Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVD записвачка и проблем с флашка

Featured Replies

Здравейте на аудиторията! Имам 2 въпроса относно флашка и относно dvd записвачка: 1) Компютърът ми е доста стар и слаб - 10 годишен. Хардът ми е 30 гб. Имам CD записвачка. Имах известен брой cd-та и преди 3 години реших да си запиша всичко на две флашки - по 2 и 4гб. Ползвам ги периодично през тези 3 години, добавям нови файлове към тях, трия някои, когато намалее свободното място и т.н. На моменти забелязвам, че флашката сама трие някои файлове, което е доста учудващо за мен. Качил съм примерно няколко папки с файлове и след известно време установявам, че някои от тези папки са празни, а аз не съм ги изтрил. Имам голям брой папки с файлове и на двете флашки, и на двете наблюдавам същото явление периодично. И на двете флашки свободното място е няколко мб, даже на моменти, когато съм добавял нови неща е достигало кб. Дали причината е в това, че свободното място драстично намалява и флашката сама трие файлове по избор? 2ГБ се водят 1,87 в действителност, а 4ГБ са 3,87ГБ. Не съм превишавал никога тези стойности, както казах винаги е имало малко свободно място останало. И най-неприятното нещо, което се случи вчера е, че 4гб флашка отказа да работи. Вкарвам я във USB-то, но когато вляза в нея вътре няма нищо, нямам достъп до данните, показва ми празна страница. Гледам на properties, че данните са си вътре, показва заетото и свободното място както я бях оставил последния път, но реално нямам достъп до папките (празна страница). Някой имал ли е подобен проблем? Аз не знам просто какво да правя в случая, това е страшно много информация вътре, как да си я върна, как да се покаже отново тази информация, за да работя с нея? Това е дългогодишен труд, не искам да отиде на вятъра в никакъв случай. Гарантирам, че няма вируси, в това отношение си поддържам компютъра изряден периодично. Ако се е развалила, направо нямам думи, как може така бързо да сдават багажа, все пак 3 години не са чак толкова много време. Някои ми говорят за форматиране, че периодично трябвало да се форматира флашката като дискетата, обаче аз в моя случай сега какво да правя? Много моля някой, ако има някаква идея, нека да сподели, ще му бъда много благодарен! 2) Както казах, всичките ми компактдискове са CD-r. Вторият ми въпрос към вас е след време, ако си взема DVD записвачка, дали ще мога на нея да ползвам CD дисковете си? Ще ги чете ли? Ами това е засега, много благодаря предварително!

Здравейте wind_energy!

Ще Ви отговоря на втория въпрос първо - Да ще можете да ползвате CD дисковете си безпроблемно и с DVD записвачка!

Относно първия въпрос,USB-то само на един изход ли го пробвате,ако е само на един,пробвайте и на останалите и ако отново не стане,пробвайте USB-то при някой приятел/ка и вижте дали ще Ви го отвори!

Това е засега ще очаквам да чуя какво е станало,за да видим как да разрешем вашият проблем! :wink12:

2) Както казах, всичките ми компактдискове са CD-r. Вторият ми въпрос към вас е след време, ако си взема DVD записвачка, дали ще мога на нея да ползвам CD дисковете си? Ще ги чете ли?

Да ще ги чете и ще си ги записва нормално. Дори може и по-бързо да ги чете.

Относно флашките не се знае какви са и правели ли са преди проблеми?

• Автор

Здравейте wind_energy!

Ще Ви отговоря на втория въпрос първо - Да ще можете да ползвате CD дисковете си безпроблемно и с DVD записвачка!

Относно първия въпрос,USB-то само на един изход ли го пробвате,ако е само на един,пробвайте и на останалите и ако отново не стане,пробвайте USB-то при някой приятел/ка и вижте дали ще Ви го отвори!

Това е засега ще очаквам да чуя какво е станало,за да видим как да разрешем вашият проблем! :wink12:

Здравейте,

тази вечер пробвах отново 4гб флашка, но отново не можах да вляза вътре в нея и нали знаете отзад флашките имат диод, който примигва при работа...та като я пробвах много малко примигваше в сравнение с други пъти преди, когато си работеше всичко както трябва. Извадих я от едното USB и я пробвах на другото, но този път въобще нямаше светлинна индикация от диода и въобще не отчита и на компютъра, че е включена, няма я и като устройство в менюто на My Computer. Извадих я и пробвах във всички останали изходи на USB (общо 6 на моя компютър), но вече въобще никаква реакция - нито светлинна, нито я разпознава, че е свързана с компютъра. Пробвах и другата флашка (2гб), но вече и тя по същия начин. И проблема ще е в USB или някакъв друг системен проблем. Както казах, компютъра ми е 10 годишен, USB-то е 1.0 и не искам да си мисля, че е сдало багажа, но май натам отиват нещата, след като и втората флашка отказа цялостно да работи. След това пробвах и уеб-камерата, която също е вързана към USB, но и тя не иска да работи.

Ще се радвам да чуя какво мислите и Вие. Как може да се оправи USB-то? Или някъде другаде е първоизточника на проблема?

Благодаря.

USB порта е 1.0,USB-тата от 2GB и 4GBи те ли са 1.0? Както споменах в по-горния пост би било хубаво да пробвате поне едно от USB-тата на друг компютър,за да разберем дали проблема е във вашия компютър или USB-тата са здали багажа! Иначе каква ОС ползвате и какво Ви е дъното?

• Автор

USB порта е 1.0,USB-тата от 2GB и 4GBи те ли са 1.0?

Както споменах в по-горния пост би било хубаво да пробвате поне едно от USB-тата на друг компютър,за да разберем дали проблема е във вашия компютър или USB-тата са здали багажа!

Иначе каква ОС ползвате и какво Ви е дъното?

Флашките са купени преди 3 години, марка Kodak и не мисля, че са 1.0, защото всеки път като съм ги вкарвал в usb порта ми е изписвало съобщение, че е вкарано високоскоростно usb устройство в нискоскоростния usb порт 1.0, така че са 2.0 сигурно. Аз така съм ги ползвал през тези 3 години и досега е нямало проблем, освен в случаите, когато съм забелязвал, че липсват някои файлове в някои от папките и вероятно е давало грешка някъде при прехвърлянето на данните, заради разминаването в скоростите между порт и флашка, а може и другаде да е причината не знам, просто предполагам. Мисля, че причината е в компютъра, защото както казах и уеб-камерата, която е вързана към usb не иска да работи.

С Windows XP Pro съм, дъното ми е Гигабайт отпреди 10 години.

Ако знаете как мога да накарам USB-то да заработи ще е много добре.

Никога нищо не съм пипал по настройките, а тая вечер като гледах Device Manager-а в контролния панел и по специално Properties на USB Root Hub-овете видях, че има отметка на "Allow the computer to turn off this device to save power" . Това нормално ли е да е така или по принцип е зададено, ако се ползва лаптоп?

Ако компютъра Ви е настолен, то тогава тази опция е безпредметна и е хубаво да се изключи. Възможно е нещо да е повредило драйверите на USB-тата. От диспечера на устройствата намерете USB и ги деинсталирайте. Рестартирайте компютъра и пробвайте отново. ОС трябва сам да си ги инсталира отново. Съвет към питащия. Ако са ви много ценни данните не бива да разчитате само на някаква флашка от преди 3 години или СД диск. Трябва да ги архивирате на няколко места по възможност в повече екземпляри. Предполагам сте финансово затруднен, но ако наистина е важна информацията Ви, моля да си вземете една ДВД записвачка (вече са по 30-на лв.) и малко ДВД дискове. Много добра идея е и външен USB диск с форматиран с NTFS и там да си съхранявате всичко. Така ще имате на три различни носителя (външен диск, ДВД диск и флашки) важната информация. п.п. Една флашка може да се развали още от първото си включване, така че радвайте се че сте я ползвали цели 3 години. Може и никога да не се развали, но това само Бог знае! п,п.2 ВАЖНО!!! Винаги преди да изключите (извадите) USB устройство е редно първо да го изключите софтуерно с функцията „безопасно премахване на USB устройство“!

Не мисля, че са драйверите, по-скоро USB-тата са си заминали. Но за всеки случай пробвайте каквото е казал колегата Еди. Ако и тогава няма оправия направете следното: пробвайте уеб камерата си на друг компютър, ако там работи, USB портовете Ви наистина са заминали. Ако това е, което ви се е случило, препоръчвам да си закупите това щото все пак без USB-та не върви.

• Автор

Ако компютъра Ви е настолен, то тогава тази опция е безпредметна и е хубаво да се изключи. Възможно е нещо да е повредило драйверите на USB-тата. От диспечера на устройствата намерете USB и ги деинсталирайте. Рестартирайте компютъра и пробвайте отново. ОС трябва сам да си ги инсталира отново.

Съвет към питащия. Ако са ви много ценни данните не бива да разчитате само на някаква флашка от преди 3 години или СД диск. Трябва да ги архивирате на няколко места по възможност в повече екземпляри. Предполагам сте финансово затруднен, но ако наистина е важна информацията Ви, моля да си вземете една ДВД записвачка (вече са по 30-на лв.) и малко ДВД дискове. Много добра идея е и външен USB диск с форматиран с NTFS и там да си съхранявате всичко. Така ще имате на три различни носителя (външен диск, ДВД диск и флашки) важната информация.

п.п. Една флашка може да се развали още от първото си включване, така че радвайте се че сте я ползвали цели 3 години. Може и никога да не се развали, но това само Бог знае!

п,п.2 ВАЖНО!!! Винаги преди да изключите (извадите) USB устройство е редно първо да го изключите софтуерно с функцията „безопасно премахване на USB устройство“!

Много Ви благодаря за помощта.

1) Казвате от диспечера на устройства - имате в предвид Device Manager-a и оттам да деинсталирам всички драйвери на Universal Serial Bus Controllers, така ли? Имам USB устройства на 2 групи там ( първа група universal serial bus controllers и втора група others devices), в първата са 7 на брой (1 - feitian rockey4, 3 - usb root hub-a, 3 - via rev 5 or later usb universal host controller), а във втората група е само 1 - universal serial bus controller.

На абсолютно всичко що е USB ли да махна драйверите или само на някои?

Да не стане така уиндоус-а да не може да ги инсталира пак, та да се чудя как да оправям всичко после? Гледам на втора група other devices има опция за reinstall от самото меню properties, специално там мога оттам директно да пробвам нали, без да се налага рестарт и ОС-а сама да ги преинсталира?

2) Казвате, че DVD дисковете са по-надеждни от CD, така ли да разбирам? В какво отношение е това, по-качествени записи ли стават на тях? Знам, че имат защита за авторски права и възможност за двуслоен запис в сравнение със CD-тата.

3) Под „безопасно премахване на USB устройство“ какво да разбирам? Всеки път като съм вкарвал флашките сами излизали 1-2 иконки долу в трея, оттам ли първо трябва да се зададе софтуерно изключване или от някъде другаде?

Благодаря.

Не мисля, че са драйверите, по-скоро USB-тата са си заминали. Но за всеки случай пробвайте каквото е казал колегата Еди. Ако и тогава няма оправия направете следното: пробвайте уеб камерата си на друг компютър, ако там работи, USB портовете Ви наистина са заминали. Ако това е, което ви се е случило, препоръчвам да си закупите това щото все пак без USB-та не върви.

Това, което давате като снимка е платка с 4 USB гнезда, която да Ви кажа не знам къде ще се сложи на моя компютър, не знам дали въобще ще пасне. Моите USB портове са на 3 различни места на кутията - 2 отпред на кутията, 2 отзад по средата и 2 отзад най-ниско долу. Не знам дали всички се захранват и дали получават сигнал от едно място. Първо ще пробвам операцията с драйверите, та да видим какво ще излезе...

Тая платка се слага на свободен PCI слот на дъното. Изходите, които виждаш фактически се показват отзад на компютъра, някъде най-отдолу. Ще пасне на твоя компютър, пасва на всеки компютър. А и я давам като крайно решение на проблема.

• Автор

Така, аз пробвах reinstall на група other devices: universal serial bus controller, но иска да ми инсталира и да стартира windows update, което няма да даде абсолютно никакъв резултат, а напротив - ще скапе целия уиндоус с нови ъпдейти, които няма да вървят на моя стар хардуер (преди години точно така бях загубил един уиндоус). В другата група, където са 7 гледам, че пише на properties за всяко едно: this device is working properly. Или може просто така да си го пише, а в действителност да са спрели работят? Аз също мисля, че проблема не е в драйверите, а usb портовете са заминали. По този повод искам да питам Silvering за пълното наименование на тази платка и дали това ще върви на стария ми компютър като цяло. Това USB 2.0 или 3.0 е? И колко струва? Да не е някоя супер платка за супер мощен компютър? На мене ми трябва съвсем обикновено ново USB 2.0 и да разбера колко струва такова.

Здравейте,

тази вечер пробвах отново 4гб флашка, но отново не можах да вляза вътре в нея и нали знаете отзад флашките имат диод, който примигва при работа...та като я пробвах много малко примигваше в сравнение с други пъти преди, когато си работеше всичко както трябва. Извадих я от едното USB и я пробвах на другото, но този път въобще нямаше светлинна индикация от диода и въобще не отчита и на компютъра, че е включена, няма я и като устройство в менюто на My Computer. Извадих я и пробвах във всички останали изходи на USB (общо 6 на моя компютър), но вече въобще никаква реакция - нито светлинна, нито я разпознава, че е свързана с компютъра. Пробвах и другата флашка (2гб), но вече и тя по същия начин. И проблема ще е в USB или някакъв друг системен проблем. Както казах, компютъра ми е 10 годишен, USB-то е 1.0 и не искам да си мисля, че е сдало багажа, но май натам отиват нещата, след като и втората флашка отказа цялостно да работи. След това пробвах и уеб-камерата, която също е вързана към USB, но и тя не иска да работи.

Ще се радвам да чуя какво мислите и Вие. Как може да се оправи USB-то? Или някъде другаде е първоизточника на проблема?

Благодаря.

ако компютъра е 10 годишен е време за ново захранване, даже си изтървал това време поне 2 пъти, особено ако си с някое евтино... за това не бачкат юсб-тата... направо се чудя какти работи компютъра или и той се рестартира от време на време и не пали...
  • Автор

ако компютъра е 10 годишен е време за ново захранване, даже си изтървал това време поне 2 пъти, особено ако си с някое евтино... за това не бачкат юсб-тата... направо се чудя какти работи компютъра или и той се рестартира от време на време и не пали...

Не е от захранването професоре. 10 години си работеха usb-тата и сега хоп изведнъж от захранването ли? Освен това аз захранването го бях сменил преди няколко години, защото старото изгоря.

А това, че компютъра се рестартирва от време на време се дължи на факта, че на видеокартата ми GeForce2 MX400 64мб не се върти достатъчно бързо вентилатора, поради напластен прах в него, който няма как да изчистя напълно и оттам картата забива и компа се ресва, но това е твъъъърде рядко явление. Като изключим видеокартата и usb-тата, компа си е пушка, може да си работи и цял месец нон-стоп, без да изгасне. Преди 10 години компютрите са правени с доста по-качествени и надеждни части, отколкото тези в наши дни. И ако щеш вярвай, но последно преинсталирах уиндоус-а преди 5 години, още съм със същия уиндоус, влизал съм в най-различни сайтове, работил съм с най-различни програми и уина още е като нов, защото имам приложения за поддръжка във всяко едно системно отношение. Аз се чудя на някои хора как си преинсталирват уиндоус-а всеки месец...

Редактирано от wind_energy (преглед на промените)

USB-тата са сигурно са 1.1 с максимален трансфер от около 1MB/сек. Не знам как си търпял толкова ниска скорост, но според мен е добре да провериш какви стойности на напрежението дава захранването, да провериш дали няма в него избили кондензатори, които да искат подмяна, да деинсталираш драйверите на USB контролерите от Device Manager и евентуално да си закупиш за 14лв една USB 2.0 PCI карта. Ще бъдеш радостен да видиш как нещата стават много по-бързо.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

1.Значи писах деинсталиране или унистал, а не реинстал. 2.Да разбирам ли, че сте си вадили флашките без да използвате функцията ,Безопасно премахване на USB устройста“? Ако е така, това е груба грешка и няма защо да се учудвате, че ви липсват някои неща в папките! 3.Показаната платка е универсална и става за всеки компютър, но има едно неудобство - портовете се намират от зад на кутията, там където са изводите на видеокартата и всич1ко останало. Има подобни устройства, които се монтират на предният панел, но и то трябва да се включи в работещ USB порт.

• Автор

1.Значи писах деинсталиране или унистал, а не реинстал.

2.Да разбирам ли, че сте си вадили флашките без да използвате функцията ,Безопасно премахване на USB устройста“? Ако е така, това е груба грешка и няма защо да се учудвате, че ви липсват някои неща в папките!

3.Показаната платка е универсална и става за всеки компютър, но има едно неудобство - портовете се намират от зад на кутията, там където са изводите на видеокартата и всич1ко останало. Има подобни устройства, които се монтират на предният панел, но и то трябва да се включи в работещ USB порт.

Да, винаги направо съм слагал и направо съм вадил флашката, без никакво предварително софтуерно включване или изключване. Можете ли да ми кажете къде точно се намира опцията за безопасно, софтуерно включване/изключване ? Иконките, които излизат долу на трея ли или някъде другаде се намира тази опция?

http://www.softpedia...k-Ejector.shtml

Сваляй това слагай го на работния плот и готово .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

...Показаната платка е универсална и става за всеки компютър, но има едно неудобство - портовете се намират от зад на кутията, там където са изводите на видеокартата и всич1ко останало. Има подобни устройства, които се монтират на предният панел, но и то трябва да се включи в работещ USB порт.

С един кабел с мъжки накрайник от едната страна, който го включваш отзаде на USB-то и женски накрайник от другата страна+секундно лепило и вече имаш USB на предният панел. Аз така съм го измислил на един компютър, къде има само 2 USB-та отзаде и е легнал, монитора отгоре, та е страшно неудобно.

Иначе платката е универсална, може да се сложи на всеки компютър с PCI слотове, т.е практически всички в последните 15години и WindowsXP я инсталира без нужда от никакви допълнителни драйвери, които да се инсталират.

• Автор

http://www.softpedia...k-Ejector.shtml

Сваляй това слагай го на работния плот и готово .

Благодаря за полезната програмка!

Бих искал да питам още нещо, за да съм наясно и да не се допускат грешки занапред. Само и единствено за устройствата работещи под USB ли е това правило за безопасно изключване или по принцип и за всички други устройства - CD устройство, DVD устройство, флопи, въобще цялата включена периферия - клавиатура, мишка, модем...???

1) Отвреме на време като ползвам флопито като искам да извадя дискетата, затварям само прозореца на флопи А и вадя дискетата. Да не би и за дискетата да трябва някъде да се изключи и безопасно да се извади? Между другото съм забелязал, че половината ми дискети отказват да работят - може би защото са стари или и тях трябва по безопасен начин?

2) По същата логика и за CD устройството - като си свърша работата с някой диск, затварям прозореца, където е била информацията от диска и вадя диска от устройството. И него ли трябва по безопасен начин отнякъде да се изключи и тогава да е готов за вадене?

3) За клавиатура и мишка предполагам няма проблем, досега не са ми давали проблеми, но все пак ще се радвам да чуя и за тях.

4) С кабела за интернета как стои въпроса? Отвреме на време съм го изкарвал при включен компютър и след това пак съм го вкарвал - тука някаква специална предварителна процедура за безопасност трябва ли или няма проблем? Да не навреди нещо не мрежовата карта и модема?

5) И за финал какво остана, останаха слушалките, които са с два изхода, един за звук и един за микрофон - същият въпрос бих задал и за тях. Понякога направо ги вадя и включвам тонколони на тяхно място, без предварително нещо да изключвам.

Много благодаря.

Програмката я ползваш когато имаш включена флашка , външен диск или карта памет . ЦД/ДВД - както до сега . Дискети - то това не е за коментар , но на последно време май само НАП работи с тях :) малоумна работа - както и да изключиш , вероятността да се прочете особено на друго флопи е ТОТО . Друг вид кабеляк по компютъра е препоръчително да се изключва след като компа е изгаснал и изключен от контакта въпреки че и аз не го правя .

С чиста съвест можеш да изключваш всичко споменато от теб до сега, както си го правил с изключение на USB периферия, която има памет, т.е конкретно за флаш памет, разните там картови четци, външен твърд диск. Останалата периферия на USB като принтер, скенер, мишка, клавиатура, камера, микрофон и т.н. нямат проблем. На въпроса къде се намира това „безопасно премахване“, ами когато имаш включена флашка например (тя си се включва направо) долу в дясно до часовника трябва да се появи една зелена иконка (може да се е скрила за момента, но тя си е там). Приплъзни мишката върху тях и ще я откриеш в появяващият се балон с надпис „Безопасно премахване на хардуер“ (не съм сигурен точно как беше надписа, но е нещо подобно). Натискаш с левия бутон на мишката върху иконката и ще се появят всички USB устройства включени в момента. Ако е само една флашка, то само тя ще се появи. Избираш я нея и чакаш да се появи надпис от сорта - „Вече можете да премахнете безопасно това устройство“ и вадите флашката. Това е с вградена функция на ОС. Има и други подобни и по-добри програми за тази цел - Zentino и USB Safely Remove. И двете са правени от руснак и са платени, но свободно могат да се ползват и след пробният период, но ще излиза постоянно едно съобщение, което те подканва да я закупиш, което е много дразнещо, но иначе си работи.

Windows2000/XP/Vista/7 имат в трея иконка Safely remove hardware, която се появява като включиш USB сторидж устройства, но не само, за какво е външна програма, не мога да разбера?

Щом не можеш да разбереш ще ти обясня :) щото е по мързелива работа . Стартираш програмата която ти открива САМО флашки , външни твърди дискове и ги изключваш по лесно от колкото да преглеждам и да търся от един дълъг списък с набучени устройства кое аджеба трябваше да изключа :)

Щом не можеш да разбереш ще ти обясня...щото е по мързелива работа . Стартираш програмата която ти открива САМО флашки , външни твърди дискове и ги изключваш по лесно от колкото да преглеждам и да търся от един дълъг списък с набучени устройства кое аджеба трябваше да изключа...

To това не пречи. От цялата програма единствената полезна функция е шорткът за изключване на устройство без да мърдам мишката. Предпочитам да натисна 3 клавиша, отколкото да мърдам мишката...Мързел...

А за списъка с набучени устройства-какво се предполага, че ще имаш...Камерка, флашка и някой принтер евентуално...То си пише...

Абе, както и да е..личен избор...

• Автор

Знаете ли за какво ме е яд...яд ме е, че през тези години, през които съм ползвал флашки не съм знаел за безопасното изключване и цялата бол информация може да се е прецакала. Ако съм знаел, нямаше да се стига до проблеми. Вчера си бях направил поддръжка на компа с няколко програми и днес след рестарт установявам, че камерата ми работи. Следователно usb портовете си работят. Отново сложих 4гб флашка, този път реакция имаше от нейна страна, показа я в менюто на my computer като устройство, но пак нямам достъп до информацията на самата флашка, показва ми празна страница като вляза в нея. И взех да се чудя как да стигна до тази информация, поне да успея да прехвърля една част от нея на харда и да я запиша на компактдиск. Явно файловете са скрити по някакъв начин във флашката и нямам достъп до тях, празна страница както казах. Някой знае ли как мога да виждам отново данните във флашката? На properties гледам, че всичко си стои вътре, но нямам достъп това е. Имам инсталирани някои програми отпреди доста време, които са за възстановяване на изтрити файлове, една от тях е Recuva. Пробвах с нея да сканирам устройството - в случая флашката и стана. Извади ми като резултат известен брой файлове (не знам дали бяха всички, мисля, че не) и чрез възстановяване прехвърлих една доста малка част на харда. Но като гледах резултатите установих, че някои файлове са в много лошо състояние, други са непоправими, но като цяло са си ок - така показваше като резултат самата програма за възстановяване на изтрити файлове - Recuva. Не знам дали в действителност са повредени по този начин файловете вътре във флашката, защото все още не е ясен какъв е проблема, просто тази програма ги показваше така. Някой знае ли програма за достъп до данните на флашка и за прехвърлянето им на харда едно към едно? Не ми върши работа Recuva-та, аз просто я ползвах, за да имам достъп до флашката и да се опитам да видя какво става. Когато Recuva почна да прехвърля информацията на харда всичко беше струпано накуп, всички файлове бяха накуп, тоест самата подредба по папки я нямаше, което не ми върши никаква работа Трябва ми програма само за достъп до данните на флашката, за да мога да си ги прехвърля на харда както са си и на харда вече да си преценя аз кое е повредено, кое не и дали нещо въобще е повредено, разбирате ли? Голяма бела ми се отвори на главата, това е положението. Яко ми пуши главата, това е картинката...страшен кошмар, мани...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.