Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е хардуерно ускорение?

Featured Replies

Един въпрос: има ли излязла видео карта до този момент, която да поддържа декодиране на 2160p видео? Става въпрос за видеото от първа страница, не успях да пусна ускорението... 1080p без проблем си върви на картата...(HD 6750) Явно картата не поддържа толкова голяма резолюция или по-точно драйверите не я поддържат...не знам.

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

Един може би тъп въпрос. Взех си един Ейсър AO722 с C-60 HD 6290. Четох насам натам - би трябвало да подкарва 720p... е да ама не. Не съм пипал нищо из amd vision engine control center-ра. Та видеото на тази машинка има ли ускорение и как да го включа?

Един въпрос: има ли излязла видео карта до този момент, която да поддържа декодиране на 2160p видео?

Става въпрос за видеото от първа страница, не успях да пусна ускорението... 1080p без проблем си върви на картата...(HD 6750)

Явно картата не поддържа толкова голяма резолюция или по-точно драйверите не я поддържат...не знам.

може и да има, но аз за карта над 1080p не съм попадал (пък да не говори ако клипа е 50fps)... иначе има карти, които декодират хардуерно 2 стрийма...

Един може би тъп въпрос. Взех си един Ейсър AO722 с C-60 HD 6290. Четох насам натам - би трябвало да подкарва 720p... е да ама не. Не съм пипал нищо из amd vision engine control center-ра. Та видеото на тази машинка има ли ускорение и как да го включа?

подкарва се с подходящия драйвер (тука трябва късмет), подходящия плеър аз ползвам mpc-hc (инсталацията на външни кодеци обикновено пречи да тръгне ускорението) + още късмет филма да е кодиран правилно.

а как може на една видео карта да имаш 3-4 монитора и всичките да показват различни неща ?

Слоеве (леери) колкото ти кеф може да слагаш, затова има вертексна и шеидерна поддръжка на видео картата

хардуерно ускорение значи 0% натоварване (това значи DXVA и VDPAU) - толкова трябва да е за клип без звук. във видеокартата има модул, който само за това се ползва (при повечето nvidia карти вътрешната му честота е 400mhz) и това не повишава температурата на видеокартата. хардуерното ускорение става само за декодиране на клипове и няма нищо обшо с cuda технологията на nvidia или avivo на ати, при които се впрягат shaders и units да смятат. щото при тея сметки температурата на картата става друга...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Мерси ама наистина си е на късмет - пробвах това онова... тук там върви, тук там все на матрицата го докарва....нямало пълно щастие

на лаптоп трябва повече късмет (заради драйверите - там не излиза всеки месец нова версия...) особено ако си с ати или интел (ука има проблем и на десктоп), но и при мобилните nvidia има проблеми... при десктопите да се подкара ускорението е в пъти по голям шанса... с catalyst 12.4 има ускорение тествал съм на ATI 6450, иначе аз съм с nvidia и имам ускорение със 182.50 дето е от преди 2-3 години...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

След като съм изключил хардуерното ускорение на мозила каква ще е разликата в работата и? ( Изключих го защото дава някакви бъгове когато е включено )

Това, което ще се изпълнява на от видеокартата ще започне да се изпълнява от процесора. Дали ще усетиш разлика зависи от това, какъв е и колко е натоварен от мозилата и другите процеси в системата ти.

Имаш проблем разбира се във юзернейма.

Идеята на опцията е да се ползва от хора със слаб или вграден видеоускорител, но значително силен процесор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.