Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен вирус 2 [ПРИКЛЮЧЕНА]

Featured Replies

• Автор

Ами лог файлове...Пробвах няколко,но няма промяна!Но тези файлове,който се изтеглени след като системата се оправи,ще работят правилно,нали?

Разбира се, че ще си работят. Най-вероятно дропъра който сте стартирали и ви е криптирал файловете си е свършил работата и се е самоизтрил...не го видях из лог файловете до момента.

Занапред можете да използвате CIS със следните настройки за предпазване от тези досадни вируси => http://uriel76.blogs...security-5.html

Само от любопитство, преди да ги изтриете, може ли да архивирате един криптиран файл (може и снимка) и да го качите на този адрес => http://file.bg/

Поставете линк за изтегляне в следващия си пост за да му хвърлим по един анализ с колегите... (think-again знам че ще му се зарадва). :)

Поставете и точното съобщение в което се казва, че трябва да платите 500 рубли...искам текста копиран дословно. Мерси !

• Автор

Вьс осн пустили программу шифрования файлов, в результате Ваши файлы зашифрованы. Для восстановления Ваших файлов Вам необходимо приобрести наш дешифратор. Для приобретения дешифратора Вам необходимо пополнить номер 89648799250 на сумму 500 руб., после чего связаться с нами по email [email protected] для получения дешифратора. You executed the program of files encrypting, as a result your files are encrypted. For restoration of your files it is necessary for you to get our decryptor. For getting of the decryptor it is necessary for you to pay 500 RUR to number 89648799250, then to contact us on email [email protected] for getting decryptor. === KEY === 010200000266000000A40000FA5836B1B0A64DAD 8B73F77245ED9F75804FB7D9A129256F34E216C2 C6BEDA96134F83A0EB738171435D8211A2779FF5 097E76CB3DBA3CD56AC74B1FFEE3FA39 === END === http://file.bg/c139140mbquM Само да попитам - имах 1 диск "Ц" ,който го разделих на "Ц" и "Е". Въпроса ми е дали файловете в диск "Е" са по-защитени от тези в "Ц" ?

Не...това не играе никакво значение специално за криптиращия вирус. Иначе да, стандартните бацили (освено ако не са полиморфни вируси) се настаняват основно в C:\ но ако е вирус от рода на GpCode, Virut, Sality, Parite, Ramnit, KillAV и т.н. ще се настанят и на E:\ Един от начините за предпазване е или добра антивирусна програма или инсталирането на CIS и добавянето на дяловете в защитените файлове и папки (дал съм линк към настройките в предишния си пост). А иначе явно това е нов вариант на крипиращия вирус ако се съди по тази тема: http://forum.drweb.com/index.php?showtopic=306739&pid=572592&st=0&#entry572592

За нищо. Ако искате временно изчакайте развитието във форума на Dr.Web. Може пък да се опитат да направят декриптор за файловете. Друг вариант е просто със специализиран софтуер да пробвате да намерите част от оригинално изтритите файлове и да изтриете всички файлове с разширение *.crypt отзаде. Можете да пробвате някои от следните инструменти: http://www.techsupportalert.com/best-free-data-recovery-file-undelete-utility.htm Ако не сте презаписвали много файлове на мястото на изтритите такива има някакъв шанс поне някаква част от файловете да си върнете. Една забележка - не възстановявайте файловете на мястото на същия дял от който те са били изтрити. (пример ако сканирате C:\ за презентации и т.н. ги възстановявайте с Recuva или каквото там изберете на E:\) и т.н. И още нещо - никога не пращайте каквито и да е пари, защото хем ще олекнете с една сума пари, хем няма да си върнете файловете. Поздрави и Весело посрещане на Новата 2012-та Година ! Бтв, можете да опитате и следната процедура, но е доста пипкава работа: http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279822 (но поне презентациите да си спасите все е нещо).

• Автор

Няма смисъл да се опитвам да оправя файловете,защото аз има резервно копие на почти всички всички файлове,а тези няколко филма не са проблем ;) Последен въпрос само :D Сега инсталирам антивирусната,която ми препоръчахте,но на компютъра имам още една - Microsoft Security Essentials.И няма засега проблем,но не знам,да ги оставя ли и двете ? Много благодаря за съветите!Весели празници и на вас! ;)

Е не, разбира се, че трябва да разполагате само с една антивирусна програма. Изберете една от двете, а другата я деинсталирайте от Control Panel-a => Uninstall a program. :) Още по-добре щом имате копие на файловете (това е една много добра стратегия, която е добре да бъде превърната в навик). Значи всичко е наред, изтрийте криптираните файлове, обновете дефинициите на избраната антивирусна програма, направете пълна проверка с нея и си свиркайте. :) Весели празници !

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте,как мога да оправя един файл?Тоест той е криптиран,а е много важен за мен... Моля Ви

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,как мога да оправя един файл?Тоест той е криптиран,а е много важен за мен... Моля Ви

Чак сега виждам поста ви.

Не мисля че това в възможно без наличието на дропър на троянския кон, който криптира файловете.

Това бе отговора от Dr.Web поучен днес по e-mail-a. Искаха криптиран файл (пратих им вашия), искаха текста на криминалните лица (пратих им го), искаха и самия троянец, но такъв нямам...вие също. Възможно е да се е самоизтрил след приключване на мръсната работа.

Съжалявам !

Пробвайте да проверите дали този файл не се намира при изтритите файлове с Recuva.

За друго не се сещам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.