Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно подобряване на компютъра

Featured Replies

• Автор

Здравейте, готини хора! След като минаха няколко годинки откакто се роди моят компютър и вече навлязохме стабилно в "Next Gen" gaming-а :D е време да си направя едно ъпдейтче на конфигурацията. Този път избирам да се обърна към вас преди да купувам каквото и да било. Конфигурацията ми в момента е следната :
Intel Core i3-2100

ASRock z68 Pro3

2x2GB Kingston HyperX 1600

Gigabyte GTX650Ti 2GB OC 

Cooler Master k350 + Cooler Master 600W захранване, което дойде с кутията. Имаше някаква промоция за около 120лв ги взех преди години :D
Харда преди няколко месеца се скапа и го смених с Western Digital Cavier Purple 1TB + Kingston SV300 - 120GB. Реших, че ще е от полза да си взема SSD и честно казано не съжалявам. 
По принцип до сега е нямало игра, която да съм пробвал  и да не тръгне. Проблема е, че игри от рода на Assassin's Creed Syndicate и общо взето нови заглавия вървят добре когато всичко е на LOW, което е разбираемо. Искам след промените да мога да играя всичко, което е излязло и което ще излезе в близките години на High-Ultra и 1080p, с прилични кадри. Виртуалната реалност не я броя, защото трябва да се налеят адски много пари според мен. Мисля си за процесор от 6-то поколение на Intel i5. Не знам кой модел точно е най-добре да се вземе. Не овърклоквам. Освен това ако мислите, че ще има голяма разлика бих обмислил и вариант с i7. За дъно...нещо на ASRock пак за около 200-250лв. Поне моето беше там някъде като го взимах и съм си много доволен. Искам да имам поне 8GB RAM. За видеокарта съм си харесал GTX970, обаче видях някаква Radeon-ка, която беше г/д същите пари, но беше 8GB. Това са моите насоки така да кажем, но аз не съм много компетентен. Така, че се обръщам към вас. Освен това ако мислите, че трябва да сменя нещо от сегашната конфигурация, моля да споделите. Бюджет не съм си определил. Реших да питам за да знам колко да събера. Това означава, че имате свобода. Но не бъдете по-свободни от 1800-2000лв. Мисля си, че ако продам някои от моите чаркове за около 300лв и събера към 1500-1700 ще станат нещата. Благодаря Ви предварително. 

• Отговори 56
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Най-изгодно е да се потърси втора ръка I5/I7 тъй като нови освен че трудно ще откриеш просто не си заслужават парите предвид че струват колкото актуален.

Разбира се още 4ГБ са задължителни както и много по-добра видеокарта щом искаш да играеш на високи настройки.  

Ако правилно помня комплекта захранването ги докараше 400W та не би трябвало да е проблем за 970.

GTX 970 - 698 лв. 5 г. гаранция с безплатна доставка.

Ако ще се взима нова платформа -
ASUS B150M-PLUS - 178 лв. 

CRUCIAL 8GB DDR4 2133MHz - 70 лв.

И някъв I5 за които имаш пари.

пс. След като не клокваш защо си се набутал със това дъно? За разликата щеше да вземеш I5 вместо I3 и още щеше да си в джаза.

Сега не прави тая груба грешка. 250 лв. а и 200 лв. са твърде много щом няма да има клок. Реално и това дето съм ти сложил е скъпо. 

Ако не държиш на четири слота за рам, PCI и M.2. се ориентирай към още по-евтин вариант като Asus h110m-Plus или подобно.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Благодаря, за бързия отговор. Това с дъното, че нямаше смисъл от толкова скъпо го разбрах чак след като го взех, но както и да е. А не е ли добре да кажем да си взема това http://nikem-bg.net/cart/55938p1r54168p1r2241p1rf.html + видеото, което ти си дал? Така се получават 1690лв. и си се вмъквам в бюджета.

преди 13 часа, Roujin Z написа:

Най-изгодно е да се потърси втора ръка I5/I7 тъй като нови освен че трудно ще откриеш просто не си заслужават парите предвид че струват колкото актуален.

Разбира се още 4ГБ са задължителни както и много по-добра видеокарта щом искаш да играеш на високи настройки.  

Ако правилно помня комплекта захранването ги докараше 400W та не би трябвало да е проблем за 970.

GTX 970 - 698 лв. 5 г. гаранция с безплатна доставка.

Ако ще се взима нова платформа -
ASUS B150M-PLUS - 178 лв. 

CRUCIAL 8GB DDR4 2133MHz - 70 лв.

И някъв I5 за които имаш пари.

пс. След като не клокваш защо си се набутал със това дъно? За разликата щеше да вземеш I5 вместо I3 и още щеше да си в джаза.

Сега не прави тая груба грешка. 250 лв. а и 200 лв. са твърде много щом няма да има клок. Реално и това дето съм ти сложил е скъпо. 

Ако не дължиш на четири слота за рам, PCI и M.2. се ориентирай към още по-евтин вариант като Asus h110m-Plus или подобно.

Извинявай, ама ако не бе правил "грешката" с по-скъпо дъно, вероятно щеше да пита, защо ми е толкова калпав звука. Не съм чел тая тема от 2011 година, но вероятно идеята е била да се ъпдейтва тоя i3. Само че с GTX650Ti  и по-старите игри, това не се е налагало. Ако човека е бил "по-съвесатен" и си е сменил видеокартата, то вероятно щеше да задава други въпроси, а не защо игрите ми вървят на low. Тогава добра идея би била ъпдейт на i3. В момента смисъла от ъпдейт на процесор има, но почва да се губи с оглед изискванията за игри на Ultra и 1080p. да не говорим, че ще трябва да се набута и с още и още DDR3, защото вече са небходими 16 GB  за ултра настройки и новите игри. Значи тук трябва да вземе и 2х8GB DDR3, което е безсмислено с оглед на това, че тая памет скоро няма да я има. Правилно се е насочил към продажба на всичко и смяна с последно поколение Intel. Това разбира се върви и с 2x8GB DDR4. Що се отнася до i5, нека и тоя път не прави грешката да взема какъв да е. Утре пък ще реши, че GTX970  не става за 1080p. на ултра, което си е и истината. Игрите вече искат дори GTX980Ti  за добра картина на ултра детайли при 1080p. Убедих се в това след последния ъпдейт на Dying Light, където при максимални настройки при 1080p., кадрите падат дори до 40. Това ще рече, че за тая игра трябват или две видеокарти GTX970  или една GTX980Ti, защото всъщност моята GTX970  е клокната и изравнена с GTX980. Значи неклокната карта GTX970  ще вади дори 35 fps, което вече е не само неприятно, а и невъзможно за игра.  

И за да не кажеш, че това е само една игра, ето и още една, дето дори на high  настройки се влачи с 30 fps - ARK:Survival. Тая пък откровено си иска GTX980Ti,  че и две за плавна картина.  На небосклона се появиха някои игри, които аз не играя, но при които GTX970  издъхва и почва да се влачи с 30-40  fps. И това е бъдещето. То се утежнява и с изискванията за процесор, а от там и за добра DDR4  памет. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 7 минути, prodigy96 написа:

Cooler Master RS600 ACAB-M2

Не бих навързал хардуер за 2000 на него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.