Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с TP-LINK WR740N PortForwarding

Featured Replies

Здравейте!Пиша тук,понеже вече съм в безизходица.Предварително Ви благодаря.Ето го и проблема:

Разполагам с рутер - TPLINK WR740N.Имам 2 компютъра - 1 Персонален и 1 Лаптоп.Операционата система е Windows XP - SP3 (NetFramework 4 and latest update Firewall).Интернетът,който ползвам е blizooo.Всичко е инсталирано от доставчиците!

Желая да отворя CounterStrike Server.IP(Вътрешното) на Персоналния компютър е 192.168.1.101,а на лаптопът е 192.168.1.102.

1.Първо пробвах така:

PortForwarding->Virtual Server->Add New:

"Port-27015 ; Local IP-192.168.1.101 ; Protocol - ALL ; Enabled ; Save" - пробвах с всички портове.

2.После реших да направя следното:

Forwarding->DMZ->192.168.1.101->Enabled

3.Отчаяният ми ход беше:

Forwarding->UPnP->Enabled/Disabled

4.Направих 4 "Quick Setup"-a с 4 вида:

-PPoEP

-Static IP

-Dynamic IP

-AutoDetect

Но и така нито един от портовете не отговори.Моля Ви,помогнете!Знам,че някъде тук се крие човекът,който ще ми помогне.

Преди рутера Linksys трябва да имаш модем. Връзката върви по коаксиален кабел. Кажи ми каква е марката на този модем. Засега съм виждал 3 модела - WebStar, Motorolla, Cicsco.

Дай ми марката на модема. Освен Linksys трябва да има и други цифри. На гърба трябва да има необходимата информация. Питам те защото ако модема е в НАТ режим освен отваряне на портовете на рутера, трябва да го направиш и на модема

• Автор

Няма такива цифри,но проблема не е в модема.Преди да ми сменят мак адреса на ИП-то всичко работеше.Дойдоха смениха мака и опциите,понеже някой ми крадеше от интернета и от тогава се появиха проблемите.

Здравейте, а какво точно искаш да направиш с тоя сървър. ти да хостнеш и всички да се лог към теб или нещо с двата ти компа? Нещо аз не те разбрах изобщо.

• Автор

Искам просто да хостна сървър от персоналния компютър(192.168.1.101).Нищо повече.

За твоя проблем не мога да ти помогна. Но мога да те посъветвам когато конфигурираш port forwarding в рутера, да изключиш DHCP-то и да назначиш статични адреси на персоналния компютър и лаптопа, в твоя случай ПК - 192,168,1,101 и лаптоп - 192,168,1,102. Може и да си го направил вече, но е хубаво да го има написано черно набяло, за да се знае. (адресите са примерни).

Имам проблем ! Днеска влязох в настройките на рутера и нещо бъзиках и сега като поработи 4-5 мин.забива :( Лампичките му не примигват а си стоят светнати и до там.Не мога дори и да вляза в рутера в настройките,дали не го развалих нещо - досега не ми е забивал !

Имам проблем ! Днеска влязох в настройките на рутера и нещо бъзиках и сега като поработи 4-5 мин.забива :( Лампичките му не примигват а си стоят светнати и до там.Не мога дори и да вляза в рутера в настройките,дали не го развалих нещо - досега не ми е забивал !

Ако си помните насторйките най-просто е да го ресетнете и конфигуиррате отново

Най лесно се настройва с това пробвал съм и работи и е съвсем елементарно успех http://www.tp-link.c...etup_Assist.zip

Публикувано изображение

според зависи каква версия ви е фирмуера изберете 1 2 3 4 http://www.tp-link.c...model=TL-WR740N и теглите Utility

Редактирано от Gangosa (преглед на промените)

Няма такива цифри,но проблема не е в модема.Преди да ми сменят мак адреса на ИП-то всичко работеше.Дойдоха смениха мака и опциите,понеже някой ми крадеше от интернета и от тогава се появиха проблемите.

Именно добави си мак адреса с този който ти е в момента

Сещам се за две неща които можеш да пробваш:

1.Отвори си защитната стена на компа където ти е сървара и във раздела изключения провери дали имаш отметка срещу твоя сървар.

2.След като си сложил отметка отваряш този сървар ( http://www.canyouseeme.org/ ) и проверяваш порт 27015 дали е отворен. Ако ти изпише че не е, ще се наложи да смениш порта със друг и пак да пробваш дали е отворен, докато намериш отворен порт. Не забравяй че сменяш във сървара и във рутера, каквото зададеш на сървара същото и на рутера. Просто пробвай.

• Автор

O my godness.....

-Спрях FireWall - Disabled

-Upgrade Firmware - Ver 2.1

-Въведох ръчно ИП-то.

-Въведох портове от 27010 до 27020

-Спрях защитата на Nod Eset Antivirus

-Погледнах програмите блокирани от FireWall -> няма го моят порт,сървър.

-Пуснах сървър с всички съответни портове.

-Въведох DMZ,което е еднакво на алтернативното ми ИП. - 192.168.1.100 (Вече съм с ново,защото въведох всичко ръчно.)

-На Security спрях всичко.

-Направих 100 рестарта + Reboot.

Възможно е портовете да са блокирано от устройство на доставчика.

• Автор

И според мен това звучи най-логично.Защото мисля,че съм направил всичко възможно и отново няма ефект.

Първо в секция address reservatin кажи на рутера да дава винаги едни и същи IP адреси на съответните устройста и едва тогава се заигравай с port forwarding.

Останалото колегите са го казали.

• Автор
И така не се получи.Резервирах 192.168.1.100 заедно с МАК Адреса.Рестартнах и отново няма ефект.

Това в случай,че DHCP е включен.Ако си въвеждал статични адреси(192.168.1.100/24 ,...) на устройствата зад рутера,в секция LAN на маршрутизатора трябва да е 192.168.1.1 255.255.255.0

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.