Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за конфигурация.

Featured Replies

Когато се купува конфигурация, се мисли и в бъдеще. Не може през 2-3 години да сменяме тотално платформи.

Питай Intel и AMD по този въпрос ,също и разработчиците на софтуер.Затова се взима най-изгодното в момента без да се мисли какво ще стане в бъдеще.Аз слагам точка на спора,за да не ос...ме повече темата :rolleyes:

Питай Intel и AMD по този въпрос ,също и разработчиците на софтуер.Затова се взима най-изгодното в момента без да се мисли какво ще стане в бъдеще.Аз слагам точка на спора,за да не ос...ме повече темата :D

Пак стари разбирания. На тоя принцип бях и аз през 2007 година, но се опитах да обясня, че една балансирана и изгодна за момента конфигурация не дава никакво предимство в бъдеще. Затова и трябва да се мисли, какво да се купува. Дадох ти пример със ширещите се мнения през 2007 година, че четириядрените процесори са безсмислени, понеже нямало приложения и игри за тях. Ще дойде момент, когато човек решава да играе някоя нова игра, която изисква и нова видеокарта с необходимата функционалност. Типичен пример 8800GT. Когато излязоха DX11 игри и на мен ми се прииска да видя това чудо, но тая карта не позволява, дори да бе достатъчно бърза на времето. Айде, 8800GT може би не е най-добрия пример, а да кажем GTX280. Бърза карта, всичко хвърчи на супермакс, но...нe поддържа DX11. И кво правим сега? Аз взех една GTX460 и се осра системата ми, защото процесорчето е малко хлабавичко, макар и изгодно, държащо 30 % клок. А имах възможност да взема четириядрен на подобна цена, ама видите ли, разбиранията тогава бяха, че двуядрен процесор е достатъчен. Затова, ако има възможност да се дадат малко повечко парички за доста по-добър процесор, това ще позволи безпроблемен ъпгрейд след няколко години с видеокарта. Според мен такъв процесор в по-горния ценови диапазон е 2600К, колкото и да се отрича сега това навсякъде. Причината е HT, която липсва при 2500K. По същата причина казах, че FX8150 е добър вариант. FX4100 обаче не, защото в тоя си вид е прекалено слаб. Просто процесор от минало време, що се отнася до производителност. Причината е в архитектурата. Дори нещата да се подобрят с излизането на нови приложения и игри, няма да се разполага с нещо повече от 4 неистински ядра. Пак си остава мъката, че старите игри не вървят, а новите едва ли ще бръснат тоя FX4100.

И да довърша за моята система. Купих 1.8 пъти по-бърза видеокарта, която не работи добре с "изгодния" E6750. Какво следва сега? Ами аз се мъча повече от година. Ако разполагах с някой друг лев и желание, отдавна да съм минал на LGA1155. Обаче, човек като дръпне чертата се оказва, че трябва смяна на дъно, процесор, RAM ( понеже тогава се смяташе, че хибридните дъна с DDR3 са ненужни) че и захранване. Захранването също бе достатъчно тогава - 450 ватов Chieftec, който препоръчваха навсякъде. Видя се, че изгодата се превръща в неизгода с времето. Ако бях взел малко по-мощно захранване, четириядрен процесор и дъно с DDR3, можех да си спестя ъпгрейди на RAM, захранване, дъно и процесор на тоя етап, когато се сдобих с GTX460 и малко след това. Смяната на платформа щеше да се отложи поне с 2 години, защото и старата щеше да си върши задоволително работата при нови игри. Това е моето мнение за нови конфигурации. И като се казва, че се взема най-изгодното в момента, то под изгода не се разбира само финансовата страна на нещата, но и качествената. FX4100 не се вписва в нито една от двете категории. По тая логика по-изгоден вариант би бил Athlon X3 за доста по-малко пари, вършещ същата работа при игри. Обаче там стигаме до ситуацията, при която трябва да пестим всеки лев, за да се изкара нещо що годе добро за игри.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.