Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с конфигурация моля за съвет

Featured Replies

• Автор

вместо монитор съм с плазмен екран на Филипс - Няма такова животно :no-no:

Да не би тоя мишок да си стои на другия екран / монитора ? Сам ли е телевизора или имаш и монитор ? ако имаш монитор пробвай на него да пуснеш играта .

Имам само плазма ТЕЛЕВИЗОР нямам друг монитор ....

Редактирано от antonivanov (преглед на промените)

И те казаха ,че конфигурацията бе била в ред ,че първата ми видео карта и дъното не били съвместими :) ???

Това са глупости.

Виж, явно са видели, че не си много навътре в нещата и са се възползвали от това.

Добре според теб какво да направя , кой е най-добрия вариант ? И ако стане така да отида да го оставя какво да им казвам?

Най-добрият вариант е да им отидеш на гости с кутията и да направят така, че да нямаш повече проблеми с компютъра.

Имам само плазма ТЕЛЕВИЗОР нямам друг монитор ....

А този телевизор с HDMI ли е? Пробвай с нормален монитор.

• Автор

Ами то май само това остана .....

А този телевизор с HDMI ли е? Пробвай с нормален монитор.

да HDMI съм .... ами ще пробвам ...

Това са глупости.

Виж, явно са видели, че не си много навътре в нещата и са се възползвали от това.

Най-добрият вариант е да им отидеш на гости с кутията и да направят така, че да нямаш повече проблеми с компютъра.

Не са глупости. Всяко дъно може да няма съвместимост с различни компоненти. Независимо дали е видеокарта, звукова карта и т.н. Затова хората обикновено си пишат с какво е съвместимо дъното (т.е. с какво е тествано) на 100%, останалото- Би трябвало да работи, но не е 100% гарантирано.

Аз докато си оправя конфигурацията, 10 пъти се разкарвах и сменях всичко по конфигурацията.

Не е много лесно да уцелиш толкова компоненти и всичко да върви идеално. Все нещо ще куца.

Ако всичко е ток, тогава си голям късметко.

Хората затова продават и маркови компове. Асемблирани с такива компоненти, че да няма проблеми.. И въпреки това, се съмнявам, че всичките работят на 100% без дефекти.

Ако нямат същата в наличност, слагат каквато има, докато оправят старата или му дават такава със сходни характеристики.

Няма такова нещо - щом картата е в гаранция, или му я оправят, или му я заменят със същата. Със сходни характеристики могат да му дадат единствено, ако той е съгласен. Ако не е, му връщат парите и той решава каква да си купи и откъде да си я купи.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Няма такова нещо - щом картата е в гаранция, или му я оправят, или му я заменят със същата. Със сходни характеристики могат да му дадат единствено, ако той е съгласен. Ако не е, му връщат парите и той решава каква да си купи и от кой да си я купи.

Щом са установили, че тази видеокарта няма съвместимост с дъното му, значи трябва да сменят едно от двете.

Нали не са му казали, че видеото му е дефектно или изгоряло? А като му сменят видеото, му връщат пари от разликата в цената, или той доплаща.

Няма такова нещо - щом картата е в гаранция, или му я оправят, или му я заменят със същата. Със сходни характеристики могат да му дадат единствено, ако той е съгласен. Ако не е, му връщат парите и той решава каква да си купи и от кой да си я купи.

Ти случайно да виждаш, че старото и новото дъно са един и същ модел и марка. За да не му работи първото, значи нещо му е имало.

Аз доколкото разбрах, са му сменили само видеото.

Редактирано от deathxxx (преглед на промените)

Нали не са му казали, че видеото му е дефектно или изгоряло? А като му сменят видеото, му връщат пари от разликата в цената, или той доплаща.

Ето какво са му казали:

Сменяли, както дъното ,така и видео картата и някакви други части ,за да разберат какъв точно бил проблема , и накрая се оказало ,че видео картата имала някакъв проблем какъв не ми казаха , но вместо моята видео карта те са ми сложили SAPPHIRE HD6770

Ето какво са му казали:

Това е било само, за да разберат къде е проблема. Сглобявали са конфигурации с неговото дъно и с неговата и друга видеокарта, после са сменили и дъното със старата му видеокарта и новата. Установили са, че проблема е в Nvidia картата. Така, че са му оставили старото дъно и са сменили само картата. Сега по-ясно ли стана?

От снимките и сам виждаш, че са му сменили само видеото. Аз не видях там да присъства и новото дъно.

Редактирано от deathxxx (преглед на промените)

Това е било само, за да разберат къде е проблема. Сглобявали са конфигурации с неговото дъно и с неговата и друга видеокарта, после са сменили и дъното със старата му видеокарта и новата. Установили са, че проблема е в Nvidia картата. Така, че са му оставили старото дъно и са сменили само картата. Сега по-ясно ли стана?

Да, аз говоря за видео картата. Идеята е, че в момента има проблем и с новото видео, както и с други неща. ;)

Да, аз говоря за видео картата. Идеята е, че в момента има проблем и с новото видео, както и с други неща. ;)

Не мисля, че когато скролчето на мишката не се вижда в една игра- това е проблем във видеото...

Отделно е въпроса по шума, който пише, че има.

Ние не знаем какво е точно това цъкане и колко силно се чува, както и от къде точно.

Не е написал, че е от видеото или от нещо друго.

След най-тривиални действия (смяна на драйвери и т.н.) вече е време за по изкилифирчените неща като: Колко вата ти е захранването? Проблема проявява ли се само като стартираш 3д режима на картата (игри)?Шума високочестотен и постоянен ли е или е по "басов" и цикличен?Колко тежи 1 кг бира? Накрая най добре отиди при тези от които си взел компа и им обясни какъв е проблема , ако започнат да те увъртат и да мрънкат , набери Комисията за защита на потребитиелите пред тях да видиш как ще се разбързат. Успех.

Не мисля, че когато скролчето на мишката не се вижда в една игра- това е проблем във видеото...

Отделно е въпроса по шума, който пише, че има.

Ние не знаем какво е точно това цъкане и колко силно се чува, както и от къде точно.

Не е написал, че е от видеото или от нещо друго.

Ако погледнеш първия пост, ще видиш проблем с видеото и оттам дискусията тръгна към инсталиране на драйвери и обсъждане на конфигурацията.

Нека да видим как ще се развият нещата. :wors:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Цъкащия звук е от харда, Хитачи така си цъкат. В сайта им имаше една програма която забавя въртенето на диска и го прави почти безшумен. Изчисти старите драйвери и инсталираи всичко на ново, драйвера на нвидия пак ще се инсталира заедно с играта но не пречи.

не знам дали си чел цялата тема или се включваш просто така , но ако я беше прочел щеше да видиш ,че не е само този проблема.

И коя е фирмата?

Цъкащия звук е от харда,

Хитачи така си цъкат.

В сайта им имаше една програма която забавя въртенето на диска и го прави почти безшумен.

Изчисти старите драйвери и инсталираи всичко на ново,

драйвера на нвидия пак ще се инсталира заедно с играта но не пречи.

Защо ли моите хитачита нищо не издаваха....

А това цъкане е от позиционирането на главите.

И не му трябва програмка за забавяне на въртенето.

+ това, ако забави въртенето, този шум от позиционирането няма да се намали.

Това е от движението на главите, а не от въртенето на плочите.

Може да забави движението на главите и от там- скоростта на достъп, а от там- и по-бавният трансфер на поток от много файлове. Хитачи си има собствена програма за това. Хич не му трябва да си променя скорости на въртене или време на достъп. Ако му трябваше безшумен диск, щеше да даде по-малко пари и да вземе някой с по-бавен достъп и по-безшумен- като тези които са обикновено за мултимедия. Например някой Green серия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.