Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVD записвачка и проблем с флашка

Featured Replies

С тази програма съм възстановявал няколко неволно изтрити флашки и карти от фотоапарати.Мисля,че възстановяваше папки.Изисква регистрация. Проверете флашките за вируси преди това с няколко програми и на сигурен компютъра.

Защо не се опитате да прочетете информацията запазена на флашките на друг компютър? В случай, че се получи, после винаги можете да си ги копирате или запишете на дискове.

Пробвай на друг компютър с USB 2.0 и ползвай ScanDisk RescuePro версия 2.0.xx Toва е една от най-ефективните програми за възстановяване. По-новите версии са боза, имай го предвид.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Пробвай на друг компютър с USB 2.0 и ползвай ScanDisk RescuePro версия 2.0.xx Toва е една от най-ефективните програми за възстановяване.

По-новите версии са боза, имай го предвид.

Здравей, програмата ScanDisk RescuePro или SanDisk RescuePro се казва? Търсих в нета и уникалното е, че намирам и двете наименования, най-вероятно правописна грешка има едното. И версия 2 въобще не намирам. Най-често срещаните са 4 версия и 5 версия, само един път мернах 3 версия. И 4 версия е от 2008 година, значи тая версия 2 ще е много стара, но щом е най-способна...

Ако я имаш 2 версия кажи, ще те помоля да ми я пратиш или по мейл или по скайп.

Иначе по-горната програма, която ми дадоха на линк - Recover My Files я пробвах, наистина възстановява и самите папки както са си с файловете вътре, но за съжаление ми възстанови само една част от информацията, по моя преценка някъде към 1/3 от цялата информация.

На всяка цена трябва да пробвам и ScanDisk RescuePro версия 2 дето казваш, че е най-добра. Ще чакам да ми пишеш. :)

Здравей, програмата ScanDisk RescuePro или SanDisk RescuePro се казва? Търсих в нета и уникалното е, че намирам и двете наименования, най-вероятно правописна грешка има едното. И версия 2 въобще не намирам. Най-често срещаните са 4 версия и 5 версия, само един път мернах 3 версия. И 4 версия е от 2008 година, значи тая версия 2 ще е много стара, но щом е най-способна...

Ако я имаш 2 версия кажи, ще те помоля да ми я пратиш или по мейл или по скайп.

Иначе по-горната програма, която ми дадоха на линк - Recover My Files я пробвах, наистина възстановява и самите папки както са си с файловете вътре, но за съжаление ми възстанови само една част от информацията, по моя преценка някъде към 1/3 от цялата информация.

На всяка цена трябва да пробвам и ScanDisk RescuePro версия 2 дето казваш, че е най-добра. Ще чакам да ми пишеш. :)

SanDisk RescuePRO, допуснал съм типографска грешка..Извинявам се...

Версия 2 на програмата ми е спасявала кожата, тези над 2 май са джава базирани и т.н, абе нещо не съм доволен...

Купи си нов компютър.Тези компютри с usb1.0 отдавна никой не ги използва.

• Автор

SanDisk RescuePRO, допуснал съм типографска грешка..Извинявам се...

Версия 2 на програмата ми е спасявала кожата, тези над 2 май са джава базирани и т.н, абе нещо не съм доволен...

А най-същественото? Имаш ли 2 версия? :)

Твоят съвет е наистина един от най-уникалните, повярвай ми. Ако имах средствата непременно щях да го направя...

@mitko_hp

Пич,тук не е технически супермаркет и няма продавачи-консултанти ,които пробутват боклуци на клиентите си.Тук се помага със съвет най-вече ,споделя се опит и ако нямаш или по-скоро не знаеш какво да кажеш има дрън-дрън сайтове,скайпове,бууци разни....

Редактирано от Jimm (преглед на промените)

А най-същественото? Имаш ли 2 версия?

Твоят съвет е наистина един от най-уникалните, повярвай ми. Ако имах средствата непременно щях да го направя...

Mислех, че я имам, но когато ми се повреди един твърд диск, се е оказало че съм я загубил. Беше оригинална, от служебният компютър..Сега вече не работя на същото място :(

Щом не можеш да разбереш ще ти обясня :) щото е по мързелива работа . Стартираш програмата която ти открива САМО флашки , външни твърди дискове и ги изключваш по лесно от колкото да преглеждам и да търся от един дълъг списък с набучени устройства кое аджеба трябваше да изключа :)

Не е само това. Друга много важна опция (поне при посочените от мен две руски програми) е възможността отново да върнеш вече изключеното USB устройство, без да се налага неговото физическо изваждане и повторно вкарване в USB буксата. Тези екстри при стандартната (вградена в ОС) функция липсват. Има и анимирани картинки на всички устройства и по този начин можеш много лесно и с бърз поглед да се ориентираш кое какво е.

Знаете ли за какво ме е яд...яд ме е, че през тези години, през които съм ползвал флашки не съм знаел за безопасното изключване и цялата бол информация може да се е прецакала. Ако съм знаел, нямаше да се стига до проблеми.

Вчера си бях направил поддръжка на компа с няколко програми и днес след рестарт установявам, че камерата ми работи. Следователно usb портовете си работят. Отново сложих 4гб флашка, този път реакция имаше от нейна страна, показа я в менюто на my computer като устройство, но пак нямам достъп до информацията на самата флашка, показва ми празна страница като вляза в нея. И взех да се чудя как да стигна до тази информация, поне да успея да прехвърля една част от нея на харда и да я запиша на компактдиск. Явно файловете са скрити по някакъв начин във флашката и нямам достъп до тях, празна страница както казах.

Някой знае ли как мога да виждам отново данните във флашката? На properties гледам, че всичко си стои вътре, но нямам достъп това е.

Имам инсталирани някои програми отпреди доста време, които са за възстановяване на изтрити файлове, една от тях е Recuva. Пробвах с нея да сканирам устройството - в случая флашката и стана. Извади ми като резултат известен брой файлове (не знам дали бяха всички, мисля, че не) и чрез възстановяване прехвърлих една доста малка част на харда. Но като гледах резултатите установих, че някои файлове са в много лошо състояние, други са непоправими, но като цяло са си ок - така показваше като резултат самата програма за възстановяване на изтрити файлове - Recuva. Не знам дали в действителност са повредени по този начин файловете вътре във флашката, защото все още не е ясен какъв е проблема, просто тази програма ги показваше така.

Някой знае ли програма за достъп до данните на флашка и за прехвърлянето им на харда едно към едно? Не ми върши работа Recuva-та, аз просто я ползвах, за да имам достъп до флашката и да се опитам да видя какво става. Когато Recuva почна да прехвърля информацията на харда всичко беше струпано накуп, всички файлове бяха накуп, тоест самата подредба по папки я нямаше, което не ми върши никаква работа Трябва ми програма само за достъп до данните на флашката, за да мога да си ги прехвърля на харда както са си и на харда вече да си преценя аз кое е повредено, кое не и дали нещо въобще е повредено, разбирате ли?

Голяма бела ми се отвори на главата, това е положението. Яко ми пуши главата, това е картинката...страшен кошмар, мани...

Провери си файловете на друг компютър и ползвай различни програми за възстановяване на файлове, но може и малко скептично да подхождам, но на дали ще си върнеш всичко. Възможно е вече файловата система на флашката да се е повредила и нещата стават много сложни. Иначе ако хардуерно не е повредена флашката, един формат ще оправи всичко, но ще загубиш информацията. А за това,че си на USB 1.1 е много дразнещо, но има спасение от това. По-горе имаше снимка и линк към допълнителна платка за PCI с USB портове. Аз на времето я закупих подобна за 22лв. Ако се не лъжа и съм много доволен от нея. Освен 4-те порта от външната страна (явяваща се задна за компютъра) има и още един (5-ти) порт, който остава вътре в компютъра. На него съм закачил една USB карта четец.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.