Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смъртта на Хюррем Султан

Featured Replies

Привет! Понеже темата за исляма е заключена се наложи да пусна нова тема Искам да попитам запознатите с историята на исляма, как умира Хюррем Султан? За Сюлейман знам, че умира малко преди една битка, но повече ме интересуват подробностите и истината за смъртта на Хюррем. Отровена ли е или умира от естествена смърт на 52 г.?! Благодаря!

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

http://turkeyforfrie...forum/87-4810-1

http://en.wikipedia.org/wiki/Roxelana

Според източниците умира от естествена смърт, въпреки че тя самата е наредила смъртта или сама причинила смъртта на доста други...( жени, мъже , деца )

Обаче за майката на Баязид Светкавицата е сигурно;тя е Мара сестрата на Шишман;която станала жена на Мурад Първи.

Баязид е султана покорил родината на майка си България.

А дали не е точно под нейно въздействие това покоряване ? Как мислиш ?

В грешка си, можеш само да мечтаеш майката на Баязид да е Мара .. http://en.wikipedia..../Gьlзiзek_Hatun ....Мара е била една от многото в харема на Мурад I , но не и майка на Баязид.... всъщност тя не се ли казваше Кера Тамара Българска по правилно

http://bg.wikipedia.org/wiki/Кера_Тамара_Българска

А останалите няма и нужда да коментираме... пускаш някакви фалшиви сведения с неясна цел..

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Нека да видим какво пише Стефан Цанев в "Български хроники" 2--ри том:

О не. Това изобщо не е достоверен източник - просто авторът бърка много здраво фикцията с историята. :)

поздрави на камилата ти :tongue2:

Ще и предам, все пак и тя има право да се смее на глупостите ви тук....

А като говорим за източници и доказателства, автора на статията в Уикито е посочил трудовете на двама известни американски историци, професори по история на Османската империя ,Heath W. Lowry и Stanford J. Shaw .... особено втория го считат за един от най-добрите американски османисти, изучавал и работил с османските архиви в Истанбул ...

Вашия кьорфишек и многословие базиращо се на песнички и някакви "хронисти" уж , и то без никакви цитати като доказателство ,просто олекват като снежинки носени от вятъра накъдето ги повее вятъра.. Съжалявам но в случая точно Уикито бие по истинност , и самите препратки там са към автори които са доста по уважавани историци специалисти от вас и вашите смешни доводи, въпреки резервите които нормално имам и аз за уикипедия

П.С И нарочно не споменавам турски източници, защото навярно тях ще ги сметнете за "неавтентични" и "предубедени " нали ;):whist: ... а и няма да ги разберете ако ги цитирам ...

П.П.С Руснаците дори посочват произхода и от Витиния, Анадола

П.П.П.С А сега докато ровех, попаднах на този цитат от един форум...

" http://www.theottomans.org/english/chronology/index.asp

Много интересен сайт е това за османската династия. Иначе, Баязид не е от Мара или Тамара, но баща му Мурад 1 я взема много по късно, от когато е роден Светкавицата." --> http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=274.60

Това може и сам да сравниш, по-голямо доказателство, здраве му кажи

Успяхте ли да разберете;че става дума за цитирани източници.Тоест аз коментирам тях;така както Вие; вашите.В един момент обаче;Вие решавате ;че Вашите са по достоверни.След като и двамата не сме очевидци на събитията тогава какво...ще се замеряме с цитати??

Можете да посочвате каквито искате източници.Аз съм човек;свободен от предразсъдъци да търси истината навсякъде. :) В моята лична библиотека притежавам издание на Корана-червена обложка със златни надписи" Превод на Свещения Коран" в превод на Цветан Теофанов; издаден от Главното мюфтийство в България-2009 година.След като сме вековни съседи с турците ;не виждам смисъл да се правим че те не съществуват ;)

Те;руснаците хубаво посочват произхода..ама това не противоречи ли на укито; което давате като авторитет :P

какво излиза драги Синбад;че само Вашата камила съществува;а българите са измислили и тази част от историята си?? :(

Май не сте разбрали добре, аз казах че вярвам повече на източниците на тази статия в Уикито, отколкото на вашите, вашите са ала бала без никаква научна достоверност, а в Уикито са приели тезите от трудове на известни историци ..

Руската информация не противоречи, просто допълва тази на на английски, все пак руснаците също са известни в изтоковедението , дори са сред най-добрите в някои аспекти от историята на тази част от света...

А че в случая съм прав е видно, за това може да вините не моята камила, а собствения си кон с капаци ... това че има голяма част измислици в българската история трябва да ви кара да търсите истината в нея , а не да се мъчите по всякакъв начин да се мъчите да доказвате измислиците само защото видите ли това е някак си патриотично занимание , или понеже надъхва някакво фалшиво самочувствие за бивше величие на дребнави комплексирани душички...

П.С И недейте се отклонява от темата ако може.... знам ще ви е трудно, но се опитайте , все пак не ми се участва в поредния цирк на циркаджии...

Нека видим какво пише в предговора на своя многотомник самият автор:

"И тъй прерових повече от 40 000 страници;за да събера и напиша тази книга.Четях всичко;където ставаше дума за нашите предци;особено старите хроники;черпех жадно от изворите ;някои които бяха размътени от лъжи;а други горчаха поради неприятните истини..но тези хроники ;писани от съвременици и свидетели на отдавнашни събития ;превръщат мъртвата история в жив и достоверен разказ;затова аз не предъвках думите им;преразказвайки ги;а съм ги предал дословно в книгата си..те са живите гласове от онзи свят."

Това най-вероятно е мистификация - все пак говорим за човек, който се занимава с художествена литература. ;)

Явно и мнението на историците според вас е измислица тогава , да не говорим за фрапантните години разлика в сватбата на посочената Тамара с Мурад , и датата на раждане на Баязид .. :D А единствения който тука се върти в кръгове, осморки, пируети и акробатични номера от цирка сте вие , само дето не си признавате целта на занятието и продължавате на същия кон с капаци и голяма доза наглост да нарича черното бяло и обратно ;) И това мисля да е последния офтопик по темата , че така както гледам скоро ще я затворят :whist: П.С А ако вярвате че тезата ви ще издържи , опитайте да я поставите в някой исторически форум, например бойна слава, въпреки че усещам как ще ги заболят коремите на участниците там от смях и до третия ви пост ще бъдете персона нон грата ;)

Уважаеми Готик;

Готов ли сте да кажете в лицето на Стефан Цанев; че тука излъга българите?

Имам някакъв спомен, че историците не са много възхитени от неговите писания. ;)

Готик;

не ме интересуват другите.Аз "говоря" с Вас;Вие се изказвате категорично против неговата книга да бъде възприета сериозно и достоверно като посочени от автора източници..Затова пък Ви питам:

Готов ли сте да кажете в очите на Стефан Цанев;че излъга българите за своите думи???

Вижте, аз винаги стоя зад това, което съм написал, а и мисля, че темата не е за Стефан Цанев. Направете една тема за Стефан Цанев и аз с удоволствие ще споделя някои неща, които мисля за неговото творчество. :cool:

Скъпи Готик; :balloons1:

Признавам Ви умението ;винаги да се измъквате йезуитски.Обаче;аз ще направя всичко възможно да се свържа с господин Стефан Цанев;и ще го помоля да коментира.откъде са източниците които цитира; че Мара е майка на Баязид..защото точно за тяхната достоверност ;въз основа на което е писал "Български хроники" е спора Когато това стане възможно ще уведомя уважаемото ни форумно общество. :) :)

По въпросите на историята съм склонен да вярвам повече на историците, отколкото на писателите. А откъм исторически аргументи, все ми се струва, че ви опровергават доста добре до момента. ;)

Колкото до това ; че повече разчиташ на исторците ;отколкото на писателите;това означава ;че примерно пращаш по дяволите; почти цялото творчество на Вера Мутафчиева ;чиито творби изцяло почиват върху исторически източници...и не само нея.Пък камиларчето ;нека не се напъва толкоз патриотарски;че ако не беше военния гений на Лала Шахин...Баязид нямаше да струва нищо :P

Вера Мутафчиева е от една вълна български автори, които налагат нещо като нов исторически роман във време, когато самият историзъм изпада в много сериозна криза - например, има доста интересни дебати във Франция и САЩ за историзма и неговия метод. Честно казано, не съм се интересувал, например, нейният историзъм как се вписва в този проблем, но въпросът е методологически и е извън рамките на тази тема.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Ох, някои едно си знаят и все него си баят.... не се научи и това е , и ме караш пак да отговарям на лъжите и йезуитските ти номера тук ...

1. " http://www.xnetbg.co...hp?topic=274.60

Първо това е форум;а не исторически източник;както твърди той че предоставя информация от такъв източник.

Второ в поста на ₪ Eon ₪ се вижда противоречие в самите факти представени от укито "

Първо, това не съм го сочил за доказателство , а за място където намерих споменат от един форумец ( bankerche ) любопитния факт за разликите в датите на сватбата на Мурад и Тамара , и датата на раждане на Баязид ( нещо съвсем елементарно , но аз лично не бях се сетил за тази проверка, а все пак историците работят доста с дати, хронология ) ... И ако поразтърсиш източниците ще видиш че е точно така... дори в българските статии на уикито за Тамара и Баязид се виждат, така че няма да ти се налага да търсиш много .. В същата за Гюлчичек Хатун се споменава че е византийка ( византийка и гъркиня не са равни, но това е проблем на автора предвид че просто е използвал английската версия на Уикито с нейните препратки ( знае се че 99,99% от Бг уикито са преводи , някои дори преиначавани понякога, а останалото напъни за енциклопедично творчество ) ..

И в поста на потребителя Еон не се вижда противоречие с Уикито, това са твои измислици, човека явно е бил подведен от такива като теб твърдящи че Тамара е майката на Баязид и затова му е станало интересно не само за този случай, но и за другите султани и произхода на майките им...

2." Както се вижда няма установено мнение през коя година е роден Баязид.

За Мурад същата работа: "

Баязид е роден 1354-та според мнозинството историци, а само някои са склонни да му дадат че е най-късни към 1357-ма някъде .. Но сватбата на Тамара с Мурад е след 1371-ва година най- рано ( тогава остава вдовица ),но със сигурност преди смъртта на Мурад I на Косово поле през 1389-та ... Така че Баязид няма как да е от нея ..

3. " Гробът на Кера Тамара в Бурса е запазен и до днес във фамилната гробница на Османовци редом до този на султан Мурад I и посетителите го знаят като мястото на "българската царица Марийче". "

Мдаам, да да ама не, както би казал един мой преподавател, тази лъжа не минава пред никой... в Бурса е тюрбето на Гюлчичек Хатун, не на Кера Тамара ;) ..

И м/у другото никъде не наричат Кера Тамара с името Мария?? Чудно нали... Кера да, Тамара да, но Мария .... ??? А рожденното име на Гюлчичек Хатун така и не успях да намеря, възможни е тя да се казвала Мария ( доста разпространено сред гърците от време оно, поради любовта им към дева Мария), но не и Кера Тамара ( което ме подсеща за мара 5-те пръста само :D , ако мога да си позволя това отклонение )

А всички други твои умотворения с цитати и препратки към писателя ( защото е точно такъв, просто писател с претенции да се прави на историк ) Стефан Цанев , си е жива боза и то от най-евтините ... Няма история, няма нищо, освен имената на разни хроники и то само като материал за същия писател Стефан Цанев

П.С " Пък камиларчето ;нека не се напъва толкоз патриотарски;че ако не беше военния гений на Лала Шахин...Баязид нямаше да струва нищо "

Мдаам, камиларчето няма проблеми с нищо, то се радва че османските му предци са били способни военначалници и войни, създали и владели столетия една от най-огромните империи съществували по света , ценели са кадърните хора ( независимо от коя раса, етнос или религия ), успявали са да ги привлекат и им отдавали заслуженото, за разлика от други уж претендиращи да знаят нещо, а въртящи и сучещи покрай приказки от хиляда и една нощ ;):clown:

П.П.С Забравих, хареса ми историческия ти довод от вестник "Атака " :D:ph34r: .. останах сразен от смях...

П.П.П.С И още да доуточним, че като те знам как увърташ като византиец.... Под сватбата на Мурад с Кера Тамара, визирам вземането и за поредната съпруга в харема , поради родствената и връзка с васален владетел , с цел спечелването на "лоялността " му ( не напразно в кавички, защото е била доста съмнителна понякога ) ... или послушанието в най-честите случаи .. Политика, какво да се прави... М/у другото Иван Шишман става цар 1371-ва година ;) , и в тогавашната разпокъсана България, и сложни балкански взаимоотношения, най-вероятно сам да се е натиснал на Мурад, за да го спечели за съюзник в борбата срещу другите претенденти , и какво по-добро подаръче от овдовялата му наскоро сестра :whist:

Мдаам, камиларчето няма проблеми с нищо, то се радва че османските му предци са били способни военначалници и войни, създали и владели столетия една от най-огромните империи съществували по света , ценели са кадърните хора ( независимо от коя раса, етнос или религия ), успявали са да ги привлекат и им отдавали заслуженото, за разлика от други уж претендиращи да знаят нещо, а въртящи и сучещи покрай приказки от хиляда и една нощ ;):clown:

М/у другото Иван Шишман става цар 1371-ва година ;) , и в тогавашната разпокъсана България, и сложни балкански взаимоотношения, най-вероятно сам да се е натиснал на Мурад, за да го спечели за съюзник в борбата срещу другите претенденти , и какво по-добро подаръче от овдовялата му наскоро сестра :whist:

Усещах, че рано или късно ще се появи този лайтмотив в темата. :)

Всъщност, една от основните причини Османската империя да успее да завладее Балканския полуостров, се крие в това, че България и Византия водят много изтощителни войни помежду си, което ги превръща в лесна плячка за чужди нашественици. Разбира се, тук трябва да добавим и междуособиците и разпадането на България.

Друг интересен факт е, че след тези събития 2 века Османската империя продължава да се развива, даже някои казват, че се е грижела и за раята, но след това тя навлиза във фаза на упадък, който довежда до нейното разпадане 2-3 века по-късно.

А за сестрата на Шишман това си е стандартен политически ход, който е нещо нормално за този тип родово предавана власт.

Усещах, че рано или късно ще се появи този лайтмотив в темата. :)

Всъщност, една от основните причини Османската империя да успее да завладее Балканския полуостров, се крие в това, че България и Византия водят много изтощителни войни помежду си, което ги превръща в лесна плячка за чужди нашественици. Разбира се, тук трябва да добавим и междуособиците и разпадането на България.

Друг интересен факт е, че след тези събития 2 века Османската империя продължава да се развива, даже някои казват, че се е грижела и за раята, но след това тя навлиза във фаза на упадък, който довежда до нейното разпадане 2-3 века по-късно.

А за сестрата на Шишман това си е стандартен политически ход, който е нещо нормално за този тип родово предавана власт.

;) Каквото повикало, такова се обадило ...

А за разпокъсаността, да, спомага доста, но винаги е било така, дори Александър Македонски не завладява Персия в най-силните и години , нито пък Аспарух взема и създава България в най-силните години на Византия .. просто в историята силния побеждава слабия..... Но само с това да се оправдава не е коректно, нещата не са толкова прости...

Но това е друг въпрос, в момента ми е чудно какви още доводи ще ни изкара опонента за това че мара шепата е другото име на Гюлчичек Хатун, майката на Баязид I-ви ...... :whist: .. надявам се да не намеси изневери, рога, раждане извън брак и така нататък :D ...

П.С Поне поства весели картинки и клипчета , създава настроение... и добре извърта , признавам му таланта ... мдам..

просто в историята силния побеждава слабия..... Но само с това да се оправдава не е коректно, нещата не са толкова прости...

Аз не се оправдавам, даже в подобен тип теми винаги се опитвам да не гледам едностранчиво на нещата, но ти би трябвало да го знаеш. ;)

Наистина, нещата са доста сложни - географското положение също е важен фактор. Все пак, България допринася и за спирането на Османската империя по пътя й към Европа, така че не е като да се е предала без бой. Но и друго е интересно, освен Османската империя е имало и още една арабска цивилизация, която е била носител на висока култура и знание, но тя загива, завладяна от... Османската империя, която не е блестяла с тези качества, но пък за сметка на това е печелела войни.

Но тези неща са обект на друга дискусия.

:D мдаам..

1. " Ölüm Tarihi Akşehir, 8 Mart 1403 Önce I. Murat Sonra I. Mehmet Soyu Osmanlı Hanedanı Babası I. Murat Annesi Gülçiçek Hatun Dini İslam

Babası Sultan I. Murat, annesi ise Gülçiçek Hatun'dur....някъде да е споменато че майка му е гъркиня или византийка???? "

Май си и сляп , да беше прочел цялата статия, айде не цялата поне първите няколко абзаца , и щеше да видиш къде е написано че майка му е гъркиня

"Padişahlık öncesi [değiştir]

Babası Sultan I. Murat, annesi Rum asıllı olan Gülçiçek Hatun'du.[3][4]"

Предполагам че знаеш какво означава Рум асълъ олан ;)

2. "което пък;изобщо не си кореспондира с това ..или ...или...или "

Ооо, напротив, кореспондира си,стига да се чете внимателно а не йезуитски наслагачески като някои :whist:

3. " Няма тюрбе на Гюлчичек хатун...има гроб в комплекса..анадънмо чоджум.Гюлчичек не е приела исляма;тя е останала в християнската си вяра..за разлика от всички тогавашни съпруги...за които това е било задължително!!"

Явно вие знаете повече от местните нали , я да видим това

Публикувано изображение

http://www.lifeinbursa.com/fotografx/38/19623/turbe_medrese_ve_dergahlar/gulcicek_hatun_turbesi.htm

Сайта е за Бурса , предполагам ще си преведеш текста под снимката и сам :clown: ...(подсказка това е тюрбе с няколко саркофага,единия от които е на Гюлчичек Хатун.. И това е първата самостоятелна гробница (тюрбе) на жена на султан, обикновено се полагали до съпрузите си преди това ..И кой местен я нарича гробница на "българската царица Марийче" е чудно, явно само малцината като вас , за останалите и чужденците е известна както е написано в сайта .. А по въпроса дали е приела исляма, май пак фантазирате драги, явно звездите ви го говорят директно, или намастетата :D ,или го казва писателчето на Български хроники

Та аз съм ербап, ама вие нещо избягвате въпроса за датите на сватбата на Кера Тамара с Мурад, и годината на раждане на Баязид.. Бихте ли ни обяснили чудото как става съгласно вашия кумир писателя на небивалици ;) ... и ако може, по така без цигански номера ...

Опсаа, знаещия /шата ,май си сбъркал/а или прекалено надрусал/а с гугуъл превода но да го казваш толкова убедено че не се знаело :D ..много нагло от твоя страна .. Я хвани някой да ти го преведе като хората и тогава опитай пак :whist: ...и това което твърдя го твърдят бурсалии, а не сульо пульо от булгаристан дето е чел Стефан Цанев...

Ако се примолиш, може да ти го преведа ... :clown: .. все пак щом уж си женско , ще се престоря на кавалер поне малко, въпреки наглостта и лъжите ти...

" Защо бре малък ятаганчо; не обясниш на хората тук че това не е тюрбе;та лъготиш наляво и надясно. я;виж в каква хубава съвременна стая с дървена дограма;измазани прозорци и червен мокет е приютила ковчезите на майките на Мурад/става въпрос за рожденната му майка и за млечната - дойката/...щото така пише нали ятаганчо; що не кажеш на публиката че до 1958 година ;гроба ;а не тюрбето на Гюлчичек не се е знаело точно къде е в местността и ;че този ковчег е сложен в последствие.Как изглежда едно тюрбе съм дала линкове; дори два в тази тема."

Джокер .. последното изречение от текста под снимката " Türbe en son 1958 yılında onarılmıştır.... " се превежда - Последната реставрация ( възстановяване ) на тюрбето е през 1958-ма .. аннадън мъ ;) нерде Ямбул нерде Стамбул , и по въпроса за тюрбетата и какви са те, си доста далеч от истината , думата тюрбе означава гробница , и не всички са толкова пищни или монументални както се мъчеш да ги изкараш показвайки тази на Мурад I ..

Я гледай ти, изведнъж минахме на погребението на самия Мурад и Роскалана, на османска архитектура , чак учудващо ... :D .. А аз мислех че се късаше да доказваш че Кера - Тамара и Гюлчичек Хатун са едно и също лице.... :ph34r: Отново цирк в действие и цигански маниери..... Стига със смешните манипулации на преводи , изопачаване на думи, откровени лъжи и подвеждания ... Колкото до твоя любим писател Стефан Цанев, мисля че проблемите му не са с мен, а с част от фактите в историята които той тълкува неправилно, лъжливо дори ,както и с верните му последователи адвокати , които стават смешни покрай него :tongue2: .. А сега по сериозно, скъпа вземи си изпий валериана, че вече взе да се пениш и сътворяваш глупост след глупост, излагаш се като кифла .. ( Прочети Дневника на една Кифла , има я в нета и ще ти бъде полезна в ретроспективен план) .. П.С И за "съдирането" от търсене в нета, щеше да ти бъде полезно на теб ако го беше направила, по-малко глупости щеше да сътвориш.... както и щеше да понаучиш доста повече ... П.П.С А това за потурите , жлъчта и така нататък, казано от човек постващ за доказателство линк към статия във вестник "Атака" , ме развеселява страхотно , благодаря ти за веселите моменти от сърце :D ... както си и знаех, успя да направиш от темата цирка който очаквах , с малко помощ от мен разбира се ( виноват ) , все пак не понасям манипулатори и лъжци ..

• 1 месец по-късно...

Мале, ако се срещнем лице в лице, как ще лъсне истината...Тогава ни помощ от Уикипедията, ни от нейде другаде, а каквото сме прочели и знаем. Тъй е - зад компютрите всички сме велики и многознайковци. И пак ви личи аматьорщината. Доста.

Мале, ако се срещнем лице в лице, как ще лъсне истината...Тогава ни помощ от Уикипедията, ни от нейде другаде, а каквото сме прочели и знаем. Тъй е - зад компютрите всички сме велики и многознайковци. И пак ви личи аматьорщината. Доста.

Е, и ?

Това, което се пише не ти ли е достатъчно да ти послужи за това, че хората преди да напишат нещо тук са се интересували от темата и са прочели въпроснота информация ?! Четвърти коментар от теб в теми в раздела с един и същ смисъл и съдържание на постовете.

Зяждане ?

Прост спам ?

Или си мислиш, че всичко се прави само copy-paste и остава до там ?

Ако е така - жалко за теб самия ....

Добре, пича от заглавието е умрял. Какво толкова има да му коментирате и за какво е въобще тази тема? Нали за умрелите или добро или нищо? Ама и доброто чак толкова на дълго да го диплите, все едно човека е измислил универсално лекарство за рака...Обикновен земен човек, със неговите си страсти, постижения и падения, кой знае защо му се прави толкова масраф. Едва ли ще го съживите, или ще се отблагодари на някому от хвалещите го. Умрелият човек, е мъртво тяло, което в последствие се разлага. Няма самостоятелно живеещи енергийни, етерни или други форми, нито това което наричате душа, няма нищо! Освен това, което роднините му, познатите или непочнатите, които са чели или чули за него помнят, стига човекът да е направил нещо, поради което да е записан в нечия история, или по-голямо нещо, за да е записан в националната история, или велико нещо, поради което да е записан в световната история. Понякога, в някоя от тези истории или техните по-висши категории попадат и историите на хора, които не непременно заслужават да са там, или заслужават едно ниво, а случайно и незаслужено са описани и по-високо, защото е направено теденциозно прехвърляне на някоя лична история в национално ниво, а от там по подобен начин на световно. Дали не е с цел да се прокарват религиозни и покрай тях в последствие стратегически интереси на друга нация в България? Не ми се иска във форума да се обсъжда кръволочката Харрем Султан и тази убийца, да се правят опити да бъде възхвалявана!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Нещо сте се объркал..не;че Ви е за пръв път де. :tongue2:

Националната българска"гордост" Митьо е жив и здрав и продължава да се изявява в ефир;който благосклонно му дават българските мас медии.

Умря Питона;дето ухапа израелската порно звезда Орикс Фокс:

...

Не съм наясно в каква световна конспирация ме намесвате;ама да знаеш не съм от тях;мари как ;Сийке;нито пък някъде видях да съм писала хвалебствена ода за кръволочката Гюлчечек..нещо си се объркала ;мари како.Мхм... кафенце;таз сутрин пи ;ли? :tongue2:

Ами "пича" съм написал, именно щото му е умрял питона. Хвалебствена ода точно не съм видял, но гледам да предотвратя писането, или поне постването, на такава. И другото е също толкова метафорично, че в някои случаи и повече. А и същият коментар в съответната му част се връзва добре и не само с Пищялката. Това, че му е омекнала китката, още повече дава основание за женският род накрая на коментара. :)

Редакция: Допълнение и поправка на печатни грешки.

Да, пил съм си кафето, ама очаквах от теб малко повече въображение, докато ме четеш ;)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.