Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между две конфигурации

Featured Replies

Здравейте, един приятел е решил да си купува готова конфигурация. Показа ми какво си е избрал и ме попита да му кажа кое е по - доброто.

http://evarna.com/in...uemart&Itemid=1 - Конфигурация № 1

http://evarna.com/na...&category_id=62 - Конфигурация № 2

Аз лично клоня повече към ИНТЕЛСКАТА конфигурация, но моля да споделите вашето мнение.

Поздрави!

Тея така и няма да се научат да дават достатъчно информация за компонентите които влагат, ама поне имат някакво развитие в конфигурациите. Въпреки това безброй пъти сме говорили защо НЕ трябва да се купуват готови конфигурации. За същия бюджет колегите ще сглобят много по-добри системи.

Правилно клониш към Интелската но за тия пари може да се вземе по добро видео. Не че останалите компоненти са съвсем ясни.

Предполагам приятеля ти си е навил на пръста че двуядрения не върши работа та ето със същия проц и по-добро видео.

Публикувано изображение

пс. Монитора от готовата е http://sky.bg/Details.aspx?ID=18604 а този които аз съм ти сложил http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=18506

В ценово отношение разликата е 2 лв. та може да се вземе кой ти харесва повече.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Кажи на твоят приятел да избягва готови конфигурации. Тея всеки път като ги видя и ми бъркат в здравето. Ако се притеснява, че не може да си го сглоби- това се предлага безплатно. Доставката не е кой знае колко пари. Лично аз препоръчвам да се сглоби нещо за тези пари. Демек подкрепям и двете мнения на колегите по-горе.

И аз подкрепям колегите по горе. За тези пари (като гледам от готовите конфигурации бюджета е към 1200лв) може да се сглоби много по добър компютър. И веднага давам една конфигурация:

дъно ASROCK H61M/U3S3, H61, DDR III 1333/1066, VGA, DVI. HDMI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1155

процесор INTEL CORE i5-2400, 3.10GHz, 6M, BOX, LGA1155

рам ADATA 2 x 4GB DDR III 1333

твърд диск HITACHI 500GB 7K500 16MB SATA II

видео карта SAPPHIRE 1024M HD6790 DDR 5 PCI-E /BULK/

монитор BENQ21.5" G2220HDA, 5ms, 40 000:1, 300 cd/m2

кутия и захранване COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU

Общо: 1238.65 от sky.bg

• Автор

Точно поради пречината, че не са дали почти никаква информация отностно компонентите реших да се допитам до вас! :DА з веднага му предложих да сглобя една конфигурация за тези пари, обаче той малко не му се чака и долу горе бърза. А помислих, че като е готова конфигурация + монитор сигурно ще излезе по евтино. Ама то се е видяло, че ще го навивам да му зглобим една :) Мерси за отговорите!

Редактирано от MonKa7a3 (преглед на промените)

Ако днес поръчате конфигурацията утре ще ви я изпратят сглобена и готова за употреба и в другиден ще можете да си я ползвате ( след като сложите операционна система разбира се).

• Автор

Добре , навих го !! А какви пари ще излезе да дойде зглобен. едит: Да попитам НАРУТО, хард диска с САТА 3 а Дъното с САТА 2, някаква разлика?

Ми аз днес поръчах от скай и ми казаха че максимум 15лв , а за цял компютър вероятно 20тина лева максимум, макар че едва ли ще е толкова много. Но частите там са доста по-евтини в сравнение с Пловдивските магазини, че дори с доставката ми излиза по-евтино.

• Автор

Да знам, че там са най - евтини частите. Моя компютър от там го поръчах обаче си го сглабях тук и не помня колко излезе доставката, защото те нещо се бяха объркали и го бяха доставили в друг град, та трябваше да ходя да го взимам ... и така :clown: Мисля че повече от 30 лева зглобен + доставка няма да излезе, така че не е проблем.

Сглобяването е безплатно а доставката ще ти е 20-тина лева максимум според мен.

Провери в сайта на Еконт. Размери приблизително колкото са на кутията с по още 5 см във всяка посока.

• Автор

Искам да попитам дали приемат поръчки събота или неделя? Защото вчера натиснах "поръчай" но още никой не е звънял. В началото на седмицата пак бях натиснал поръчай, но късно видях, че са ми звъняли на следващия ден, та мисълта ми е да не си мислят, че си правя базик или нещо такова... Ако не звъннат скоро, ще пратя е-мейл. едит: за sky.bg става въпрос :)

Искам да попитам дали приемат поръчки събота или неделя? Защото вчера натиснах "поръчай" но още никой не е звънял. В началото на седмицата пак бях натиснал поръчай, но късно видях, че са ми звъняли на следващия ден, та мисълта ми е да не си мислят, че си правя базик или нещо такова...

Ако не звъннат скоро, ще пратя е-мейл.

едит: за ..... става въпрос :)

Ами имат си телефони на една от страниците на сайта - питай!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Абе я ако някой може да ми обясни, преди да запазя конфигурацията в "профила" ми, общата цена е 1185.10лв, след като дам запиши, цената става 1215.90лв.

А иначе на началната страница пише :

Регистрираните потребители, получават 0.3% отстъпка за стоки и 10% за услуги, автоматично получаване по E-mail на ценовата ни листа и горещите ни оферти и най-новите ни промоции.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.