извивките на тялото - бе с една дума от както го имам нямам болки в гърба и кръста :D

Айде спирам, че като реклама почна да става, а съвсем не това ми е целта!

• 5 месеца по-късно...

http://mattro.net/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=598&Itemid=2http://mattro.net/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=214&Itemid=2 Колебая се между 2-та матрака,цената не е проблем...кой според вас е по-добър ?

Лично пробвах повечето матраци на ТЕД и избрах модел Антистрес който ми се видя доста стегнат и удобен. Вече го ползваме над 9 месеца и сме много доволни сутрин се събуждаме без никакви болки в гърба и кръста. Сега забелязах в предложенията които е направил Glavorezo, че точно този модел се предлага с подарък подматрачна рамка което е супер защото аз заплатих допълнително з подматрачна рамка около 200 лв. за размер 160х200.

Препоръчвам този модел матрак на хора които болки в гърба и кръста.

Здравейте! Наскоро си взех спален комплект, но няма матрак и реших да взема матрак, еднолицев до 400лв с размери 160/200см. Кажете вашите си мнения за матраците "Милано Д" на ТЕД, доволни ли сте от този матрак ?

Редактирано от Blue_Hulk (преглед на промените)

Като легнеш на матрака в шоурума и ще  разбереш дали е за тебе. Все пак ти ще спиш на него а не ние.

Като легнеш на матрака в шоурума и ще  разбереш дали е за тебе. Все пак ти ще спиш на него а не ние.

В града няма много възможности, а и матраците рядко се намират в града. Така, че нямам възможност да пробвам матраци

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.