Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с microsd card 4GB

Featured Replies

Купих една карта памет 4ГБ,но компютъра не я разпознава изобщо.Телефона ми я отваря но тук никаква реакция.Какво може да е и дали може да се оправи някак?Пробвах с упдейт в device menager ама нищо!

Каква е картата памет, чрез card reader ли я свързваш с компютъра, чрез външно USB устройство ли ? Не я разпознава, което значи? Не се вижда като устройство, вижда се, но не я отваря, не я чете, индексира ли, че е включено някакво устройство, с каква операционна система е компютъра ? Какъв ъпдейт точно е правен в device manager ?

Колегата е прав. Никаква информация. Най-важно е как включваш картата- в USB кард риидър, външен, вграден (прим в лаптоп...). Картата вижда ли се (с буква в My Computer) или не? Разбира се каква е операционната система (например XP няма контекстно меню за NTFS файлова система). Пробвахте ли да форматирате картата и знаете ли какъв формат трябва да е за да се ползва от телефона?

Аз пък имам може би същия проблем ъпдейтнах си телефона se vivaz и ми се заключи мемори картата която е 8gb miscro sd hc. Включих я в kingston адаптер и в card reader ама не я засича компа моля помощ!!

1. Влез в диск мениджмънта и вж дали случайно Windows не ѝ дава буква. Ако не- задай ръчно, ако дава и нямаш важна информация я форматирай. Ако имаш важно инфо я пробвай под един Live CD с Linux Ubuntu да измъкнеш инфото или през Recuva и тогава форматирай.

• Автор

Аз я включвам чрез адаптер и после в четец за карти.Изобщо не се вижда като устройство!Както си правя и с другите които са 2гб и вървят.Системата ми е Windows XP .Когато съм сложил само четеца ми излиза устройство но като вкарам и каратат се скрива и никакъв ефект.Аз я форматирах в телефона,тук няма как понеже не ми се показва нищо!А за упдейта просто сканирах и пробвах упдейти произволно

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Аз я включвам чрез адаптер и после в четец за карти.Както си правя и с другите които са 2гб и вървят.Системата ми е Windows XP .Когато съм сложил само четеца ми излиза устройство но като вкарам и каратат се скрива и никакъв ефект.Аз я форматирах в телефона,тук няма как понеже не ми се показва нищо!

Горният съвет важи. Виж дали Windows задава буква или го е срам.

• Автор

Горният съвет важи. Виж дали Windows задава буква или го е срам.

Сори че не разбирам толкова ама къде да я задава буквата?В мениджъра не се появява нищо и там!

Ако и в мениджъра не се появява като карта значи или проблем в самата карта или в четеца. Картата работи в телефона, значи приемаме, че е ОК. Ако имаш друга карта под ръка, пробвай в четеца. Пробвай и с друг адаптер, ако ти се намира такъв.

• Автор

Пробвал съм с други два адаптера и с две карти обаче те са 2гб и вървят.Възможно ли е четеца да не е за 4гб а само до 2гб да може?

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Здравейте, един приятел има подобен проблем с micro sd 4GB. Като пробва да я отвори през телефона, той забива. Картата се вижда в My Computer, но нито може да се форматира, нито да се трие/копирва нещо в нея. Пробва да я форматира с HP USB DISK storage format tool, но дава следната грешка: device media is write-protected. Някой знае ли от какво може да е?

Забравих да кажа, че е пробвал и с USB четец и директно в лаптопа с SD преходник. И картата я слага преди да включи четеца в порта.

Редактирано от sks1897 (преглед на промените)

Здравейте, един приятел има подобен проблем с micro sd 4GB. Като пробва да я отвори през телефона, той забива. Картата се вижда в My Computer, но нито може да се форматира, нито да се трие/копирва нещо в нея. Пробва да я форматира с HP USB DISK storage format tool, но дава следната грешка: device media is write-protected. Някой знае ли от какво може да е?

Хубаво беше отделна темичка да си пуснеш. Не че не става дума пак за micro sd 4GB, проблемите са по-различни и се получава объркване. Все пак - наскоро имах идентичен проблем с такава карта. Не можеше да се записва, да се трие, да не говорим за форматиране - все едно и също си знаеше: write-protected. На тези карти има едно малко щифтче, което се бута нагоре и се дърпа надолу за да се заключи/отключи картата за писане и триене. Ползвах USB четец, за да я включа в компютъра, тъй като нямам вграден card reader. Проблемът идва от там, че самото щифтче е много хлабаво и не се захваща добре в горната позиция, която отговаря на отключена карта и когато я пъхна, с влизането щифта мръдва надолу. Реших проблема с малко тиксо - залепва се щифтчето в горна/отключена позиция и се пъха в четеца/readera. След което без проблем форматирах картата. Предполагам и при твоя приятел това е проблемът, така че - пробвайте и пиши резултата.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Ами не, не е такъв проблема понеже картата е micro sd и пробвахме да я форматираме и от моя телефон, но пак нищо не става.

Редактирано от sks1897 (преглед на промените)

Точно защото е micro SD, ти трябва SD адаптер с щифтче, за да я отключиш. Като я сложиш в адаптера, отключваш щифтчето и картата може да се трие/форматира.

Публикувано изображение

Да разбирам, но не мисля че е от това щифтче понеже пробвахме с няколко адаптера и няколко USB четци, но проблемът си остава. Явно е от самата карта. П.П.: И да попитам още нещо: Аз също имам Micro SD 4GB, но моята е SD HC, а неговата не е. Това има ли някакво значение?

от 4гб и нагоре всички карти БЕЗ изключение са HC (High Capacity) и за да се четат на картрийдър трябва той хардуерно да ги поддържа (щото там адресацията на паметта е организирана по друг начин). със ъпдейт на драйвер не става... ъпдейта на драйвера въши работа само когато драйвера е стар и четеца поддържа HC (просто драйвера е бил стар и му е куцала поддружката на HC)

карти дето са до 2GB не са HC и работят на абсолютно всякакви устройства (телефони, фотоапарати, четци и ...)

http://en.wikipedia..../Secure_Digital

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Значи да разбирам, че картата е някаква фалшива и няма смисъл да я мъчим?

значи намираш SDHC кард рийдър (на него трябва да пише SDHC - ако не пише значи не е) или телефон със поддръжка за такива карти (повечето поддържат до 16 или 32гб - гледаш в спецификаците му) и ако там не тръгне тогава я отписваш... п.с. на много лаптопи ми се е случвало кард рийдъра да не поддържа SDHC (но все са си били дърти лаптопи) При SDHC картите има клас - това е скоростта на запис в мегабайти за секунда - клас 6 - 6мб/с, клас 10 - 10мб/с... при мен също се е случвало да забива кард рийдър от SDHC карта и направо се забавя целия комп... и пратиха карти рийдъра за сервиз - върна се и казаха че работи нормално... и наистина беше така - с нормални карти работеше с SDHC - забива... но това не значи че твоята карта няма проблем - виждал съм един куп read only usb флаш памети и са ми ги подменяли гаранционно - прецаква се контролера и не дава да се пише/трие/форматира иначе инфото си се чете...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ясно. Благодаря на всички за мненията! Лека вечер! :)

• 5 месеца по-късно...

Здравейте, имам проблем с micro sd карта свалих я от тела сложих на компа свалях някакви неща и след това нито тела нито компа ми я разпознават искам да попитам дали е възможно с някаква програма за въстановя поне това което е на нея дори и да не мога да я ползвам след това няма значение.........

Ако не се вижда от компютър, значи картата е заминала. За всеки случай пробвайте картата и на друг компютър, преди да е отпишете. За програма за възстановяване, може да опитате с Recuva. Това важи, ако картата се разпознава!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.