Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с мишка A4Tech

Featured Replies

Привет на всички. Честит празник!

Преди почти година си купих мишка - A4Tech X-755FS и от 2-3 месеца (не питайте защо чак сега пиша) имам следният проблем. Като включа мишката компютъра гасне. :no-no: Не може и да се пусне отново, докато не махна мишката. Днес минах през сервиз, човека взе мишката пусна си, работеше си перферктно, нито лаптопа (не знам дали има значение това че я пробва на лаптоп) изгасна нито нищо. Каза че може да е от компютъра, обаче не виждам къде. Други мишки работят перфектно. В началото тази също си работеше, даже не бях инсталирай софтуера към нея. Сега го инсталирах и пак същото. Също така ако я включа в някое от задните USB-та се чува едно пищене. В предния панел не пищи, но пак компютъра се изключва. Чесно казано не знам къде да поста тази дали в софтуер, дали в хардуер. Някакви идеи? Публикувано изображение

Редактирано от todiros95 (преглед на промените)

Може да е проблем с USB-то на компютъра. Другите мишки пак ли са през USB или са PS2 ? И пробвал ли си да слагаш други устройства на USB-тата отзад?

Редактирано от Ивайло А.З. (преглед на промените)

• Автор

Може да е проблем с USB-то на компютъра. Другите мишки пак ли са през USB или са PS2 ? И пробвал ли си да слагаш други устройства на USB-тата отзад?

Мишката която ползвам в момента е през USB, също така имам и принтер и камера които са също през USB. В който й порт да ги сложа няма проблем.

Привет на всички. Честит празник!

Преди почти година си купих мишка - A4Tech X-755FS и от 2-3 месеца (не питайте защо чак сега пиша) имам следният проблем. Като включа мишката компютъра гасне. :) Не може и да се пусне отново, докато не махна мишката. Днес минах през сервиз, човека взе мишката пусна си, работеше си перферктно, нито лаптопа (не знам дали има значение това че я пробва на лаптоп) изгасна нито нищо. Каза че може да е от компютъра, обаче не виждам къде. Други мишки работят перфектно. В началото тази също си работеше, даже не бях инсталирай софтуера към нея. Сега го инсталирах и пак същото. Също така ако я включа в някое от задните USB-та се чува едно пищене. В предния панел не пищи, но пак компютъра се изключва. Чесно казано не знам къде да поста тази дали в софтуер, дали в хардуер. Някакви идеи? Публикувано изображение

гасне, щото са ти надути кондензаторите по захранването или кабела на мишката има пробита изолация и дава на късо (в тоя случай ще гасне всеки комп на който се включи)
  • Автор

гасне, щото са ти надути кондензаторите по захранването или кабела на мишката има пробита изолация и дава на късо (в тоя случай ще гасне всеки комп на който се включи)

Смисъл? Преди си работеше мишката, на същия компютър. Сега кво трябва да смена захранването ли, ще ми е за 3ти път, само че вече компютъра не е в гаранция.

Отвори страничния капак на кутията, огледай дъното за подути кондензатори после отвори и захранването и виж дали и там няма подути кондензатори. Ако има носиш на сервиз да ти ги сменят, ако не можеш :tease:

По принцип проблема се среща доста често с някой USB мишки, особено ако се сменят няколко без да се изключи и рестартира компютъра. За windows 7 не мога да кажа дали пази всички драйвери за мишки някога ползвани (вероятно да), но при XP ги пази. Ако си включвал много и различни мишки ти предлагам да разчистиш всички драйвери за мишки докато дори текущата ти мишка спре да работи, след което да спреш компютъра, включиш мишката с която ще работиш на определен порт и забравяш за смяната на мишки безразборно. Също така огледай кабела на мишката дали не изглежда пречупен някъде (седял прегънат много време), жилата вътре в кабела са много тънки. Можеш да премериш за късо съединение между пиновете на usb буксата, като усукваш кабела на такива 'проблематични' места. Ако дава на късо от време на време - кабела е за смяна. Надявам се да съм бил полезен.

• Автор

По принцип проблема се среща доста често с някой USB мишки, особено ако се сменят няколко без да се изключи и рестартира компютъра. За windows 7 не мога да кажа дали пази всички драйвери за мишки някога ползвани (вероятно да), но при XP ги пази. Ако си включвал много и различни мишки ти предлагам да разчистиш всички драйвери за мишки докато дори текущата ти мишка спре да работи, след което да спреш компютъра, включиш мишката с която ще работиш на определен порт и забравяш за смяната на мишки безразборно.

Също така огледай кабела на мишката дали не изглежда пречупен някъде (седял прегънат много време), жилата вътре в кабела са много тънки. Можеш да премериш за късо съединение между пиновете на usb буксата, като усукваш кабела на такива 'проблематични' места. Ако дава на късо от време на време - кабела е за смяна.

Надявам се да съм бил полезен.

Да, имаше период в който работеха две мишки едновременно. Как мога да ги почиста тези драйвери? Пуснах Driver Detective да сканира, и откри 5 проблема свързани с мишката, но не мога да ги поправя, понеже иска регистация на програмата. Трябва да стане ръчно, но как?

П.П. С Windows 7 Ultimate x64 съм.

Редактирано от todiros95 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.