Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качествен зелен чай ?

Featured Replies

Здравейте.Чух,че на първи етаж в Халите се продавал насипен зелен (и всякакъв) чай.Въпросът ми е някой дали е взимал и ако да найстина ли е истински чая или е менте.Ако е хубав и найстина оригинален ще отида,но не знам какъв вид да взема понеже мисля,че са адски много видове зелен чай. П.П Аз искам оригинален (само зелен чай) без добавки като лимон,портокал,жасмин,Само желен чай!!! Благодаря предварително ! ! !

Гиокуро, Сенча, Матча от японските. Лунг чин, Юнан, Мао Фенг от китайските, Даржелинг(повечето го правят черен, но се намира и зелен) от Индия. Също така при по- ограничен бюджет Чун ми, Сенча(китайска, индонезийска, шриланска), Гънпаудър. Има много видове въпрос е и на вкус, а за ментетата напълно възможно е не съм пазарувал от там. Може да ги погледнеш в интернет как изглеждат и да ги сравниш в магазина, дали са същите на външен вид, но пак не е сигурно.

Аз съм от Пловдив, обикновено пазарувам от Чаената къща- пловдивската, за София не съм запознат.

http://www.teateam-bulgaria.com/categories.php?CategoryID=30 тук или тук http://www.teahousesofia.com/page.php?s=15

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

В Халите предполагам че чая е качествен понеже не е много евтин (така чух).Ако някой е ходил и е взимал да пише!

Купувала съм си от халите зелен чай и не е лош,но според мен по-качествен продават в фоето на Чешкият културен център(до театъра на Армията).

http://shop.mygourme...php?cPath=37_45

Това е линк към онлайн магазин качествен чай .

Една приятелка,която е работила в една от най-добрите чайни в Европа,беше очарована от Магазина за чай Моменти в мол Сердика.

Редактирано от Apoli (преглед на промените)

• Автор

Купувала съм си от халите зелен чай и не е лош,но според мен по-качествен продават в фоето на Чешкият културен център(до театъра на Армията).

http://shop.mygourme...php?cPath=37_45

Това е линк към онлайн магазин качествен чай .

Една приятелка,която е работила в една от най-добрите чайни в Европа,беше очарована от Магазина за чай Моменти в мол Сердика.

Точно на тях им писах по скайпа и ми казаха,че имат "Китайска Сенча" в магазина и ми казаха че имат "Непалски зелен чай" .Аз често ходя на там и като ходя ще взема от двата по малко и ще пиша дали е хубав.Много благодаря за мнението :P

• 6 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте отново!Някой взимал ли е от някой китайски магазин (да речем на пиротска 18)зелен чай?

Нещо такова:

Публикувано изображение

Произхода на зеления чай е от Китай, а най-качествените листа се берат на остров Тайван. Останалите производства, в други страни и райони, са просто подражатели.

• Автор

Добре това ясно! Мен ме интересува дали някой е взимал и има мнения за него.

.Това са най-популярните китайски видове със съответната оценка четеш какво пише на опаковката, дали е истински вече е друг въпрос.

http://en.wikipedia....hina_famous_tea тук ги има и с китайските им имена на китайски. Не всички обаче са зелени- отстрани си пише кой какъв е

Японските също не са за подценяване нищо, че самото растение идва от Китай.

http://www.hibiki-an...nts.php/cnID/10

post-159196-0-25211300-1349092642_thumb.

Да попитам, а каква е тази мания по толкова скъп зелен чай? Нищо лошо че си харчите парите за такъв скъп чай, но AKBAR или Lipton не смятам че са лоши.

Lipton e хубав другия не съм го пил. Дори той идва по-скъп (той е Индонезийска сенча) насипната Сенча идва по-евтино, няма значение от къде е- стига да не е японска. Драгон уел се намира по 12-16 лв за 100 грама-сега колко е оригинален казахме, че е друг въпрос. За 20 лв се намира добър бял чай с доста добри вкусови качества-според моя вкус разбира се.

• Автор

Много благодаря!Но пак не става ясно за тези опаковки по китайските магазинчета.Дали са хубави или не?

• Автор
Току що пристигам с мащерка от bilki.bg . Страхотен аромат, направо неописуем.Бихте ли ми препоръчали някаква комбинация (например мента,мащерка. т.н.)?
  • Автор

Ехее намерил си хубава мащерка! Благодаря за инфото, ще я тествам :)

Магазинът е в Красно село точно на пазара, но може да поръчаш и онлайн!

• 3 години по-късно...

Здравейте! А някой пробвал ли е хранителни добавки със зелен чай? Понеже не понасям вкуса на чая, но все пак искам да го консумирам. Ако някой случайно има опит с хранителните добавки, моля да ми предложи марка. Мерси :)

преди 12 минути, Elena33 написа:

Здравейте! А някой пробвал ли е хранителни добавки със зелен чай? Понеже не понасям вкуса на чая, но все пак искам да го консумирам. Ако някой случайно има опит с хранителните добавки, моля да ми предложи марка. Мерси :)

Now foods e изпитана марка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.