Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промяна на езика на биоса.

Featured Replies

Мога ли да променя езика на биоса от Английски на Български?

• Автор

Благодаря за бързия отговор.

Благодаря за бързия отговор.

няма защо. Ако се бяхте поинтересували какво точно е БИОС и къде е записан щяхте да осмислите че шанса да е на друг език, особено на български е минимален
  • Автор

няма защо. Ако се бяхте поинтересували какво точно е БИОС и къде е записан щяхте да осмислите че шанса да е на друг език, особено на български е минимален

Знам,че биоса е записан в чипсета,но не съм се интересувал чак толкова много.

Виж за boot менюто става.Не знам какъв е начина, но аз си изтеглих един Windows на руски, и след инсталирането му всичко стана на руски.И сега, ако натисна f8(примерно) всички менюта са на руски(това абсолютно ме устройва).

Виж за boot менюто става.Не знам какъв е начина, но аз си изтеглих един Windows на руски, и след инсталирането му всичко стана на руски.И сега, ако натисна f8(примерно) всички менюта са на руски(това абсолютно ме устройва).

Начина е когато операционната система е с вграден език още при инсталацията тогава и съответно DOS-освските или BOOT-менюта ,както казвате са на съответния език.Те са част от операционната система.На български не ми е известно да има все още операциоона система.Не говоря за полу-българският превод на W7 или XP най-вече.

вие правите ли разлика между биос и буут меню? може да се смени езика само на буут менюто, което е част от операционната система и се намира на харддиска, това буут меню дето е на биоса не може да се сменя, биос също не може да си сменя езика (с изключение на някои маркови компютри и лаптопи - там има в самия биос опция да се смени езика, но български пак няма)

вие правите ли разлика между биос и буут меню?

може да се смени езика само на буут менюто, което е част от операционната система и се намира на харддиска, това буут меню дето е на биоса не може да се сменя, биос също не може да си сменя езика (с изключение на някои маркови компютри и лаптопи - там има в самия биос опция да се смени езика, но български пак няма)

Кой и къде говори за BIOS ?????
  • 4 години по-късно...

здравейте имам проблем с биос  езика. при опит да накарам компа да ботне от двд записвачката биоса мина на китайски или японски и сега не мога да намеря опцията за смяна на езика. как да го върна на английски?

преди 5 минути, hrist43 написа:

здравейте имам проблем с биос  езика. при опит да накарам компа да ботне от двд записвачката биоса мина на китайски или японски и сега не мога да намеря опцията за смяна на езика. как да го върна на английски?

Пробвайте с ресет на биос, но ако менюто е такова на диска няма как да го смените

Ресет на биос ще стане. Лично миналата седмица имах подобен проблем. Иначе първата опция в основното меню на биос е за смяна на езика.

А може и да може. Това е една от основните идеи на UEFI - да стартира графично и да поддържа езици. То вече май не се правят компютри с класически BIOS. Но в повечето случаи съществува емулация на BIOS чрез UEFI.

ами проблема е че съм го ресетнал без да искам и от там се сменил езика на биоса  дъното е асрокс 

преди 2 минути, hrist43 написа:

ами проблема е че съм го ресетнал без да искам и от там се сменил езика на биоса  дъното е асрокс 

Кажи марка и модел на дъното. Новите дъна си имат по специфичен начин на ресетване. Точно Асрок дъно няма как по дефолт да ти излиза на китайски език.

значи иках да си инсталирам вин 8.1 от двд диска и оптичнорто ми устройство е външно и съм инсталирал с него и знам че работи но тоя  комп като натисна Ф12 ЗА ДА  МУ ПОСОЧА да ботне от него не става а си мислех че е стандартна команда за всички компютри. и така почнах да ръчкам F-вете за да налучкам командата но.....

Motherboard Name    ASRock G41M-VS3

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Кажи марка и модел на дъното. Новите дъна си имат по специфичен начин на ресетване. Точно Асрок дъно няма как по дефолт да ти излиза на китайски език.

Motherboard Name    ASRock G41M-VS3

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Ето ти линк с упътването. Там е показано как се ресетва биос

благодаря ще видя след като хапна и ще пиша какво е станало :)

оправих се... значи като пуснах пак биоса си бе пак на английски и от боот зададах да е 1 оптичното устройство и си тръгна инсталацията и се инсталира вин 8.1 :) благодаря на всички...... живи и здрави.......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.