Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква памет

Featured Replies

Здравейте,искам да разширя паметта на компа до 1или 2Гб обаче не знам с какви параметри трябва да търся.Ето снимка на параметрите на моята в момента:

https://picasaweb.google.com/112504947628268263326/MyPictures02

Искам да го уточним,защото ще ги поръчвам през нета и после няма как да ги върна.Какъв е максимума който мога да взема.Благодаря предварително :bighat:

Здравейте,искам да разширя паметта на компа до 1или 2Гб обаче не знам с какви параметри трябва да търся.Ето снимка на параметрите на моята в момента:

https://picasaweb.go...26/MyPictures02

Искам да го уточним,защото ще ги поръчвам през нета и после няма как да ги върна.Какъв е максимума който мога да взема.Благодаря предварително :bighat:

И каква връзка има вашето питане в раздела за търсене на драйвери?

DDR 1 или още казано DDR 400. Дали може да видим и дъното какво е? До колкото виждамимаш 1 платка сложена и още 3 празни слота, но модела на дъното?

• Автор

И каква връзка има вашето питане в раздела за търсене на драйвери?

Съжалявам търсех информация за драйвери на аудиото ми,и по погрешка съм написал питането си тук :beat: моля преместете го в раздела в който трябва да е.

Ето го дъното https://picasaweb.google.com/112504947628268263326/MyPictures02#5691833485670911970

Редактирано от NAKATA1972 (преглед на промените)

Съжалявам търсех информация за драйвери на аудиото ми,и по погрешка съм написал питането си тук :beat: моля преместете го в раздела в който трябва да е.

Тя вече е там. Колегата я е преместил. Дай сега по другите въпроси.

п.с. По закон, стока, закупена от интернет може да бъсе върната в 7 дневен срок, ако е в запазен търговски вид.

Дъното ти е AsRock K8NF6G-VSTA.

Рзполага с 2 слота за DDR400 / 333 / 266 или иначе казано стандарт DDR1

Поддържа максимален размер на паметта до 2 GB

Може да избереш примерно нещо от тук. Или друго място. Бюджета ти какъв е?

• Автор

Ами мисля, че окло 50лв.Повече за моя стар комп не е оправдано.Искам да му добавя малко памет защото имам доста инсталнати програми и вече взе да не му стига да работи както трябва.Какво е по добре да се добави към тази памет или да се сложи цяла нова .

Примерно една от тези http://www.pazaruvaj.com/ram-pamet-c3577/corsair/value-select-1gb-ddr-400mhz-vs1gb400c3-p30295595/

http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=16863

Разликата им е една буква накрая.Коя е по добра и може ли да се добави във втория слот или трябва да работи самостоятелно?

Редактирано от NAKATA1972 (преглед на промените)

Аз ти предлагам да си купиш от тази рам. Гледам има абсолютно същия тайминг като на твойта :). На мен ми докараха една плочка 512мб и я сложих, настроих и тайминигте ( защото са различни марки с моята ) И работи и всичко е наред. Също така я продава доста евтино и е чисто нова. Дойде в кутийката, която не е отваряна даже на кутийката пише REV 10/08/12 :).

ПП: Не искам да рекламирам самата рам памет, просто мисля, че си заслужава 15 лева за 512 рам... по другите магазини се продава по 30 лева и отгоре :)

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

• Автор

Аз ти предлагам да си купиш от тази рам. Гледам има абсолутно същия тайминг като на твойта :). На мен ми докараха една плочка 512мб и я сложих, настроих и тайминигте ( защото са различни марки с моята ) И работи и всичко е наред. Също така я продава доста евтино и е чисто нова. Дойде в кутийката, която не е отваряна даже на кутийката пише REV 10/08/12 :).

ПП: Не искам да рекламирам самата рам памет, просто мисля, че си заслужава 15 лева за 512 рам... по другите магазини се продава по 30 лева и отгоре :)

Каква марка е тази памет къде пише тези тайминги .Те ли са важни за да работят заедно 2 те плочки

Не, не са важни те. Не е важна и честотата. Ще се сихронизират към по-бавната от двете. Примерно ако имаш на 333 MHz и на 400MHz платки, ще тръгнат и двете на 333.

• Автор

Какви параметри трябва да гледам за да избера моята памет най-добре и да не сбъркам?Оправдано ли е да добавя още 1 плочка от 1 гб или към моята да добавя още 512мб

• Автор

:bye1:Публикувано изображение питам как се избира т.е. какви параметри се гледат,защото преди слагах втора употреба уж изпробвани ,но нищо не стана.Едни били едноканални,други двустранни,(това за по високата честота го знаех) сега некви тайминги се споменават,а бе пълна каша ми е.Бях се отказал известно време ,ама паметта ми за нищо не стига.Ако можете спрямо снимките които съм качил по-горе да кажете какво е най добре да взема.Към моята ли да добавя или да махна моята и да купя друга по голяма,абе въобще как най- добре ще се получи :help:

Благодаря предварително и ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ на НОВАТА ГОДИНА :cheers:

Не, не са важни те. Не е важна и честотата. Ще се сихронизират към по-бавната от двете. Примерно ако имаш на 333 MHz и на 400MHz платки, ще тръгнат и двете на 333.

Погледни темата на колегата @Soul Of The Robot. Там ставаше въпрос за две различни памети с различни тайминги. Аз обещах да пробвам, като имам време, защото преди 2 години се мъчих да подкарам две памети по 512 МБ. Описал съм ги в темата точно. Тогава не успях или по-точно се появяваше син екран, най-късно 2 минути след стартиране на ОС. Така, че нека не рискува с различни памети DDR. При следващите платформи с DDR2, доколкото знам, няма такива проблеми, но при стари машини ...Аз съм типичен пример за това, как две памети DDR 400 не се разбират.Иначе, всичко поотделно си работи нормално, а процесорчето си го клоквам без проблем 25 %.

bildera_ и аз това казвам. Докато не ги настройх на един и същ тайминг да работят, системата беше нестабилна... през 20 минути г/д син екран :). Размених им местата на дъното направих ги на 2,5-3-3-7 вместо на 2,5-3-3-8 и засега никакъв проблем! Сега чакам да се освободиш и да погледнеш твоята рам. Трябва да има начин да ги подкараш :) Колкото до темата, човека да поръчваш 1 ГБ и бучваш в дъното. Ако имаш пари зимаш 2х1 ГБ и така ще ти работят в двуканален режим и ще усетиш голяма разлика ( не съм сигурен дали при плочка 1гб и плочка 512мб ще работят в двуканален режим ). Аз се родих като си сложих още 512 рам и ми стана 1ГБ :)

bildera_ и аз това казвам. Докато не ги настройх на един и същ тайминг да работят, системата беше нестабилна... през 20 минути г/д син екран :). Размених им местата на дъното направих ги на 2,5-3-3-7 вместо на 2,5-3-3-8 и засега никакъв проблем! Сега чакам да се освободиш и да погледнеш твоята рам. Трябва да има начин да ги подкараш :)

Колкото до темата, човека да поръчваш 1 ГБ и бучваш в дъното. Ако имаш пари зимаш 2х1 ГБ и така ще ти работят в двуканален режим и ще усетиш голяма разлика ( не съм сигурен дали при плочка 1гб и плочка 512мб ще работят в двуканален режим ). Аз се родих като си сложих още 512 рам и ми стана 1ГБ :)

Абе...ей сега имам малко време , докато не е дошла 2012 година, да бодна паметта за проба :) Обаче като знам, какви проблеми ме очакват, направо не ми се почва, че току виж съм изтървал Новата година :P. Моето дъно е от по-простите. Още при покупката му през 2004 година ме излъгаха и вместо заявеното от мен, ми праснаха това и то на същата цена. Само ми кажи, как да настроя таймингите софтуерно, след като компа не изгрява :P Няма начин май, а в дъното ми не видях опции за отделно настройване на таймингите. Може и да има, отдавна не съм поглеждал BIOS. Ти нали беше ги настроил софтуерно или аз не съм разбрал правилно?

Да софтуерно съм ги настроил :). С програмката Memset, дал съм линк за нея в другата тема :). Можеш да опиташ да направиш това: Записваш тайминга на сегашната рам на листче примерно. Сваляш я, слагаш другата сравняваш таймигните, настройваш до същия тайминг или до най-близкия до него и после слагаш и другата рам :) И наздраве :D:beer:

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Аз ти предлагам да си купиш от тази рам. Гледам има абсолютно същия тайминг като на твойта :). На мен ми докараха една плочка 512мб и я сложих, настроих и тайминигте ( защото са различни марки с моята ) И работи и всичко е наред. Също така я продава доста евтино и е чисто нова. Дойде в кутийката, която не е отваряна даже на кутийката пише REV 10/08/12 :).

Благодарско брато!!!Взех си от същия човек такава-> DDR 1Gb 400 Mhz (for AMD motherboards) - 30 Лв памет. Сработи без проблем.В момента компа ми разпознава 1536 Мб памет.Как мога да разбера в едноканален или двуканален режим работят? Пича е много коректен и работи бързо!

Още едно въпросче,в момента май работят на 133Мхз .Мога ли да ги вдигна на 200Мхз и как?Пише също,че поддържа "Differential clock input" ,какво ли е това.Да не би да може да се клоква паметта??Ето какво показва Aida64 ->https://picasaweb.google.com/112504947628268263326/252012

И аз съм супер доволен от него :). Виж в айдата и дали ти работи в двуканален режим и също така на каква честота, а ето къде пише: В менюто ( в ляво ) натискаш на дънна платка и после цъкаш пак на дънна платка и там пише: Свойства на шината на паметта: Тип шина- на мен ми е Dual DDR SDRAM ( т.е работи в двуканален режим) Имаш реална честота и Ефективна честота :)

• Автор

Ето какво показва АИДА -> https://picasaweb.google.com/112504947628268263326/MyPictures02#5701634022244832610

Май съм в едно канален режим и може ли да се настроят да работят в 2 канален по някакъв начин примерно чрез промяна на таймингите?

Реалната честота пише че е 200 и Ефективна честота пак 200Мхз.Май са на макс!

Реалната честота ви е 164, което прави 329 ефективна. Влезте в биос и настройте да работят на 200/400mhz. И работят в едноканален режим. Какво ви е дъното, че във снимките не го намерих, и не знам дали поддържа дуал чанела. Също така на кой слотове си ги сложил? Едит: Намерих кое ви е дъното и май не поддържа дуал чанела.... Supports DDR400/333/266 with 2 DIMM slots, maximum capacity up to 2GB

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.