Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам да знам , какво мислите за думите на Исус - Матей 7:13-14 „Влезте през тяс

Featured Replies

Здравей, Иван, по принцип не съм религиозна, но ми хрумна интересно тълкуване на цитата, който си публикувал. Мисля, че тясната врата символизира идентичността на всеки човек. А широката врата симвлизира обществото. Трудно е да вървиш по тесния път, защото това означава да не се водиш по световните модни течения, мнения и разбирания - следователно биваш осъден и отхвърлен от широкото общество. :) Мисля, че когато казва, че по тесния път може да върви само един, Исус е имал предвид, че човек трябва да намери силата и величието си в своята собствена идентичност, а не в уеднаквяването с другите (което води до обезличаване). :)

Вече те харесвам, въпреки, че аналогията с Исус малко в повече ми дойде.

в  този евангелски стих  през тесна врата тук трябва да разбираме изпитанията.те пък са два вида-доброволни и принудителни!доброволни са онези,които сами си налагаме,когато постим,когато си наложим да се помолим!принудителни са скърбите,болестите,изпитанията и др.,които ни подарява нашия Господ Йисус Христос за нашето спасение, всичко това е тесна врата,  път тесен,но който води нагоре който води към Царството небесно! не обръщай внимание на това, казва Христос,че този път е труден и тесен, а на това, де той се свършва; и не на това пък обръщай внимание, че противоположният път е широк и пространен, а на това, къде той води. Освен това, че този път е тесен, мнозина още пречат да се върви понего. Заради това Христос и добавил: „Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а вътре са вълци грабители.“Ето, освен кучетата и свините, друг род беди и коварство, много поопасен от първия: първите поне са известни и явни,а тези – скрити. Заради това Спасителят заповядал от първите само да се отдалечаваме, а тези още внимателно да разглеждаме !

айде сега и ти като моника люински/политическата лайза минети/..останала сама и неомъжена,щото харесвала само бил/"само той може да ме направи щастлива"/..при това двамата  изобщо не стигнали до края.

като гледам драга,ти още не си тръгнала ..пък искаш да го завъдиш тоя исус като гадже.недей да мислиш какво е казал,ами вземи да прочетеш..по пътя тесен,може да се върви не само сам,ами и в колона по един,по широкия път също можеш да вървиш сам,може и в колона по един :wink12: не ми е свойствено да се съгласявам със новия завет,но в случая намирам,че поръчковия автор добре си е свършил работата :tongue2::whist:

.. аз май споменах в началото, че не съм религиозна, но това с гаджето Исус - нещо не го разбрах в какъв ред на мисли дойде... хм... а по тясна ивица път е повече от ясно, че може да се върви в колона, въпроса е дали онези които вървят след теб следват своя "път" или се опитват да ти подражават.

драга,

по пътя камино вървят много и различни хора ,но всеки поотделно върви по своя си път ,по този общ път :wink12:

Аха-а-а, ясно, разбрах те... опа, то май аз точно това казах в самото начало, но явно някой не си е направил труда да прочете. :) Но предполагам, че когато човек е прекалено концентриран с какво да разкритикува събеседника и как да влезе в ненужен спор - няма как да разбере идеята на темата, нали... Както и да е, влязох тук да споделя своята гледна точка, не за да водя махленски разправии и да търпя обиди от непознати недоброжелатели.

абеее,нищо не си разбрала,ама карай ..нали се изказа.жива здрава

Супеер!! Още малко негативизъм няма ли да вкараш, давай, нареждай, обиждай, критикувай, унижавай - изкарай целия свят черен, нека всички да са криви, само ти да си права!!! Давай!!! Но преди да продължиш с ядливите си коментари нека ти напомня, че онова, което говориш за околните - всъщност важи единствено и само за теб самата. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.