Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новооткритото евангелие на Варава разтърси християнството

Featured Replies

Забелязвам, че тук се цитират много смело официалните четири евангелия. Доколкото знам, на Никейския събор, под натиска на Константин Велики,/ който апропо става християнин в последния ден от живота си/, се извършва деформирането на оригиналното християнство, както следва: Узаконяват се като единствено верни четирите евангелия от написаните до този момент 108. Останалите се нарежда да бъдат унищожени. Извършват се неизвестно колко поправки в тези евангелия и библията, за да са в синхрон. Изтриват се почти всички следи за прераждането, защото е неудобно на новата църква. Приема се, че Исус е роден на 25 декември, а в библията пише друго/ когато се роди божият син, овчарите спяха навън/. Като цяло религията поема посока, различна от първообраза си. Ето защо, не бих се уповавал на документи, писани и променяни незнайно колко пъти.

Забелязвам, че тук се цитират много смело официалните четири евангелия. Доколкото знам, на Никейския събор, под натиска на Константин Велики,/ който апропо става християнин в последния ден от живота си/, се извършва деформирането на оригиналното християнство, както следва:

Узаконяват се като единствено верни четирите евангелия от написаните до този момент 108. Останалите се нарежда да бъдат унищожени. Извършват се неизвестно колко поправки в тези евангелия и библията, за да са в синхрон. Изтриват се почти всички следи за прераждането, защото е неудобно на новата църква. Приема се, че Исус е роден на 25 декември, а в библията пише друго/ когато се роди божият син, овчарите спяха навън/.

Като цяло религията поема посока, различна от първообраза си.

Ето защо, не бих се уповавал на документи, писани и променяни незнайно колко пъти.

Библията е боговдъхновено слово. За да влязат определени книги в нея е трябвало да отговарят на четири условия. Ако си прав в твърдението си, че апокрифните текстове се нарежда да бъдат унищожени, как тогава днес могат да бъдат прочетени и дори намерени в Интернет:

http://www.pravoslav.../Pastir_Erm.htm

http://gthomas.hit.bg/text.html

Битие 3:19

с пот на лицето си ще ядеш хляба си, докле се върнеш в земята, от която си взет; защото пръст си и в пръст ще се върнеш.

и

Посланието до Евреите 9:27

И както на човеците е отредено да умрат един път, а след това - съд

ясно показват, че не съществува прераждане, защото идеите за прераждане и възкресение са несъвместими. Бог ни дава възможност тук, сега, в този един живот да се покаем за сторените грехове на предците ни и наши и чрез вярата си в Него, Неговия Син и Светия Дух да получим спасение за душите си. Апостолските послания ни предупреждават за появата на лъжеучители и лъжепророци, които ще се опитат да ни увлекат с празната си философия и измама.

"Гледайте, братя, да не ви увлече някой с философия и с празна измама според човешкото предание, според стихиите световни, а не според Христа" (Послание до Колосяни 2:8)

Редактирано от katarjina (преглед на промените)

Библията е боговдъхновено слово. За да влязат определени книги в нея е трябвало да отговарят на четири условия. Ако си прав в твърдението си, че апокрифните текстове се нарежда да бъдат унищожени, как тогава днес могат да бъдат прочетени и дори намерени в Интернет:

http://www.pravoslav.../Pastir_Erm.htm

http://gthomas.hit.bg/text.html

Битие 3:19

с пот на лицето си ще ядеш хляба си, докле се върнеш в земята, от която си взет; защото пръст си и в пръст ще се върнеш.

и

Посланието до Евреите 9:27

И както на човеците е отредено да умрат един път, а след това - съд

ясно показват, че не съществува прераждане, защото идеите за прераждане и възкресение са несъвместими. Бог ни дава възможност тук, сега, в този един живот да се покаем за сторените грехове на предците ни и наши и чрез вярата си в Него, Неговия Син и Светия Дух да получим спасение за душите си. Апостолските послания ни предупреждават за появата на лъжеучители и лъжепророци, които ще се опитат да ни увлекат с празната си философия и измама.

"Гледайте, братя, да не ви увлече някой с философия и с празна измама според човешкото предание, според стихиите световни, а не според Христа" (Послание до Колосяни 2:8)

Това,че християнството подкрепя идеята за възкресение от мъртвите,не доказва,с нищо ,че е възможно такова възкръсение.

Това е толкова абсурдно ,че и невъзможно.

Не е възможно мъртви кости,превърнали се в пепел от хиляди години да възкръснат в тела.

Нито от физична ,нито от биологична точка е възможно това.

Идеята за превъплъщение на Душата е по приемлива.

Йоан 20:26-29

26. След осем дена учениците Му бяха пак вкъщи, и Тома с тях. Дойде Иисус, когато вратата бяха заключени, застана посред тях и рече: мир вам!

27. После казва на Тома: дай си пръста тук, и виж ръцете Ми; дай си ръката и тури в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ.

28. Отговори Тома и Му рече: Господ мой и Бог мой!

29. Иисус му казва: Тома, ти повярва, защото Ме видя; блажени, които не са видели, и са повярвали.

Аз имам вяра. Благодаря на Господ за всичко добро, което стори в живота ми. Всеки път когато се обръщам към Него и Той отговаря на молитвите ми аз получавам доказателство, че Той е Господ мой и Бог мой.

Нито един вярващ юдеин ,не вярва,че този месия за който се говори в Стария завет, е Исус от Новия завет.

А Стария завет е писан за юдеите.Нима вие ще оспорите тяхната вяра ?!

Никъде в Стария завет не се споменава името на този,когото те очакват да дойде като месия.Никъде там не се казва,че Исус е Словото,както християните си го нагласят че Словото,било Исус.Няма никаква връзка,която да подкрепя или доказва това.

Всички думи ,които са сложени в устата на Исус от Новия завет ,са сложени от тези които са писали и нагласяли библията на Никейския събор.Така както на тях им е било угодно,за да сформират една нова религия с нови догми и канони.

Това е събрание,и там се решава какво да пише,кое да отпадне,кое да се добави,кое да се преработи като текст.

Иначе...блажени са верващите...

Библията е боговдъхновено слово. За да влязат определени книги в нея е трябвало да отговарят на четири условия. Ако си прав в твърдението си, че апокрифните текстове се нарежда да бъдат унищожени, как тогава днес могат да бъдат прочетени и дори намерени в Интернет. Просто доста народи тогава са отказали да изпълнят нарежданията на Константин и да унищожат неканоничните вече евангелия. Например траките. Не знам дали знаеш, но до 15 век, дори самото превеждане на библията е било забранено и преследвано от църквата. Колкото до прераждането и възкресението, темата е дълга е писано много вече. Появи се дори и оригиналното евангелие на Юда. Там ясно е казано, че Христос моли Юда да го предаде.той е смятал, че само чрез саможвртва може да привлече повече последователи за своята кауза. Много е обширна и темата за прераждането, в което аз вярвам. Езотерика вместо религия предпочитам. Най-общо като ме попитат религиозен ли съм, отговарям: не, вярващ.

Редактирано от Tihata.stupka (преглед на промените)

Библията е боговдъхновено слово. За да влязат определени книги в нея е трябвало да отговарят на четири условия. Ако си прав в твърдението си, че апокрифните текстове се нарежда да бъдат унищожени, как тогава днес могат да бъдат прочетени и дори намерени в Интернет.

Просто доста народи тогава са отказали да изпълнят нарежданията на Константин и да унищожат неканоничните вече евангелия. Например траките. Не знам дали знаеш, но до 15 век, дори самото превеждане на библията е било забранено и преследвано от църквата.

Колкото до прераждането и възкресението, темата е дълга е писано много вече. Появи се дори и оригиналното евангелие на Юда. Там ясно е казано, че Христос моли Юда да го предаде.той е смятал, че само чрез саможвртва може да привлече повече последователи за своята кауза. Много е обширна и темата за прераждането, в което аз вярвам. Езотерика вместо религия предпочитам. Най-общо като ме попитат религиозен ли съм, отговарям: не, вярващ.

Поздравления.

Вярващият винаги е по-разбиращ от релегиозния/в смисъла който обикновено влагаме/.

:yanim::cookies:

Това,че християнството подкрепя идеята за възкресение от мъртвите,не доказва,с нищо ,че е възможно такова възкръсение.

Това е толкова абсурдно ,че и невъзможно.

Не е възможно мъртви кости,превърнали се в пепел от хиляди години да възкръснат в тела.

Нито от физична ,нито от биологична точка е възможно това.

Идеята за превъплъщение на Душата е по приемлива.

Нито един вярващ юдеин ,не вярва,че този месия за който се говори в Стария завет, е Исус от Новия завет.

А Стария завет е писан за юдеите.Нима вие ще оспорите тяхната вяра ?!

Никъде в Стария завет не се споменава името на този,когото те очакват да дойде като месия.Никъде там не се казва,че Исус е Словото,както християните си го нагласят че Словото,било Исус.Няма никаква връзка,която да подкрепя или доказва това.

Всички думи ,които са сложени в устата на Исус от Новия завет ,са сложени от тези които са писали и нагласяли библията на Никейския събор.Така както на тях им е било угодно,за да сформират една нова религия с нови догми и канони.

Това е събрание,и там се решава какво да пише,кое да отпадне,кое да се добави,кое да се преработи като текст.

Иначе...блажени са верващите...

Въпросът е Вие в какво вярвате. Така както с лека ръка отхвърляте Иисус като Христос, така утре можете да приложите същите аргументи и към Бог. Едно мога да Ви предупредя: Бог поруган не бива и Всеки грях и хула ще се простят на човеците но хулата срещу Светия Дух няма да се простят на човеците. Така че, по-добре е да сте внимателен с категоричните оценки.

Божите слово е за всички хора, не само за юдеи, а за всеки който приема Бог в сърцето си.

Възкресението е възможно, защото за Бог няма невъзможни неща. Що се отнася до преражданията потърсете информация за Рабиндранат Махарадж и неговата книга.

За Иисус Христос се споменава на много места в Библията и мисля, че някъде по-горе Ви пратих линк към старозаветните и новозаветните пророчества, но името му е споменато в Трета книга на Ездра7:28. В заключение мога да Ви кажа следното: Бог никого не насилва да вярва в Него. Той Ви е надарил със свободна воля да избирате между добро и зло, включително дали да вярвате в Него или не. Но Вие сте информиран за последиците, които Ви очакват поради вашия избор.

Редактирано от katarjina (преглед на промените)

Въпросът е Вие в какво вярвате. Така както с лека ръка отхвърляте Иисус като Христос, така утре можете да приложите същите аргументи и към Бог. Едно мога да Ви предупредя: Бог поруган не бива и Всеки грях и хула ще се простят на човеците но хулата срещу Светия Дух няма да се простят на човеците. Така че, по-добре е да сте внимателен с категоричните оценки.

Божите слово е за всички хора, не само за юдеи, а за всеки който приема Бог в сърцето си.

Възкресението е възможно, защото за Бог няма невъзможни неща. Що се отнася до преражданията потърсете информация за Рабиндранат Махарадж и неговата книга.

За Иисус Христос се споменава на много места в Библията и мисля, че някъде по-горе Ви пратих линк към старозаветните и новозаветните пророчества, но името му е споменато в Трета книга на Ездра7:28. В заключение мога да Ви кажа следното: Бог никого не насилва да вярва в Него. Той Ви е надарил със свободна воля да избирате между добро и зло, включително дали да вярвате в Него или не. Но Вие сте информиран за последиците, които Ви очакват поради вашия избор.

Това, че не одобрявам църквата, не значи, че отричам бог. Като чета такива изречения се питам, как ли живеят без Христос шестте милиарда нехристияни на земята? Едва ли са щастливи? Ето защо е несериозно да се поставя знак за равенство между църквата и космическата енергия наречена Бог.

Каква връзка има вярват в Бог с вярата в Исус ???

В света има милиарди вярващи в Бог,но невярващи в Исус.

Никой не е длъжен да вярва,че Исус е Бог.

В това се състои свободната воля.Исус е бил един човек,духовен учител като много други които са се раждали на тази земя.Тогава по тая логика би трябвало всички духовни учители да са богове.Но не е имало кой да ги направи такива.Разбирате ли ? Вашата религия е направила от един човек бог.

Но Бог е само един според Стария Завет нали ? тогава откъде го изваждате тоз друг бог,след като и самият Исус казва ,че няма друг Бог освен Богът,когото нарича Отец.

:ohmy:

Това, че не одобрявам църквата, не значи, че отричам бог. Като чета такива изречения се питам, как ли живеят без Христос шестте милиарда нехристияни на земята? Едва ли са щастливи? Ето защо е несериозно да се поставя знак за равенство между църквата и космическата енергия наречена Бог.

Разбира се.Поздравления.

:withballoon2:

Каква връзка има вярват в Бог с вярата в Исус ???

В света има милиарди вярващи в Бог,но невярващи в Исус.

Никой не е длъжен да вярва,че Исус е Бог.

В това се състои свободната воля.Исус е бил един човек,духовен учител като много други които са се раждали на тази земя.Тогава по тая логика би трябвало всички духовни учители да са богове.Но не е имало кой да ги направи такива.Разбирате ли ? Вашата религия е направила от един човек бог.

Но Бог е само един според Стария Завет нали ? тогава откъде го изваждате тоз друг бог,след като и самият Исус казва ,че няма друг Бог освен Богът,когото нарича Отец.

:ohmy:

Разбира се.Поздравления.

:withballoon2:

Бог е един но с три лица - Бог Отец, Син и Светия Дух. В Битие:1 се казва:

1. В начало Бог сътвори небето и земята.

2. А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната, и Дух Божий се носеше над водата.

Още тук се проявяват две от лицата на Бог - Отец и Светия Дух. Третото лице на Света Тройца се проявява по време на кръщението на Иисус Христос от Иоан:

Марк:1

9. И в ония дни дойде Иисус от Назарет Галилейски и се кръсти от Иоана в Иордан.

10. И когато излизаше от водата, веднага видя да се разтварят небесата, и Духът като гълъб да слиза върху Него.

11. И глас биде от небесата: Ти си Моят Син възлюблен, в Когото е Моето благоволение.

Аз спирам дотук, ако желаете можете да прочетете повече на линка по-долу:

http://www.pravoslav...henie/index.htm

Евреи 1:3

Който, бидейки сияние на Неговата слава, и отпечатък на Неговото същество, и държейки всичко чрез Своето могъщо слово, след като извърши [чрез Себе Си] очищение на греховете, седна отдясно на Величието на високо,

Eвангелие от Йоан

1:10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

Отпечатък, образ на Неговото същество е необходим концентратор на човешката мисъл за да схване и се свърже с Живота. Това е като смърт на бедната представа.

Psalms Chapter 22

Bulgarian Bible > Bulgarian Psalms

Previous chapter Bulgarian Psalms 21 : Next chapter Bulgarian Psalms 23

22:1 (По слав. 21). За първия певец по “Кошутата на зората”. Давидов псалом. Боже мой, Боже мой, защо си ме оставил? Защо стоиш далеч и не ми помагаш, Нито внимаваш на думите на охкането* ми?

22:2 Боже мой, викам денем, но не отговаряш, И нощем, но нямам отдих.

22:3 Но Ти си Светият, Който си възцарен между Израилевите хваления.

22:4 На тебе уповаваха бащите ни Уповаваха, и Ти ги избави,

22:5 Към Тебе извикаха, и бяха избавени; На Тебе уповаваха, и не се посрамиха.

22:6 А аз съм червей, а не човек, Укоряван от човеците, и презрян от людете.

22:7 Всички, които ме гледат, ругаят ме, Отварят устните си, кимват с глава и казват:

22:8 Той упова на Господа: нека го избави; Нека го избави понеже има благоволение в него.

22:9 Но Ти си, Който си ме извадил из утробата; Ти си ме научил да уповавам като бях на майчините си гърди,

22:10 На Тебе бях оставен от рождението си; От утробата на майка ми Ти си мой Бог.

22:11 Да се не отдалечиш от мене; защото скръбта е близо, Понеже няма помощник.

22:12 Много юнци ме обиколиха; Силни васански бикове ме окръжиха.

22:13 Отвориха срещу мене устата си, Като лъв, който граби и реве.

22:14 Разлях се като вода, И разглобиха се всичките ми кости; Сърцето ми стана като восък, Разтопява се всред вътрешностите ми.

22:15 Силата ми изсъхна като черепка, И езикът ми прилепна за челюстите ми; И Ти си ме свел в пръстта на смъртта.

22:16 Защото кучета ме обиколиха; Тълпа от злодейци ме окръжи; Прободоха ръцете ми и нозете ми<A HREF=http://www.greeknewtestament.com>;.</A>

22:17 Мога да преброя всичките си кости, Хората се взират в мене и ме гледат.

22:18 Разделиха си дрехите ми, И за облеклото ми хвърлиха жребие.

22:19 Но Ти, Господи, да се не отдалечиш; Ти, сило моя, побързай да ми помогнеш.

22:20 Избави от меча душата ми, Живота* ми от силата на кучето.

22:21 Избави ме от устата на лъва И от роговете не дивите волове. Ти си ме послушал!

22:22 Ще възвестявам името Ти на братята си; Всред събранието ще Те хваля.

22:23 Вие, които се боите от Господа, хвалете Го; Цяло Яковово потомство славете Го; И бойте Му се, всички вие от Израилевото потомство.

22:24 Защото не е презрял и не се е отвърнал от скръбта на оскърбения, Нито е скрил лицето Си от него; Но послуша, когато извика той към Него.

22:25 От Тебе е гдето принасям хваление в голямото събрание: Ще изпълня обреците си пред ония, които Му се боят.

22:26 Смирените ще ядат и ще се наситят; Ще хвалят Господа ония, които Го търсят; Сърцето ви нека живее вечно.

22:27 Ще си спомнят и ще се обърнат към Господа Всичките земни краища, И ще се покланят пред Тебе Всичките племена на народите;

22:28 Защото царството е на Господа, И То владее над народите.

22:29 Ще ядат и ще се поклонят всичките богати на земята; Пред Него ще се преклонят всички, които слизат в пръстта; А онзи, който не може да запази живота си,

22:30 Неговото потомство ще Му слугува; Ще се приказва за Господа на идното поколение.

22:31 Ще дойдат и ще известят правдата Му На люде, които ще се родят, казвайки, че Той е сторил това.

Previous chapter Bulgarian Psalms 21 : Next chapter Bulgarian Psalms 23

Search for books about:

Bulgarian Psalms 21, Bulgarian Psalms 23, Bulgarian Psalms, Bulgarian, JPS Psalms 22, KJV Psalms, Psalms 22, Psalms 23, Psalms, Russian Psalms 22, Vulgate Psalms 22, Vulgate Psalms, Websters Psalms 22, Youngs

Search The Net:

Bulgarian

Bulgarian Psalms

Psalms 23

Bulgarian Psalms 21

Bulgarian Psalms 23

KJV Psalms

Psalms

Psalms 22

Youngs

Websters Psalms 22

JPS Psalms 22

Vulgate Psalms

Vulgate Psalms 22

Russian Psalms 22

Какво е казал Йешу;не се знае ..защото евангелията ;за които говорим са писани сто години след смъртта му;включително и това на Йоан;където кръстна смърт няма описана.Ако;сте малко по наблюдателна ;ще видите ;че в цитата който сте дала се казва ";Той трябва да иде..и много да пострада"..тоест Той не говори от свое лице;а пак някой друг му е сложил думите в устата.

Освен това;асо сте още по бдителна;ще видите ;че точно във цитата даден от Вас; е посочен и другият "заподозрян" да е подменен с Йешу ..Симон Киренеец;като даже на него е даден да носи и кръста..с което пък се уличава драматичната нотка ;че Йешу сам го е мъкнал по пътя към Черепа.

Това за Талмуда; за какво го пишете;да ми демонстрирате някакви знания ли.. ;) .

Талмуд са два...Talmud Yerushalmi. иTalmud Bavli-Вавилонският Талмуд ;който имате предвид;и който е бил неколкократно редактиран...и то точно по времето когато християнството вече е било факт. ;)

Иначе;да знаете кръстна смърт като наказание сред иудеите няма..и това е нещо друго върху което може човек да се замисли.

Хайде сега да видят и останалите пишещи тук колко са чели изобщо Библията.Провокирах и писах ;че в евангелието на Йоан няма разпъване..исках да видя кой ще ми възрази..това означаваше;че възразяващият наистина е чел Йоан.Никой не възрази.Никой не е чел .Ето Ви го доказателството;драги знаещи и разбиращи Библията :tongue2: :tongue2:

Имам три забележки към теб:

1. Ако някой не ти е възразил, това може да означава, че не е прочел написаното от теб а не евангелието от Йоан.

2. Когато подвеждаш и умишлено лъжеш за да самоизпъкнеш ,необходимо е да си помислиш за Христос, Kойто говори "Аз съм истината" .

3. Тъй като по точка втора отсъждам за личното ти разбиране на Библията, ще ти кажа как действително идва Нейното:

Лука 24:45

Тогава им отвори ума, за да разберат писанията.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

.....

"Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно" (Изх.20:7)."..

:tongue2: :tongue2:

А кое е Името Му, за да се спазим тази повеля и да се предпазим от този грях ?

А кое е Името Му, за да се спазим тази повеля и да се предпазим от този грях ?

И като се зацитираха едни евангелия, писани и преписвани преди двадесетина века.

Господ има толкова имена, колкото са хората на земята. Сякаш имаме нужда да прочетем някъде как изгрява слънцето.

Редактирано от Tihata.stupka (преглед на промените)

• Автор

Само "сляпо" вярващите могат да вярват в писаното за възкресението. :nono:

:hush:

Публикувано изображение

Американският библейски историк и археолог от Университета на Северна Каролина в Шарлът, д-р Джеймс Табор е открил гробница, в която е бил погребан Исус.

Библейският учен изследвал древната йерусалимска гробница,датираща от първи век, с помощта на роботизирана камера. Тази пролет Discovery Channel, ще се излъчи документален филм за заключенията на археолозите.

В гробницата учените открили четири урни за съхранение на кости. Надписите върху тях са на рядка разновидност на гръцката азбука. На една от урните имало изображение на голяма риба, държаща човек в устата си. Според археолозите това е илюстрация на библейската притча за Йона. В ранните евангелски текстове

"Знакът на Йона" бил интерпретиран като символ на Христовото възкресение.

"Ако някой ми беше казал по-рано, че в еврейска гробница от това време ще бъдат открити думи за възкръсване или изображение на Йона, бих отговорил, че това е невъзможно. Но доказателствата бяха пред очите ни, което ни накара да преразгледаме предишните си предположения, сподели проф. Табор.

"Това е забележително откритие, което представлява най-ранното археологическо доказателство за възкресението на Исус", заяви ученият пред Fox News.

Интересно е, че новооткритата гробница се намира само на 200 метра от прочутата "гробница на Исус, открита през 1980 г.

http://science.actua...ews_379814.html

Кой знае още колко гробници на Христос ще намерят!

През цялото време ;май говорим за християнския Бог..Иисус Христос..макар ;че много ми е интересно Вие;или някой друг може ли да ми отговори на въпроса:

Как може един Бог да е Христос?????.

За незнаещите :tongue2: уточнявам Христос значи Помазан.

а, а, а ....

Вие, уважаема повдигнахте въпроса с цитата от Изх .20:7

Аз не знам - и за това питам :shy11:

невежа съм-признавам , но за сметка на това искам да живея без грях - заради това и питам - за да знам кое, не чие, име да не споменавам напразно

p.s. докато мислите, моля - послушайте една моя любима песничка - малко, но от сърце

http://youtu.be/YBj2PZ1IeIc

• Автор

Иначе ;картинката пак е тюрлюгювеч и в половината си част изобщо не си кореспондира със това което е писано в евангелията.

Не съм чела евангелията :shy11:

• Автор

Ами-и-и вярваш ли в Иисус Христос??? ;)

Твърде лично нещо, за да го споделям :)

Уважаеми;

Изход също е част от Библията нали?? :tongue2:

Разбира се, уважаема, разбира се :)

Но отново не виждам Името Му, което не трябва да споменаваме.В поста си от преди 16 минути Вие споменавате прозвища обозначаващи различни атрибути на Бог - лечител, помощник, всемогъщ, всеодстатъчен и т.н.

Не видях обаче име .... :mark:

Избора на вяра и Бог е дело лично....Аз имам своя избор;мисля;че вече е много ясно кой е той ;)

:D Мда... нека видим:

Само дето християните не могат да ми обяснят как може един Бог да е Христос/тоест Помазан/.

Изразът "..как може един Бог да е..." не би трябвало да бъде използван от изповядващ монотеистична религия. За същите би трябвало да е немислимо да има повече от един.

Съчетано с етимологията на псевдонима ви (а вие ужасно държите на етимологията, нали? )- valkiria1, наистина може да си направим заключение... :P

Сладур

Такъв съм си. Просто ми беше любопитно, как някой, така вярващ в Бог, но избрал си съвсем езически псевдоним, пита защо Иисус освен това се нарича и Христос... Естир или друга подобна смела бойкиня от стария завет би била по-удачен избор.

Но тези ми мисли бяха, преди сладкият аз да отворя историята на мненията ви по разни теми. Ако бях открил предварително, че в 3 поредни страници ваши постове, има едва два, в които изразявате съгласие със събеседника си, и горе-долу толкова невключващи букви в крещящи цветове, шрифт >24и размер и междуредия 2 пъти колкото буквите, щях да си трая. Къде се набутах и аз...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.