Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За новата ми конфигурация, Вашето мнение!

Featured Replies

Абе направо да изчака Айви Бридж с хд4000. :wink12:http://hardwarebg.co...аботи-под-dx11/ Но няма да е месец...

Тука колко време да чакам? А щайгата с която в момента работя дали ще изчака един господ знае.Както работи и замръзва всичко. Единствено спасение - РЕСТАРТ. И ако свалям нещо по голямо 4-8 гигабайта, почвам отново. А мненията Ви са доста интересни за мен с обясненията и предложенията.Ето последното на "naruto" - като се замисля се оказва много прав за продължителен период от време. Мненията ВИ, за мен са много важни. Аз ненапразно казах, че благодарение на "кокомил" до сега съм имал две чудесни конфигурации. Затова Ви благодаря.

А това за мен като че ли е решаващо: ASUS P8Z68-V - 289 лв.

За отделна видеокарта. Единствено не зная какви изходи може да има на дъното, което ще купя, затова в последствие се спирам на външна. Но SSD диск - абсолютно задължително.

Ами нещо за Април се говори но кога ще ги има у нас колко ще струват а и кой модели ще изкарат е друг въпрос.

Последно четох нещо че първо ще пускат заместниците на К моделите та има бая да чакаш за нещо по-нормално.

За конфигурацията мисля че това е максимума при тоя бюджет. Отлично дъно, по-доброто ssd (S511 vs S596) и една идея по-добър процесор.

Естествено това е за сметка на едната плочка рам но смятам че 4 GB са ти достатъчно а винаги може да купиш още като ти потрябват.

Виж SSD-то и дъното ще е малко трудно да ги върнеш в магазина и да доплатиш за по-добри ако не си доволен. Не че е невъзможно де.

пс. Дъното си има всички видове изходи за вгр. видео. Връзваш монитора към DVI а ТВ към HDMI. Същата работа все едно имаш видеокарта.

Разликата е че нищо не ти шуми не ти грее и харчи ток. Да не споменаваме че спестяваш 200/300 лв. или колкото там си приготвил.

В крайна сметка видеокартата ще я взимаш след няколко месеца та ще имаш време да тестваш и да си прецениш има ли смисъл от такава.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Обсъждали сме не малко пъти, че при Sandy bridge системите основните контролери са вградени в процесора и за това дъното не е особено важно - просто една платка на която се "забождат" останалите компоненти. Именно заради това не препоръчвам да се отделя голяма сума пари за дънната платка, а е далеч по-добре да се вложат в някой от другите компоненти. Но понеже се търси сравнително качествено дъно с хубави екстри, то AsRock Z68 Pro3 Gen3 според мен е дъното с най-добро съотношение цена/възможности/качество на изработка. Процесора - не е толкова важно дали ще е с HD3000 или HD2000, при положение, че видеоконтролера няма да се натоварва изобщо, освен с гледане на HD видео, а това не е никакъв проблем дори за орязания Intel HD Graphics в мобилните Pentium B9xx процесори.

60GB Corsair Force Series™ 3 е страхотен SSD диск, макар че за мен е прекалено рано за тая технология. Дисковете все още не се достатъчно надеждни, цената за гигабайт е прекалено висока, производителността е висока, но не във всички аспекти и в някои случаи е по-подходящо ползването на RAID 0 масив, но от друга страна кеф цена нема и си е яко приложенията да зареждат страшно бързо.

8GB Exceleram DDR3 1600 е страхотна за цената си памет с 10 години гаранция и low profile охладители, които няма да пречат дори да се сложи афтърмаркет охлаждане на процесора.

До тук станаха 205+219+90 = 514лв. и остават около 280лв. за процесор. Intel Core i3-2125 се събира в бюджета и е с отлична производителност за парите си.

Обсъждали сме не малко пъти, че при Sandy bridge системите основните контролери са вградени в процесора и за това дъното не е особено важно - просто една платка на която се "забождат" останалите компоненти. Именно заради това не препоръчвам да се отделя голяма сума пари за дънната платка, а е далеч по-добре да се вложат в някой от другите компоненти. Но понеже се търси сравнително качествено дъно с хубави екстри, то AsRock Z68 Pro3 Gen3 според мен е дъното с най-добро съотношение цена/възможности/качество на изработка. Процесора - не е толкова важно дали ще е с HD3000 или HD2000, при положение, че видеоконтролера няма да се натоварва изобщо, освен с гледане на HD видео, а това не е никакъв проблем дори за орязания Intel HD Graphics в мобилните Pentium B9xx процесори.

60GB Corsair Force Series™ 3 е страхотен SSD диск, макар че за мен е прекалено рано за тая технология. Дисковете все още не се достатъчно надеждни, цената за гигабайт е прекалено висока, производителността е висока, но не във всички аспекти и в някои случаи е по-подходящо ползването на RAID 0 масив, но от друга страна кеф цена нема и си е яко приложенията да зареждат страшно бързо.

8GB Exceleram DDR3 1600 е страхотна за цената си памет с 10 години гаранция и low profile охладители, които няма да пречат дори да се сложи афтърмаркет охлаждане на процесора.

До тук станаха 205+219+90 = 514лв. и остават около 280лв. за процесор. Intel Core i3-2125 се събира в бюджета и е с отлична производителност за парите си.

Благодаря и за Вашето мнение, което също за мен е на изключително ниво. Ще го имам в предвид за крайният резултат, понеже все още имам достатъчно време за размисъл по всички компоненти.Само да отбележа. Твърдо е мнението ми за SSD диск.В такъв случай пари за видеокарта май няма да има и ще наблегнем по другите компоненти, защото съм съгласен със Вас! AsRock Z68 Pro3 Gen3 Това дъно също ми е по сърце и има много добри отзиви за него. Никога не съм имал такова и бях с малко предубеждение, но от последните месеци забелязвам че дъното все повече се котира. А и цената е добра.Ако разполагах с достатъчно количество финикийски знаци, просто щях да споделя цената и да се направи нещо добро, което ще ме устройва в близките няколко години.Както казах, всичко ще бъде за обработка на непрофесионална медия/аудио и видео, фотографии и други/ Честно, много ми помагате. Благодаря на Всички ВАС!

И от мен глас за ASUS. Имам лаптопа на ASUS и се представя впечатляващо. Поздрави

Обсъждали сме не малко пъти, че при Sandy bridge системите основните контролери са вградени в процесора и за това дъното не е особено важно - просто една платка на която се "забождат" останалите компоненти. Именно заради това не препоръчвам да се отделя голяма сума пари за дънната платка, а е далеч по-добре да се вложат в някой от другите компоненти. Но понеже се търси сравнително качествено дъно с хубави екстри, то AsRock Z68 Pro3 Gen3 според мен е дъното с най-добро съотношение цена/възможности/качество на изработка.

Дъното е много важен елемент в една конфигурация и ако човек има възможност да инвестира в него допълнително, това никога не е излишно. А AsRock се наложиха на пазара предимно с икономически похвати, а не толкова с технологически - т.е. направиха дъмпинг на пазара на дъната, което за нашите условия е добре дошло, защото се спестява някой лев, но ако това не е водещият критерий, човек може да се огледа и за някоя друга марка. :cool:

Специално това дъно е ориентирано към НЕентусиаст клас потребители,които:

1.Не могат/искат да инвестират повече в дъно

2.Нямат намерение да правят SLI/CF

3.Нямат намерение да се занимават с клок

4.Нямат намерение да ръчкат настройките на напреженията с каквато и да е цел

5.Нямат нужда от много портове

6....и същевременно искат достатъчно качествено изработено дъно за стабилна работа...

Ако автора отговаря на тези условия,спокойно може да го вземе и спестения някой лев да се налее в нещо друго което да донесе повече производителност.За видео и фотообработката бих препоръчал във всички случаи добавена карта с модерна архитектура за GPU поддръжката.Което не означава скъпа геймърска карта...Това определено ще даде повече разлика в приложенията отколкото процесор със 100-200 мгхц отгоре за повече пари.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.