Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 600 лева

Featured Replies

Общо взето всеки SATA диск ще ти свърши работа с нова конфигурация. Колко можеш да отделиш за хард диск, с какъв капацитет ? В момента, както знаеш, са доста скъпи. Ето едно стандартно предложение: WD 500GB 7200 16MB SATA III Blue

Ако дадеш бюджет- по-точно ще отговорим. Иначе стандартно в WD Blue SATA III 500 GB, който е доста соленичък в момента. Нормализирането на цените на хардовете ще е към Май месец, но това са далечни прогнози все още...

• Автор

Ако дадеш бюджет- по-точно ще отговорим. Иначе стандартно в WD Blue SATA III 500 GB, който е доста соленичък в момента. Нормализирането на цените на хардовете ще е към Май месец, но това са далечни прогнози все още...

В момента за хард мога да заделя около 100 - 150 лева , в този диапазон . Иначе знам че цените на твърдите дискове сега са доста завишени ... но какво да се прави .

"Нормализирането на цените на хардовете ще е към Май месец, но това са далечни прогнози все още..."

Въпросче : Евентуално с колко процента може да спаднат цените на твърдите дискове до към май-юни ( прогнозно с някакво разсейване ) ?

Ами ако приемем, че ще спаднат до старите нива- 70-80 лв за 500 GB и 110-120 за 1 TB.

WD 500GB 7200 16MB SATA III Blue - 159.46 лв. (даже вече е тръгнал с малко надолу)

• Автор

Ами ако приемем, че ще спаднат до старите нива- 70-80 лв за 500 GB и 110-120 за 1 TB.

WD 500GB 7200 16MB SATA III Blue - 159.46 лв. (даже вече е тръгнал с малко надолу)

Ами значи да се надявам на две неща 500 гб. да спаднат до към юни поне до 100 лева , ако не и под тях ... и харда ми да издържи до тогава ( второто е нереално за вярване , но все пак ) ... иначе това двойно увеличение на цената при хардовете на какво се дължи ?

Наводнени фабрики уш. Иначе цените няма как да се върнат при положение че долара се дигна с 20 ст. от лятото насам. Трябва доста да падне.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ами значи да се надявам на две неща 500 гб. да спаднат до към юни поне до 100 лева , ако не и под тях ... и харда ми да издържи до тогава ( второто е нереално за вярване , но все пак ) ... иначе това двойно увеличение на цената при хардовете на какво се дължи ?

Наводнение в Тайван. Фабриките бяха под метър вода, но най-серозно пострада производителя на моторчетата за хардовете... Засегнати бяха всички производители (кой повече, кой по-малко), но всички се възползваха и дигнаха нереално цените. 500 GB бяха стигнали 210 лв за кратък период... Може да прочетеш тази тема за малко повече яснота.

Наводнени фабрики уш. Иначе цените няма как да се върнат при положение че долара се дигна с 20 ст. от лятото насам. Трябва доста да падне.

Да, долара е 2-рият фактор... Него вече няма как да го предвидим...

• Автор

Наводнение в Тайван. Фабриките бяха под метър вода, но най-серозно пострада производителя на моторчетата за хардовете... Засегнати бяха всички производители (кой повече, кой по-малко), но всички се възползваха и дигнаха нереално цените. 500 GB бяха стигнали 210 лв за кратък период... Може да прочетеш тази тема за малко повече яснота.

Да, долара е 2-рият фактор... Него вече няма как да го предвидим...

Да погледнах ... мерси много за информацията , ще я имам предвид . Явно съм изпуснал момента , когато цените са били прекалено ниски , заради голямата конкуренция , а сега са останали 2-3 ма играчи ( както прочетох ) . Иначе вашето мнение относно качеството на твърдите дискове , какво е ? ( Toshiba , доколкото разбрах ги няма в България ( пък и навлизат скоро на пазара , такаче с тях не бих рискувал ) . За тези Seagate днес не прочетох много добри мнения . А за WD ( мисля на тях да се спра ) нямам абсолютно никаква информация .

Аз съм с WD Blue 500 GB и съм доволен. Препоръчвам тях. Реално те и Seagate изкупиха другите 2-ма: Samsung и Hitachi. Toshiba нямам наблюдение в/у тях. Реално който и да избереш, все тая.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.