Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мини система,свързване на 2 тонколони 6 ома в един вход.

Featured Replies

Имам мини система Kenwood RXD-501 с 2х100w тонколони на 6 oма.

Публикувано изображение

Сдобих се с още един чифт тонколони/абсолютно същите,идеята е да ги вържа по 2 в един вход.Как е по-добре да ги свържа според вас,паралелно или последователно.

Публикувано изображение

Иначе за протокола, преди години на купони съм свързвал паралелно на единия вход оригиналните 6 омо'ви тонколони,а на другия некви български Респром.Свирила са поне по 4-5 часа на допустима мощност без проблеми.

Сдобих се с още един чифт тонколони/абсолютно същите,идеята е да ги вържа по 2 в един вход.Как е по-добре да ги свържа според вас,паралелно или последователно.

Публикувано изображение

Иначе за протокола, преди години на купони съм свързвал паралелно на единия вход оригиналните 6 омо'ви тонколони,а на другия некви български Респром.Свирила са поне по 4-5 часа на допустима мощност без проблеми.

Мисля че последователното им свързване би било по-безопасно, защото иначе крайното стъпало ще работи почти в режим на късо заради по-ниското съпротивление

при последователно свързване мощността пада на половина - ще свири доста по слабо от преди свързването (отделно че няма 2 абсолютно еднакви говорителя (да са еднакво чуствителни и да вибрират в точен синхрон), така че и качеството на звука ще намалее - дали ще се забележи, е друг въпрос), при паралелното свързване се удвоява мощността и ще свири доста по силно и може да криви (но и да не криви по горната причина пак ще намалее качеството на звука)... докато не изгори крайното съпало на усилвателя или захранването заради претоварване... най добрия съвет: не се занимавай с глупости

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Както са те посъветвали - последователно (разбира се със загуба на мощност) Последователно - 6 ohm + 6 ohm = 12 ohm изходен товар. Гледай да са сфазирани (както е показано на схемата "+" към "-" после към "+" и изход "-")

Публикувано изображение

Публикувано изображение

При първият случай, ако си ги усилил достатъчно и след някой друг час ще повредиш крайните ступала на усилвателя. Бъди уверен. А във втория няма да постигнеш нищо. Непретенциозна система и не очаквай нищо повече от това, за което е направена.А професора ти е написал ако не си го прочел. Не се занимавай с глупости.
  • Автор

Благодаря за мненията/съветите.Сам установих след тестване че наистина май няма някакъв ефект,едно на ръка че свири силно, но само май свири силно че да ме заболят ушите.Инак на системата пише че може да се слагат тонколони 6-16 ома.Просто ми изпаднаха тези тонколони и се чудех как да ги оползотворя. А как мислите ,дали тези тонколони биха се държали добре като фронтални при една Домашна Съраунд/кино система 5+1 с подходящ масов ресийвър.Понеже са 4 тонколони май трябва да намеря още 2 такива или поне една за да станат 5.Май говоря или мисля глупости ,но като за начало когато намеря време ще ги пробвам при един познат на неговия 5+1 ресийвър да видим кво ще излезе.

Благодаря за мненията/съветите.Сам установих след тестване че наистина май няма някакъв ефект,едно на ръка че свири силно, но само май свири силно че да ме заболят ушите.Инак на системата пише че може да се слагат тонколони 6-16 ома.Просто ми изпаднаха тези тонколони и се чудех как да ги оползотворя.

А как мислите ,дали тези тонколони биха се държали добре като фронтални при една Домашна Съраунд/кино система 5+1 с подходящ масов ресийвър.Понеже са 4 тонколони май трябва да намеря още 2 такива или поне една за да станат 5.Май говоря или мисля глупости ,но като за начало когато намеря време ще ги пробвам при един познат на неговия 5+1 ресийвър да видим кво ще излезе.

Вие си решавате. А ние не се месим защото няма смисъл.

По въпроса за 5+1 система - ще свирят, НО качество не очаквай. Най-добре тези ОТ да ги ползваш само към сегашната ти с-ма (Kenwood RXD-501). Ако ще предприемате с приятеля ти някакви тестове, внимавайте с импедансите и начина на свързване.

Благодаря за мненията/съветите.Сам установих след тестване че наистина май няма някакъв ефект,едно на ръка че свири силно, но само май свири силно че да ме заболят ушите.Инак на системата пише че може да се слагат тонколони 6-16 ома.Просто ми изпаднаха тези тонколони и се чудех как да ги оползотворя.

А как мислите ,дали тези тонколони биха се държали добре като фронтални при една Домашна Съраунд/кино система 5+1 с подходящ масов ресийвър.Понеже са 4 тонколони май трябва да намеря още 2 такива или поне една за да станат 5.Май говоря или мисля глупости ,но като за начало когато намеря време ще ги пробвам при един познат на неговия 5+1 ресийвър да видим кво ще излезе.

За фронтални колони едва ли биха се справили добре, но за задни съраунд колонки може да се справят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.