Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на парфюм

Featured Replies

Едва ли има жена, на която да не и харесва да ухае приятно.

Понякога се случва да "луднем" по някой рекламиран като най-модерен за момента парфюм, да направим и невъзможното да си го купим, но като се напръскаме с него, замирисваме неприятно.

Да избереш най-подходящия за себе си аромат е цяло изкуство и ако искаме да не си хвърляме парите на вятъра, би трябвало да се научим как да избираме парфюма си.

Да се спрем на аромат, който ни подхожда

Така като гледам 1) "стелажчето" от снимката в статията и 2) размера на шишенцата и като вземем предвид факта, че на това същото стелажче се мъдрят 3) някои от любимите ми парфюми... :sunglasses: Моята истинска мания.

• Автор

Откакто се помня имам огромна слабост към парфюми. :shy11: За ужас на съпруга ми... :D Известно е, че дори най-любимите аромати омръзват след време, дори понякога предизвикват отвращение. По всяка вероятност отвращението към парфюм идва от някоя отрицателна емоция, която кой знае защо свързваме с аромата който сме излъчвали в този момент.

Не си падам по експерименти с парфюми - ползвам си от години няколко едни и същи.

Изнервят ме ужасно продавачките -

остави ме аз да си харесам, не ми ги тикай всичките под носа че ми става лошу бе

:D

• Автор

От доста време се шири мнение, че голяма част от марковите парфюми на българския пазар са добре маскирани ментета. Дали е вярно?

От доста време се шири мнение, че голяма част от марковите парфюми на българския пазар са добре маскирани ментета.

Дали е вярно?

Имах 1 milion,оригинален от Лондон,когато подуших същия от България,не бях особено очарован от аромата ... Винаги на българския пазар ще има ментаци,но едва ли всички ще са такива. :)

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Във фейса попаднах на тази и тази реклами на маркови парфюми.

Според мен цената на предлаганите продукти е твърде ниска дори за намален марков парфюм.

Дали не греша?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 1 година по-късно...
  • Автор

Неустоимият за жените аромат   На мускус

Публикувано изображение

Сред всички аромати в света, мусксът е един от най-привличащите за жените. За неговите магически способности на въздействие са знаели още древните араби и юдеи, които са използвали чудодейните му качества. 

Изкуствен или натурален, растителен или животински, той и през настоящия 21 век е един от най-скъпите парфюмерийни компоненти.

Назад в историята

По думите на историците, великият пълководец Александър Македонски се ползвал с популярност сред жените не само, защото бил красив и богат, но и защото естественият му аромат напомнял този на мускуса.

Император Хенри III обожавал мускуса до толкова, че заставил поданиците си да го използват като парфюм. В Древен Китай го използвали като средство против главоболие, мигрена и при ухапване от змии.

Мускусът е силно ароматновещество с природен произход. То е отделяно от семенните жлези на някои видове млекопитаещи, като бик, бобър, както и такъв от елен или лос.

През 1888 г. Алберт Байер прави първата формула за изкуствен мускус, който веднага започва да се използва в парфюмерията, както в чист вид така и под формата на добавка към основните ароматни компоненти.

През 1981 г. обаче започва да се говори за токсичността на полученото вещество и то е забранено.

Публикувано изображение
Снимка: Thinkstock

Освен животински, мускусът може да има и растителен произход. Етеричните масла от тези растения имат няколко различна химическа природа на веществата, по-слаб аромати се намират в изключително малки количества. Независимо от това, макроцикличен мускус се използва активно в ХХ век да се създаде качествен парфюм.

Мускусът през 21 век 

Още от Древността се използва като активен компонент в основата на мъжката парфюмерия, а също и за възбужда на нервната система и полово влечение в медицината. В производството на парфюми той става наистина незаменим. Освен това мускусът, попаднал на тялото и затоплил се, усилва аромата си.

Публикувано изображение

Животински мускус практически не се използва в производството на парфюми през XXI век, което не може да се каже за растителния, който е част от някои от най-популярните парфюми.

Преди да се използва в парфюмерията, мускусът преминава специална обработка, при която се премахват ненужните вещества (белтъци, мазнини и т.н.).

Съвременните парфюмеристи използват мускуса за укрепване на едва уловимите нотки и придаването на чувственост, топлина и повишаване на сексуалното желание.

През 2010 животинският мускус се използва изключително рядко и само за скъпи поръчкови аромати. Стойността на уникалния черен мускус от най-високо качество, по някои данни е 50 щатски долара за грам.

В парфюмерийните композиции по думите на специалистите, мускусът отлично се съчетава с етерични масла като жасмин, иланг-иланг, лимон и лимонена трева, сандалово дърво, роза, бергамот и здравец.

Публикувано изображение

Намерено му е и приложение в козметичната индустрия. Прилага се за подмладяването на кожата на лицето и изглаждането на бръчките. Той активизира процеса на образуване на млади клетки и усилва междуклетъчните връзки в епидермиса, като запълва дефицита на влага, витамини и минерални вещества. В масажите се използва като отпускащо и противовъзпалително средство.

Има приложение и в ароматерапията – избавя от негативните мисли и отпуска по време на медитация.

http://www.edna.bg/moda-i-kozmetika/aromati/neustoimiiat-za-zhenite-aromat-4631026

...и в добавка-син джинджифил, пачули и тютюн

• 6 месеца по-късно...

Здравейте. Някой може ли да ми каже за аналог на Playboy Berlin? Аромата е страхотен, но тия от по 10-ина лв. в магазините, където се предлага, трае не повече от час. За това питам за аналог, или кой е оригиналният, в случай, че Playboy Berlin имитира някой парфюм/тоалетна вода?

аз търся аналог на Айсберг

:(

Пробвайте жаглер, вече 2-ра година го ползвам много е добър. Цената също е приемлива :-)

• 3 месеца по-късно...
  • Автор
Парфюмите разхубавявали

Учени са установили, че женските лица ни се струват по-привлекателни сред приятни ухания, пише в. „Дейли мейл“.

„Приятните аромати и привлекателността на лицето се интегрират в една обща емоционална оценка – обяснява Джанина Сойбърт от центъра по химически възприятия „Монел“. – Това може да означава общо място за невронна обработка в мозъка“.

За изследването 18 души трябвало да оценят привлекателността и да определят възрастта на осем жени по снимки на лицата им. Докато ги гледали, им пускали пет аромата, приятни и неприятни, получени от различна концентрация на рибено и розово масло.

Резултатите показват, че миризмата пряко въздейства върху оценката за привлекателност.

Ефектът обаче не достига до подмладяване, а само до разхубавяване.

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/parfiumite-razhubaviavali-6013640

И само да се разхубавиш е приятно! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.