Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свобода на словото не съществува.

Featured Replies

Искам да ви споделя, че сме следени. Следени навсякъде, дори в нета. Нямаме право на глас, нямаме право да изказваме мнението си никъде, дори и във фейсбук. Моят профил го блокираха, не питайте защо. Ще ви кажа само, че ми се иска да умра. Защото без свобода не мога да живея. Защото ми е трудно да приема че трябва да правим каквото ни кажат управляващите, каквото ни кажат САЩ. Аз не искам да съм роб. Отчайваща е мисълта да нямам право да си кажа мнението за положението в страната ни. Отчайваща е мисълта, че ме принуждават да гледам с тъга и безсилие на кемтрейлите, отчайващо е да ям ГМО, защото чиста и здрава храна вече не съществува.Не стига че имам анорексия, а и вече гледам с отвращение храната.Всеки ден се будя със страх дали от чешмата няма да потече огън вместо вода, дали водата която пия няма да ми докара рак.............Нямаме вода понякъга и съм принудена да чакам с часове да ни я отпуснат "по милост" за да се измия и да се почувствам човек.............Не си представям как ще пия мръсна и болна вода, как ще пия кафе без вода...........Няма дъжд, няма сняг...........Трудно ми е да приема че вече сняг и дъжд мога да гледам само на компютъра си. Тъжно ми е, че народа търпи всичко, дори вече протестите не ме успокояват и не ми дават надежда. По - добре да умра, щом нямм права. Нека стана част от сухата статистика, грам не ми пука. Поне ще ида на по - добро място. Щом ме карат да се чувствам като чужденец във собствената си страна...................... Не използвайте фейсбук, няма смисъл, той не е свободна зона, интернет изобщо не е свободен. Първо в местния ни новиранрси сайт ме блокираха, защото казах истината, а сега и във фейсбук, сигурно същото ме чака тук. Няма смисъл да се борим, по - добре да измрем. по - добре светъът да свърши, щом капитализмът отказва да се предаде. Пазете се всички. :wink12::no-no::)
  • Отговори 64
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако нямаше свобода на словото и това тук нямаше да можеш да го напишеш. Кой ти пречи да си кажеш мнението за положението в страната ? Ти представяш ли си, ако всички почнат да мислят по този начин, какво би станало ? Има една стара поговорка : Ако някой ти каже, че си свиня - не му обръщай внимание. Ако десет човека ти кажат същото - може би е време да излезеш от кочината.

Вярно, няма ти го профила

:)

Защо са те изтрили, Поли ?

Казах неща, които са истина и хората трябва да ги знаят. Написах, ме ми писна да живея с ГМо, кемтрейлс, че е истински стрес да живея с мисълта че утре от чешмата може да потече огън вместо вода, че зарадиГМо вече гледам храната с отвращение, че ми писна да сме без вода и на воден режим, тоалетната да е пълна, да чакам часове, за да се измя и да се почувствам човек, че бз вода нма как да си направя кафе, че не бива повече да търпим да ни ръсят с отрови от небето, че не трябва да работим до гроб, че трябва да се борим срещу "партията майка4 и две известни на вас фирми, че трябва да си пазим природата, че хората трябва да протестираме и стачкуваме, да се бунтуваме, докато постигнем своето. Бях го сложила в групите против шистовия газ и в групата срещу химическото замърсяване на Крумовград, а ме изтриха. Написах го с големи букви, защото съм бясна от примирението и страха ни.........................

Все си мисля за мой близък роднина, който почина лятото....................сега е на по - добро място, а ние тук сме принудени да гледаме ужасии. Това ли ни е свободата?

...че хората трябва да протестираме и стачкуваме, да се бунтуваме, докато постигнем своето.

Мисля, че това изказване е станало причина за изтриване на профила ти...

Наричат го подстрекателство.

Може и да греша...

Имам един познат. Хули на ляво и дясно във Фейсбука, а после си изтрие профила, направи нов и реве че няма свобода на словото и са го хакнали :) Свобода има на всичко, сега можеш да си говориш каквото поискаш (то и само това ни остана) и никой не ти обръща внимание! Единственото което не се толерира никъде са лошите думи и обиди по даден човек или системно по хора! Замисли се, ами ако си обиждала наляво и надясно в бука, на хората им е писнало и всеки е цъкнал на бутона "Докладване". Системата не чете за какво точно й се докладва, а при определен брой доклади ти блокира профила. Това би могло да е в общи линии. Живей с повече оптимизъм и използвай мрежата за да се зареждаш с положителни емоции !!

Нищо положително не виждам в това че се без права, ядем уродлива храна, пием мръсна вода, бедни сме и ни следят навсякъде. Може би онези групи не са били истински а само за замазване на очите на хората, че се прави нещо.................. а как исках да доживея деня в който това правителство ще падне, как исках да даживея деня, в който капитализма ще рухне окончателно и щях да се подигравам и присмивам на вол на "великата Америка" и гнусните американци............. Но явно това никога няма да стане................

Нищо положително не виждам в това че се без права, ядем уродлива храна, пием мръсна вода, бедни сме и ни следят навсякъде. Може би онези групи не са били истински а само за замазване на очите на хората, че се прави нещо.................. а как исках да доживея деня в който това правителство ще падне, как исках да даживея деня, в който капитализма ще рухне окончателно и щях да се подигравам и присмивам на вол на "великата Америка" и гнусните американци............. Но явно това никога няма да стане................

С подобно мислене и уродливи желания, не виждам за какво би могла да се подиграваш на когото и да е.

Моето мнение е, че това какво можеш или не можеш да говориш във Фейсбук, не е никакъв показател за свободата на словото. Фейсбук е частна организация. Включвайки се в нея, ти се съгласяваш с техните условия. Имат право да ти изтрият акаунта, когато и както решат. Направи си сайт на свой хостинг, пиши си там и ако тогава те арестуват или осъдят, тогава се оплаквай.

Казах неща, които са истина и хората трябва да ги знаят.

Ми така е - не сме удобни много, та трият.

Мен ме затриха пък от Фермер търси жена, хаха, защото всичко излезе че е цирк и аз просто не трябваше да съм там да го потвърждавам

кикирики поне си направих душевна чекия

:)

Нима смяташ за нормално да ядем генномодифицирана храна, която променя гените ни, вреди на здравето ни и води до безплодие?

Нима смяташ за нормално от чешмите да потече огън, или водата да е замърсена от тровните химикали на "Шеврон" и ние да я пием и да се разболеем от рак?

Нима смяташ че трябва да се върнем векове назад и да ходим мръсни и да развием всякакви болести като хепатит и тиф, нима смяташ за нормално след тоялетна да ядем с мръсни ръце защото точно в този момент вода няма?

Нима смяташ за нормално да търпим да ни пръскат с отрови? Да ни тровят небето и да няма нито дъжд, нито сняг? Без тях вода откъде?

Нима смяташ за нормално да работим докато умрем? Да бъдем роби?

Нима смяташ за редно една група хора да са богати а останалите - бедни?

Нима смяташ за редно да нямаме права, да сме следени и тормозени?

Нима смяташ за редно да унищожим хубавата си страна заради някакви си богаташи?

Нима смяташ че капитализма е добро?

А? Отговори ми!

Моето мнение е, че това какво можеш или не можеш да говориш във Фейсбук, не е никакъв показател за свободата на словото. Фейсбук е частна организация. Включвайки се в нея, ти се съгласяваш с техните условия. Имат право да ти изтрият акаунта, когато и както решат. Направи си сайт на свой хостинг, пиши си там и ако тогава те арестуват или осъдят, тогава се оплаквай.

Ако имах пари, бих го направила, но не съм милионерка.

Борим се с вятърни мелници, Слънчо

знаеш

Публикувано изображение

Искам да ви споделя, че сме следени. Следени навсякъде, дори в нета. Нямаме право на глас, нямаме право да изказваме мнението си никъде, дори и във фейсбук. Моят профил го блокираха, не питайте защо. Ще ви кажа само, че ми се иска да умра. Защото без свобода не мога да живея. Защото ми е трудно да приема че трябва да правим каквото ни кажат управляващите, каквото ни кажат САЩ. Аз не искам да съм роб. Отчайваща е мисълта да нямам право да си кажа мнението за положението в страната ни. Отчайваща е мисълта, че ме принуждават да гледам с тъга и безсилие на кемтрейлите, отчайващо е да ям ГМО, защото чиста и здрава храна вече не съществува.Не стига че имам анорексия, а и вече гледам с отвращение храната.Всеки ден се будя със страх дали от чешмата няма да потече огън вместо вода, дали водата която пия няма да ми докара рак.............Нямаме вода понякъга и съм принудена да чакам с часове да ни я отпуснат "по милост" за да се измия и да се почувствам човек.............Не си представям как ще пия мръсна и болна вода, как ще пия кафе без вода...........Няма дъжд, няма сняг...........Трудно ми е да приема че вече сняг и дъжд мога да гледам само на компютъра си. Тъжно ми е, че народа търпи всичко, дори вече протестите не ме успокояват и не ми дават надежда. По - добре да умра, щом нямм права. Нека стана част от сухата статистика, грам не ми пука. Поне ще ида на по - добро място. Щом ме карат да се чувствам като чужденец във собствената си страна...................... Не използвайте фейсбук, няма смисъл, той не е свободна зона, интернет изобщо не е свободен. Първо в местния ни новиранрси сайт ме блокираха, защото казах истината, а сега и във фейсбук, сигурно същото ме чака тук. Няма смисъл да се борим, по - добре да измрем. по - добре светъът да свърши, щом капитализмът отказва да се предаде. Пазете се всички. :) :) :sobbing:

Не мога да отрека всичко което казвате, защото не бих бил обективен. Все пак горещо бих Ви препоръчал да потърсите специализирана помощ от психотерапевт, защото нещата които пишете ми звучат страшно. Пожелавам Ви успех!

Не разбирам какво може да се противопостави на това чудовище капитализма. Все нещо трябва да му се противопостави. А ти как работиш за тези медии, като знаеш че не казват истината и работиш под натиск?

Най ме ужасява мисълта за ново 500 годишно робство. Май това ни чака. :)

Интересна тема. :cool: Подсети ме за един материал на тема "що е свобода". Та се оказа, че свободата е 'избор между определени алтернативи, които обаче са дадени предварително'. Има твърде много ненормални неща в този свят, които ни налагат ограничения. Много често се случва хората да се борят с някакъв вид ограничения, като освобождавайки се от тях, си създават нови. Сложно нещо е свободата.

Не разбирам страхът на хората да протестират. Все си мисля че ако сме единни, ако не се плашим изобщо от полиция и жандармерия, ако не се поддаваме на фалшиви обещания и откровени лъжи, ако отстояваме себе си до край, бихме моли да успеем. Това ли е силен страхът от полицията и жандармерията, от алчните политици? Защо никой не разбира колко е фалшив света на капитализма? Защо трябва да се примиряваме със трохите? Някой може ли да ми отговори?

Не разбирам страхът на хората да протестират. Все си мисля че ако сме единни, ако не се плашим изобщо от полиция и жандармерия, ако не се поддаваме на фалшиви обещания и откровени лъжи, ако отстояваме себе си до край, бихме моли да успеем. Това ли е силен страхът от полицията и жандармерията, от алчните политици?

Българите не се страхуват да протестират. Те просто не искат да се занимават с това. :cool:

Не разбирам какво може да се противопостави на това чудовище капитализма. Все нещо трябва да му се противопостави. А ти как работиш за тези медии, като знаеш че не казват истината и работиш под натиск?

Най ме ужасява мисълта за ново 500 годишно робство. Май това ни чака. :cool:

Anne, искаме или не, трябва да приемем промените, които се случиха в България.

Това е единственият начин да постигнем душевен мир и трезво да преценим кое и как трябва да променим, за да стане държавата ни добро място за живеене.

Това не е химера, независимо че на пръв поглед прилича на такава.

Нужни са ни само здрав разум, силна воля и единство.

Дано ги постигнем час по-скоро!

Напротив, аз съм останала с впечатлението че е точно така. Никой не иска да бъде бит и тормозен. Да не говорим заради бедността как хората са способни да приемат подкупи и да изневеряват на самите себе си. И журналистите се боят да пишат и казват истината, не смеят да си напуснат работата. И за Борисов никой не смее нищо да разкаже. Явно трябва да го чакаме да си иде от старост на оня свят, та хората да се престрашат да говорят.................. Но дотогава колко ли хора ще са живи? Колко ли от тях ще повярват че вече няма страшно? В ума ми още се е запечатала една изключително тъжна картина от един филм за края на Втората световна. Идват освободителните войски и влизат в една сграда........ на една от стълбищните площадки свит в ъгъла лежи възрастен и одърпан дядо, много уплашен. Виждайки войниците, но не разпознавайки кои са, изпъва ръка и казва "Хайл Хитлер"........... А старецът е евреин, наплашен до смърт.............Идваше ми да се разрева, този човек така не беше разпознал свободата, толкова наплашен беше............... Замислих се тогава реално колко ли хора са били така уплашени като него............ :(:cool:

Anne, искаме или не, трябва да приемем промените, които се случиха в България.

Това е единственият начин да постигнем душевен мир и трезво да преценим кое и как трябва да променим, за да стане държавата ни добро място за живеене.

Това не е химера, независимо че на пръв поглед прилича на такава.

Нужни са ни само здрав разум, силна воля и единство.

Дано ги постигнем час по-скоро!

При този страх на хората от Борисов как? Той налага властта си със сила..........Всички отричат, но знам че се боят от него и шаката му...........Не мога да си го обясня, той сякаи е Хитер или дявола, за да се страхуват хората така..................

А по мирен начин нищо не става, виж как ни се присмиват................

Най ме ужасява мисълта за ново 500 годишно робство. Май това ни чака. :cool:

Че ние да не би да сме излезли от него

Ето, дори тук се страхувате който знае нещо за него, да го сподели! Това говори достатъчно!

И знаете ли на кое най ме е яд? Че баба Ванга не ни е предупредила за него! Не вярвам да не е видяла този човек какво ще стори на България! Яд ме е, че не ни е предупредила, сега толкова много можеше да си спестим.................Остава ни само да се молим американците най - сетне да предизвикат Русия, та руснаците най- сетне да видят сметката на капитализма..............И на Хручшов съм му бясна.............. Ако "Цар Бомба4 бе пусната другаде, сега света щеше да е свободен а ние щяхме да живеем нормално........................... :(:cool:

Всяването на страх и несигурност са може би най-добрите методи за манипулиране на хората. Страхът и несигурността блокират свободната воля на човека и го карат да се бори единствено за физическото си оцеляване. Общество от наплашени и несигурни хора се управлява лесно. Проблемът си е в нас и като начало трябва да се справим със страха и несигурността си.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Напротив, аз съм останала с впечатлението че е точно така. Никой не иска да бъде бит и тормозен. Да не говорим заради бедността как хората са способни да приемат подкупи и да изневеряват на самите себе си. И журналистите се боят да пишат и казват истината, не смеят да си напуснат работата. И за Борисов никой не смее нищо да разкаже. Явно трябва да го чакаме да си иде от старост на оня свят, та хората да се престрашат да говорят.................. Но дотогава колко ли хора ще са живи? Колко ли от тях ще повярват че вече няма страшно? В ума ми още се е запечатала една изключително тъжна картина от един филм за края на Втората световна. Идват освободителните войски и влизат в една сграда........ на една от стълбищните площадки свит в ъгъла лежи възрастен и одърпан дядо, много уплашен. Виждайки войниците, но не разпознавайки кои са, изпъва ръка и казва "Хайл Хитлер"........... А старецът е евреин, наплашен до смърт.............Идваше ми да се разрева, този човек така не беше разпознал свободата, толкова наплашен беше............... Замислих се тогава реално колко ли хора са били така уплашени като него............ :(:cool:

При този страх на хората от Борисов как? Той налага властта си със сила..........Всички отричат, но знам че се боят от него и шаката му...........Не мога да си го обясня, той сякаи е Хитер или дявола, за да се страхуват хората така..................

А по мирен начин нищо не става, виж как ни се присмиват................

Нашата страна е свободна, защото няма да те вкарат в лудница заради това, което пишеш - можем само да ти препоръчаме специализирана помощ, която си свободна да потърсиш.

Ти си отличен пример за кривата ракета, на която космосът й е виновен : |

Че ние да не би да сме излезли от него

Да, до скоро бяхме свободни, а откакто народа гласува като хипнотизиран за Борисов, вече не е така. Безработицата и цените растат, природата ни се замърсява, управлява се със страх и насилие, следят ни в интернет...............При Станишев откровено не помня такова чудо! Безработиата тогава не растеше като лавина, цените не бяха непоносими, природата си я имахме и идваха много чужди туристи, правителството не сееше страх и насилие, нямаше следене в интернет! Имаше голяма подмолна кампания срещу Станишев и всички повярваха............. А сега всеки се страхува да каже нещо срещу Борисов!

Всяването на страх и несигурност са може би най-добрите методи за манипулиране на хората.

Страхът и несигурността блокират свободната воля на човека и го карат да се бори единствено за физическото си оцеляване.

Общество от наплашени и несигурни хора се управлява лесно.

Проблемът си е в нас и като начало трябва да се справим със страха и несигурността си.

А не трябва да го има този страх! Борисов не вечен, както и на Хитлер райхът му не просъществува 1000 години! Хората не трябва да се страхуват! Ако повече от милион души излезе на улицата, ако хората заяват смело "Убийте ни, но не ще убиете жаждата ни за свобода, не ще убиете страната ни"....................Просто ако ясно заявим какво искаме и дори се жертваме, пак ще бъдем спасени.................Помните ли историята? Априлското въстание, жектокостите в Батак....те доведоха до Руско - турската освободителна война! Ако вдинем силен шум и помолим Русия за помощ, ако имаме силен отзвук - онези ще се уплашат! Когато разбрал за Батак, султанът наредил да фалшифицират доказателствата, но не минал номера...........Наредил го, защото се уплашил за властта си, за сигурността си............. Не е редно да има жертви, но без тях никой няма да ни обърне внимание! Докато не започнем да се учим от историята, просто ще сме зле! Щом това правителство не смята да се махне на каква да е цена, значи вместо да стоим с плакати кротичко като палячовци, значи е време за нещо по - крайно! Нямаме робса психика, това ни се втълпява! Но и политиците не са месии! Опасно е да възхваляме някого, вижте Хитлер, Сталин, Мусолини.............Трябва да разпознаваме навреме такива хора. Кажете кога Живков ни е наричал кучета? Кога е имало безработица тогава? Заради саможертвата на цар Борис Трети се разминахме с нещо по - кърваво и жестоко през войната!

бяхме свободни

никога не сме били, ние сме дупедавци и все ни го турят както виждаш

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.