Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с BUS Controller

Featured Replies

Немога да намеря този bus controller за Gigabyte GA-P31-DS3L .Намирам уж което мисля,че е правилно ,но немога да инсталирам, не го намира нито ръчно нито автоматично компа за да го инсталира .Какво да направя?

post-319629-0-68420600-1329131937_thumb.

Немога да намеря този bus controller за Gigabyte GA-P31-DS3L .Намирам уж което мисля,че е правилно ,но немога да инсталирам, не го намира нито ръчно нито автоматично компа за да го инсталира .Какво да направя?

Да инсталирате драйверите за дънната платка

http://www.gigabyte....3l_1x/download/ - изтеглете и инсталирайте драйвер за chipset. Рестартирайте компютъра, ако намери ново устройство се съгласете да го инсталира автоматично.

Също така виждам, че имате проблем и с audio драйвер в секцията по-надолу, според използваната операционна система изтеглете и инсталирайте и него.

Успех.

Също така изтеглете и инсталирайте последния сервизен пакет за 'вашата' операционна система:

Windows XP е SP3

Windows Vista е SP2

Windows 7 е SP1.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

• Автор

Точно от там и аз го намерих имам го изтеглен ,но не го намира компа .Е пак ще пробвам пък да видим и това съм сложила мерси

Точно от там и аз го намерих имам го изтеглен ,но не го намира компа .Е пак ще пробвам пък да видим

и това съм сложила мерси

Явно не сте го сложили като хората. Вероятно драйверите има програма за инсталация, стартирайте я

Оффф - файловете на гигабайт са компресирани със 7zip със селвекстракт. При стартиране на изтегленото exe, вие само разархивирате файловете, но не ги инсталирате. Просто погледнете къде са се разархивирали и търсете файл setup.exe или install.exe. Стартирайте него и следвайте стъпките. Успех.

• Автор

Много съм ти благодарна bus controllera стана хич не съм се сетила първо да го разархивирам :no-no: ,но сега с аудиото нещо не се получава разархивирах файла,но се показаха две папки и в тях много подпапки във всяка по две файлчета едното пише инстал,а другото нещо си друго не го разбирам в едната папка най-отдолу има икона - ASetup ,но нищо не се получава когато я щракам.Изтеглих драйвера от същото място за моята операционна система( Windows XP)

Кой аудио драйвери изтеглихте - първия линк 98мб или втория линк 28мб?

• Автор

и двата,но мисля,4е втория ми трябва трябва ми bus driver имам си realtek има една програма realtek мисля,че се казваше с нея се настройва звука не знам как точно се казваше да си я изтегле имаш ли идея кза какво говоря или немога да обясня правилно иконата е една кафява икона

ако сте изтеглили първия линк - разархивирайте го както предния драйвер и търсете файл с името само setup.exe в главната директория Realtek.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

• Автор

направих го и ми даде някаква грешка ето това е файла,и разархивиран и грешката едната снимка се оказа голяма и неможах да я кача ,но направих това което каза и ми даде тази грешка направих и други снимки да покажа ама са големи немога да ги кача,а в момента нямам програма да се занимавам да ги намалям

post-319629-0-60998700-1329144581_thumb.

post-319629-0-93436200-1329144595_thumb.

направих го и ми даде някаква грешка ето това е файла,и разархивиран и грешката

едната снимка се оказа голяма и неможах да я кача ,но направих това което каза и ми даде тази грешка

направих и други снимки да покажа ама са големи немога да ги кача,а в момента нямам програма да се занимавам да ги намалям

Първо трябва да инсталирате ето това

Microsoft UAA (Universal Audio Architecture) Bus driver (Full Multi-language version )

След това и драйверът

Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip (Including Microsoft UAA Driver in English edition)

Ако не се оправят така нещата трябва да направите описаното в тази тема.

Един съвет от мене по-добре извикайте някой който разбира повече.

Ако сте инсталирали наистина драйвера на чипсета, пробвайте това: отваряте device manager и под саунд търсите това UAA High Definition Audio Bus Driver, давате му disable и uninstall. после пак пробвате драйвера за звука. Мненията ни се различават с mergy_1, пробвайте първо неговото. Съжалявам, ако съм подвел някой.

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

• Автор

Така реших да пробвам първо вариянта на bluelight първо дадох disable и после uninstall и ми показа следния надпис "Warning you are about to uninstall this device from your system" дадох " ok" и после показа това " Failed to uninstall the device. The device may by required to boot up the computer " какво ще рече това ако махна сървис пак 3 дали ще ми се оправи проблема?

Така реших да пробвам първо вариянта на bluelight първо дадох disable и после uninstall и ми показа следния надпис

"Warning you are about to uninstall this device from your system" дадох " ok" и после показа това " Failed to uninstall the device. The device may by required to boot up the computer " какво ще рече това

ако махна сървис пак 3 дали ще ми се оправи проблема?

Оставете сървис пак три. Пробвайте пак с инсталацията на драйвера, важното е, че сте му дали disable. Ако не стане, тръгвате по пътя на mergy_1 .

Може ли пак снимка на проблемното място, както и да разгърнете так където пише 'Graphics adapter' за да видим модела. Всъщност имате ли проблеми със звука?

да все още нямам звук ,а това 'Graphics adapter' къде да го намеря

Моя грешка - 'Display adapter' е, на същия прозорец го намерете и щтракнете плюса, за да се отвори раздела и снимайте прозореца.

Също така отидете на бутона 'Start', натиснете го, намерете 'Settings' и после 'Control panel'. След това изберете 'Add/remove programs' и изчакайте да се отвори. Снимайте съдържанието на отворения прозорец, за да се ориентираме какво сте инсталирали.

• Автор

Съжалявам,4е се забавих ето поисканото другата снимка нещо не мога да я кача ,но пак ще пробвам сега не ми приема снимката ,а са правени по един и същи начин една след друга ще ти напиша какво пише "AMD Radeon HD 6600 Series

post-319629-0-81662000-1329231128_thumb.

Аз лично не виждам никъде инсталиран Каталист. И защо ти е това ХР, слагай направо 7.

• Автор

имам го ,но не можах да намеря из папките серийния номер та се отказах трябва да го направи човек който разбира,а в момента нямам такъв под ръка Знам,че темата беше друга и вероятно досаждам с много въпроси,но се опитвам да се науча и аз да се справям сама с поне някои проблеми и за това ще попитам за още нещо от както преинсталирах компа не се изключва трябва да го изключвам от копчето на какво се дължи това?

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_xp-32.aspx#1 - тук да изтеглите и инсталирате пълните драйвери за видеокартата и за губещата се част от звука. След като оправите този проблем с драйвера и ако нямате други удивителни - ще решим и другия проблем с изключването.
  • Автор

За съм инсталирала каталиста от диска,но не змам защо не ми се показваше никъде още снощи го дръпнах от този сайт и пак го инсталирах този път успешно,но пък се оказа,че съм го имала изписа ми ,че имам инсталирана по-нова версия желая ли да го заменя с по-стара версия и аз съответо се съгласих за проба пък да видим и ето на проблема със звука си остана няма го.Освен това все още имам удивителна на надписа "audio device on high defination audio bus " Този аудио бус ми създава много проблеми опитах да го деинсталирам и да го сложа пак,но не се получи. преди имах една икона с настройки на каталиста,но сега го няма

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.