Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Така, сегашният ми компютър е :

http://dox.bg/files/dw?a=450a46441d ; http://dox.bg/files/dw?a=599fcbf83f

Идеята ми е следната, искам да си запазя ( ако е финансово по изгодният вариант ) дъното, процесорът и харда (естествено не мисля да сменям sound card-a и подобни дребни периферии ). Компютърат ще се използва за Diablo III, CS source, movies and i-net. Давайте предложения и препоръки и ми помогнете да избера най - оптималният вариант : цена - качество. Бюджета за сега е неизвестен поради причината, че диабло излиза на 15.05 до тогава по част, по две ще закупувам каквото мога. Значи аз си мислех да си сменя само рам паметта и видео картата плюс да добавя някакво свестно захранване ( мойто е плачевно ) и охлаждане ( вентилаторно поради икономически причини ). Но съм отворен към всякакви критики, разяснения и предложения.

Целта е посочена за бюджета се разбрахме, ми това е от мен ще чакам съветите и мненията ви.

П.С: Благодаря предварително на всички за изгубеното им време и полезните съвети, които ще ми оставят.

И с какво тоя дърт компютър е по-добър от неговия?! И 600 лв? Сигурно, преди 5 години е струвал толкова.

Аз двата файла не можах да ги изтегля.Към автора по-добре пействай отколкото с прикачени файлове.

Еми като за начало пича иска компютър с които ще "се използва за Diablo III, CS source, movies and i-net'' затова този компютър с Ati X1900 XT 512 MB GDDR3 VIVO 2xDVI и 2gb ram и процесор AMD Athlon X2 5200+ @ 2.6 GHz с добрата звукова карта Creative X-Fi Fatality 7.1 + Front Panel + remote control за цената около 500/600 лв си е добре.Дъното е правено специално за Siemens.

Кое му е добрето? За 600 лв. ще си вземе чисто нов компютър, дето ще е поне 2-3 пъти по-бърз от тая антика!

Пък и той каза, че не иска да сменя целия компютър, а само памет и видеокарта.

А ти му предлагаш компютър с 2 ГБ ДДР2 (като неговия), с видео карта, която е по-стара от сегашната му (е, малко по-бърза е някъде), и с Атлон, който е по-бавен от сегашния му процесор?

С една дума, за 600 лв. му предлагаш по-стар и бавен компютър от неговия?! Да не го продаваш ти?

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

ок първо ми е интересно в кои форм съм го пуснал може да съм го пуснал но да съм забравил дай линк второ дай някои компютър които е с по хубава видео карта и аудио карта за 500/600 лв също така да не е зглобен дет се вика ''в някои гараж'' ок също прибави някоя игра която според теб няма да тръгне

Редактирано от palitooo (преглед на промените)

Fujitsu Siemens Scaleo X Tower

CPU: AMD Athlon X2 5200+ @ 2.6 GHz RAM: 2048 MB DDR II HDD: 2 x 250 GB SATA II ODD: 1 x DVD + 1 x DVD+-RW (2 x ODD) Graphic: Ati X1900 XT 512 MB GDDR3 VIVO 2xDVI Sound Blaster: Creative X-Fi Fatality 7.1 + Front Panel

с аудио картата 600лв без нея 500лв

и имай на предвид ,че играта няма да поддържа някой видео карти можеш да ги видиш тук

Неговия е 100 пъти по-добър от тоя боклук!!!

• Автор

http://dox.bg/files/dw?a=599fcbf83f

http://dox.bg/files/dw?a=599fcbf83f

Ето дано сега могат да се отворят ... Така към пича дето ми предлага АМД, процесорът ми е един от най - добрите клокърски за времето си ( не съм го клоквал още, но ако се наложи ще го направя ) И забравих да уточня предпочитам ИНТЕЛ, въпреки че по темата доста се спори кои са по - добрите за игри. До сега имам една препоръчана конфигурация която бих поспорил с всички, дали е по - добра от моята ! Казах че е желателно да ми помогнете да сменя само ВИДЕОТО + РАМТА и захранването + охладителите. НО ако не стане така както го мисля ( понеже и дъното е старичко, но пък много добро и ако не поддържа това което ми препоръчате ще трябва и него да подменя )

П.С. : МОЛЯ ВИ без безмислени предложения само товарим темата !!!

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Памет си вземи още 2 ГБ, макар че ДДР2 е стара и в момента е по-скъпа от ДДР3, така че търси втора ръка (2х1 ГБ ще са ти 30-40 лв., а може и 2х2 да търсиш). За видеокарта не си казал бюджет. Можеш да сложиш всякаква (зависи дали захранването ти ще издържи обаче), но по-мощните ще ги спъва процесора и останалите компоненти, така че и тук не ти препоръчвам да се изхвърляш със скъпи карти, освен ако не мислиш да сменяш цялата платформа. Иначе, поне кажи някаква сума ориентировъчно, дето си готов да похарчиш.

• Автор

Казах ви давайте предложения, разбира се повече от 150 за част недейте да казвате, не ми се дават толкова пари. Защото съм сигурен, че дори с моято конфигурация мога да подакарам на медиум качество диаблото :) И забравяте 2 от най - важните неща, никой не ми препоръчва захранване и охлаждане ( вентилаторно ). Защото и те са ми за смяна. А за видеото ще съм доволен на някакви предложения също. За дъното ( платформата ) ако желаете препоръчайте нещо, както казах отначало съм отворен към всякакви предложения.

• Автор

Благодаря за препоръчаните, предполагам са съвместими на 100 % с моето дъно ( защото в момента имам май някакъв проблем от този х-р и машинката не ми е толкова бърза колкото трябва ) Понеже виждам, че РАМ не си препоръчал за нея няма голямо значение ли ? Примерно някаква Kingston или A-data 4 ГБ ( на 1 плочка или 2х2 е по - добре )

Еми като за начало пича иска компютър с които ще "се използва за Diablo III, CS source, movies and i-net'' затова този компютър с ...Дъното е правено специално за Siemens.

За безплатни обяви си има място, за платени обяви си има тарифи и собственик на сайта към когото да се обърнеш, ако искаш такава да пуснеш. Иначе си в нарушение...

http://nikem-bg.net/...DDR2-800-A-DATA

Като я добавиш стават общо 3ГБ което е напълно достатъчно за 32 бит. 7.

Иначе 2х2ГБ разбира се е по-добре ако смяташ да махаш старата и да слагаш х64 7. Но това са към 100 лв. за остаряла памет.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Благодаря за препоръчаните, предполагам са съвместими на 100 % с моето дъно ( защото в момента имам май някакъв проблем от този х-р и машинката не ми е толкова бърза колкото трябва ) Понеже виждам, че РАМ не си препоръчал за нея няма голямо значение ли ? Примерно някаква Kingston или A-data 4 ГБ ( на 1 плочка или 2х2 е по - добре )

Съвместими са и ще можеш да си ги ползваш и на следващия компютър, т.е., като смениш дъното и процесора. А защо не ти е бърз компютъра не знам, може да е от много неща.

За памет ти казах, търси си втора ръка, пак 2х1 или 2х2, желателно е да са същите като твоята (като честоти), за да запазиш двуканалния режим на работа и за да могат да работят заедно.

Няма нужда чак от 620W захранване - тоя компютър няма да минава и 200W консумация под товар, та едно 430W Seasonic или Corsair ще е предостатъчно. Охладител - http://www.dekada.co...o-pwm-p-54.html е чудесен за парите си.

п.п.

Със спестените от охлаждане и захранване пари може да вземеш HD6770 1GB DDR5 за около 180-190лв.

Редактирано от like.no.other (преглед на промените)

• Автор

Забравих и друго да кажа, процесора до сега натоверен не съм го виждал ( каквото и да съм правил на пц-то ). Има бокс охлаждане, което не съм сигурен, но мисля че си му е достатъчно. За охлаждането имах предвид някакво допълнително, но пък в момента съм в офиса и няма как да ви кажа модела на кутията ( което е главното май за допълнително охлаждане ). А захранването и сегашното е 400 W и е добро, но е много шумно м*мка му ! Но пък тъй наречените безшумни са високо бюджетни и затова просто ще взема ново. И кажете все пак боксовото охлаждане на процесора да го сменя или не. За видеото не мисля, че е съвместимо с дъното ми ( може и да бъркам). За РАМ-та, ми тя не е съвместима, едната ми плочка е 533 Mhz, а другата 800 ! Дъното поддържа само до 800 - препоръчайте ми да сменя 2те плочки или само едната и да до взема примерно една плочка 2 GB, на честотата на оставената плочка. П.С. : Отворен съм към всякакви предложения както писах в 1 си коментар, за дългосрочно може и дъното да подменя въпреки, че не виждам смисъл.

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Боксовото е достатъчно, ако не клокваш. Но пък твоето е на няколко години и сигурно вентилатора му вече се е разтракал, така че ако е шумно, или искаш да клокваш, смени го. Всички препоръчани захранвания са доста тихи. Видеото ти е съвместимо с дъното, а за паметта вече казах, или 2х2 еднакви (и продаваш тия), или още 2х1 и ги пускаш да работят заедно със сегашните (ако едната ти обаче е 533, всички ще трябва да работят на 533).

Повече от това е безсмислено за този компютър.

Няма нужда чак от 620W захранване - тоя компютър няма да минава и 200W консумация под товар, та едно 430W Seasonic или Corsair ще е предостатъчно. Охладител - http://www.dekada.co...o-pwm-p-54.html е чудесен за парите си.

Ами не му трябва, но в бъдеще, ако си купува нов компютър, няма да се тревожи за захранване, това ще изкара поне няколко години и ще може да захранва поне още един бъдещ компютър. Разликата в парите е малка, за сметка на 50% повече мощност. Освен това, захранванията са по-безшумни, когато работят далеч от капацитета си.

Иначе, може да вземе и някое 400-600 вата до 100 лв.

В бъдеще тенденцията е да се намалява консумацията на компонентите. За пример сегашния ми E6300 харчи колкото един нов Core i5-2400, а Ivy bridge ще са още по-икономични. Видеокартата ми HD6850 харчи малко по-малко от старата ми HD4850. Разликата в цената между CM GX 450W APFC и SS-620GB е около 40%, а в мощността на 12V линия 37% Просто 620W е овъркил дори и при бъдещ ъпгрейт, понеже разликата в цената хич не е малка, а компонентите далеч не харчат толкова много, че да не стигне марково 450W захранване. Онзи ден с един приятел сглобихме новата му система AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Core i5-2500K, 8GB DDR3 1600, HD6850. В момента се опитва да стабилизира процесора на 4.8GHz, а захранването е Corsair VX450 и дори не увеличава оборотите на перката при пълно натоварване на системата.

За охлаждането Петко К е обяснил подробно - има смисъл от смяна само ако овърклокваш или ако това се е раздрънкало. За паметта има смисъл да разкараш бавната 533MHz пръчка, че спъва системата. Дали ще са 1+2ГБ, 2+2 или 3x1ГБ, или 4х1ГБ за тая система няма особено значение(не, двуканалния режим почти не оказва влияние) - просто да е 800MHz, че на 533 има едни минимум 10%-15% загуба на производителност

Е така е принципно, но зависи и какви компоненти слагаш. Я примерно виж GTX 590 дали ще стане с 400 ватово захранване, или пък две такива в Sli ;) Или новата GTX680. Ако пък и решиш да ги клокнеш, може и киловат да не ти стигне ;)

Е така е принципно, но зависи и какви компоненти слагаш.

Я примерно виж GTX 590 дали ще стане с 400 ватово захранване, или пък две такива в Sli ;) Или новата GTX680. Ако пък и решиш да ги клокнеш, може и киловат да не ти стигне ;)

Правилно е казано по-горе, че за конфигурация, която харчи 200W, 620W захранване е много - едно захранване не е добре да работи под нисък товар (разход) за неговата мощност.

Човек готов да даде 1200лв. за GTX680 надали го бърка, че ще даде 200-250лв. за хубаво захранване. ;) По предварителни ревюта яко клокната система с GTX680 харчи към 450W, и да тогава 620W Seasonic ще стигне, ама така ще се разбучи берката, че ще ти се иска да си дал 300лв. за Corsair AX :D

• Автор

Добре и в крайна сметка ако си взема видеото препоръчано от "like.no.other" - HD6770 1GB DDR5 + още 2 GB RAM ( и тук искам да попитам добре ли ще работят моята 1 плочка 1 GB - 800 Mhz + 2 GB 800 Mhz или е по добре 3х1 ? ) и някакви допълнителни вентилаторчета странични и предни да помагат за цялостния охладителен процес в кутията ( да не сменяма бокса на процесора ). Някой ще ми каже ли какво захранване ми трябва 400-450-500-620 W. Всеки различно мнение даде и в крайна сметка с конкретните части някой да каже как е най - добре. За бъдещи ъпгрейди не мисля мечтата ми от 3-4 години насам беше диабло 3 и то идва :) И конкретния модел захранване : " 430W Seasonic или Corsair " ще свърши ли работа защото цената му е добра :)

И конкретния модел захранване : " 430W Seasonic или Corsair " ще свърши ли работа защото цената му е добра :)

Ще свърши - даже си пасва точно с компонентите.

• Автор

Съжалявам, че ставам нахален. Но все пак не игнорирайте въпросът ми за РАМ-та има ли проблем да запазя текущата си плочка 1 GB - 800 Mhz и да купя още една плочка 2 GB - 800 Mhz, или да докупя 2х1 GB - 800Mhz ( 1х2 и 1х1; или 3х1 )

Най-добре да са две по две еднакви, но и да сложиш различни, пак трябва да работи, но може да загубиш двуканалния режим. Всъщност, не знам какво ти е дъното, най-добре виж в упътването му с какви комбинации от памети може да работи.

А и щом мислиш 3-4 години да не купуваш нов компютър, вземи по-евтино захранване. Допълнителни вентилаторчета ако толкова държиш, може да сложиш отпред и отзад на кутията по някоя 120 мм перка да вкарва и изкарва въздуха.

П.П. Ето това май е за твоето дъно, с какви памети работи:

http://www.intel.com...b/cs-026557.htm

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.