Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Времето - днес , утре ... и какво !

Featured Replies

• Автор

Публикувано изображение

През нощта от запад облачността ще започне да се увеличава. Минимални температури, предимно между минус 5 и 0 градуса.

В понеделник облачността над страната ще бъде значителна, но ще остане почти без валеж. След обяд облачността от север-северозапад ще започне да намалява. Максимални температури между 6 и 11 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде около средното за март, през деня слабо ще се понижи.

• Отговори 326
  • Прегледи 61,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много я обичам тази тема на Митака. Влизам и поглеждам веднага атмосферното налягане. Още от малка съм си, както казват бабите "малокръвна" (въпреки теглото) и много ми влияе атм. н-е. Почне ли да пада, веднага ми пада и кръвното, и главата ми става сякаш пълна с маджун. Та имам едно прошение Мите, ако може да не го сваляш, умишлено. Щото хората сме малко суеверни, да не кажа глупави. Щом видя, че е паднало, веднага си разклащам главата и си викам - ми ето за това ми е мътна тиквата, почвам да се съжалявам и да мързелувам. Пък като го видя високо, или над средното си казвам - бе какво си въобразявам, те Митето каза налягането е нормално, автоматически си забравям положението на кръвното и ставам като моторетка тип Балканче. Та те такива ми ти работи, бръмчилски. :clown: В гората - да се разбира Родопите, в частност под връх Милеви скали, времето е прилично днес. Лека, променлива облачност, тих, хладен ветрец - снега се стопи и мирише на пролет определено. Кокичетата почти прецъфтяват, а всички останали, пролетни цветя са се подали из рохкавата пръстчица и растат ли, растат ...

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

• Автор

Публикувано изображение

През нощта в по-голямата част от страната ще се изясни. По-значителна облачност ще се задържи над източните райони. Минималните температури сутринта ще са между -7° и -2°, в София около -6°.

До обяд ще преобладава слънчево време, но след обяд от югозапад ще се заоблачава, към края на деня на места из страната ще превали слаб дъжд. Вятърът през деня ще бъде слаб, но през нощта в Дунавската равнина и по Черноморието ще стане умерен от изток. Максималните температури за деня ще са между 6° и 11°. През нощта срещу сряда с нощното понижение на температурите преваляванията вече ще са от сняг.

И над Черноморието облачността ще се увеличи. Привечер ще има слаби превалявания от дъжд, а през нощта по северното крайбрежие е възможно да са от дъжд и сняг. Дневните температури по крайбрежието ще са около 6°-8°. Вълнението на морето ще е слабо, 2-3 бала, а температурата на водата по крайбрежието е около 2°-3°.

Атмосферното налягане ще се повиши.

• Автор

Публикувано изображение

През нощта значителна ще е облачността над североизточните райони и на отделни места там ще превали сняг. Увеличение на облачността ще има и над Югозападна България, където ще превали слаб дъжд. Над останалата част от страната в нощните часове ще има разкъсана облачност до ясно. Постепенно вятърът ще се ориентира от североизток и през деня в източните райони ще е до умерен.

В сряда облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина предимно значителна, ниска. Само на отделни места ще превали слабо - в южните райони - дъжд, на север и в планините - сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 6 и минус 1°, в София - около минус 3°. Максималните температури ще са между 3 и 8°, в София - около 4°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, над северната част от крайбрежието предимно значителна и на места там през нощта и преди обяд ще превали сняг. Вятърът и там ще се ориентира от север-североизток и главно по Северното Черноморие ще се усили. Максималните температури ще са до 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се повиши и вече ще е значително по-високо от средното за месеца.

• Автор

Публикувано изображение

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде облачно, а на места ще превали слаб сняг, в южните райони – слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1°, в София - около минус 2°.

В четвъртък ще се задържи предимно облачно, но превалявания ще има главно през първата половина на деня. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в източните райони - от югоизток. Максималните температури – между 3 и 8°, в София – около 5°.

По Черноморието ще бъде облачно, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на морския бряг – от 4 до 7°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март, слабо ще се понижава.

• Автор

Публикувано изображение

През следващото денонощие над страната ще бъде предимно облачно. Разкъсвания на облачността през деня ще има над Дунавската равнина. В Югозападна България е възможно да превали слабо. Ще духа слаб вятър от изток – североизток. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2°, а максималните - между 4 и 9°.

И над Черноморието ще бъде предимно облачно, с възможни разкъсвания на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от изток – югоизток. Максималните температури ще бъдат около 5 - 6°. Температурата на морската вода - около 4°. Вълнението на морето ще бъде около 1- 2 бала.

Атмосферното налягане е по – високо от средното за март и ще продължи да се повишава.

• Автор

Публикувано изображение

През следващото денонощие значителна ще бъде облачността над по-голямата част от Западна България и на места в югозападните райони слабо ще превали дъжд, в планините над 1400 метра - сняг. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност. Вятърът ще остане от изток-североизток, предимно слаб. Минимални температури - между минус 3 и 2 градуса, максимални - между 5 и 10 градуса.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

• Автор

Публикувано изображение

През нощта и в неделя времето над страната ще е облачно. Късно след обяд ще започнат превалявания, отначало от дъжд, но около полунощ в Северна България и по високите полета ще започнат да преминават в сняг. Без превалявания ще остане през деня все още в крайните източни райони. Привечер вятърът в Дунавската равнина ще започне да се усилва, а през нощта вече и в Източна България от север, с нахлуването на студен въздух. Минималните температури сутринта ще са между -4° и 1°,в София около -1°, максималните ще са между 5° и 10°, в София 5°.

По Черноморието ще е облачно, през деня все още ще е без валежи. Вятърът ще е от изток, слаб, но вечерта ще започне да се усилва, постепенно ставайки от север и ще нахлува студен въздух. През нощта ще започнат и превалявания. Максималните температури ще са около 5°-7°. Вълнението на морето ще е слабо, но с тенденция на усилване през следващото денонощие. Температурата на морската вода е около 4°.

Атмосферното налягане значително ще се понижи.

.........................

Атмосферното налягане значително ще се понижи.

Усетих го аз, като съм заспала снощи към десет, да чак до сутришното десет и половина преди един час се събудих.

При нас, в подножието на гората, температурата е малко под нулата, лека мъгла е покрила балкана, въздуха е влажен, тихо е ...

• Автор

Публикувано изображение

През нощта над по-голямата част от страната ще има значителна облачност и на отделни места ще продължи да превалява слаб сняг. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Минимални температури между минус 4 и плюс 1 градуса.

Във вторник през по-голямата част от деня облачността ще се задържи предимно значителна и преди обяд на отделни места ще има слаби превалявания. От северозапад-север облачността ще се разкъсва и намалява и след обяд над много райони в Дунавската равнина ще се установи предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 4 и 9 градуса.

Атмосферното налягане все още е по-ниско от средното за март, но ще продължи да се повишава.

• Автор

Публикувано изображение

През нощта над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между минус 3 и плюс 2 градуса.

В сряда ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има в следобедните часове над Източна България и планинските райони и през нощта срещу четвъртък там на места ще превали дъжд. Ще се усили вятърът от запад-северозапад – в Дунавската равнина ще бъде умерен. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 9 и 14 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – няма да се променя съществено.

П.П. Извинявам се за лошите кепчъри , НО имам проблем с РС-то ... предполагам че утре ще бъде оправено ! Мерси за разбирането !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

...............

П.П. Извинявам се за лошите кепчъри , НО имам проблем с РС-то ... предполагам че утре ще бъде оправено ! Мерси за разбирането !

ако знаех какво е "кепчър" щах да ти кажа, че аз нищо лошо не виждам , само хубаво време

ма щом си рекъл и трябва, нека ти оправят ПС-то . :conversation:

• Автор

.... нека ти оправят ПС-то ...

Да ми го оправят ... аз че съм малко сакат ... ама още мога де се преборя с него :wink12:

• Автор

Публикувано изображение

През нощта от север облачността ще се увеличи. В Северна България ще духа до умерен вятър от запад, а след полунощ в Добруджа и по Черноморския бряг ще се ориентира от север – североизток. В източната половина от страната ще започне да прониква по-студен въздух. В сутрешните часове в Добруджа ще започне да превалява, възможно е на места да прехвърчи и сняг. Минималните температури сутринта ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°.

В четвъртък ще бъде предимно облачно в Централна и Източна България на места ще превали слаб дъжд. В Дунавската равнина и по Черноморието ще остане ветровито, но към края на деня вятърът ще отслабне. Максималните температури през деня ще са между 7° и 12°. Вечерта от североизток облачността бързо ще започне да намалява.

По Черноморието ще духа умерен северен вятър. През по-голямата част от деня ще има значителна облачност. Ще превали слаб дъжд. Към края на деня облачността ще намалее. Максималните температури ще са - около 7°- 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода - около 4°-5°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши.Публикувано изображение

П.П. Извинявам се за лошите кепчъри , НО имам проблем с РС-то ... предполагам че утре ще бъде оправено ! Мерси за разбирането ! :(

• Автор

Публикувано изображение

През нощта облачността над страната ще намалява и вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София - около 0°.

В петък ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Там ще духа и слаб вятър от север - северозапад, който към края на деня ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 11°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от север - северозапад, който след обяд почти ще стихне. Максималните температури ще са между 8 и 10°. Температурата на морската вода - около 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала и постепенно ще отслабва.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

П.П. Извинявам се за лошите кепчъри , НО имам проблем с РС-то ... предполагам че утре ще бъде оправено ! Мерси за разбирането ! :(

• Автор

Публикувано изображение

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, с минимални температури предимно между минус 2 и 3°, в София - около 0°.

През деня ще е слънчево, със слаб вятър от западната четвърт. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 15 и 20°, в София - около 17°.

Слънчево ще е времето и по Черноморието. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 15°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месец март.

П.П. ПОСЛЕДНО !!! Извинявам се за лошите кепчъри , НО имам проблем с РС-то ... предполагам че утре ще бъде оправено ! Мерси за разбирането ! :(

П.П. ПОСЛЕДНО !!! Извинявам се за лошите кепчъри , НО имам проблем с РС-то ... предполагам че утре ще бъде оправено ! Мерси за разбирането ! :(

:offtopic_s:

Въобще ни ти приемам извиненията докато не ми обясниш со кратце какво аджеба е това "кепчъри" :P

щото аз не виждам нищо лошо, ма щом казваш, ще трябва да е нещо важно :D

• Автор

:offtopic_s:

Въобще ни ти приемам извиненията докато не ми обясниш со кратце какво аджеба е това "кепчъри" :P

щото аз не виждам нищо лошо, ма щом казваш, ще трябва да е нещо важно :D

Вили , кажи ми има ли разлика сега :wink12: ?

Публикувано изображение

• Автор

Публикувано изображение

През нощта ще е ясно с минимални температури между минус 2 и 3 градуса.

В неделя ще е слънчево. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад, югозапад, в източните райони от югозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните в повечето места ще са между 16 и 21 градуса.

По Черноморието ще е слънчево, със слаб югозападен вятър. Максимални температури - между 11 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 4-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане остава по- високо от средното за март.

• Автор

Публикувано изображение

През нощта ще бъде ясно с минимални температури предимно между 1 и 6 градуса.

В понеделник времето ще се задържи слънчево, в следобедните часове над Западна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от запад-югозапад. Ще бъде топло с максимални температури между 21 и 26 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за март.

• Автор

Публикувано изображение

През нощта над страната ще бъде ясно. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°.

Във вторник също ще бъде слънчево, но ще има и временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от запад - северозапад, а в Източна България до умерен - от север - североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, в София - около 20°.

И над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от север - североизток. Максималните температури ще са между 15 и 20°. Температурата на морската вода – около 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за март. През деня слабо ще се повиши.

Точно в 7, 14 часа идва пролетта

Днес денят и нощта се изравняват

Публикувано изображение

Днес точно в 7 часа и 14 минути настъпва астрономическата пролет. Това е и денят на пролетното равноденствие, когато денят и нощта са равни по продължителност.

В годината има две равноденствия - плолетно и есенно. Периодът между две едноименни равноденствия се нарича тропическа година. Тя има приблизително 365,2422 слънчеви денонощия. Заради тази приблизителност всяка година равноденствието настъпва в различно време на денонощието. Всяка година се прибавят 6 часа напред.

Денят на Пролетното равноденствие се свързва с настъпването на Нова година за много народи - Иран, Афганистан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан.

В този ден светлината и тъмнината се разделят по равно.

Според българските вярвания на първа пролет долита кукувицата, за да извести, че зимата си е отишла.

В деня на астрономчиеската пролет врмето ще бъде слънчево. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, в София - около 20°.

И над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от север - североизток. Максималните температури ще са между 15 и 20°. Температурата на морската вода – около 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

blitz.bg

Честита пролет! :)

• Автор

Публикувано изображение

Приятно пролетно ще е времето и през следващото денонощие. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Временни увеличения на облачността ще има над източните райони. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9°, на отделни места в котловините, по-ниски - малко над нулата. В София - около 3°.

През деня ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Източна България. Купеста облачност ще се развие около и след обяд над планинските райони. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен, северозападен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 23°, в София - около 19°.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месец март.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.