Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на сайт

Featured Replies

Здравейте! Казвам се Нели и съм нова тук...регистрирах се, защото ми трябва сайт, а приятели ми казаха, че тук има много знаещи хора. Да карам направо... Нужен ми е сайт в който да има секция за статии, новини, фото-галерия, страници с категории и под-категории. Пример: *Видео >Забавни >Документални >Приключенски *Новини >Политика >Спорт >Здраве ....и т.н В сайта е нужен и форум. Самият сайт ще бъде за организация, в която членуват много хора от различни краища на света и се предполага, че ще има много посетители. Трябва да отбележа, че нямам НИКАКВИ знания по уеб дизайн, ''интернет езици'' и т.н... както виждате, само като говоря за тези неща звуча доста жалка в подобен форум : ( Искам да Ви попитам има ли някакви програми, с които създаването на подобен сайт ще е не толкова трудно за начинаеща като мен ИЛИ да ми дадете координати на някои, който би могъл да ми го направи (да си платя), ако разполагате с такива, разбира се. Благодаря! Нели

Редактирано от bggb (преглед на промените)

Има такова нещо, казва се "Джумла", но не е точно програма, и едва ли ще ви е лесно, така от нищото да създадете сайт. Освен това, щом смятате, че сайта ще бъде доста посещаван, трябва да се подбере подходящ хостинг план, който в много случаи не е много евтин. Имам предвид, че евтините хостинги са споделени и имат ограничение за използване на процесорно време, което при много посещения се достига бързо и е възможно сайтът ви да бъде изключен. Другия вариант е да базирате проекта си на собствен компютър и да си платите само домейн, така избягвате ограничението на споделения хостинг, но пък се сблъскате с много други проблеми, като: инсталиране на сървър и база данни, пощенски сървър и още куп важни неща. Все пак ако искате да се пробвате сама, напишете "Джумла" в Гугъл и се пробвайте.

• Автор

Има такова нещо, казва се "Джумла", но не е точно програма, и едва ли ще ви е лесно, така от нищото да създадете сайт. Освен това, щом смятате, че сайта ще бъде доста посещаван, трябва да се подбере подходящ хостинг план, който в много случаи не е много евтин. Имам предвид, че евтините хостинги са споделени и имат ограничение за използване на процесорно време, което при много посещения се достига бързо и е възможно сайтът ви да бъде изключен. Другия вариант е да базирате проекта си на собствен компютър и да си платите само домейн, така избягвате ограничението на споделения хостинг, но пък се сблъскате с много други проблеми, като: инсталиране на сървър и база данни, пощенски сървър и още куп важни неща.

Все пак ако искате да се пробвате сама, напишете "Джумла" в Гугъл и се пробвайте.

Благодаря много за мнението :D

В момента преглеждам http://alle.bg/ и да правя сайт по подобен начин ми изглежда лесно.

За ''Джумла'' мисля, че сте прав - няма да мога да се справя.

За вторият вариант относно базирането на проекта на собствен компютър... да си платя домейн ще стане бързо, но отново ще се сблъскам с неща, които не са ми понятни като инсталиране не сървър и база данни, пощенски сървър и т.н.

Парите не биха били особен проблем, освен ако сумите не са космически. Все пак проекта не е само мой и при евентуално плащане на хостинг, няма да е само с мои лични средства. Аз просто се заех със задачата за сайта.

Уеб дизаина си е цяла наука така като гледам и едва ли ще науча достатъчно за да направя сайт, който е нужен скоро.

Ще пробвам с http://alle.bg/ и силно се надявам да стане, а ако не - ще трябва повечко да потърся за хора, които правят сайтове при заплащане.

По-здрави! :*

Съмнявам се, че това което сте избрали, ще може да издържи голямо натоварване, а и освен това подобни проекти не притежават голяма функционалност, каквато търсите.

• Автор

Линк за джумла на бг

Благодаря :D

Съмнявам се, че това което сте избрали, ще може да издържи голямо натоварване, а и освен това подобни проекти не притежават голяма функционалност, каквато търсите.

Разбирам. Има ли вариант сайтът да бъде направен от някой друг и след това ние да си обновяваме информацията в него?

• 1 месец по-късно...

Здравейте пуснал съм един сайт но имам проблем нещо се затруднявам в редактирането му търся си съдружник за сайта да го оформим заедно и да го популяризираме ще бъде главен админ ако някой иска моля да ми пише на скайпа:dj_metodi_mix тук за сайта

• 1 година по-късно...

е стига бе хора, вие сериозно ли? Джумла? Какъв процент от сайтовете ползват джумла, та този процент намалява с всеки изминал ден! Ние работим с Wordpress - - и то от години.... не мога да кажа нищо добро за джумла, колкото и да рискувам да разбуня троловете тук. Просто двете системи нямат място за сравнение, 25% от всички сайтове по света са на Уърдпрес, и за това има много сериозни причини. Ползваемост, сигурност... плъгини, теми, какво ли не!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

е стига бе хора, вие сериозно ли? Джумла? Какъв процент от сайтовете ползват джумла, та този процент намалява с всеки изминал ден! Ние работим с Wordpress - - и то от години.... не мога да кажа нищо добро за джумла, колкото и да рискувам да разбуня троловете тук. Просто двете системи нямат място за сравнение, 25% от всички сайтове по света са на Уърдпрес, и за това има много сериозни причини. Ползваемост, сигурност... плъгини, теми, какво ли не!

WordPress = bad smell code!

така ли? Тоест ... джумла е по-добре от Уърдпес? уха! http://www.webnethosting.net/wordpress-vs-joomla-vs-drupal-cms-popularity-war/ - нека не бъда голословен и да оставя статистиките да говорят вместо мен. Пък вече оттам всеки може да си прави изводите коя система е по-добра и коя да ползва. Все пак, някой обича да се вози в Мерцедес, други не биха заменили трабанта на дядо си за нищо на света

Редактирано от xorred (преглед на промените)

така ли? Тоест ... джумла е по-добре от Уърдпес? уха! http://www.webnethosting.net/wordpress-vs-joomla-vs-drupal-cms-popularity-war/ - нека не бъда голословен и да оставя статистиките да говорят вместо мен. Пък вече оттам всеки може да си прави изводите коя система е по-добра и коя да ползва. Все пак, някой обича да се вози в Мерцедес, други не биха заменили трабанта на дядо си за нищо на света

Е да, WordPress е популярен, защото излиза по-евтинко. ;)

моля, кажи го на най-големите сайтове в света. Защото са се излъгали да ползват Уърдпрес, вместо любимата ти Джумла. И не говори глупости, защото се излагаш.

Публикувано изображение

Редактирано от xorred (преглед на промените)

моля, кажи го на най-големите сайтове в света. Защото са се излъгали да ползват Уърдпрес, вместо любимата ти Джумла. И не говори глупости, защото се излагаш.

Къде ме видя да хваля Joomla? :rolleyes:

И да не хвалиш джумла, нападките ти срещу Wordpress са смешни, при дадените по-горе доводи за това кой използва тази системи.

Привет на всички. Имам нужда от съвет за следното - как се прави под картинка линк (със стрелка примерно) така, че като щракнеш върху стрелката, да те  прехвърля на друга картинка? При ново щракване към следващата и т.н. Моля за помощ или поне за насоки къде да търся и какво да чета, за да ми се изясни въпроса.

Благодаря на отзовалите се. 

Привет на всички. Имам нужда от съвет за следното - как се прави под картинка линк (със стрелка примерно) така, че като щракнеш върху стрелката, да те  прехвърля на друга картинка? При ново щракване към следващата и т.н. Моля за помощ или поне за насоки къде да търся и какво да чета, за да ми се изясни въпроса.

Благодаря на отзовалите се. 

Пише се код на JavaScript.

Но ако се разтърсиш в нета, ще намериш и готови плъгинчета. ;)

Е, значи ще се разделя с тади идея. Това не ми е по силите и познанията. Благодаря за отзивчивостта.

Е, значи ще се разделя с тади идея. Това не ми е по силите и познанията. Благодаря за отзивчивостта.

Няма как да знаеш дали ти е по силите, без преди това да си опитал. Инсталирането на JavaScript плъгин в случая е постижимо - ако си стигнал да този проблем и си направил останалите неща. ;)

Разбирам това. Просто не знам практически какво да направя - в смисъл: тегля това, инсталирам го, после правя това и това... А не искам някой да си губи времето с мен. Никой не е длъжен. Ако се окача на тази работа, ще започна едни безкрайни въпроси във форума, додето досадя на всички и ми теглят с право по една майна. Затова казвам, че не ми е по силите. Никога на съм се занимавал с джава и не знам откъде и с какво да започна. Благодаря все пак, че се опитахте да ми помогнете. Ако не друго, поне ми подсказахте да си стоя в моя гьол. Хубава вечер и късмег!

Разбирам това. Просто не знам практически какво да направя - в смисъл: тегля това, инсталирам го, после правя това и това... А не искам някой да си губи времето с мен. Никой не е длъжен. Ако се окача на тази работа, ще започна едни безкрайни въпроси във форума, додето досадя на всички и ми теглят с право по една майна. Затова казвам, че не ми е по силите. Никога на съм се занимавал с джава и не знам откъде и с какво да започна. Благодаря все пак, че се опитахте да ми помогнете. Ако не друго, поне ми подсказахте да си стоя в моя гьол. Хубава вечер и късмег!

Какъв гьол? :rolleyes:

Java и JavaScript са съвсем различни езици. Плюс това, плъгините на JavaScript много често са направени да се настройват по начин, близък до писането на свойства на CSS - та не се изискват някакви висши умения за работата с тях. Е, трябва леко да се почете документация. Пък ако не ти се занимава, никой не те е вързал с верига да го правиш. Мисълта ми беше, че в случая първо трябва да положиш някакви усилия, за да направиш това, което искаш, и след това да правиш заключения дали е лесно или трудно. Я си представи, че успееш да направиш нещата. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.