Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Имам въпрос към автора. Търсиш помощ и съвет нали? Защо не опростиш нещата ? Какви са тези прекачени файлове дето трябва да ги свалям от някъде си ? Ми напиши си просто и ясно конфигурацията. Ако не знаеш как има важна тема в която е обяснено.

• Автор

По - повод на горния коментар : Поле Стойност Компютър Вид на компютъра ACPI Multiprocessor PC Операционна система Microsoft Windows XP Professional Пакет на обновление на ОС Service Pack 3 Internet Explorer 8.0.6001.18702 (IE 8.0) DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Компютър NICKY Име на потребителя niki Домейн NICKY Дата / Време 2012-03-22 / 19:32 Дънна платка Тип централен процесор DualCore Intel Core 2 Duo E6420, 2133 MHz (8 x 267) Дънна платка Intel Lemont DP965LT (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Чипсет на дънната платка Intel Broadwater P965 Системна памет 2037 MB DIMM1: A-Data 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM2: Kingston 1G-UDIMM 1 GB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-12 @ 266 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) Тип BIOS Intel (12/27/2006) Комуникационен порт Communications Port (COM1) Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1) Дисплей Видеокарта NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB) 3D-ускорител nVIDIA GeForce 8600 GT Монитор Philips 222EL [22" LCD] (DL51116596024) Мултимедия Звуков адаптер Creative SB Live! 24-bit (SB0410) Sound Card Съхранение на данни IDE контролер Intel® ICH8 2 port Serial ATA Storage Controller - 2825 IDE контролер Intel® ICH8 4 port Serial ATA Storage Controller - 2820 IDE контролер Standard Dual Channel PCI IDE Controller Контролер за памет A7BQHQH4 IDE Controller Дисково устройство ExcelStor Technology J8160S (153 GB, IDE) Оптично устройство Optiarc DVD RW AD-7170A (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) Оптично устройство SBQVE YB8H2V8 SCSI CdRom Device Състояние на SMART OK Раздели C: (NTFS) 37063 MB (16211 MB свободно) D: (NTFS) 60000 MB (17484 MB свободно) E: (NTFS) 60000 MB (767 MB свободно) Общ размер 153.4 GB (33.7 GB свободно) Вход Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard Мишка Microsoft PS/2 Mouse Мрежа Основен IP адрес xxxxxxxx Основен MAC адрес xxxxxxxxxxxxxxxx Мрежова карта Intel® 82566DC Gigabit Network Connection Периферни устройства Принтер IBM Infoprint 1222 Принтер Microsoft XPS Document Writer FireWire контролер Texas Instruments TSB43AB22 1394A-2000 OHCI PHY/Link-Layer Controller (PHY: TI TSB41AB1/2) USB1 контролер Intel 82801HB ICH8 - USB Universal Host Controller [b-0] USB1 контролер Intel 82801HB ICH8 - USB Universal Host Controller [b-0] USB1 контролер Intel 82801HB ICH8 - USB Universal Host Controller [b-0] USB1 контролер Intel 82801HB ICH8 - USB Universal Host Controller [b-0] USB1 контролер Intel 82801HB ICH8 - USB Universal Host Controller [b-0] USB2 контролер Intel 82801HB ICH8 - USB2 Enhanced Host Controller [b-0] USB2 контролер Intel 82801HB ICH8 - USB2 Enhanced Host Controller [b-0] DMI Производител на DMI BIOS Intel Corp. Версия на DMI BIOS MQ96510J.86A.1612.2006.1227.1513 Производител на DMI системата DMI система Версия на DMI системата Сериен номер на DMI системата UUID на DMI системата 6EF1CCC2-EE5611DB-82CD0011-113186F6 Производител на DMI дънната платка Intel Corporation DMI дънна платка DP965LT Версия на DMI дънната платка AAD41694-209 Сериен номер на DMI дънната платка AZLT716007TX Производител на DMI кутията Версия на DMI кутията Сериен номер на DMI кутията Запазена марка на DMI кутията Тип на DMI кутията Проблеми и съвети Проблем Свободното място на диск E: е само 1%.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

процесор - DualCore Intel Core 2 Duo E6420, 2133 MHz

Дънна платка - Intel Lemont DP965LT

Видеокарта - NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB)

Рам - A-Data 1 GB DDR2-800

Рам - Kingston 1 GB DDR2-533

Процесора носи на клок, но рам паметта ти е различна и ще те спъне.

Разкарай тези две плочки и вземи две еднакви по 2gb,

проблема е че никъде в момента не откривам добри памети 2х2gb DDR2 може би ще трябва да прегледаш оферти за втора ръка.

Но ето нещо да добиеш представа за цените

2 х 2GB DDR2 800 KINGSTON HYPER X

2 х 2GB DDR2 800 A-DATA

На твоите ако имат остатъчна гаранция може да им търсиш х 18-20лв.

Видео картата ти е много зле не си определи бюджет.

Нещо такова може би PALIT GTX550TI 1G SONIC D5 ще свърши работа.

Ако пък ти се дава някои лев в повече SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 BULK

ето и захранване PSU SEASONIC SS-430GB BRONZE

Ако искаш да правиш овърклок, малко трудна задача с това дъно но все пак

освен охладителя на процесора е много важен и въздушния поток в кутията.

Охладителите от по висок клас са с големи размери и трудно биха се събрали в стандартна кутия, пък ако нямаш добър въздушен поток какъвто и охладител да сложиш ще е загуба на пари.

Понеже не знаем каква е кутията не препоръчвам охладител.

• Автор

Значи понеже не си прочел предишните коментари, ще те вкарам във "филма" :) Препоръчаха ми HD6770 1GB DDR5 за видео, което струва около 130-140 ново, и ми е перфектно. РАМ ще търся втора ръка, захранване съм се спрял на такова каквото си ми дал или някакво друго 430 Corsair примерно или това което си дал. И съм и поставил лимит на част от 150 лева, като нямам нищо против частите ( без захранването ) да са 2ра ръка. И за видеото не ми се рискува много но бих се навил след тестове. Благодаря за мнението все пак ! Добре някой ще ми каже ли има ли въобще някаква разлика HD6770 i HD5770, аз гледах ревю-та и сравнения и разлика не видях мисълта ми е за кавко да се набутвам с повече пари за по нов модел който си е като стария ?!

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Ako намериш 5770 на изгодна цена направо я вземай - няма абсолютно никаква разлика с 6770, просто преименуван модел, а 5770 я спряха от продажба. Единствено гледай да е с DDR5, че имаше някакви осакатени модели с DDR3 и показваха доста лоши резултати в игрите. За паметта ти казах, че тая система е сравнително стара и нищо няма да загубиш ако не е в двуканален режим - просто разликата е толкова малка, че не се усеща изобщо. Най-добре е да махнеш 533MHz модул и на негово място да сложиш 2GB на 800. С 3GB ще е доста по-добре. Лошото е, че дъното ти е осакатено откъм възможности за овърклок, а тоя процесор би направил 3GHz без проблем.

Така като гледам препоръчаните ъпгрейди се движат на цена около 400 лева за частите. Аз бих ти предложил следната идея - имаш 400 лева (щом ще ъпгрейдваш стария) - опитваш се да продадеш старата щайга без монитора за около 400 лева и си купуваш нов компютър за около 800 лева. Нищо не ти пречи да опиташ този вариант... Плюсове на идеята: 1. Вземаш нов блок с гаранция. 2. Ще вземеш по-нова платформа с повече възможности за ъпгрейд. Минуси: 1. Ще трябва да продадеш старата щайга на някой за максимално добри пари, което не е лесно. 2. Ще си един известен период без компютър - седмица някъде.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

• Автор

Значи както like.no.other отбеляза процесорът е доста добър до 3 GHz обаче няма да стигам ( казах, че ако се наложи ще го клоквам, за дъното незнаех, че е слабо и благодаря много за инфото ще внимавам ) Понеже ми се очертават много разходи в личен план ( мамка им е ТЕЦ :) ) мисля за сега да ъпна само РАМ-та - този месец. КРАЙНАТА цел е да играя ДИАБЛО 3 без проблемно на full hd, и тук също ще ми трябва помощ да ми кажете оптимален вариант за това. Това с 3 GB RAM и аз си го мислех, но след като каза че няма да има проблеми 1х2 и 1х1 съм много щастлив :) направо пускам Kingston-a чист бартер или до 5-10 лева от моя страна защото моята плочка е с life warranty. Процесорът и дъното ще се справят с full hd-то на диабло, за РАМ-та се разбрахме ( 3 или 4 мисля че няма голямо значение ), остава ви за видео да ми дадете съвет отново ако си намеря някъде бартер + доплащане от моя страна най - добре. И така само захранването да ми е ново :)

http://us.battle.net/support/en/article/diablo-iii-system-requirements

RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS

Windows

Windows® Vista/7 (latest service packs)

Intel® Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon™ 64 X2 5600+ 2.8 GHz

2 GB RAM

NVIDIA® GeForce® 260 or ATI Radeon™ HD 4870 or better

Ta за Diablo III (5)6770 ще е минимума за игра на FullHD на максимални настройки.
  • 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте отново колеги, Вчера си занесох въпросната машинка на профилактика ( защото не разбирам от смяна на термо паста и т.н. иначе си го почиствам от прах до колкото мога ), човекът в сервиза ми каза, че 8 кондензатора на дъното са ми "цъфнали" "раздути" и всякякви подобни термини :( Та мисълта ми е видяло се е, че и платформата ще бъде сменена. Препоръчайте ми по - евтинко дъно да поддържа моят процесор и да е DDR3 за да си сложа RAM DDR3, така и така е по - евтина от DDR2... Видеото съм се запътил към препоръчаното от вас HD6770 1 GB DDR5, тъй че гледайте всичко да е съвместимо ( много ми се иска да си запазя процесорът защото нямам възможност в момента финансова за смяна на процесорът и харда... ) П.С.: Всякакви съвети и предложения са добре дошли и ще ги приема с отворени обятие, за бюджет съм написал по - евтинко и частите са дадени ориентирайте се към най - доброто цена - качество, и да поддържа тези компоненти оптимално.

Не мога да разбера за какво се занимаваш да наливаш пари в нещо почти "умряло" както каза колегата по горе продай го и добави някой лев и си купи нова платформа докато работи все още...

• Автор

Еми добре не става ли да си запазя - процесорът и харда ( временно и видеото докато събера пари за новото ), и да сменя останалите компоненти. Просто да запазя 2 компонента от старата конфигурация за сега? Не мога да я продам в момента поради ред причини, които не искам да разяснявам...

Не виждам смисъл да запазвате процесора пак се повтарям наливате пари в нещо умряло запазете си хард диска и посочете някакъв бюджет а останалите компоненти от старата конфигурация продайте докато работят все още. :)

• Автор

Ееееми много ме "обнадеждихте", за съжаление съм много зле от към бюджет и не може да стане наведнъж всичко... Събирането на пари не е опция защото няма как да стане :) Продажбата на части на компютърът ще е много трудно предполагам и няма да ми донесе повече от 150-200 лева, а може и толко да не донесе ( да не говоря за цялата разправия по продажбата на части ) ... Направо съм в безизходица ... Ако измисля нещо с някакви пари от някъде ще пиша бюджет стига аз да се добера до такъв :)

Щом нямаш пари, смени кондензаторите на старото дъно и си карай с него.

Ако държиш на ново с ДДР3, някакво такова: ASROCK G41M-VS3/BULK

• Автор

Възраждам темата поради 2 причини: 1. Препоръчайте ми лаптоп до към 600-650 - прекосили 700 лв. от никем.бг примерно или някой друг подобен магазин който има и лизинг. 2. Реших се да сменя всичко поради съветите, които ми дадохте ще си продам частите и т.н. и ще си купя от никем ново всичко, целта е отново да може да се играе диабло 3 ( другите игри и неща няма да ви казвам, защото нови игри освен диаблото няма да играя, а за филми,интенет и музика щом поддържа диабло е ясно ... :) ) мониторът ми е Full HD и е желателно диаблото да се играе също на full hd, от старата конфигурация ще си оставя харда който е 160 GB (ако има някакво значение), видето държа да е HD6770 или някакво подобно за не повече от 20-30 лева като цена. Бюджетът със видеото ( предполагаемо около 200-210лв) е 600-700 лева, двд записвачка не ми трябва - сложете ми някакво там елементарно си ди, колкото да мога да си преинсталирам ОС. Кутия също си имам - не мога в момента да ви кажа точният модел и марка, но по - късно вечерта ще ъпдейтна темата със снимки на кутията!

За евтин лаптоп, гледай да е Селерон Санди Бридж, че са доста студени и тихи лаптопи: ASUS X54C-SX035D /15/B815

Ако мислиш да се играят все пак някакви игрички, APU на АМД са подходящи.

• Автор

За евтин лаптоп, гледай да е Селерон Санди Бридж, че са доста студени и тихи лаптопи: ASUS X54C-SX035D /15/B815

Ако мислиш да се играят все пак някакви игрички, APU на АМД са подходящи.

Лап - топчето е за приятелката, тя обича игрички от типа на куестовете дето се играят само с мишока леки са... Добре, че си се усетил колега да препоръчаш 15,6 инча монитор ( защото забравих да кажа, че мониторът трябва да е 15 инча :) по - малък не иска ) Компютърчето ще е основно в смисъл махаме настоялният. Ще се използва за леки игри, филми, музика, интернет, и т.н. такива неща. Ако за тези пари този модел и марка е най - доброто според теб да й кажа да го вземем? Тя нещо ми мърмори за HP или Sony Vayo ама и казах, че според мен HP не са добри в този ценови диапазон а пък Vayo за тези цена не знам дали си заслужава и дали има въобще... Toshiba е твърдо против тъй че не ги предлагайте ( не зная защо )

• Автор

И не давате предположения за настоялният за който ви попитах ( коментара е на страница 2 най - отдолу ). Благодаря Ви! :D

Нещо такова:

ASROCK H61M-HVGS /BULK /H61 - 1 бр. - 79.16 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 34.65 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 89.67 лв.

GB R677UD-1GD /HD6770 1G GDDR5 - 1 бр. - 195.97 лв.

I3-2120 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 216.09 лв.

Обща стойност - 615.55 лв. с ДДС

• Автор

Много добре ми звучи и ще е точно това, благодаря ти колега. Сега искам само за малко да се върнем на лап-топите какво ще кажеш за:

http://laptop.bg/laptops-fujitsu-Lifebook_AH531-fujitsu_lifebook_ah531_red_AH531MRNA5EE

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.