Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на сайт

Featured Replies

Е, не правете прибързани заключения. Аз съм на 62 години и полагам нужните усилия да се образовам и да си правя сам нещата. Но това, което не е по силите ми, не е! Реалист съм. Просто ще помисля за някаква друга идея, която мога да реализирам със софтуера, който познавам.

Привет на всички. Имам нужда от съвет за следното - как се прави под картинка линк (със стрелка примерно) така, че като щракнеш върху стрелката, да те  прехвърля на друга картинка? При ново щракване към следващата и т.н. Моля за помощ или поне за насоки къде да търся и какво да чета, за да ми се изясни въпроса.

Благодаря на отзовалите се. 

Понеже си на 62 г.,

ще ти кажа как се прави.

Много лесно се прави.

Правиш фреймове на най-обикновен HTML в  Dreamweaver.

Фреймът е просто една рамка вътре в страницата ти.

В тази рамка се зарежда отделна страница ( или подстраница).

Та в отделната страница слагаш само по 1 картинка и под нея линк към следващата страница, която съдържа също само една снимка и линк под нея.

Така като кликат по стрелкичката ( = линка ) се отварят нови страници, само в рамката, без да мърда нищо друго по останалата част от екрана. Менюто си ти стой вляво например, рекламите си дремат отгоре, вдясно си имаш нещо друго и всичко си кротува там без да мърда. Сменя се само съдържанието на рамката, която е една малка част от това което се вижда на екрана. И снимките са кристално чисти, а не са мътни като в Флаш .

И всичко това се прави даже без да познаваш кода на HTML, просто Dreamweaver-а ще ти ги направи рамките, както ти ги искаш да са разположени. И ще се отваря сайтът ти във всички браузъри, даже и на служебни компютри на които ДжаваСкрипта не е разрешено да се ползва.

И не им вярвай много много на философите дето знаят само трудни начини, за постигането на прости задачки.

Правил съм преди години цял сайт на брачна агенция с много снимки, точно по описания начин по-горе от мен. Без ДжаваСкриптове, без бази от данни, без никакви излишни сложнотии. И работеше безотказно на всякакви компютри, служебни, в инернет клубове ( кафета), вкъщи при разни каки и т.н.

Всъщност, много лесно ще попадаш на мераклии да те будалкат че ти трябва Флаш или ДжаваСкрипт и какви ли не други модерни измишльотини. По разни сайтове на фотографи е пълно с флаш, да ама като при мен съм го изключил по подразбиране в Операта ми и не им се отварят тъпотиите, ако не ги пусна нарочно. А Флаша съм го забранил, за да не ми изкачат рекламите , ха ха ха ...

Точно фреймовете е препоръчително да се избягват.

А Dreamweaver-a е едно голямо недоразумение.

Иначе има доста мераклии някой да им скалъпи сайтец за 100-200 кинта, така че хич не се учудвам за брачната агенция. :P

Точно фреймовете е препоръчително да се избягват.

А Dreamweaver-a е едно голямо недоразумение.

Иначе има доста мераклии някой да им скалъпи сайтец за 100-200 кинта, така че хич не се учудвам за брачната агенция. :P

Еми избягвай ги, пиши код на ДжаваСкрипт тогава и ми кажи как ще работи, там където не искат вируси пробутани чрез ДжаваСкрипта .

Има много мераклии да те направят зависим от тях, като ти пробутат нещо на PHP. Обясняват ти че ти били трябвали бази от данни.  От къф зор са ти изтрябвали за една сериозна класическа брачна агенция ?

Един мой клиент ( от друга дейност, бизнес ) направо предложи да направи всичко той безплатно с възможност да подаване на лични данни направо на сайта. Да, ама не му се уреди меракът да се докопа до ценни данни. Просто защото никакви лични данни не минаваха през сайта. Пътуваха по пощата, или на място на ръка, ха ха ха ... да го духат тарикатчетата хакерчета.

Абе чудя им се на тези правачи на сайтове, как си намират балами да им плащат за неща, които ги предлагат да си направиш сам тези дето дават платения хостинг. Като си плати човек за евтиния хостинг и си има там инструменти да си прави всякакви сайтове ако иска. Моля тези които се мъчат да изкарват кинти от правене на сайтове, да не ми се сърдят заради това което пиша тука.  

Еми избягвай ги, пиши код на ДжаваСкрипт тогава и ми кажи как ще работи, там където не искат вируси пробутани чрез ДжаваСкрипта .

JavaScript не може да ти пробута вируси, защото не разполага със съответните инструменти като програмен език да го направи - това е направено съвсем умишлено, между другото. :cool:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Извинявам се, че снощи не реагирах на съобщението, просто в озоновата дупка Плевен снощи нямаше ток. Поне в нашия квартал.

Благодаря много за съветите. Работя с Дриймуивър и донякъде си представям как ще стане. По метода на пробите и грешките и с чудесните ви съвети надявам се да се оправя. 

Това, което казвате за "умниците" по форумите, е съвършено вярно. В тази връзка си спомням, че някъде прочетох следното: Ако зададеш въпрос в английски форум, най-любезно и доброжелателно ти отговорят. Ако попиташ в руски форум - също ти отговарят, но и винаги ти задават и те въпрос. А ако попиташ в български форум - вкупом започват да ти обясняват колко си тъп. И започват едни дълбокомислени съждения... Затова избягвам да питам по форумите, но този път си бях намислил да опитам да направя това нещо, а нямах ни най-малка представа как се прави. Е, все пак се намериха добри хора, помогнаха ми. Та нима човек би задал върлрос ако знае как се правят нещата?

Благодаря на всички, които ми помогнаха.

Благодаря от сърце. Схванах колко простичка, но работеща е идеята. Получи се. Направих го. И трябва да кажа, че тази методика работи отлично и с Web PageMaker. Дори с него е много по-лесно и бързо. След което експортирах страниците като HTML и в Дриймуивър си дооправих нещата, които Уеб ПейджМейкър-а не може да прави. Получи се. Благодаря още веднъж.

Пак си лял мозък! Личи, че си преживял поредната трепанация на черепа.

Има много мераклии да те направят зависим от тях, като ти пробутат нещо на PHP. Обясняват ти че ти били трябвали бази от данни. От къф зор са ти изтрябвали за една сериозна класическа брачна агенция ?
Един мой клиент ( от друга дейност, бизнес ) направо предложи да направи всичко той безплатно с възможност да подаване на лични данни направо на сайта. Да, ама не му се уреди меракът да се докопа до ценни данни. Просто защото никакви лични данни не минаваха през сайта. Пътуваха по пощата, или на място на ръка, ха ха ха ... да го духат тарикатчетата хакерчета.

Абе чудя им се на тези правачи на сайтове, как си намират балами да им плащат за неща, които ги предлагат да си направиш сам тези дето дават платения хостинг. Като си плати човек за евтиния хостинг и си има там инструменти да си прави всякакви сайтове ако иска. Моля тези които се мъчат да изкарват кинти от правене на сайтове, да не ми се сърдят заради това което пиша тука.

А в темата - Няколко въпроса от начинаещ за програмиране на c# от профан си еволюирал до галфон.

Само дето въобще не е написана на разбираем човешки език за мързеливи хора, така че да им е лесно разбирането на материята.
Написана е от отбор юнаци, които непрестанно се самоизтъкват че са ходили по олимпиади и са печелили там някакви медалчета от тенеке и бронз.
Това което й липсва на тази книга, го има например в следната:

C# 2010 All-in-One For Dummies

и купуването й от Интернет не създава никакви непреодолими проблеми.

Няма никакъв смисъл човек да се учи на нещо по излишно трудни начини, защото може да му писне и да се откаже.

Спазвам си обещанието, да бъда коректив на тъпотиите, които изсираш. Обясненията ти са производни на вакуума и по своята същност не са по-различни от една черна дупка.

На JavaScript не могат да се пишат вируси! На JavaScript не могат да се предават вируси!

JavaScript e обектно-ориентиран език за програмиране на динамични страници на страна на клиента в рамките на браузъра. Гради DOM на документа и BOM на браузъра. Вируси има единствено и само за операционните системи на Microsoft Windows!

И защо наричаш септична яма басейн? У твоето село така ли  мислите? Изявата ти в форум програмиране е обратната селекция на победилата простотия. Снимай си бабичките по пейките и разказвай как живуркаш на социални в Белгия.  Там ловиш дикиш.

Благодаря от сърце. Схванах колко простичка, но работеща е идеята. Получи се. Направих го. И трябва да кажа, че тази методика работи отлично и с Web PageMaker. Дори с него е много по-лесно и бързо. След което експортирах страниците като HTML и в Дриймуивър си дооправих нещата, които Уеб ПейджМейкър-а не може да прави. Получи се. Благодаря още веднъж.

Браво на теб !

Само дето изядохме хляба тука на някое студентче, дето се опитва да изкара някой лев от правене на сайтчета.

Като разбере народа че и децата могат да си правят сайтове, кой ще им плаща после на ония дето са се мъчили да учат програмни езици ???

Ако искаш може да се похвалиш с готовия сайт, ако не е за голи каки де.

Предполагам че ще ти намерим кусури, аз ти обещавам да ти тегля една критика за некачественото обработване на качените снимки. Ама няма да се стряскаш.

JavaScript не може да ти пробута вируси, защото не разполага със съответните инструменти като програмен език да го направи - това е направено съвсем умишлено, между другото. :cool:

Щом като го забраняват на служебни компютри, значи си имат достатъчно основателни причини за това.

Резултатът ще е, че сайт ползващ JavaScript няма да се отвори правилно на всички компютри. Ще излезе едно съобщение че трябва да го разреши служителката мераклийка, за да може да скива готините снимки. Ама тя като не смее да пипа нищо по компа и така и няма да ги види.

Асвен това, като ползваш готови скриптове си длъжен да оставиш в кода рекламата на този който ги е писал. С което действие си признаваш че си бил некадърен ти да ги напишеш. Пък то не е добре за егото да те знаят какво не можеш. Аз ползвам една програма, която ми позволява буквите на кирилица да са написани с цифри, с цел да се показват правилно даже и на компютър на китаец или грък. Да, ама и тя, като цитираните други, си оставя подписчето най-отгоре. Еми нищо, аз го трия успешно и като видиш крайния резултат, всичко е збито така че да се разбира трудно кое къде и как е сложено, не се вижда никаква буква на кирилица и всичко изглежда като чели съм го писал на ръка в текстов редактор. Само дето не съм се мъчил излишно да пиша на ръка, просто съм изчистил излишното из кода. 

О, далече съм още от края. На два пъти се хвърлях като пиян казак върху Севастопол и си мислех, че ще спретна нещата за 2-3 часа, но не би... Сайта е за дъщеря ми, тя е художник, и ще ми отнеме много време. Снимките са много, не винаги се получават, налага се да се снимат или сканират по няколко пъти. Не искам да бързам, а да си обмислям нещата по-внимателно. Обещавам обаче, че като "втасам", ще дам линк да го видите. Аз не се сърдя на критика - когато е обективна и "градивна", както се казва сега, добре дошла. Много очи по-добре виждат. А ако е само заяждане - просто не му обръщам внимание и то повече ме разсмива, вместо да ме ядосва.

Благодаря още веднъж за съвета. Мамка му, колко е просто, ама кой да се сети. Аз я бях докарал да една подобна идея, но беше твърде сложно - минаване през Бургас, за да стигнеш до Видин. Нещо такова.

Хубав ден и късмет. Благодаря.

Щом като го забраняват на служебни компютри, значи си имат достатъчно основателни причини за това.

Резултатът ще е, че сайт ползващ JavaScript няма да се отвори правилно на всички компютри. Ще излезе едно съобщение че трябва да го разреши служителката мераклийка, за да може да скива готините снимки. Ама тя като не смее да пипа нищо по компа и така и няма да ги види.

Асвен това, като ползваш готови скриптове си длъжен да оставиш в кода рекламата на този който ги е писал. С което действие си признаваш че си бил некадърен ти да ги напишеш. Пък то не е добре за егото да те знаят какво не можеш. Аз ползвам една програма, която ми позволява буквите на кирилица да са написани с цифри, с цел да се показват правилно даже и на компютър на китаец или грък. Да, ама и тя, като цитираните други, си оставя подписчето най-отгоре. Еми нищо, аз го трия успешно и като видиш крайния резултат, всичко е збито така че да се разбира трудно кое къде и как е сложено, не се вижда никаква буква на кирилица и всичко изглежда като чели съм го писал на ръка в текстов редактор. Само дето не съм се мъчил излишно да пиша на ръка, просто съм изчистил излишното из кода. 

Пишеш глупости.

И да, нормално е някой, който е писал плъгин, да си остави някакви данни. А иначе аз ако съм кадърен да ти го напиша, ти ще ми платиш ли за труда, защото ако търсиш евтин сайтец, няма как да стане. ;)

Пак си лял мозък! Личи, че си преживял поредната трепанация на черепа.

А в темата - Няколко въпроса от начинаещ за програмиране на c# от профан си еволюирал до галфон.

Спазвам си обещанието, да бъда коректив на тъпотиите, които изсираш. Обясненията ти са производни на вакуума и по своята същност не са по-различни от една черна дупка.

На JavaScript не могат да се пишат вируси! На JavaScript не могат да се предават вируси!

JavaScript e обектно-ориентиран език за програмиране на динамични страници на страна на клиента в рамките на браузъра. Гради DOM на документа и BOM на браузъра. Вируси има единствено и само за операционните системи на Microsoft Windows!

И защо наричаш септична яма басейн? У твоето село така ли  мислите? Изявата ти в форум програмиране е обратната селекция на победилата простотия. Снимай си бабичките по пейките и разказвай как живуркаш на социални в Белгия.  Там ловиш дикиш.

Ти си забравил да разбираш правилно българския бе, господин еврейски.

И нищо не ти разбира главата от пробутване на вируси на разни лелки.

Можете да се броите за "победители" с gothicrock, печелите служебно поради отказ за кръстосване на шпаги с вас. Насери се от кеф, че си ми "обяснил" нещо относно JavaScript и вирусите.

За другите читатели,

ето тази книга е издадена 2001г., значи съм я купил някъде по онова време. Имам и една друга на френски.

Публикувано изображение

Ако ви се четат такиви дебели книги и ви се пише после код, който няма да бъде видим на компютрите на които е забранен JavaScript, тогава можете да си усложнявате живота и да следвате съветите на другите пишещи тук. 

-----------------

п.п.

господин еврейски, за C# иди се изцвръкай там в оная тема, ще научиш що е то педагогика и имали почва тя измежду самозваните даскалчета.

п.п.п.

снимката от аватара ти на кого е ? някакъв профил на Юлиян се мъдри из руския нет със същата снимка.

================================================================

Пишеш глупости.

И да, нормално е някой, който е писал плъгин, да си остави някакви данни. А иначе аз ако съм кадърен да ти го напиша, ти ще ми платиш ли за труда, защото ако търсиш евтин сайтец, няма как да стане. ;)

Аз ли пиша глупости ?

Я гледай тука колко много неща са изключени за постоянно в Операта ми:

Публикувано изображение

Трябва да кликна само веднъж да го забраня и JavaScript-а и всичките ти усилия по писането на излишно сложен код отиват на кино. Все едно че нищо не си писал, този който ще се е минал да ти плати да му правиш сайт, нищо няма да може да ми продаде, щото нищо от JavaScript кода няма да се показва на страницата му.

Ти ако искаш можеш да си кадърен да пишеш какъвто ти е кеф код, ама не си кадърен на мен да ми продадеш твоето писане. Защото, когато на мен ми тряба нещо, аз си го правя сам. Не обичам да съм зависим от никого. 

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Трябва да кликна само веднъж да го забраня и JavaScript-а и всичките ти усилия по писането на излишно сложен код отиват на кино. Все едно че нищо не си писал, този който ще се е минал да ти плати да му правиш сайт, нищо няма да може да ми продаде, щото нищо от JavaScript кода няма да се показва на страницата му.

Ако сайтът е писан като хората и при изключен JavaScript ще може да имитира същото поведение както при включен JavaScript. Ама с Dreamweaver-а няма как да стане! :tongue2:

Ако сайтът е писан като хората и при изключен JavaScript ще може да имитира същото поведение както при включен JavaScript. Ама с Dreamweaver-а няма как да стане! :tongue2:

А така, признай си сега че ти се налага да чекваш дали не е изключен JavaScript и да се чудиш как да спасяваш положението, щото на клиента ако му обясниш че може и да се изключва, той пък няма да иска да ти плати да го пишеш този код. Ще ти каже да го направиш да работи и без JavaScript, щом като може да се постигне същото нещо и без сложнотии.

Един път преди години, един даскал от някакъв бг ВУЗ се свързва с мен и ме моли да му сътруднича да си намира клиенти от Белгия. Да, ама аз като не съм вчерашен и го знам, че веднъж като се е уредил покрай мен, после ще си забрави за обещанието да делиме парите. Та му обясних че на хората не им трябват динамични сложнотии и най-вече нямат никакво желание да плащат за тях. 

Аз мисля че някой мераклия правач на сайтове, преди да учи програмни езици, трябва първо да се научи как и къде ще си продава после труда. Щото индийците са многобройни и работят евтинко същата работа. 

...

Простотията и неграмотността раждат трагикомични ситуации, защото когато простият се напъва да се изкара “VIP” не е комично, а трагикомично. Тази книга подари на сина ти. Ако не чете на български и ти е свършила тоалетната хартия, можеш спокойно да я нацепиш на късове за голямата ти нужда в кенефа.

Това, че някой льольо си е изключил бисквитките или че същия охлюв си е изключил JavaScript с идея да бъде неуязвим в мрежата, говори за гордия му турбо селски произход на овчар от многолюдно семейство.

Дай ми един реален вирус, написан на JavaScript, за да си заразя машината с Windows XP, която нарочно няма антивирус или потъни завинаги в пошлостта на естествения си средновековен мисловен интериор!

Чакам javascript вируса. Тъпотии си ги запази за франкофоните.

А така, признай си сега че ти се налага да чекваш дали не е изключен JavaScript и да се чудиш как да спасяваш положението, щото на клиента ако му обясниш че може и да се изключва, той пък няма да иска да ти плати да го пишеш този код. Ще ти каже да го направиш да работи и без JavaScript, щом като може да се постигне същото нещо и без сложнотии.

О, аз с индианци не се занимавам, че си били изключили JavaScript-а. То сигурно се намират и такива, които още карат с IE6, ама няма сега заради тях да пишем архаичен код, я. :P

Иначе като гледам какви ги пишеш, явно гледаш чат-пат да скалъпиш някой сайтец за 50 евра, че нещо бизнесът с врачуването не върви, пък трябва да закъприш бюджета за месеца. :D

Простотията и неграмотността раждат трагикомични ситуации, защото когато простият се напъва да се изкара “VIP” не е комично, а трагикомично. Тази книга подари на сина ти. Ако не чете на български и ти е свършила тоалетната хартия, можеш спокойно да я нацепиш на късове за голямата ти нужда в кенефа.

Това, че някой льольо си е изключил бисквитките или че същия охлюв си е изключил JavaScript с идея да бъде неуязвим в мрежата, говори за гордия му турбо селски произход на овчар от многолюдно семейство.

Дай ми един реален вирус, написан на JavaScript, за да си заразя машината с Windows XP, която нарочно няма антивирус или потъни завинаги в пошлостта на естествения си средновековен мисловен интериор!

Чакам javascript вируса. Тъпотии си ги запази за франкофоните.

Еми като не разбираш правилно нашият български език, кво да ти правя ?

Не съм ти обещавал подобен вирус.

Льольо си ти !

Бисквитките са разрешени, Операта ги трие новите при спирането й. От приложената снимка се вижда че и JavaScript е разрешен.

Абе ти да не си си строшил очилата нещо, или нарочно се правиш на кьорав ???

Случва ли ти се да си прехапваш езика или да ти излиза пяна окола джуките когато се ядосваш ? Прегледай се, за всеки случай.

Сега се чудя как да ти отговоря нещо, така че да не вземат някои келемета да се сетят какви глупости да правят.

Хайде да пробвам така,

ДжаваСкрипта е удобен инструмент за пренасяне и измамване на неопитен човек, да вземе да кликне където не трябва и да го пусне вирусчето да тръгне на компа. 

Хайде пак чети какво точно съм написал:

Да виждаш някъде да пише че са написани вирусите на ДжаваСкрипт , а ???

---------------- -------------- -----------------

Аз тебе съм те блокирал, ама от време на време ти виждам писанията и установявам че се държиш много просташки към чисто нови потребители, които въобще не те знаят колко си зле и от какво страдаш. Вземи да се стегни малко, не са ти длъжни децата да ти четат душевните чekии.

О, аз с индианци не се занимавам, че си били изключили JavaScript-а. То сигурно се намират и такива, които още карат с IE6, ама няма сега заради тях да пишем архаичен код, я. :P

Иначе като гледам какви ги пишеш, явно гледаш чат-пат да скалъпиш някой сайтец за 50 евра, че нещо бизнесът с врачуването не върви, пък трябва да закъприш бюджета за месеца. :D

Да де, не се занимаваш с индианци, ама не можа да го убедиш човека да ти повярва да ползва JavaScript.

Пък аз му внуших от 2000 км  разстояние да ползва фреймовете. И той е доволен и благодари, само дето още не се е научил да клика по бутона "харесвам" под ценните съвети.

Сайтове скалъпвам само за собствена употреба. 

Ти като не можеш да се сетиш как се ползват фреймовете и ми завиждаш сега за успеха ми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.