Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с шварц кафемашина PHILIPS

Featured Replies

Здравейте,

От известно време не работи филтъра й.

Водата се задържа и не пропуска, капка по капка...

Какъв е проблема ?

:(

Или е за смяна филтъра ;) ......или по нагревателя има много варовик и водата не излиза с нужната температура за да разтвори кафето...може и термозащита, ако има такава, да се е скапала и да сработва на по-ниска температура, макар че принципа на работа на тия машини е на кипене на водата....начи ако не кипи, няма да излиза... Разтвори 2-3 пакетчета лимонтозу във вода и пусни да направи няколко цикъла...тва най евтин вариант.. За по масовите модели се продават нагревател и водопровод(отливка) ако има такъв като твоя, тва ще е най добрия вариант... Успех!

• Автор

Благодаря ти, минах я с разтворено лимонтозу 3 пъти, почна по-силно да изкарва водата

не знам има ли термозащита

ама явно е заминал филтъра - задържа пак.

Как да разбера кой номер е този филтър, виждала съм такива ама те най-различни, освен да си ходя с него да меря

:rolleyes:

това е болното животну

Публикувано изображение

тая маркова, не е ли с пластмасов филтър? иначе с лимонтозуто трябваше и през филтъра, малко да почисти и него има и пластмасови и хартиени филтри....сваляш филтъра.....в джоба и по магазините....

• Автор

пластмасов е да, с дръжчица като кошничка

и с лимонтозуто задържаше водата малко под средата - пък аз чакам кафе да пусне

гледаш нищо му няма, ама щом заминал - ще търся нов то се видяло - дано открия същия

:)

• Автор

не, едро го смилам, знам че не трябва да е ситно

ама тя и чай липов, на листа, не ще да направи -

пара излиза, водата у филтъра стои

• Автор

същата работа и с оцет, мъчих я - стои си и тва е, във филтъра

капе малко и до тука

Махни филтъра и я затвори. Налей чаша вода и я включи. Преминава ли нормално цялото количество топла вода в каничката?

• Автор

да, до последната капка всичко, резервоар празен -

имам си цяла кана гореща вода за нула време

:)

съмнява ме да намериш пластмасов филтър, ама на негово място можеш да сложиш и хартиен, ако намериш пробвай да почистиш, измиеш или знам ли кво тоя пластмасовия....ако няма метални части по него може и в кислол, кислин или как се казваше там да го накиснеш да падне наслоения варовик по мрежата, ама преди това капни една капка от препарата някъде нагоре по филтъра да видиш как му действа...после хубаво плакнене преди употреба НЕ сипвай кислина в машината и НЕ го изхвърляй в мивка, а в тоалетната!

Софиянка е , там водата почти няма варовик , не е като при нас :) мисля си че филтъра е блажен от кафето и щом е пластмасов да го накисне в някакъв препарат за почистване на блажнотии , абе женска работа , не зная как се казват препаратите , те си знаят кой е по ефикасен :D мойта само трупа в кошницата а аз само плащам и не смея да питам за да не ми прехвърли тая работа на мен :) Нека пробва и тоя вариант , аз затова си взех еспресо машина защото не мога да чакам кубинката - изнервя ме :)

• 1 месец по-късно...

Какво ползвате за декалциране на кафемашините? Далеч съм от мисълта да дам 12лв за http://www.technopolis.bg/b2c/details/823750/P11130422/TECHN./DEKALTS.PHIL.SAECO-RI9111/12/802198, но дали лимонената киселина върши достатъчно добра работа? Примерно това http://www.globol-online.com/en/Препарати-за-почистване-на-кухня/Heitmann-Bio-прахчета-против-варовик-2х25гр/ доколкото успях да разбера от опаковката е чиста лимонена киселина, в бакалията 10г лимонена киселина е 14ст или с два пъти по-евтино (5х10г 70ст)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.