Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв охладител за лаптоп да избера

Featured Replies

Здравейте, искам да ви попитам какъв охладител за лаптоп да избера с една голяма перка отдолу или с три малки разглеждам в ebay и не мога да се реша. Компа ми е с i7 процесор до ся не ми е вдигал много градуси но искам да си се подсигуря с охладител. Става въпрос за Dell n5110

Една голяма е за предпочитане пред 3 малки.

за предпочитане е да не си купуваш, а да занесеш лаптопа да му почистят охлаждането като почне да прегрява (глупаво е да си мислиш че подложката има положителен ефект - положителен е само в началото и то ако лаптопа не е задръстен, но положителния ефект спомага за много по бързото задръстване, ако пък лаптопа прегрява значи вече е задръстен)...

п.с. има подложки без вентилатори - те истина имат положителен ефект - намаляват задръстването с прах когато лаптопа се ползва върху мъхести покривки и на леглото...

все пак ако искаш да плащаш за простотии - специално за твоя лаптоп с 3 перки е за предпочитане - едната 100% ще се падне точно под охлаждането - то винаги е в края на лаптопа, докато при подложка с 1 перка тя е винаги по средата...

Публикувано изображение

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Съгласен съм с професора само в частта за почистването на лаптопа и как подложката допринася за неговото по-бързо замърсяване, но само с това. Не го слушай за подложка с три вентилатора, вземи си само с един и то по възможност от най-големите. Сега по въпроса с посоката на въздуха е съвсем друг въпрос. Има лаптопи, на които отворите за вкарване на свеж въздух са отдолу, но има и такива дето тези отвори са отстрани. Ако отворите за ИЗВЕЖДАНЕ на горещия въздух са отдолу, то логично е да се обърне посоката на вентилатора в охлаждащата подложка - и тя да е в същата посока т.е. да всмуква въздуха от долу. Трябва малко да се замисля човек по този въпрос и да търси това, което на него му трябва.

няма такива охлаждания - ветилатора е тип центробежен и няма как да смуче отстрани - може само отгоре през клавиатурата или отдолу и да издухва настрани...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

От лични наблюдения (Dell inspiron N5110) за предпочитане е 1 голяма, по-възможност да обхваща целия корпус.

Препоръчвам ти Cooler Master NotePal U2 . Много добро изпълнение от алуминий. Служи и като защита от изпускане при пренасяне на лаптопа.

Най-голямата му екстра е, че има 2 вентилатора, които могат да се разполагат където ти е угодно и по-точно според вентилационните отвори на лаптопа.

От лични наблюдения (Dell inspiron N5110) за предпочитане е 1 голяма, по-възможност да обхваща целия корпус.

ще ти видим личните наблюдения след няколко месеца като се задръсти с прах, щото точно това дърво на дел не е направено да свалиш долния капак, да почистиш охлаждането и да смениш пастата...
  • 1 месец по-късно...

имам същия лаптоп само не знам i7 или i5 е преди 3 месеца някъде си го взех попринцип не загрява кой знае колко но преди няколко часа си взех охладител и се чудя дали не сгреших при избора... взех си този http://www.speedcomp...np-ns1a-cheren/

притеснява ме това че вентилатора е малък. Ето така изглежда с охладителя след около 1:30 - 2:00 работа post-315210-0-20612400-1324742716_thumb. кажете дали е нормално такава температура без да съм играл. Само в нета?

Редактирано от Slavchy Trala (преглед на промените)

имам същия лаптоп само не знам i7 или i5 е преди 3 месеца някъде си го взех попринцип не загрява кой знае колко но преди няколко часа си взех охладител и се чудя дали не сгреших при избора... взех си този http://www.speedcomp...np-ns1a-cheren/

притеснява ме това че вентилатора е малък. Ето така изглежда с охладителя след около 1:30 - 2:00 работа post-315210-0-20612400-1324742716_thumb. кажете дали е нормално такава температура без да съм играл. Само в нета?

Температурите са нормални. Аз съм със същия лаптоп при мен температурата е същата но не ползвам охладител.

ами като си го купих моя от магазина ми казаха като си го ползвам в нас тоест като е на зарядно да се маха батерията защото се прецаквала ако хем стои на батерия хем е на зарядно постоянно а на скоро на един приятел му казали да не я маха и не знам на кого да вярвам ..... аз разбирасе я махам но ако има някой запознат да каже какво мисли по въпроса... а и четох че тези охладители вкарвали допълнително прах и сега стана 3 месеца някъде от както го купих и мисля да го нося на профилактика да го почистят вие как мислите ??? :)

Редактирано от Slavchy Trala (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.