Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за скенер и "3 в 1" устройство.

Featured Replies

Започвам с това, че си нямам никаква представа от такъв вид техника. Изчетох няколко теми, но се обърках още повече. С лаптоп Asus съм с Win 7. Искам да си купя скенер или "3 в 1" на цена 170 до 300 лева. по принцип ми трябва скенер, но ако "3 в 1" е по-на сметка може и него да взема. Скенера ще го ползвам за снимки, документи, разни картинки. Ако си купя "3 в 1" принтера ще го ползвам веднъж на 3 месеца, затова мисля, че само скенер е по-удачен вариант. Четох, че имало скенери на ток или такива, които са с USB и се включват към лаптопа. Размера да е А4. Като цяло имам няколко въпроса: - коя марка е за предпочитане? - кои са по-добри: самостоятелните на ток или тези, които се включват към лаптопа? - какви характеристики да гледам? - откъде е по-добре да си го купя: Техномаркет, Технополис, офис на съответната марка, ... - четох, че имат различни екстри, но не мога да ги разбера. Кои екстри са по-важни тях да гледам? - кои са по-хубави: тези, на които хартията се подава и я издърпва или тези, на които вдигаш капака и поставяш снимката? - как се поддържа скенер: чистене, хардуер, софтуер, особености има ли? - колко неща мога да сканирам, колко време може да стои включен? Това се сещам. Ако съм пропуснал нещо, моля, да го добавите.

Понеже сте с лаптоп - уточнете дали мислите да разнасяте скенера,принтер-а с вас или просто ще седи в къщи и ще го ползвате само там? Само лаптопа ли ще бъде вързан към този скенер, принтер - имате ли други компютри, които също би трябвало да могат да го използват?

• Автор

Скенера ще се ползва само на лаптопа и няма да бъде разнасян. Поставям го и там си остава.

http://www8.hp.com/bg/bg/products/printers/product-detail.html?oid=4083976 - моето предложение за устройство всичко е едно. Предимства - наличие на по-голям по обем консуматив за всички цветове - 4 цвята са. Автоматично поемащо устройство за листите, като има и стъкло за единични листи. Има факс, има скан то е-майл и т.н. Има usb порт, както и порт за локална мрежа lan. Интерфейс на български език на екрана, в софтуера и има и надписи на БГ, които се лепят (повече от 10 езика са).
  • 2 месеца по-късно...

http://www8.hp.com/b...tml?oid=4083976 - моето предложение за устройство всичко е едно.

Предимства - наличие на по-голям по обем консуматив за всички цветове - 4 цвята са. Автоматично поемащо устройство за листите, като има и стъкло за единични листи. Има факс, има скан то е-майл и т.н. Има usb порт, както и порт за локална мрежа lan. Интерфейс на български език на екрана, в софтуера и има и надписи на БГ, които се лепят (повече от 10 езика са)

Много добро предложение! :)

Много е скъпо :(.

Хубавите неща са скъпи,не винаги,но в повечето случаи е така! ;):P

Едно въпросче към krassleto,един приятел има "устройство всичко е едно." пак е HP Officejet само че е 4500 Wireles ---> виж всичко си работи нормално,само принтера не можел нещо да принтира,тоест отваря си документ(txt,msword) натиска Ctr+P след което натиска "Printer" и му излизало някакво прозорче на програмата и дотам нищо не му дава да прави,иначе след като затварял програмата му изписвало "Сигурен ли сте" той натиска "Да" и му изписвало "Грешка при принтирането",аз лично не съм ходил да го видя,доколкото разбрах от него имал инсталирани драйвъри и софтуер(От диска),лаптопа който има е със W7 64 бита,засега разполагам с тази информация,но като отида на място при него ще погледна по-подробно и ще мога да дам повече инфо,та мисълта ми е на какво си дължи това,на драйвъра,на софтуера,на ОС - w7 или може би на HP Officejet 4500 Wireles(т.е. самото у-во),или...някакви предположения?!

Благодаря Ви предварително за отговорa/ите! :handshake:

При включено устройство 4500 копира ли? Ако да - то проблем в устройството няма и се насочвате към проблем с драйверите. Има опция Repair след пускане на инсталатора за 64 битови системи. Има указания на български - менютата на у-вото могат да станат на БГ и ако Windows е инсталиран с правилна локация - драйверите ще са на БГ. Все пак погледнете (отворете) устройството вътре, ако са ползвани неоригинални мастилници или са пълнени - възможно е да е текло мастило. Почистете.

Ако основно ще се ползва скенер по-добре е да се купи именно такова устройство. Аз бих препоръчал устройствата на Canon.

Ako се избере мастилено струйно МФУ, което е предложено от @krassleto и се печата веднъж на 3 месеца ще има често проблем със засъхване на консуматива.

Ако ще се печата рядкo и трябва да е МФУ то според мен по добрият избор е лазерно такова, например Canon i-SENSYS MF3010 Printer/Scanner/Copier.

Важно е да се знае обаче освен снимки дали ще се налага сканиране от негативи, защото ако отговорът е "да", то МФУ няма да свърши работа.

При избор на скенер може да ти помогне следният материал.

Иначе щом няма да се разнася не е проблем да е със собствено захранване.

Важни параметри са резолюция на скенера, скорост на сканиране, дълбочина на цветовете, удобство за работа, включеният в комплекта софтуер и т.н.

От къде да се купи - от където намериш най-добра цена за харесваното от теб устройство.

Като марки Canon, HP, Epson и т.н.

Успех!

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

HP Officejet 4500 All-in-One А4-щом няма да се печата много. Цена около 150.00лв.

За домашни цели ще ти върши работа. Предимство - вградена мрежова карта - ако случайно се наложи да го споделиш с друг.

Проблем би било засъхването на мастилниците, но те могат да бъдат съхранени по подходящ начин и да не засъхват повече от 3 месеца.

Лазерните варианти са над 250 лева и обикновено са без автоматично листоподаващо устройство.

В никакъв случай 3в1, още повече мастиленоструен. Отделно скенер, отделно принтер, а принтер можеш и изобщо да не взимаш, щом няма да го ползваш или ще го ползваш веднъж на 3 месеца. Взимаш един Canon скенер като този - http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=42967 - работи на USB, компактен и удобен. Имам същия, отличен скенер. Мастиленоструен ще трябва да му слугуваш, а устройства 3в1 може да препоръча само човек, който не мисли за себе си... меко казано...

И с какво е по-добър колега предложения от вас скенер Canon специално от HP 4500 3 in 1 за домашна употреба? Извинявай, ама ти може да предпочиташ 2 устройства да си вземеш за вкъщи, ама повечето хора нямат място за това... А пък захранването от USB, при условие, че ще се ползва заедно с лаптоп и няма да се пренася е излишно и само може да доведе до проблеми с лаптопа при висока консумация през USB порта...

Краси, за какво място говорим?... Ти виждал ли си предложения скенер? Аз си го държа в чекмедже на бюрото. Какво толкова място да заема.... Да не сме мравки?... Относно захранването, ако толкова те притеснява консумацията на ток, пусни си го през адаптор. Обратното обаче не можеш да направиш. Обаче ес този скенер съм си вършил работа от сорта, че в съда вместо да преснимам дело, съм сканирал каквото ми е било нужно и с малко лаптопче.

http://technomarket....non-pixma-mp250 вземаш това за скенер (незнайно що самостоятелните скенери са доста по скъпи...) + лазерен принтер примерно http://technomarket....ung-ml-1660-see

и цена за зареждане на тонера + чип:

http://www.tonershop...0%B8%D0%BF.html

мастилните принтери не си струват нито за често печатане нито за рядко - ако се печата често ще се хвърлят много пари за мастила, ако се печата рядко се хвърлят много пари за нови мастила, щото изсъхват.. а ако печатащите глави са в принтера се изхвърля принтера след като изсъхнат главите...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Не мога да разбера как на всички им засъхват мастилата на HP, само на мене никога не са ми засъхвали. За сведение в къщи използвам HP DJ 845 за мастилноструен принтер. Мастилниците са N-ни на брой (черна и цветна) - понякога го използвам често - понякога не го пускам със месеци. Просто, ако не съм го пускал отдавна да печата пускам софтуера за почистване на главите и тогава печатам. Също така и ползвам скенер с отделен адаптер един кютюк и той на n-на брой години - над 7г. Пак нямам проблеми. Но варианта да ги използвам за копирна машина заедно е ужасен. Скенера няма адф и се налага първо едно по едно да сканирам нещата, които ще копирам - после да ги печатам. Това става само от настолния компютър към който са свързани. От лаптопа през мрежата - мъкаааа... Имам и рутер. В момента обмислям идеята да си купя 3 в 1 устройство - ще ми заема само едната полица на бюрото и ще го вържа с кабел директно в рутер-а. Ето това е моята гледна точка. Да е ясно защо препоръчвам такова у-во.

Не мога да разбера как на всички им засъхват мастилата на HP, само на мене никога не са ми засъхвали.

За сведение в къщи използвам HP DJ 845 за мастилноструен принтер. Мастилниците са N-ни на брой (черна и цветна) - понякога го използвам често - понякога не го пускам със месеци. Просто, ако не съм го пускал отдавна да печата пускам софтуера за почистване на главите и тогава печатам.

Също така и ползвам скенер с отделен адаптер един кютюк и той на n-на брой години - над 7г. Пак нямам проблеми. Но варианта да ги използвам за копирна машина заедно е ужасен. Скенера няма адф и се налага първо едно по едно да сканирам нещата, които ще копирам - после да ги печатам. Това става само от настолния компютър към който са свързани. От лаптопа през мрежата - мъкаааа...

Имам и рутер. В момента обмислям идеята да си купя 3 в 1 устройство - ще ми заема само едната полица на бюрото и ще го вържа с кабел директно в рутер-а.

Ето това е моята гледна точка. Да е ясно защо препоръчвам такова у-во.

имал си късмет. всяко правило има изключения. твоята гледна точка е гледната точка на 1 потребител с 1 принтер. тука са написани и гледните точки на хора, които се занимават с ремонт и зареждане на принтери. мастилния принтер е пари на вятъра независкимо дали се зареждат мастилниците, ползват се оригинални или съвместими... как сравняваш мастило за 200 листа с тонер за 1500 че и нагоре...
  • 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.