Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със записвачката

Featured Replies

Когато започнат тези проблеми, ако ще софтуер и дискове и от NASA да му пратят, трябва да смени записвачката.

При добра операционна система/лицензирана/ и стабилна версия на NERO/лицензирана/ не може да има никакъв проблем. Личен опит от почти 10 години.

Напълно си прав и особено, ако е лаптоп и записвачката вече е на 4 5 годинки, няма да можете да се разминете без нова :)

• Отговори 66
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извинявам се но не мога много много да ви разбера и това ЗКУ чисти ли се какво? какво представлява точно? Ако, може да ми обясните де ако не ви затруднявам. Искам да знам повече за компютрите когато работя чета книги , чета и в интернет-а искам да стана малко на ТИ с тези неща за това ако може да ми обясните по-подробно какво точно да направя. Най-важното е че имам голяма воля да се науча!!!

Приятелю от Хасково! Тук не се намираме в чат,за да си лафим. Това е форум. А какво е ЗКУ е първата Ви задача, която трябва непременно да узнаете в следващите 10 минути.
  • Автор

Приятелю от Хасково! Тук не се намираме в чат,за да си лафим. Това е форум. А какво е ЗКУ е първата Ви задача, която трябва непременно да узнаете в следващите 10 минути.

Това не е ли нещо свързано с клавиатурата/когато спре да работи и т.н.?

Ashampoo си има и безплатна версия, няма нужда да ходиш по торентите за такава програма. Плюс това има куп други, къде ще ти изпекат диск за без пари и кракове, погледни в каталога на файлове тук. Купи си диск друга марка - последния път имах 10 подложки на вербатим, къде ги мятах през терасата за удоволствие, просто късмет де се вика. Пробвай първо лесното - нов софтуер и нов диск, пък после му мисли за нова записвачка или особено как да си изчистя оптиката и как да си флашна фърмуера на записвачката.

http://en.wikipedia.org/wiki/User_error

Има цяла голяма статия по въпроса

ЗКУ - това сте ВИЕ пред компютъра!

Ashampoo си има и безплатна версия, няма нужда да ходиш по торентите за такава програма. Плюс това има куп други, къде ще ти изпекат диск за без пари и кракове, погледни в каталога на файлове тук. Купи си диск друга марка - последния път имах 10 подложки на вербатим, къде ги мятах през терасата за удоволствие, просто късмет де се вика. Пробвай първо лесното - нов софтуер и нов диск, пък после му мисли за нова записвачка или особено как да си изчистя оптиката и как да си флашна фърмуера на записвачката.

Не мисля, че сме казали нещо различно, но да е в готовност

• Автор

Сега земах от един комшия диск пробвах пак така записва но на диска нищо не показва. Както и да е не искам повече да ви притеснявам/безпокоя ще се опитам сам да отворя записвачката и ще гледам да направя нещо колкото знам. Благодаря все пак за съветите. Лека вечер! П.с. Ако, неуспея да се справя компютъра нали може да работи и без записвачка?

Редактирано от techmasteerr3 (преглед на промените)

Приятелю, да поясня!

Уважаемия господин е минал с компютъра си през всички хардуерни и софтуерни подфоруми на този ФОРУМ. Понеже редовно следя софтуера и хардуера тук, аз не мога да не забележа това и поради тази причина е и моят съвет. А да си смени "фърмуера на записвачката" това най малко ще му помогне, или да почисти оптиката. Тези неща се правят от хора, които добре умеят и имат добър опит. Защото следващата му крачка е магазина и нова записвачка струваща смешните 32 лева.

Сега земах от един комшия диск пробвах пак така записва но на диска нищо не показва. Както и да е не искам повече да ви притеснявам/безпокоя ще се опитам сам да отворя записвачката и ще гледам да направя нещо колкото знам. Благодаря все пак за съветите. Лека вечер!

П.с. Ако, неуспея да се справя компютъра нали може да работи и без записвачка?

Може, разбира се!
  • Автор

Приятелю, да поясня!

Уважаемия господин е минал с компютъра си през всички хардуерни и софтуерни подфоруми на този ФОРУМ. Понеже редовно следя софтуера и хардуера тук, аз не мога да не забележа това и поради тази причина е и моят съвет. А да си смени "фърмуера на записвачката" това най малко ще му помогне, или да почисти оптиката. Тези неща се правят от хора, които добре умеят и имат добър опит. Защото следващата му крачка е магазина и нова записвачка струваща смешните 32 лева.

Може, разбира се!

Не искам да се заяждам но къде съм минал с компютъра си през всички хардуерни и софтуерни подфоруми на този ФОРУМ? имам 10 теми даже ако има и това е.

Сега земах от един комшия диск пробвах пак така записва но на диска нищо не показва. Както и да е не искам повече да ви притеснявам/безпокоя ще се опитам сам да отворя записвачката и ще гледам да направя нещо колкото знам. Благодаря все пак за съветите. Лека вечер!

П.с. Ако, неуспея да се справя компютъра нали може да работи и без записвачка?

Един ГОЛЯМ съвет не го ОТВАРЯЙ, ако не знаеш какво правиш! А за другия въпрос не съм се замислял :D

Приятелю, да поясня!

Прочетох четири пет месеца, ама недопрочел, че не я е ползвал от тогава, а не, че я има оттогава. Затова ми се стори странна идеята за нова :)

Не искам да се заяждам но къде съм минал с компютъра си през всички хардуерни и софтуерни подфоруми на този ФОРУМ? имам 10 теми даже ако има и това е.

Аз също не се заяждам а споделям от наблюдения. Свикнал съм много да чета и малко да питам.

За записвачката! Не я отваряйте и не хабете повече дискове. Наблегнете сериозно на Вашата операционна система и си купете нова записвачка. Нерото е отлична програма, който каквото и да Ви каже. Виж, ако не и разбираш, почваш да я плюеш!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Е нали аз питах колко пари е г/д една нова записвачка никой не ми каза защото в моя град най-евтината е 58 лв. пак не ми се дават толкова пари , точно сега. Смисъл как да надблегна на операционната система?

Прочетох четири пет месеца, ама недопрочел, че не я е ползвал от тогава, а не, че я има оттогава. Затова ми се стори странна идеята за нова :)

Спокойно парите няма да излязат от твоя джоб :D и аз като си търсех проблема се молех да направят нещо, но така и така не стана 62 лв си изкарах от джоба.

• Автор

Преди малко купих нов диск, записах Windows-a с програмата Ashampoo Burning Studio v10.07 (BG) Portable , но незнам как точно съм го записал неще да боот?

Причините може да са 3: 1. Неправилно записан диск. 2. Не е направилна нужната подредба в BIOS на First boot device. 3. Неработеща записвачка. 1 се елиминира, като се запише правилно или се провери как е диска. На работещ Windows го сложи. Ако ти се появи Auto Run менюто на Windows значи диска е ОК и е boot-ващ. Ако не се появи и на самият диск има 1 записан файл във формат .iso, то значи диска не е записан както трябва. 2 се елиминира, като се влезне в BIOS и се видят настройките. 3 идва ако 1 и 2 са ОК. Ест може и записа да се е провалил или изтегленият реализ да е калпав, но това е малко вероятно. Нали записваш на най-ниска скорост?

• Автор

Причините може да са 3:

1. Неправилно записан диск.

2. Не е направилна нужната подредба в BIOS на First boot device.

3. Неработеща записвачка.

1 се елиминира, като се запише правилно или се провери как е диска. На работещ Windows го сложи. Ако ти се появи Auto Run менюто на Windows значи диска е ОК и е boot-ващ. Ако не се появи и на самият диск има 1 записан файл във формат .iso, то значи диска не е записан както трябва.

2 се елиминира, като се влезне в BIOS и се видят настройките.

3 идва ако 1 и 2 са ОК.

Ест може и записа да се е провалил или изтегленият реализ да е калпав, но това е малко вероятно. Нали записваш на най-ниска скорост?

Да на най-малка скорост записвам 4х. Ще дам снимка от БИОС! да видите настройките правилно ли съм ги нагласил. Ще дам снимка когато сложа диск/а в записвачката какво ми излиза .. Когато дам десен бутон и дам на / Инсталиране или изпълнение на програмата от вашата мултимедея/ ми се отваря Nero-то ...? А когато сложа стария Windows диск сичко ми се отваря без проблеми? Ще дам снимки за да видите. Първата снимка е със новия Windows , който "уш" записах. Втората снимка е със стария ми Windows , който се отваря без никакви проблеми.

На новозаписаният Win дай десен бутон-->open и дай снимка какви файлове се виждат. Май е записан грешно.

• Автор

На новозаписаният Win дай десен бутон-->open и дай снимка какви файлове се виждат. Май е записан грешно.

Заповядай: До сега с Nero, съм нямал проблеми сега какво става и яз незнам ...

Не си го записал правилно! Ти си му дал Burn Data CD или както се записва музика, филми, файлове... Ама на теб не ти трябва това. Този .iso файл дето имаш, е един вид архив да го наречем. И трябва по време на записа да се "разархивира" в/у диска... За това се използва опцията Burn Image--> запиши образ. Реално нищо друго не си направил, освен да похабиш диска.

• Автор

Не си го записал правилно! Ти си му дал Burn Data CD или както се записва музика, филми, файлове... Ама на теб не ти трябва това. Този .iso файл дето имаш, е един вид архив да го наречем. И трябва по време на записа да се "разархивира" в/у диска... За това се използва опцията Burn Image--> запиши образ. Реално нищо друго не си направил, освен да похабиш диска.

Ахам, ми един приятел ми каза че може ми даде оригинален Windows , освен него да запиша?

Ма ти и този можеш да запишеш, само рябва да използваш друга опция на програмата! Тъй като аз използвам друга програма. Ето скриин от нея: тук, а програмата е BurnAware 4.4 Final с безплатен лиценз.

• Автор

Ма ти и този можеш да запишеш, само рябва да използваш друга опция на програмата! Тъй като аз използвам друга програма. Ето скриин от нея: тук, а програмата е BurnAware 4.4 Final с безплатен лиценз.

Ми как ...? нали вече записах този на новия диск? значи пак трябва да купувам?

оригинален Windows , освен него да запиша?

Е като ще си записваш този Win, нали пак ще ти трябва диск... Или ти искаш да "запишеш" по д формата на "инсталираш" на HDD-то?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.