Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с конфигурация моля за съвет

Featured Replies

Здравейте взех си нов компютър от Мад комп. във Варна . Конфигурацията ми беше следната : nVidia PALID GTX550 Ti 1GB MB - Gigabyte p61-USB B3 HDD hitachi 1TB Ram A-DATA 4GB DDR 3 1333-ADATA INTEL I3-2105 3.1G/3MB/LGA 1155 та проблема всъщност е : вместо монитор съм с плазмен екран на Филипс (незнам дали е от значение) , но още след няколко дена почна от компютъра да се чува едно като цъкане,много дразнещ звук и аз реших да го върна в офиса да видят за какво става въпрос , така след 7-8 дена решиха , че е готов и ми казаха ,че всичко е оправено и са ми Сменяли, както дъното ,така и видео картата и някакви други части ,за да разберат какъв точно бил проблема , и накрая се оказало ,че видео картата имала някакъв проблем какъв не ми казаха , но вместо моята видео карта те са ми сложили SAPPHIRE HD6770, но отново се чува същия странен звук , но за да не го давам отново в сервиза реших да изчакам малко и по някаква странна причина като пусна Мозилата и той спираше и така го изтърпях още месец. Реших да играя да играя една игра (Сакред) пускам я първо ми дава СТАРТ ЪП ЕРОР (прикачил съм снимка) след това изтеглих някакви неща искаше ми драйвери на НВИДИА ...... играта се пусна , но мишката не се движи отчита я ,но аз не виждам къде е и т.е. не мога да играя , успях да си усиля графиата на МАКС да видя дали поне ще тръгне .. е тръгна ,но без да ми показва къде ми е мишката..... Моля кажете ми какво да правя ..

post-321174-0-60359900-1330792197_thumb.

Относно мишката и тази грешка, най-вероятно е проблем с драйвера. Изтегли си 32 битови драйвери за Windows 7 от тук и 64 битови драйвери от тук. Това са линкове кЪм последните драйвери на ATI, избери един от двата според твоята операционна система (в зависимост 32 или 64 битова е, можеш да провериш като отвориш старт менюто и цЪкнеш десен бутон вЪрху Computer, след което от падащото меню избереш Properties, там пише). И махни драйверите на nVidia.

Относно цЪкането, изтегли си HDTune и си тествай твЪрдия диск с нея за лоши сектори. Няма да е лошо да си кажеш и цялата конфигурация, след като са ти сменяли части в сервиза. Ама цялата, включително марка/модел на захранването. Виж си сЪщо вентилаторите по кутията дали те не цЪкат (и не само по кутията а и по видео картата и охлаждането на процесора и захранването).

• Автор

А цялата конфигурация си ми е същата само видеото са ми сменили нищо друго ,,, а иначе сега ще пробвам това което ми казахте и ще пиша , а конфигурацията добра ли е за тези пари смисал съвместими ли са нещата ? ЩЕ КАЧА СНИМКА НА КОНФИГУРАЦИЯТА ДА ВИДИТЕ . ЕДНАТА която е пълната е преди да го върна а 2-рата снимка е само добавената нова видео карта

post-321174-0-10131000-1330793960_thumb.

post-321174-0-11151600-1330793967_thumb.

Редактирано от antonivanov (преглед на промените)

Хах. Малко са те цоцнали от към процесор... 2105 при налично външно видео... Красавци... И защо P61 дъно, никой не знае... Ама да не влизаме в подробности.

Изчисти хубаво старите драйвъри, създават проблем. Най-добре под Safe Mode. Сложи само и единствено за AMD картата, колегата е дал линкове. Провери си и харда както предположи. Тези звуци трябва да са от движеща се част или прехвърчане на електричество някъде (не вярвам да е 2-рото). Движещи се части са Харда и вентилаторите. Ако нямаш гаранционна лепенка- отвори кутията и всеки вентилатор го спирай с пръст за по няколко секунди, да видиш дали няма да изчезне шума със спирането на някого. Но по-вероятно е да е харда. Виж със HD Tune как е положението.

а конфигурацията добра ли е за тези пари смисал съвместими ли са нещата ?

Какво ще рече "тезипари". Колко е бил бюджета?

• Автор

Ами дадох 1000лв ( не се включва монитор и мишки ... по точно всичко в кутията без никакви периферни устройства )

Звукът може да е от вибрациите, при наличие на подходяща кутия, която да ги прави чуваеми. Ако това е причината, няма място за притеснение. :)

Публикувано изображение

Не си се минал кой знае колко. Не схващам идеята на процесора и дъното, тъй като разликата м/у i3 2100 и i3 2105 е във вграденото видео, иначе са еднакво бързи. Защо са ти сложили 2105, при положение, че имаш външна видео карта... Просто за 20-тината лв отгоре. Не схващам и дъното. H61 щеше да е по-удачният избор. Малко РАМ са ти сложили, можеше 2х4 да ти сложат, общо 8 GB.

• Автор

Изтеглих и Инсталирах това което ми казахте .. реснах си комп-а , пуснах играта и същата история с мишката. А относно това " Изчисти хубаво старите драйвъри, създават проблем. Най-добре под Safe Mode." може ли да ми обясните как по точно да видя дали има стари драйвери и евентуално ако има как да ги премахна. Благодаря

Изтеглих и Инсталирах това което ми казахте .. реснах си комп-а , пуснах играта и същата история с мишката.

Честно да ти кажа, тази история никак не ми харесва - нещо ме съмнява в тази компилация, където са ти я продали, да не би да са ти сложили някакви компоненти с тъмно минало.

Друго нещо - кой е инсталирал Windows-а?

• Автор

Windows-a ми го е инсталирвал брат ми ... мога да кажа ,че той е със същия от месец и нещо и е доволен ... А за компонентите няма от къде да съм сигурен нали?

Windows-a ми го е инсталирвал брат ми ... мога да кажа ,че той е със същия от месец и нещо и е доволен ...

А за компонентите няма от къде да съм сигурен нали?

Кой е инсталирал драйверите на новото видео?

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

запиши си на диск някой лайв линукс и пробвай да видиш дали пак има проблем с мишката: http://mint.nano-box.net/iso/stable/12/linuxmint-12-gnome-dvd-64bit.iso - Linux Mint 12 "Lisa" - DVD (64-bit) http://mint.nano-box.net/iso/stable/12/linuxmint-12-gnome-dvd-32bit.iso - Linux Mint 12 "Lisa" - DVD (32-bit) Избираш един от двата на диск, в зависимост колко битов ти е процесора, ресваш с диска в DVD ROM-а, настройваш биоса да зареди от диска(както сте инсталирали и Windows-a). Като зареди линукса, избираш Live или нещо от сорта. Ще ти зареди всичко без да е нужна инсталация. Виж дали проблема с мишката е същия. Ако няма такъв, значи е от Windows-a

• Автор

Това , което ми дадоха да го изтегля ... което беше преди 40-50 мин ... аз го изтеглих и го инсталирах

Това не са драйвери, а друга операционна система. Ако ти се струва твърде голяма, ето една малка, около 12Мб http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/tinycorelinux/4.x/x86/release_candidates/TinyCore-4.4rc1.iso

Това , което ми дадоха да го изтегля ... което беше преди 40-50 мин ... аз го изтеглих и го инсталирах

Имам предвид, когато са ти върнали компютъра с новата видео карта, имаше ли инсталирани драйвери за нея?

Плюс това, те не могат да решат да ти сложат друга видео карта, щото на тях така им изнася, без да са те попитали дали си съгласен. ;)

Отностно за играта ти- най-добре е да пробваш с различни версии на драйверите, докато уцелиш такъв, без проблем. Виж за някоя по-стара версия на драйвера на видеото. Щом е само в играта това, значи е бъгясала или нещо не й е готино с твоята конфигурация. С другата видеокарта така ли беше?

• Автор

Ами да те ми ги инсталираха .... а за Видеото ... питаха ме дали искам нова видео карта или старата , но като ми кажат да си взема комп-а и пак да си остане с проблема или да взема нова ,но друга .... аз ест. исках да си го взема готов за работа и да не се занимавам повече с такива простотии.....

Но така като гледам .... понеделник ще отида до офиса оставям го и пак да гледат да се чудят какво му има ако пак ми кажат,че е нормално или да не са ми оправили всичко ... си вземам парите и отивам на място където могат да се оправят

Отностно за играта ти- най-добре е да пробваш с различни версии на драйверите, докато уцелиш такъв, без проблем.

Виж за някоя по-стара версия на драйвера на видеото. Щом е само в играта това, значи е бъгясала или нещо не й е готино с твоята конфигурация. С другата видеокарта така ли беше?

Ами не съм я пробвал с другата видео карта .... аз по принцип не съм някакъв запален да играя по цял ден игри но се случва да се съберем някаде с компютрите и да играем....

Ами да те ми ги инсталираха .... а за Видеото ... питаха ме дали искам нова видео карта или старата , но като ми кажат да си взема комп-а и пак да си остане с проблема или да взема нова ,но друга .... аз ест. исках да си го взема готов за работа и да не се занимавам повече с такива простотии.....

Но така като гледам .... понеделник ще отида до офиса оставям го и пак да гледат да се чудят какво му има ако пак ми кажат,че е нормално или да не са ми оправили всичко ... си вземам парите и отивам на място където могат да се оправят

Да си вземеш парите :)))))

А ти мислиш ли, че ще ти ги върнат?

Това, че в еди коя си игра, не ти се вижда стрелката на мишката не означава, че системата ти не е добре.

• Автор

Да си вземеш парите :)))))

А ти мислиш ли, че ще ти ги върнат?

Това, че в еди коя си игра, не ти се вижда стрелката на мишката не означава, че системата ти не е добре.

не знам дали си чел цялата тема или се включваш просто така , но ако я беше прочел щеше да видиш ,че не е само този проблема.

Не знам какво е това цъкане. Да не би да ти зарежда от харда и тогава да се чува?

• Автор

Не знам какво е това цъкане. Да не би да ти зарежда от харда и тогава да се чува?

Ами не .... то е много странен звук като цъкане и пискане едно такова .. никакво ... което не е нормално за нов комп..... но както и да е ще видим в понеделник

Няма такова нещо - щом картата не ти е била в ред, те са длъжни да ти я оправят или да ти я сменят със същата. Нищо чудно да са ти омазали системата, щом те са ти инсталирали драйверите - в твоя случай това е най-добрият вариант, иначе остава хардуерен проблем, ако се елиминира софтуерен проблем като причина.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Няма такова нещо - щом картата не ти е била в ред, те са длъжни да ти я оправят или да ти я сменят със същата. Нищо чудно да са ти омазали системата, щом те са ти инсталирали драйверите - в твоя случай това е най-добрият вариант, иначе остава хардуерен проблем.

И те казаха ,че конфигурацията не била в ред ,че първата ми видео карта и дъното не били съвместими :) ???

Добре според теб какво да направя , кой е най-добрия вариант ? И ако стане така да отида да го оставя какво да им казвам?

Редактирано от antonivanov (преглед на промените)

вместо монитор съм с плазмен екран на Филипс - Няма такова животно :no-no:

Да не би тоя мишок да си стои на другия екран / монитора ? Сам ли е телевизора или имаш и монитор ? ако имаш монитор пробвай на него да пуснеш играта .

Няма такова нещо - щом картата не ти е била в ред, те са длъжни да ти я оправят или да ти я сменят със същата. Нищо чудно да са ти омазали системата, щом те са ти инсталирали драйверите - в твоя случай това е най-добрият вариант, иначе остава хардуерен проблем, ако се елиминира софтуерен проблем като причина.

Ако нямат същата в наличност, слагат каквато има, докато оправят старата или му дават такава със сходни характеристики.

Да не би да чуваш пискане от картата? По-яките карти издават един високочестотен шум, когато са по-натоварени или пък, когато изпълняват точно определени изчисления.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.