Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за РАМ на лаптоп Toshiba

Featured Replies

По биос рамта ми е 4096МБ,а когато отворя "System Information" в уин-а ми пише 2087МБ. Уин-а е ХР. Някакви идеи как мога да направя така,че да се показва цялата рам?

Най-вероятно операционната система е 32 битова, а и има и вградено видео? 32 битовите операционни системи могат да работят с до 4 GB (не говоря RAM, а всякаква памет). В най-общият случай остава за RAM-та 3-3,25 GB. Все пак дай пълна информация за операционната система и за модела на лаптопа.

• Автор

Лаптопа-а е Toshiba Satellite L300-1F8. Видеото наистина е вградено! Операционната система е ХР-Сървис Пак 3 32БИТ наистина! Какво ще ми предложите? Така или иначе ще го преинсталирам...64 битова 7-ца или..?? Процесора е двуядрен Пентиум на 2.16GhZ.

Решението винаги е преминаване на 64 битова операционна система. Аз лично не препоръчвам XP и за мен остава единствен вариант- Windows 7 x64 (ако ще Windows). Обаче заради вграденото видео няма да се ползва цялата памет. Това е вече хардуерно и няма какво да се направи.

64 битова седмица, да.

• Автор

Добре,а след като така или иначе няма да се ползва цялата рам няма ли по-добре да работи 32 битова система на Уин 7 разбира се. П.С. Не разбирам чак толкова от Хардуеър и ми е адски любопитно да разбера защо е необходимо да се слага толкова Рам фабрично,която в момента в който слагат вградено видео се знае че няма да може да се ползва?

Добре,а след като така или иначе няма да се ползва цялата рам няма ли по-добре да работи 32 битова система на Уин 7 разбира се.

П.С. Не разбирам чак толкова от Хардуеър и ми е адски любопитно да разбера защо е необходимо да се слага толкова Рам фабрично,която в момента в който слагат вградено видео се знае че няма да може да се ползва?

"Остатъкът" се ползва от видеоконтролера, понеже той си няма собствена. В много случаи количеството на използваната от видеото памет може да се настрои през BIOS.

За видео картата е нужна оперативна памет. Външните видео картиидват със собствена такава, но вградените видео решения се нуждаят от системната оперативна памет- RAM в която да съхваняват видео изчисленията си. За това колкото и RAM памет да има вграденото видео ще задели от него, защото му е нужно за работата, а не, че по някакъв начин пречи на пълното ползване на RAM-та.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.